חודש טוב

danielhope

New member
חודש טוב ../images/Emo70.gif

חודש אב הינו חודש מיוחד, מחד אנחנו נכנסים כעת ל"תשעת הימים" החמורים ביותר מבחינת רמת האבל על החורבן, אבל בחודש זה יש לנו גם את ט"ו באב חג האהבה שלנו. וחודש זה מסיים בעצם כמעט את מעגל השנה, שלאחריו חודש אלול אנו (בני עדות המזרח) מתחילים לומר את הסליחות ומרגישים בכך את התקרבות הימים הנוראים. בקיצור, חדל סדר קשקשת, חודש טוב
על תשכחו "יעלה ויבוא" בערבית, שחרית ומנחה. ולא לא לשכוח תפילת מוסף, בואו לבתי הכנסת לומר חצי הלל (אני אוהב הלל) חודש טוב ומבורך.

מוצארט

New member
ועוד דבר אחד או שניים...

שמו המלא של החודש הזה הוא- מנחם אב. ועל החודש הזה אומרים, בשונה מחודש אדר, "משנכנס אב, ממעטין בשמחה" הבא נחשוב אנחנו, איך אפשר להפסיק את שנאם החינם בעם, ולנסות להחזיר את אהבת החינם. הדגש|בשנאת חינם חרב המקדש ובאהבת חינם יבנה המקדש חודש טוב לכולם.

beckham17

New member
תגידי, את מתפללת מדי פעם???

את בטוחה שאת יודעת מה זה תפילה??? ממתי אומרים הלל בערב????????? חוץ מפסח ויום העצמאות....

בתור בת ועוד ספרדיה

אני חייבת תפילה אחת ביום- ככה שעד עכשיו התפללתי רק שחרית אבל בחודשים האחרונים התחלתי להתפלל קצת יותר אז... עמך הסליחה!!!

beckham17

New member
מצטער על הבוטות...

אבל זה מוזר לי מדי!!!! ואת ההתנצלויות שלך את לא צריכה להביא לי... אני לא הקב"ה... זה פשוט היה לי ממש ממש מוזר!!! ואם את מתפללת רק שחרית, אז את לא יכולה לדעת קצת הלכות ערבית? אני לא שואל כדי לקנטר, זה רק מעניין אותי, אם את מסתפקת בתפילה הזאת וזהו... ואת לא טורחת לדעת מה אומרים בערבית?

beckham17

New member
מצטער על הבוטות...

אבל זה מוזר לי מדי!!!! ואת ההתנצלויות שלך את לא צריכה להביא לי... אני לא הקב"ה... זה פשוט היה לי ממש ממש מוזר!!! ואם את מתפללת רק שחרית, אז את לא יכולה לדעת קצת הלכות ערבית? אני לא שואל כדי לקנטר, זה רק מעניין אותי, אם את מסתפקת בתפילה הזאת וזהו... ואת לא טורחת לדעת מה אומרים בערבית?

אז ככה

אני כן יודעת דברים על תפילה וכל זה (לפחות ככה נראה לי) רק שברח לי מהראש במיוחד כשמזמן לא יצא לי להתפלל ערבית בר"ח! לא היית ממש בוטה פשוט הגבת בצורה של אדם שברור לו... לא כולם צריכים לדעת הכל בקשר להלכה כי אני למשל לאא אדרוש ממך לדעת משו על הלכות של נשים - לא בגלל שאתה לא צריך לדעת על חלק מהן אלא בגלל שאזה לא אמור להיות לך בראש צמיד... רק טוב!

תגיד, אתה יודע איך ללהגיב בצורה

נואמלית?? בלי להעליב, אבל הצורה שהמילים קפצו לי לעיניים זיעזעה אותי, יש צורה להגיד דברים אריאל וזה היה בוטה מדי ומעליב מדי עם כל הכבוד. לדעתי תנסח פה הודעה עם אותו תוכן בצורה יותר נאותה. " ..ולא הקפדן מלמד".

mayakol

New member
סתם שאלה שיצא לי לחשוב עליה...

גיליתי תוך כי העבודה בחופש בגן ילדים (מחר זה נגמררררר) שהמאבטח והגננות, שהם חילונים לגמרי, מקפידים על תשעת הימים כלומר לא אוכלים בשר, משתדלים להמנע מקניית בגדים ולא שומעים מוזיקה... אז תהיתי לעצמי- מה גורם לחילוני הממוצע להחליט על אילו דברים יהודיים להקפיד ועל אילו לא? כאילו, מה גורם לו להקפיד על תשעת הימים ולא לשמור שבת? לשמור על יום כיפור יותר מעל יום השבת (שהיא קדושה יותר)? יש עוד מלא דוגמאות אבל העיפות מונעת מהן לצאת...

נראה לי ש...

זה פשוט בגלל שפעם הרי כולם שמרו את כל הדברים ועכשיו יש דברים סימליים שקורים פעם בשנה שאותם אנשים עושים כדבר שעובר מדור לדור/ בתור נורמה חברתית שנוצרה- לפי הנורמה הזאת הרי אדם שנגיד לא צם ביום כיפור הוא כופר ורב האנשים לא רוצים להשתייך להגדרה הזאת! למה שבת לא שומרים?- כי זאת מצווה שצריך לעשות אותה כל שבוע והיא כורכת בחובה מצוות רבות- אבל אם תשים לב אנשים שומרים על מצוות מסויימות מתוך השבת נגיד לא מדליקים אש ויש הרבה כאלו! אנשים שמגדירים את עצמם כלא מאמינים הם בעצם מאמינים רק שקשה להם לקיים את הכל ולקחת על עצמם את ההגדרה הגדולה מדי- דתי זאת הגדרה שדי מפחידה אנשים בגלל כל המצוות והדברים שצריך לעשות! מצטערת שהמכתב ארוך- מקווה שעזרתי קצת...

mayakol

New member
קודם כל אני בת ../images/Emo13.gif

ועצוב שזה נעשה בגלל שזוהי "נורמה"... אף פעם לא הבנתי, ואני כנראה גם לא אבין, איך אנשים מרגישים נוח עם ההקלות האלה, מרשים לעצמם להרגיש טוב אם הם לא מדליקים אש בשבת, אבל כן נוסעים ועושים מלאכות אחרות... אבל אין לי זכות לשפוט אותם. וזה כמובן עדיף מכלום. אבל מה שכן, אני לא מסכימה איתך על כך שכתבת שהאנשים שמגדירים את עצמם כלא מאמינים הם בעצם מאמינים רק שקשה להם לקיים מצוות- אם את לא מכלילה בהגדרת החילונים את אלו המכנים עצמם "מסורתיים", אז אני חושבת שרוב החילונים לא מאמינים... ומכאן גם לא מקיימים מצוות. כמובן שיש את אלה שכן, אבל לומר שהחילונים מאמינים אבל רק מתעצלים לקיים מצוות, זה רצון לעשות לעצמנו טוב על הלב...

אופס סליחה ../images/Emo9.gif

ואם תשאלי הרבה חילונים אם יש אלוקים אז הם יגידו לך אולי שלא (למרות שחלק יגידו שיכול להיות) אבל עצם העובדה שאנשים מקיימים את המצוות האלו ובמיוחד את יום כיפור מראה שהם יודעים או לפחות לא מוכנים לקחת סיכוי שאולי יש שם מישהו והם לא באו לבקש סליחה ביום הזה! הרי יום כיפור זה כאילו היום שבו מבקשים סליחה על כל העוונות ואם אנשים באים ביום הזה לבי"כ וצמים כנראה שיש להם קצת יותר מהניצוץ היהודי... think about that!

פבפ

New member
יש אנשים שגם אם הם לא מאמינים

עדיין מקיימים מצוות כלשהן רק משום שזה הפך להיות חלק מהמורשת של עמ"י ועל מנת להרגיש שייכים הם מקיימים דברים סמליים. הייתה לי פעם מורה שסיפרה לנו שמידיי פעם היא מדליקה נרות בערב שבת כדי להרגיש שייכת והמחנכת שלי סיפרה שאצלה בבית לא יודעים מי צם אבל היא מכינה סעודה מפסקת בשביל שלכל אחד תהיה האפשרות לצום ולהרגיש שייך. ולא חסרות לי עוד דוגמאות...

כתבתי על זה משהו

בהודעה שלפני כן... אבל עדיין- למה אנשים רוצים להיות שייכים? מה הדבר שגורם להם לרצות להיות חלק ממשהו שהם לא מאמינים בו? זה כמו שיגידו שכל מבקרי הסרטים אמרו שסרט יפה ואת/ה יודע/ת שלא- את/ה תמליץ/י למישהו ללכת רק בגלל שהמבקרים אמרו שזה יפה- טוב זאת לא דוגמא הכי טובה אבל אם תחשוב/תחשבי עליה טוה אולי תבינ/י למה אני מתכוונת... את/ה בן או בת? זה ממש קשה לרשום לשני המינים...

למעלה