חובתנו המוסרית

רגע רגע

למיטב ידיעתי, מרבית תוכניות המתאר העתידיות מדברות על התרחבות אורבנית, תוך שימוש מסיבי בבנייה צמודת קרקע. אני לא מכיר את התוכניות הספציפיות, אבל ת"א וי-ם הם שני מרכזים שונים, וקשה לראות חיבור שלהם בלי הרס סביבתי מסיבי, כבר היום תוכניות המתאר בי-ם מתעללות בסביבה. בחיפה מונה מנהל חדש למינהל התכנון, ואני מקווה שהוא יפעל כפי שהוא מדבר, ויהיה בעל מחויבות לתושבים ולא לקבלנים. בת"א מדברים על תוכנית מתאר חדשה, שתטיל את צילם של גורדי שחקים על ת"א הישנה, אבל גם התרחבות לעבר עתודות הקרקע במערב-צפון העיר, ומעניין לראות איזה ניצול קרקע נראה שם. אתה מסכים איתי שהקמת מערכת היסעים תקרב את הפריפריה למרכז?

Azazel

New member
ברור שמערכת הסעים תקרב את הפריפריה

אה, כן, ואני לא יודע איפה לקחת את זה שיהיה הרבה בניה צמודת קרקע.

אתה לא יודע?

בשביל להעביר את "הכבשים" מהעיר הגדולה לפריפריה, צריך לתת להם בית צמוד קרקע, כולל חצר קדמית ואחורית. תוכניות המתאר ארוכות הטווח בישראל אף פעם לא יוצאות לפועל כפי שתוכננו, אבא שלי בתחום כבר מספיק שנים, ולכן גם אם תוכניות המתאר 2050 אומרות משהו, זה לא אומר שהם יתגשמו במלואם, אם כי הלוואי ואתבדה ושיקולים "ירוקים" ייכנסו למערכת השיקולים של הממסד.

Azazel

New member
אני יכול להבין את הכבשים. ../images/Emo13.gif

תכניות לא יוצאות ממש כמו שצריך, אבל מה שאתה אומר זה דברים מאוד שונים זה מזה.

Azazel

New member
הוא היה שווה, לו היה בחינם.

ככה זה כסף שהולך לכלום.

אשרת

New member
קראתי את הכתבה. ויש לי בעיה.

אני די חצויה בכל נושא האמהות החד הוריות. מצד שני , ישנן משפחות שנהפכו לכאלו משום שהם התרגשו, התאלמנו וכו' ויש כאלו (אישית שמעתי סיפורים מאחי הגדול שיש להם כמה חברים בחוג שהם כאלו) שהם פשוט אומרים שהם יביאו ילדים, למרות שאין להם הכנסה כי המדינה תתן וכי כל ילד מביא האת המזל שלו... יש כאלה ויש כאלה. אני חושבת שעל המדינה לעזור לאותם אמהות על ידי זה שיממנו להם מעונות למשך כל היום ודברים דומים על מנת שהן יוכלו לצאת לעבוד ולהתפרנס ממשרה מלאה ולא משליש או מחצי משרה. יש פה תרבות של "מגיע לי" ואת זה אתה צריך להפסיק. צריך לעזור, אבל צריך מצד שני גם לעצור את "המגיע לי". והגיע הזמן שידעו שיחד עם הולדת ילדים, באה גם אחריות. אחריות לפרנס אותם, לתת להם קורת גג וחינוך. ואם יש בעיות בתקציב , אז צריך לשנות את סדר העדיפויות. לא חושבת שביקור במספרה זה באמת משהו שאי אפשר לדחות אותו לשלב מאוחר יותר...

אבל זה במיקרו, מה עם המקרו?

1. מה עם העמלות בבנקים שמיועדים לקיום רמת חיים מופרכת, מה עם מענקי ההון הבלתי מוצדקים למפעלים, מה עם הזכויות על קרקעות שניתנות ברוחב לב לבעלי הון גדולים (הדנקנרים) או קטנים (דודי אפל), על זה בדיוק אנחנו משלמים מחיר רחב, וזה בלי שנגענו בפרויקט "ההתנחלויות", פרויקט שמוקם על חשבוננו, תוך הפרדה ברורה בין מועדפים (חיים ביש"ע) לבין מקופחים (חיים בעיירות פיתוח ובפריפריה). 2. אני מתנגד מאד לתרבות המגיע לי, אבל עם כל הכבוד, מגיע לאנשים האלו לחיות, ואני מסכים שצריך לעשות הכל על מנת שיוכלו לצאת לעבוד, אבל כל עוד אין תנאים לכך, ואין עבודה, זה קצת בעיה לחתוך להם את הקצבה בצורה שרירותית. 3. בכל אחת מעיירות הפיתוח בדרום יש מעון יום אחד של רשת ציבורית, לכל היותר שניים, כך שגם אם הם יפתחו את שעריהם בחינם, אני לא בטוח שאפשר יהיה להכניס את כל הילדים של האמהות החד-הוריות. 4. אין מקומות עבודה, זה המצב הנתון כרגע, ולזה צריך למצוא פתרון, הפסקת הקצבאות לא תייצר מקומות עבודה. 5. יש דברים מעבר לחד-הוריות, ראיתי למשל כתבה על אשה בת 63, חולה בסרטן השכלות, שעבדה כל ימי חייה, גידלה 9 ילדים, כולם שירתו בצבא, והיום היא גוססת בגלל שאין למשפחתה כסף עבור התרופה שלה, האם זה מסר צודק שמועבר במקרה הזה?, אם נעשה חשבון מה היא תרמה למדינה, לעומת התרומה של עסקן מפלגתי עלוב כמו מיכאל גורולובסקי לדוגמה, לא נוכל להבין למה גורולובסקי מקבל טיפול רפואי בחינם, והיא נאלצת לחשוף את עצמה על מנת לקבל תרומות. 6. האם ביקור במספרה אחת לכמה זמן הוא מותרות?, אני לא בטוח, בגיל מסוים מתחיל שיער שיבה, ואני לא מכיר הרבה עסקים שמעסיקים אנשים שנראים מוזנחים. 7. אם רוצים לחזק את הפריפריה, צריך להקחם מערכת הסעת המונים, אין ברירה אחרת.

אשרת

New member
תגובה.

1. לגבי העמלות בבנקים - אני מסכימה איתך לחלוטין (שוב פעם). 2. כמו שאמרתי , צריך לעזור להם ולא לתת להם לגבוע ברעב או לשתות מים משלוליות (כמו שפורז הצביע בזמנו...), אבל לדעתי על ידי זה שאתה תוסיף להם, אתה לא תעזור. יש ליצור את התנאים. ושיעבדו במה שהן רק יכולות ולא להיות כל כך סלקטיביות בעבודה. 3. כמו שאמרתי - הממשלה צריכה לפתוח מעונות נוספים עבור אותן משפחות. 4. יש. פתח את העיתונים ותראה שדווקא כן יש עבודה. פשוט אנשים סלקטיבים משהו, את היודע מה- שילכו לעבוד אפילו בטלמרקטינג.. גם זה משהו. גם זה מכניס כמה גרושים הביתה.. שהמצב לא משהו - אסור להיות סלקטיבים. 5. כמה אנשים במשרד האוצר קצת אבדו את המצפון שלהם , במקום כלשהו.. כל המוצא מתבקש להחזירו. 6. ממתי שיער סיבה נקרא הזנחה??? צביעת שער - עולה לא מעט כסף.

iceviper

New member
קראתי

וכרגיל התגלגלתי מצחוק מאלה שחותמים את תגובותיהם במלים "משלם מיסים" או "מילואימניק".ללמדך שמי שדפוק פה בעצם אלה מי שיש לו כסף לשלם מיסים,ולא מי שאין לו.וכאילו שאנ שים בני המעמד הנמוך,בנוסף על החטא הנורא שחטאו בכך שאינם מוצאים עבודה,גם לא הולכים למילואים.הלוקסוס הזה שייך רק לישראלים אמיתיים,רצוי יוצאי יחידות קרביות. שהרי לא ייתכן ישראלי מובטל שמשרת במילואים-זו סתירה פנימית.

iceviper

New member
../images/Emo68.gifהיי

אשרת,השאלות קשורות אחת בשניה. זה הולך בערך ככה: למדינה יש בנק עם עובדים
המדינה מפריטה את הבנק
העובדים הופכים להיות באחריותו של בעלי הבנק לעשות בהם כרצונו
העובדים מפוטרים
המדינה לא אחראית על כך שהעובדים פוטרו,כי אינם באחריותה יותר.

אשרת

New member
פספסתי את הנקודה שלך.

הבנק הוא מקום פרטי כעת נכון? זהו עסק לכל דבר ודבר, אתה לא חושב שהשאיפה של בעלי הבנק להרוויח כמה שיותר , לגיטימית<? חוץ מזה, בנינו , כמה באמת מהפקידים הנ"ל באמת עבדו לא סתם הסתובבו בלי לעשות כלום? תסלח לי , אבל אולי מדי פעם צריך לייעל את הבנקים הללו על מנת לקבל שרות כמו שצריך. ואם תשאל אותי- צריך לסגור את כל הבנקים , הם פשוט גנבים.

מטרניך

New member
שכחת לספר כמה אנשים נכחו באסיפה

והאם יש סיכוי שהחלכאים והנדכאים בחברה יגלו את מרצ כשה'דובר' שלה הוא אחד כמו ישגבול ואחת כמו שולה אלוני מייצגת אותה כלפי חוץ? אולי הם לא קוראים אתרי אינטרנט, אך את 'הגיגיה' של הכוהנת הגדולה הם קוראים ב'ידיעות' ואת ביקוריה במוקטעה בזמן שרוצחי ערפאת טבחו ילדים יהודיים הם ראו בטלוויזיה, ואז אני בספק אם מעניין אותם כ"כ מה מרץ אומרת על בעיות הביוב.

ליליxx

New member
המדינה מחוייבת לזה...

והמדינה מחוייבת להוא... אני לא אוהבת את האמירה הזאת. משתמע ממנה שהמדינה הינה הישות עצמאית בעלת אמצעים ומטרות משלה. אני מעדיפה לראות את המדינה כהתלכדות קבוצה בעלת אינטרס משותף כלשהו, כאשר גם האמצעים (במובן החומרי, ז"א משאווים) וגם המטרות נקבעים לפי הפרטים המשתייכים לה. הדבר נכון בכל מקרה, גם במצב של"מדינה" קיימים כספים ממקור עליון, כמו עוצרות טבע, וביתר שאת אצלנו, שלצערינו כל אונינו בא מעבודה, יוזמה והשקעות של אנשים, בעיקר של אזרחים פה. איפה להשקיע ועל מה להוציא את הכסף? כך אני רואה את זה: (במצבינו, אין לנו ברירה אלה להפנות משאווים לתחום הביטחון, לצערינו הרב, ועל כך לא ארחיב את הדיבור). 1. מקום ראשון חינוך. לדעתי צריך לתת חינוך חינם (על באמת) לכל ילד, הכולל לימודים מדעים, טכנולוגים ותרבותיים אחידים לכולם (עם הקבצות כדי לקדם כל אחד לפי יכולתו: המקסימום לטובים ויותר וגם המקסימום במובן של השקעה ותצומת לב לחלשים כך שיגיעו לפחות לרמה מינימאלית), במשך X שעות ביום. בנוסף ךכך להוסיף שעתיים ביום ללימודים איחודיים: מי שרוצה לימודי דת, לימודים הקשורים למגזר שלו, או כל אפשרות אחרת כמו אומנויות, ספורט, מדעים וכ'. במסגרת הלימודים הכללים הייתי מוסיפה לימודי יוזמה, איך להסתדר בחיים, איך לקחת אחריות על חייך, ואיך הכל תלוי בך. על כך אני מוכנה לשלם מיסים בשמחה, למרות שלי אישית אין ילדים. 2. תקציבים מורחבים לקידום אוניברסיטאות ומכוני מחקר. מענקים לסטודנטים מצטיינים והעברת כספים למחקרים ופיתוחים. חובה לבדוק שהמחקרים אכן מחקרים והפיתוחים אכן פיתוחים, וחובה לדרוש התעיילות באונברסיטאות בתחום הבורוקרטיה וכדומה, אבל לא לקמץ בתחום המשכורות לפרופסורים מוצלחים ככל הניתן. גם לכך אני אשמח לשלם מיסים. 3. תשתיות לכל: אפשרויות תחבורה לכל (אני אישית הייתי נותנת תחבורה ציבורית חינם לכל אזרח), איכות סביבה (חופים, יערות, אויר, מים, נקיון בשטחים ציבורים וכ' ראויים לכולם). על חשבון מיסים מכיסי? אין בעיות. 4. עידוד יוזמות בתחום התעשיה. אומנם הדבר יבאי להעשרת גורמים רבים, אבל ההשקעה תוחזר ל"מדינה", ז"א לכלל, כולל אותי, באופן שלם (אם זה יעשה בפיקוח נכון). גם בכסף שיזרום למדינה, גם במקומות עבודה, וגם בקביעת אופי המדינה והאוירה שתשפיעה על כולם. 5. בתחום הבריאות: לדעתי צריך להשקיעה בתחום הרפואה המונעת (ספורט, חדרי כושר, מתקנים לספורט עממי וכ', עזרה בהפסקת אישון והרזיה וכ'). כל מה שקשור לרפואה לילדים, בטח שחיסונים אבל גם רפואת שיניים חינם בבתי ספר, הכוללת בדיקת תקופתית. גם בדיקה תקופתית חינם ע"י רופא או אחות (בבתי ספר). לגבי שרותי רפואה מתקדמים ויקרים מאוד חינם לכלל האוכלוסיה, אני יודעת שתהיה פה התנפלות עלי, אבל אני נגד. אני לא מוכנה לשלם מיסים בתחום הזה בצורה כל כך גורפת כפי שהדבר נעשה היום. 6. טוב, פה מגעים לתחום החשוב לעיניינו: אני מוכנה לשלם מיסים כך שאנשים שאינם מסוגלים לפרנס את עצמם יוכלו להתקיים, אבל אך ורק למי שאינו יכול. יש לי סולידריות עם אזרחים אחרים במדינה, אותם אני רואה קצת כאחיי(וגם אני עצמי עלולי להגיע למצב בו אני או קרובי נצטרך את עזרת ה"מדינה"), ואני מוכנה לעזור להם ברגעים קשים כמו שהיתי עוזרת לאח שלי. אבל אם הייתי רואה שאחי מנצל אותי, משתולל עם כספי ומוצאי אותו ללא חשבון באופן שאני לא היתי עושה (כמו להבאי עוד ועוד ילדים), אינו טורח לחפש עבודה או מחפש דרך כל שהיא לעשות כסף בעצמו, הייתי מפסיקה את תמיכתי בלי רחמים. ואם היתי רואה שאחי בחור טוב אבל לא מסתדר בכוחות השוק הקיימים בחברה קפיטליסטית, היתי חושבת שצריך לעזור לו, לא אפרט איך כי אין לי מקום אבל אני מדברת על דברים מאוד קונקרטים. תסלח לי אייס, אבל אני חושבת שזה לא פייר מה שאמרת על שכבת הביניים שברוב חוצפתה יש לה טענות על כך שהיא משלמת מיסים וגם הולכת למילואים. אף אחד לא אומר שעניים לא הולכים למילאויים אבל הכעם והתחושה שכל הנטל נופל על שיכבה מסויימת מאוד ברור. כמו כן, זה לא בושה לרצות לחיות ברמת חיים אחרי שהשקעת כל כך הרבה כסף, זמן וכוחות נפשים ללמוד מקצוע (או בדרך אחרת) כך שמשהו יהיה מוכן לשלם לך על כישוריך ויכולתך. הרי כשאומרים "המדינה לוקחת לי" הכוונה היא מסכום שמישהו מוכן לתת לי בתמורה לסחורה שאני אספק לו, ולא להקטין ממה שהמדינה נותן לי על כלום. חשוב לי מאוד לציין, בעיינין זה, שצודקים כל אלה הטוענים בנושא משכורות הענק לכל מיני מקורבים ואינטרסנטים, בנוסף לכל הכסף היורד לתמיון בשחיתויות ובזבוז איום במדינה בתחומים אלה ובכל התחום הציבורי, כולל מנגנון השלטון, משרדי הממשלה, בית המשפט וכ'. באמת, צודקים במאה אחוז שקשה לקבל טענה שאין כסף כשכל כך הרבה זורם לכיוונים אללו. אומנם הדברים נאמרים בהזדמנויות שונות מפי כל אירגוני ה"מגיעה לי" כמו האמאות החד הוריות וויקי כנפו, אבל חבל מאוד שהם לא עושים יותר רעש בנושא החשוב והצודק הזה, ובמחאתם לפחות תבאי תועלת אמיתית לתיקון המצב הבלתי נסבל בנושאים האלה. הרושם המתקבל הוא שהם רק משתמשים בטעונים (הצודקים) לתועלתם אבל לא על באמת מוחים נגד זה

למעלה