חודש חדש

חודש חדש

כל כך הרבה דברים חדשים להתרגל אליהם. למשל, ללכת לשבוע הספר בלעדיו. הייתי כמה פעמים, לראשונה מזה שנים עם אנשים אחרים. היה נחמד, היה מוזר, היה קצת עצוב. ועכשיו גם זה כבר לא שלנו. אני עובדת בעבודה יחסית חדשה. התקבלתי אליה כדי להחליף, שוב, בחורה דתיה בגילי שאמורה ללדת. כשבישרו לי את זה פרצתי בבכי, וכתבתי לו מייל - נמאס לי להחליף את כל הנשים בהיריון, כואב לי, קשה לי, בבקשה תעזור לי. שאל אותי איך? ועניתי: בבקשה תעשה משהו כדי להחזיר את הרגש, להעיר את הלב. אני רוצה להתאהב, להתרגש, לחיות. אני רוצה, ריבונו של עולם, לקיים יחסי אישות נורמליים ואז לעשות ילד. וכמובן שלא הייתה תגובה. כך שהבחירה הייתה לעשות ילד לתוך כלום רגשי, לילות ריקים וחיים ללא יחסי אישות ואינטימיות בכלל, או לוותר על הנישואים. אני בחרתי בחיים. התינוקת של זו שאני מחליפה אותה כבר בת חודש, בסוף השבוע היא באה לעבודה איתה ועם בעלה. בחורה בגילי, בחור בגילו. הצלחתי להעביר את המעמד בלי לבכות, אבל זה כל כך לא הוגן. למה דווקא אני מכולם? למה רק אני לא? אני חושבת שחלק מזה שכל כך רציתי שהוא בכל זאת יחזור, אפילו אחרי שזה כבר היה בלתי אפשרי, היה כי רציתי לדעת שהעולם הוא לא מקום שדברים כאלה באמת קורים בו. רציתי שדווקא הוא יתקן את מה שהוא קלקל, כי לא יכול להיות שבקשות כל כך פשוטות באמת אינן נענות. אנשים מתאמצים בשביל האהבה שלהם, לא מוותרים עליה כל כך בקלות. זה לא יכול להיות שהאיש ששם לי טבעת ואמר לי שאני מקודשת רואה אותי סובלת ולא עוזר לי, למעלה משנה מעדיף את האינטרנט על פני. חייב להיות סוף אחר, האהבה חייבת לנצח. אחרת, תסלחו לי, זה עולם די מסריח. ... רק שלא יהיה. זוכרים שהייתי בכותל לפני שבוע? מחר בלילה פג ההסכם שלי עם אלוהים, בעלי לשעבר הוא לא הזיווג שנועד לי. אם הוא היה האיש הנכון הלב שלו היה פורץ את כל המחסומים בדרך חזרה. לאור הסימן הברור (כלומר חוסר הסימן) משמיים אני הולכת להסכים לצאת עם בחור שנשמע מאד מוצלח, ובינתיים מאד זר. מבטיחה לחזור עם עידכונים. ושלא תגידו שאני רק שלילית - בשבת גיליתי להפתעתי שגרושות מקשישות הן לא דחויות כמו שחשבתי, והאמת? יהיה נחמד להתלבש סוף סוף, לצאת לאנשהו, להיות מעניינת למישהו. אולי אני אזכה סוף סוף לצאת לטייל על שפת הים עם מישהו. פעם, לפני שהתחתנתי, זה לא היה כל כך מסובך.

גמדים

New member
תנסי לראות את זה אחרת

לא קל להיות אישה גרושה או פרודה אבל תנסי לחושב קדימה , קבלת את הגט (יש כאלה שגם אחרי שעוזבים אותם על זה צריכות להלחם ) את מתחילה מחדש עכשיו , אי אפשר לחיות עם מי שלא רוצה לחיות יתנו,תחשבי קדימה נכון את בתקופה קשה , אבל ממה רק טוב בהמשך יכול להיות, תראי עוד תכירי משיהו שיאהב אותך מאד , יתן לך את כל האהבה וחום שמגיע לך , תחזרי לימים של פגישות יציאות , גם את תגיע להריון וללידה אבל עם הבחור שיאב אותך ויעשה הכול למעך את עכשיוש נפתחת להתחלה חדשה שקצת מוזורה עשכיו אבל בעזה עוד תכירי את מי שבאמת ראוי לך, תהיי חיובית , תסכלי על זה חיובי ותראי שאך הכול משתנה , אנחנו פה כל הזמן , תראי עוד נחגוג איתך ותרגישי באמת נז זה אושר , רק תאמיני בעצמך ותמשכי הלאה ותראי אך הכול נראה אחרת , בהצלחה

פארדון1

New member
סליחה, האולטימטום לא פג היום?

"מקשישות"? בת כמה את חושבת שאת בדיוק? את בדיוק בגיל הנכון להכיר ולהקים משפחה. כיוון שאפילו הקדוש ברוך הוא בכבודו ובעצמו לא גרם לבעלך לשעבר לצאת לקרב על ליבך, תביני את הרמז. הבקשות שלך באמת פשוטות, יש מיליון גברים שישמחו מאד לקחת אותך לשפת הים ולהקדיש לך תשומת לב ואף לקיים איתך יחסי אישות כמובן אחרי חופה וקידושין. עזבי אותך משטויות, נו. הוא לא בא כשהייתם נשואים והוא גם לא יבוא עכשיו. בואי נדבר על פרטים מעניינים: מה את יכולה לספר לנו על הבחור החדש והמוצלח?

היום בחצות ../images/Emo3.gif

(ולמה יש לי מן תחושה שהוא לא יתייצב פה בדקה התשעים עם הצהרת אהבה מחודשת, גט מבוטל וזוג כרטיסים לפריז
) בקשר לבחור החדש והמוצלח, כמובן שאני לא יכולה לספר לך כלום, גם כי עוד לא פגשתי אותו ואפילו לא דיברתי איתו, וגם כי אין הברכה שורה וגו'. וממילא הרי אין שום סיכוי שבעולם שהדייט הראשון שלי יהיה עם הנסיך, מה עם עוד קצת ויה דולורוזה לנסיכה מותשת? חוץ מזה, מוצלח או לא מוצלח לא באמת מעניין אותי. מעניין אותי שיאהבו אותי, ושאני אוהב בחזרה. ומי שיכין לי בבוקר קפה כי ביקשתי יהיה מוצלח בעיני פי אלף ממי שצבר תארי הצלחה לרוב אבל היה כל הזמן שוכח. (אה, וכבר הספקתי לפסול מישהו שנשמע מוצלח מאד אבל לא אוהב חיות. בן הזוג הבא, בי נשבעתי, יקנה לי סוף סוף כלב) דווקא כבר הבנתי את הרמז, לא אמרתי עדיין "כן" לשדכנית מתוך כבוד להסכם שלי עם הקיר. (אפילו שקלתי לראות בשרשור "כהן רוצה להחזיר גרושה" באתר המקביל רמז, אלא שהיום גם קיבלתי את הגט, שזה רמז הפוך בדיוק. חוץ מזה שנמאס לי קצת מהמשחק הזה. לא רוצה סימנים ורמזים, רוצה אהבה). האמת? היה לי יום ארוך, אבל נחמד. אני חושבת שאני מוכנה לאהבה.

דעתי כדעת פארדון ותותי

אין מה לטחון את העבר ואין מה לעשות הסכמים עם בורא עולם. תאמיני לי שרק בורא עולם יודע מה טוב לך. כנראה שעדיף לך להיות גרושה ללא ילדים מאשר גרושה עם ילד או שניים. אל תחשבי שזה קל לגדל ילד לבד ובכוחות עצמך. חשבי על כך שהכל לטובה וכל דבר יקרה בזמנו. תתפללי חזק (למרות שאת כבר עושה זאת) ותאמיני לי שכל דבר יקרה בזמנו. בהצלחה בכל אשר תרצי. עוד יגיע שלב בחייך שתצחקי על כל מה שאת עוברת היום...

הלוואי

ואם היה לי ילד לא הייתי מתגרשת - התגרשתי כי רציתי ילד... (ובית. ויחסי אישות שפויים. ובעל שמתייחס אלי). ברור שעדיף להיות גרושה בלי ילדים, אבל הכי עדיף להיות נשואה באושר עם ילדים...
אלו פשוט פרפורים שלפני הדייט הראשון. כי הרגע הוא עדיין הזכרון הטרי של הלב שלי, ואני יודעת שזה ילך ויאבד.

touti

New member
בהצלחה בדייט:)

מי שלא היתה מאושרת בלי ילדים איך תהיה מאושרת עם ילדים?

פארדון1

New member
אני חושב שהיא התכוונה

שאם הוא היה יוזם שינוי ביחסי האישות היא לא הייתה רוצה להתגרש, ועל הרקע הזה הם גם היו מביאים ילד. האינטואיציה של הנסיכה, אגב, הלכתית מאד. היא מרגישה בחוש שברגע שתתחיל לצאת זה יהיה סוף הקשר שלה עם גרושה למרות שעכשיו היא עדיין קשורה אליו (מתה ויכולה לחזור וכו) וזאת בדיוק ההלכה: גרוש יכול להחזיר גרושתו אלא אם כן היה לה מישהו אחר. אם כבר היה לה ההלכה לא מתירה קשר כזה מתוך חוסר אמונה שהוא ישרוד. (זה כמובן לא רלוונטי לכהנים), אבל כנ"ל לגבי ביטול גט. כל הסדקים (הקטנטנים) של חרטה אפשריים רק כל עוד לא היה קשר אחר. וכנ"ל לגבי הליך של אבל - ההלכה היא מראה מדויקת של מה שאנחנו עוברים בכל מקרה. שבעה ימים של חוסר תפקוד, אחר כך חזרה לשגרה כשסוף החודש וסוף השנה הן נקודות ציון נוספות. נחמד, לא? או שזו לא בדיוק המילה.

פארדון1

New member
תתפלא

יש אפילו יותר מדי, אם אתה שואל אותי. משמש לא פעם לאיומים על אישה לוותר על דרישות כספיות.

פארדון1

New member
אגב

בפורום המקביל בכיפה מתנהל עכשיו דיון מעניין... מסתבר שאם הבחור היה טורח לשכב איתה גם הגט היה הופך מוטל בספק...
תותי, יש לך ילדים?

touti

New member
כן, 4:)

מה אגיד לך זוכרת שנבהלתי כשהלכתי לקחת את הגט ואמרו לי להמתין כי הוא ספק פסול, ובסוף הדיין אמר הכל בסדר לפעמים אני מסויטת שיגידו לי אחרי 5 שנים שאני בעצם נשואה כל השנים הללו חחחחחח גם לשים טבעת נשואים אחרי הגט מעוררת ספק.

touti

New member
לא הולכים עם זה הביתה.

אח"כ מקבלים העתק של הגט, תעודה מהרבנות. איך היה אצלך?

פארדון1

New member
כן, קיבלנו הביתה

אבל את הגט עצמו נתתי לה ביד, ואז היא כבר הייתה גרושה, לא?

למעלה