חודש אלול למה???

חחחחחח......... ../images/Emo8.gif

מתה עלייך! אל תקחי ל
!!!

איילת כ

New member
חחחח

את מוזמנת להצטרף עליי,לאגודה שמונעת שחיתיות וחושפת סודות אפלים בעם... אין צורך לכתוב בחתימה. את מצטרפת?

לצערי אני עדיין חושב...

בס"ד אני חושב ש 40 יום זה לא נכון, לפחות לא מהסיבות שאמרת. אנו אמורים להיות בתשובה כל ימינו. לפי מה שאתה אומר ש אנו חוטאים 365 ימים בשנה אז צריך הרבה הרבה יותר מ 40 יום של תשובה....

shadow dancer

New member
נראה לי שאין תשובה אחת!

בס"ד אפשר לתת רעיונות וכל רעיון יכול להיות נחמד! אפשר לומר למשל שצריך לנצל את הזמן כמו שצריך! משל: אדון נתן לעבדו משימה לעשות והקצה לו זמן עד 10 ימים! העבד ביקש מהאדון שיאריך לו את זמן המשימה... "איך אני אספיק את המשימה ב-10 ימים?" "זה ממש קצת זמן! אולי תהיה קצת יותר לארג'?" אז אמר לו האדון- "יודע מה? זבבה(זה בכוונה זבבה ולא סבבה!- הסברים בהזדמנות אחרת). אני אתן לך 40 יום! איך אני???" אמר לו העבד לאדון- "תודה רבה אדוני! אבל, אתה לא חושב ש40 יום זה יותר מדי? בהתחלה הבאת לי 10 ימים!!! בזמן הזה אני כבר..... בעעעע!" אמר לו האדון- "אם תדע לנצל טוב את הזמן ולנסות כל פעם לשפר את המשימה שעשית אז תראה שזה לא הרבה זמן ואולי אפילו לא מספיק זמן!" כך גם אנחנו- הקב"ה הביא לנו 40 ימים לחזרה בתשובה(שבטוח זה גם קשור להיותו של משה 40 יום ו40 לילה בשמים!) ואנחנו יכולים לנצל אותם ממש, לנסות לשפר את עצמנו ולנסות למצוא את כל הפגמים שבנו! אגב..... זה לא ששמעתי את זה מאיזה רב או משהו אלא סתם רעיון שעלה לי אז...... אל תקחו את זה כתורה למשה מסיני.

מאיפה הגעתם ל-40?

ב"ה על ה-40 ???????? ידוע על 10 ימי תשובה ידוע על זה שהספרדים מתחילים לומר סליחות מר"ח, אבל 40 יום ימי תשובה ? את זה לא מצאתי חיפשתי אז אולי תגידו לי מאיפה זה?

מוצארט

New member
גם האשכנזים,

אומנם לא אומרים סליחות בחודש אלול, אבל הם תוקעים בשופר, כך שזה כולל את כ-ו-ל-ם!

תודה תמר ומוצראט

ב"ה תמר אחרי זה הסבירו לי 30 יום עד ראש השנה ועשרת ימי תשובה ומוצארט אני יודעת שאשכנזים תוקעים בשופר ... למרות שהם לא אכלו קטניות בפסח

תגובה-

40 הימים האלה הם לא בגד! תחשבו קצת ותראו כמה עברות עשינו השנה ו-40 יום מכפרים על כולם??!! בימים האלה אנחנו צריכים לתקן את עצמנו. ועל תשכחו יום כיפור מכפר על עבירות שבין אדם למקום ולא בין אדם לחבירו ככה שמי שרוצה להשלים עם חבירו לעשותל את זה לפני יום כיפור כדי שכולנו ניכנס אליו שאין לנו משהו על הלב...

אז ככה...

לדעתי יש כאלה שלא כ"כ מספיק להם 40 יום. תראה, למען האמת, תהליך החזרה בתושבה אמור להיות תהליך מורכב. צריך בעצם לחזור למה שאני במציאות, לא איך שאני עפ"י החברה שמסביבי. ולחזור למה שאני אמורה להיות מרגע לידתי - זה תהליך ממש קשה!! למחוק את כל ההרגלים והכל!!! זה שאנחנו לא עושים את זה, זה לא אומר שזה נכון! אבל כעיקרון לדעתי הזמן הזה מתאים בדיוק בשביל החזרה בתשובה הנכונה!

למעלה