חודש אחרי?

גל אדום

New member
חודש אחרי?

הייתי בראיון למשרה שהתאימה לי במיוחד מכל הבחינות וגם הובהר לי בראיון כי אני מתאים למשרה והובטח לי שיהיו איתי בקשר כי הם עוד חושבים על כך. היה מדובר על משרה מלאה ואני הייתי מתאים רק לחצי משרה כי אני סטודנט עדיין. מבחינת התפקיד אין ספק שהם מצאו את הבנאדם הכי מתאים, מבחינת הנסיון והידע הנדרש. עבר כבר חודש ולא שמעתי מאותה חברה. האם יש עוד סיכוי שהם יחזרו אלי? שבוע לאחר שהייתי בראיון אצלם הם כבר לא פרסמו יותר הודעת דרושים בעתון. משמע הם מצאו מה שחיפשו או שהפסיקו לחפש. צפיתי בכל מקרה לטלפון, גם במקרה של תשובה שלילית, כי הרושם שקבלתי בראיון היה כל כך חיובי וגם רציני. עברתי הרבה ראיונות לפני במקומות אחרים, חברות סטרט אפ והייטק וחברות ידועות ותמיד זכיתי ליחס מסוים. הפעם זה היה יחס שהוא הרבה מעבר למינימום. כבר הייתי בעבר בראיונות בחברות כאלה ותמיד חזרו אלי, גם במקרה של תשובה שלילית. החברות הגדולות פונות בכתב לרוב, אבל בחברות הקטנות מתקשרים טלפונית. האם אני זה שצריך להתקשר אליהם ולברר? עבר המון זמן מאז. קצת מוזר לי כי יצאתי מהראיון בתחושה שהמשרה שלי. זה גם מה שהמראיינים אמרו והם לא הסתירו זאת כי היה ברור שאני הכי מתאים, גם ידעתי זאת לפני שהגעתי לראיון לפי כל מה שהם פירסמו והמשרה דורשת. אני בספק אם הם שיקרו לי כי אין סיבה שיעשו זאת. כמובן שסביר שמצאו עוד מישהו מתאים ולמשרה מלאה כפי שהם רצו ואז הם העדיפו אותו על פני. אך בכל אופן, נראה לי שהמינימום מחייב שאקבל איזשהו הסבר אפילו תשובה שלילית בטלפון. מה דעתכם?

אתה תמיד יכול להתקשר אליהם

אין שום בעיה, שתיתקשר אליהם. בזמן שחיפשתי עבודה, הייתי מתקשר לחברות, שלא חזרו אלי. ברוב במקרים אגב התשובה היתה שלילית. בכל זאת העדפתי לדעת על התשובה השלילית מאשר לחיות בתקוות שוא, שאולי אני אעבוד באותה חברה. לגבי התחושה שלך מהראיון - יכול להיות שאתה אכן המועמד המוביל, אבל לפעמים קורים דברים, שלא בשליטת המראיין. בעבר קרה לי מקרה, שבו הייתי משוכנע, שהתקבלתי לתפקיד מסויים, אבל אז התקשרה המראיינת שלי, וסיפרה לי, שלא מאשרים לה לשכור DBA. היא אמרה לי במידה ויאפשרו לה לשכור DBA, היא תיצור איתי קשר. במקום אחר, כבר כמעט סגרתי עם המקום, אבל אז התברר להם, שDBA, שעבד אצלם בעבר פוטר ממקום העבודה החדש שלו, והם העדיפו לעבוד איתו מאשר איתי (מעצבן אך לגיטימי). בנושא השקרים - לצערי זה חלק מהענין. ככל שהמצב בשוק גרוע יותר, המעסיקים מרשים לעצמם לשקר יותר ולהתנהג בצורה לא הוגנת ולא מוסרית (כמובן לא כל המעסיקים). המקרה הכי בוטה קרה לי בחברת רמדור. בשיא השפל של השוק (איזור 2001/2002) עניתי למודעה שלהם בjobnet. היגעתי לראיון, שבו המראיין אמר לי במפורש, שהוא רוצה אותי. נשאלתי מה המצב עם המגעים שלי עם חברות אחרות, ועניתי שבחברת סטארט אפ אני אחרי ראיון שני ובחברה אחרת עברתי 3 ראיונות, ואני מחכה לתשובה, אבל הם מאד ביוקרטים וזה יכול לקחת עוד חודש. המראיין ביקש, שאני לא יחתום באף מקום, כי הם רוצים אותי ואמר לי לחזור למחרת לעוד 2 ראיונות. היגעתי ל2 הראיונות ובסופם אמרו לי שרוצים אותי. אמרו לי שהמנכ"ל נמצא בחו"ל, לכן רק צריכים שהוא יחזור ויוסיף את החתימה שלו לחוזה. במשך שבוע וחצי התקשרו אלי כל יומיים עם משפטים כמו "מבחינתנו אתה עובד שלנו. התהליך לוקח קצת זמן, אבל לא נתפשר על עובד אחר. אל תחתום חוזה עם אחד מהמקומות האחרים". לאחר שבוע וחצי הטלפונים נעלמו. הרמתי אליהם טלפון לברר אם זה רלוונטי, וקיבלתי תשובה בסיגנון "בטח, שזה רלוונטי. ממש עוד יום יומיים נעביר לך את החוזה. זה מתעכב כי מנהל כח האדם גוייס למילואים, אבל הוא כניראה יצליח להגיע למשרד היום או מחר. אין לך מה לדאוג. אמרנו לך כבר, שמבחינתנו אנחנו סגורים עליך". עוד באותו יום לאחר שיחת הטלפון איתם ראיתי את המודעה שלהם מתפרסמת מחדש בjobnet. מעולם לא שמעתי מהם מאז.

למעלה