חודש אלול למה???

חודש אלול למה???

בס"ד מדוע ישנם 40 ימי תשובה? לא מספיק עשרה ימים? אם תקחו בגד ותשפשפו אותו ותנקו אותו במשך 40 יום לא יישאר לכם בגד ביד! אז מדוע 40 ימי תשובה? אשמח אם תענו, את תשובתי אכתוב מאוחר יותר...

tamarhp

New member
תשובה אמיתית

לא יכולה להיות "תשובה אינסטנט". מי שמתכוון באמת לחזור בתשובה וליישם את זה - צריך 40 יום. להתחיל לחשוב במה צריך להשתפר, איך עושים את זה, להתייעץ, לבקש עזרה מרב/מורה, להתחיל ליישם לפני שמגיע ר"ה... זה הרבה עבודה!!!

tamarhp

New member
א-ל-ו-ל

נסעתי פעם במכוניתי, ונאלצתי לעבור דרך סמטה צרה. תוך כדי נסיעה מהירה, ממש נס - ברגע האחרון הצלחתי לעצור את רכבי ליד חבורת פרחחים שעמדו ושוחחו באמצע הסמטה וחסמו דרכי - בגופם. קול חריקת הבלמים, והעובדה שכמעט נדרסו על ידי, לא החרידו אותם. הם פטפטו בשלהם. צפרתי עוד ועוד, והם בשאננותם, חשבתי ברוגזי - הכיצד? הרי כמעט נדרסו ממש. ועתה הם שומעים את צפירותיי, ואף על פי כן? לבסוף נעתר אחד מהם להקדיש תשומת לב לנוכחותי ולצפירותיי, פנה אלי ואמר בביטול: "טוב, די, שמענו, שמענו!" חמתי עלתה בי, הנשמע כדבר הזה? אדם עומד בפני אפשרות של מוות, ניצל בנס, שומע צפירות שנועדו להזיזו ממקומו לבל יידרס - והוא עוד מגיב: "שמעתי, שמעתי..." ...מיד עלה בי הרהור שני - וכי אני טוב מהם, במה שונה התנהגותי מהתנהגותם? עומד אני בראש השנה, ביום הדין בו נחרץ גורלי - שומע אני את צפירות השופר הנועדות להזיז אותי ממקומיף ממעמדי, ממצבי - לקום, לזוז, לפעול, לשנות ולרדת מהדרך בה אני עומד ומסתכן. מאה תקיעות - צפירות אזהרה אני שומע, ומה תגובתי במשך כל השנה שאחריה? לא כלום! שמעתי, שמעתי את התקיעות. אפשר שאדון אחר התפילה איך היה התוקע, והאם התקיעות יצאו מוצלחות, ואמשיך ואעמוד באותה סימטה צרה כל השנה לפטפט על דא ועל הא, ולא לחוש בסכנה, ל לזוז מהדרך, לא להינצל... ואולי...כן, אולי השנה אקשיב יותר לקולות השופר, לצפירות האזהרה, ו...אזוז מאותה סימטה צרה ואתקדם הלאה!

סיפור יפה... אבל...

בס"ד החיים הם לא סיפור. דברו ת'כלס, למה 40 יום של תשובה? מספיקים עשרה ימים... הרי אם לא נשתנה ב10 ימים אז נשתנה ב 40 יום? אני לא חושב שאדם שלא רוצה להשתנות ישתנה לאחר 40 יום... ממש לא נראה לי.

אבל אדם שכן צריך זמן.

הנשמה שלנו צריכה להסתגל, להתרגל לשגרה ולכן לדעתי צריך כ"כ הרבה זמן. תחשוב על זה שזה באמת נהיה השגרה שלך, לבקש סליחה, להשתנות בעצם, כל מערך היומיום שלך משתנה, זה גם מעורר אותך יותר וזה גם משתרש.

אבל 40 יום זה שוחק...

בס"ד למה השחיקה? אנו אמורים לעשות תשובה אז תנו לנו שבוע-שבועיים מקסימום, אבל 40 יום?

זה שוחק?

בזמנו, זה לא שחק אותי אלא עשה לי רק טוב, נהניתי אישית, והגעתי ליוהכ"פ מורגלת כבר בבקשות

מצטער לאכזב אותך...

בס"ד אולי הגעת מורגלת ועשה לך טוב אך את רוב העולם זה מאוד שוחק. 40 יום של סליחות, בקשות, תחנונים ותשובה... אני שוב שואל האם לא היו מספיקים 10 ימים?

tamarhp

New member
אם היית

לפני משפט גורלי היית מסתפק ב10 ימים להכין הכל????

שאלה טובה

חודש אלול לא נבחר כחודש הסליחות סתם הוא נבחר בגלל שבראש חודש אלול היה חטא העגל ואז משה עלה להר סיני בשביל לבקש סליחה על עם ישראל למשך 40 יום (כנגד ה-40 יום שהוא עלה כדי לקבל את הלוחות) ובסוף כמו שאנחנו יודעים הקב"ה סלח. מזה למדו חכמים שה-40 יום מראש חודש אלול הם ימי רחמים וכפרה ולכן תיקנו חכמים ימים אלה לסליחות. למה דווקא 40 יום אני חושב שתצטרך לחכות עד תחית המתים ולשאול את משה רבנו.

מוצארט

New member
תשמע ידידי

365 ימים בשנה, זה הרבה, לא? כנראה שאנחנו חוטאים כ"כ הרבה, ויש על מה לבקש סליחה. ומאוד אהבתי את הסיפור עם הסמטה.

רמאית!!!

תפסתי אותך בקלקלתך!!!
כתבת "מה" ואז הבנת, אז מחקת וכתבת "
" הא! מזל שריעננתי בזמן!!!!

למעלה