חוב לביטוח לאומי

kib006

New member
חוב לביטוח לאומי

שלום רב בשנת 2002 קיבלתי צו כינוס ובשנת 2008 הגעתי להסדר נושים ותיק הפש"ר נגדי נסגר על ידי בית המשפט על כל המשתמע מכך. אולם כעת הביטוח הלאומי שדווח על ידי כאחד מבעלי החוב, תובע ממני חוב כספי על אי תשלום ביטוח לאומי בתקופה מסויימת בשנת 1995 שהוא חלק מהחובות שנרשמו בבקשה לפשיטת רגל. וכך הם כותבים לי: "גם אם ניתן צו פשיטת רגל, הרי שעדיין חלה חובת תשלום על הכנסתך מעסק..." ראוי לציין כי משנת 1989 אני פנסיונר של המשטרה, כך שתשלומי הבסיס לביטוח הלאומי שולמו תמיד. והשאלה היא האם ההפטר שקיבלתי לאחר הסדר נושים לא כולל גם את החוב לביטוח הלאומי משנת 1995?? בתודה וברכה אבי

תשובה!

ההפטר שקיבלת אמור לפטור אותך מכל חוב אותו צברת לפני כניסתך להליך ועליו הצהרת בבקשתך לפש"ר. יחד עם זאת, המחוקק קבע כי על מס' מצומצם של חובות, הפטר אינו חל בין היתר קנסות למדינה (קנס לביטוח לאומי = קנס למדינה). עליך לבדוק באם מדובר על רכיב הקנסות בחוב, אזי שהפטר אינו חל וזאת על אף שהחוב נצבר לפני כניסתך להליך הפש"ר. על כל רכיב אחר בחוב (קרן החוב, דין קדימה, ריביות וכו') וככל שמדובר בחוב שנצבר לפני הליך הפש"ר והצהרת עליו בבקשת הפש"ר - הפטר חל גם חל! שבוע טוב ובהצלחה!!!

kib006

New member
חוב לביטוח לאומי

תודה על תשובתך המהירה, עד כמה שאני מבין אין מדובר בקנס, במכתב שנשלח אלי מהביטוח הלאומי הם טוענים שמדובר בחוב שהוא חלק מתשלום עבור הכנסה מעסק בשנת 1995. בברכה אבי

למעלה