את העיקר בהודעה שלי פספסת
אני חושבת שאת מכירה אותי מספיק טוב, כדי לדעת שהאישיות שלי מאוד מאוד יודעת מה היא רוצה ואומרת וחושבת.
אל הציבור אליו בחרתי להשתייך הצטרפתי בגיל 30, שבו כבר מסיימים את כל מסגרות החינוך, כולל דוקטורט באוניברסיטה, הדעות מאוד מגובשות ואף אחד כבר לא יכול לחנך אותי...
את יכולה לא לקבל דעות של אנשים אחרים, אבל לטעון שהן לא נובעות מחשיבה עצמאית זה לסלף עובדות כדי לברוח מהאמת - שהדעות שמנוגדות לחלוטין לדעות השטחיות שלך, הן דעות לגיטימיות לחלוטין, שאי אפשר ללעוג להן ולפסול אותן, בלי לזכות לפסילה ולעג כפולים כפל כפליים כלפי הדעות שלך.
כשאת אומרת על אנשים עם דעות שונות משלך "חשוכים", "בעלי פוביה", ועוד מחמאות כפי שפירטתי בהודעתי הקודמת, אל תתפלאי שאחרים בעלי דעות שונות משלך מכנים אנשים שמנים במילים: "איכס", "לא נורמלים", "עצלנים " וכו'. הם עושים בדיוק מה שאת עושה - מזלזלים במי ששונה מהם ומחליטים על דעתם השלילית עליו. מה שמותר לך מותר גם לאחרים.
הדגמתי כבר היטב איך את "מקבלת את האחר", בעל הדעות השונות משלך. רק שלא שמת לב לזה, ולכן את מגחיכה את עצמך בתגובותייך...
מה עוד שהעובדות מעידות שהדעות שלך נובעות מכך שאין לך שמץ של ידע אמיתי על מה את מדברת, כגון השירות הצבאי של הדתיים ושאר השקרים המופצים בתקשורת על אנשי הקהילה החרדית שבינותם אני חיה, ולא תוכלי לספר לי שום בדיה על מציאות החיים שלי, ובטח שלא תוכלי לחדש לי כלום על שנאת הזולת ללא שום הצדקה, רק בגלל שדעותיו שונות... התקשורת שממנה שאבת את "ידיעותייך המושכלות" על החרדים דאגה להשניא באופן שטירמרי טהור את האוכלוסייה המקורית שממנה יצא עם ישראל, על יושבי המדינה הזו, באמצעות שקרים חסרי עוגן מציאותי. ולי אי אפשר לספר שקרים. אני מומחית בשני המתרסים הללו של אוכלוסיית מדינת ישראל.
אמרת שסיימת את הדיון? אז אני מצפה ממך לא להתווכח, ולקבל בשלווה, בלי כעס ובלי עלבון, את זה שהדעות שלי שונות משלך.
לכל אחד מותר להגיד את דעתו, לא רק לך.