חובה לקבוע גבול

והשגבול הזה יהיה אחיד לכולם ולעולם לא ייחצה.
הגיע הזמן שנגדיר אחת ולתמיד, איפה עובר הגבול שבין לגיטימיות לאי שפיות.
מה ההבדל בין מישהו שמאמין שאלוהים ציווה עליו לא ללחוץ על כפתורים בשבת, לבין
אדם שמאמין שהוא חתול, כלב, עץ, גבר בגוף של אישה, אישה בגוף של גבר, מפלצת הספגטי המעופפת קיימת...?
אני לפחות, לא רואה שום הבדל בין הדברים.
בעולם שבו לפחות 90% היו כמוני, אז כבר מזמן היו מכריזים על כל אלה כעל לא שפויים, ומרפאים אותם באמצעות דקירות
בגרון וכאלה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אדם שמאמין שהוא חתול, כלב, עץ, גבר בגוף של אישה, אישה בגוף של גבר, מפלצת הספגטי המעופפת קיימת...?
בעולם שבו לפחות 90% היו כמוני, אז כבר מזמן היו מכריזים על כל אלה כעל לא שפויים, ומרפאים אותם באמצעות דקירות
בגרון וכאלה.
אני לעומת זאת לא רואה הבדל מיוחד בין אדם שחושב שהוא חתול, לאדם שמוחו עסוק 24/7 בחייהם ואמונתם של אחרים שאין לו כל קשר אליהם. חוסר שפיות מובהקת (ומעציבה, אם נודה על האמת).

אבי בן 1231

Well-known member
אני לעומת זאת לא רואה הבדל מיוחד בין אדם שחושב שהוא חתול, לאדם שמוחו עסוק 24/7 בחייהם ואמונתם של אחרים שאין לו כל קשר אליהם. חוסר שפיות מובהקת (ומעציבה, אם נודה על האמת).
גם אדם שעסוק באמונתם של אחרים, שלדעתך, אין לו שום קשר אליהם, היא שגגויה.
לרוב חילוניים אין לכאורה קשר לאלה שעוסקים באמונתם, אך זה לא נכון, יש כן קשר ואפילו עמוק.
החילוני לא מנסה לכפות על הדתי לחיות כחילוני אך הדתי כן כופה על החילוני, והכפיה נעשית בהרבה מישורים.
לחילוני אסור לעסוק בעבודה בעסק שלו בשבתות, זו כפייה, אם יעסוק יוטל עליו קנס שאותו כותב לא יהודי.
לחלוני אסור להציג מוצרים לא כשרים לפסח בתקופת חול המועד פסח.
לחילוני אסור לנהוג ברכב ביום כיפור.
חרדי שיעבור לגור בשכונה חילונית מיד דורש שיתחשבו בו והמקום תוך זמן קצר הופך לחרדי, דוגמה טובה היא הישוב יבניאל.
ויש עוד.

Harrington

Well-known member
מנהל
גם אדם שעסוק באמונתם של אחרים, שלדעתך, אין לו שום קשר אליהם, היא שגגויה.
לרוב חילוניים אין לכאורה קשר לאלה שעוסקים באמונתם, אך זה לא נכון, יש כן קשר ואפילו עמוק.
החילוני לא מנסה לכפות על הדתי לחיות כחילוני אך הדתי כן כופה על החילוני, והכפיה נעשית בהרבה מישורים.
לחילוני אסור לעסוק בעבודה בעסק שלו בשבתות, זו כפייה, אם יעסוק יוטל עליו קנס שאותו כותב לא יהודי.
לחלוני אסור להציג מוצרים לא כשרים לפסח בתקופת חול המועד פסח.
לחילוני אסור לנהוג ברכב ביום כיפור.
חרדי שיעבור לגור בשכונה חילונית מיד דורש שיתחשבו בו והמקום תוך זמן קצר הופך לחרדי, דוגמה טובה היא הישוב יבניאל.
ויש עוד.
לא מכיר שום איסור על החילוני לנהוג ברכב ביום כיפור. זה רק אחד האי-דיוקים בדבריך, שלא לומר פשוט המצאות. כמובן שיש איסור דתי על כל יהודי, בין אם הוא מקיים את המצווה ובין אם לאו. אבל איסור כפייתי במדינה? לא היה ולא נברא, המצאה שלך גרידא.

כאמור מעלה, אני יכול להבין כל חילוני שמלין על כפיה דתית במהלך דיון בנושא. אבל עיסוק נון-סטופ בזה? לא שונה בעיני מהטירוף המתואר מעלה. אגב יש כמובן גם כפיה חילונית במדינה. פשוט לא עוסקים בזה. גם בגלל שכמעט ואין חילונים שמכירים בקיומה אך בעיקר בגלל שהצד הדתי מקבל את המציאות בה בחברה הטרוגנית יש מחירים מסוימים שעל כל צד לשלם כדי לקיים את החברה הזאת. אגב גם רוב הציבור החילוני מקבל את המציאות הזאת. בודדים הם אלה שלא והם עוסקים בנושא 24/7. ברוב המקרים זה נובע מאחת משלוש הסיבות שכבר ציינתי בעבר, בגינן אנשים מסוימים מאמצים אטרף אנטי-דתי שמחרפן בעיקר אותם. אין כל חדש תחת השמש.

אבי בן 1231

Well-known member
לא מכיר שום איסור על החילוני לנהוג ברכב ביום כיפור. זה רק אחד האי-דיוקים בדבריך, שלא לומר פשוט המצאות. כמובן שיש איסור דתי על כל יהודי, בין אם הוא מקיים את המצווה ובין אם לאו. אבל איסור כפייתי במדינה? לא היה ולא נברא, המצאה שלך גרידא.

כאמור מעלה, אני יכול להבין כל חילוני שמלין על כפיה דתית במהלך דיון בנושא. אבל עיסוק נון-סטופ בזה? לא שונה בעיני מהטירוף המתואר מעלה. אגב יש כמובן גם כפיה חילונית במדינה. פשוט לא עוסקים בזה. גם בגלל שכמעט ואין חילונים שמכירים בקיומה אך בעיקר בגלל שהצד הדתי מקבל את המציאות בה בחברה הטרוגנית יש מחירים מסוימים שעל כל צד לשלם כדי לקיים את החברה הזאת. אגב גם רוב הציבור החילוני מקבל את המציאות הזאת. בודדים הם אלה שלא והם עוסקים בנושא 24/7. ברוב המקרים זה נובע מאחת משלוש הסיבות שכבר ציינתי בעבר, בגינן אנשים מסוימים מאמצים אטרף אנטי-דתי שמחרפן בעיקר אותם. אין כל חדש תחת השמש.
תתפלא לשמוע שבעירי חל איסור על פי החוק העירוני לנסוע ברכב ביום כיפור, פרט לאופניים.
בשבתות דתיים וחרדים יורדים לכביש בכוונה ואינם חוצים את הכביש במעבר חציה אלא ליד, באלכסון ובכוונה לאט, רק היום כמעט פגעתי בקבוצת חרדים כזאת.
בעסקים שעובדים בשבתות מבטלים את הכשרות אך בבתי מלון בהם עובדים עשרות לא!!
היות ואני מכיר אותך היטב, ביקשתי ממיצי שתודיע לך שמיצינו.
|נמר|

Harrington

Well-known member
מנהל
תתפלא לשמוע שבעירי חל איסור על פי החוק העירוני לנסוע ברכב ביום כיפור, פרט לאופניים.
התוכל להפנות לסעיף בחוק העזר העירוני שקובע כך?
בשבתות דתיים וחרדים יורדים לכביש בכוונה ואינם חוצים את הכביש במעבר חציה אלא ליד, באלכסון ובכוונה לאט, רק היום כמעט פגעתי בקבוצת חרדים כזאת.
נו, אז טפל במי שפועל באופן לא חוקי. לא מסובך במיוחד, אבל לא הופך פעילות כזאת למשהו שקבוע בחוק כמובן.
בעסקים שעובדים בשבתות מבטלים את הכשרות אך בבתי מלון בהם עובדים עשרות לא!!
אוקיי. ואני מניח שהתעמקת בהלכה היהודית ובדקת מה עומד מאחורי זה, נכון? כלומר, בחנת מדוע נוהגים כך, ככל שזה אכן נכון, ומצאת שזה לא תקין מבחינה הלכתית. כמובן שפנית על אתר לרבנים הראשיים לישראל והפנית את תשומת ליבם לתקלה שבהלכה שמתבצעת כאן. תקן אותי אם אני טועה.

או שבעצם, אתה מלין על סוגיה שבהלכה מבלי שהטרחת עצמך לבדוק מה עומד מאחוריה, אם בכלל מדובר בבעיה, או אולי זאת פשוט ההלכה וכו'.
היות ואני מכיר אותך היטב, ביקשתי ממיצי שתודיע לך שמיצינו.|נמר|
ברור. זה עדיף פי עשרות מונים על התמודדות עם מי שמצביע על השקרים שבדבריך :). די מאכזב אני חייב להודות, בהתחשב בכך שהייתי נחמד והצבעתי רק על שקר אחד על אף שהוא לא היה היחיד.

marabo

Well-known member
בגרון וכאלה.
חשיבה ילדותית שמאלנית
רואים שוב ושוב כמה שגדר זה לא פתרון והשמאלני ממשיך לחשוב שגדר תושיע אותו.
רק דבר אחד יושיע אותנו, כיבוש גירוש התישבות

1ספי11

Well-known member
חשיבה ילדותית שמאלנית
רואים שוב ושוב כמה שגדר זה לא פתרון והשמאלני ממשיך לחשוב שגדר תושיע אותו.
רק דבר אחד יושיע אותנו, כיבוש גירוש התישבות
לעומת זאת גדר עירוב היא פתרון על דעת אלוהים לעשות בישוב מה שרוצים.

בגרון וכאלה.
תתבע אותם על הרעש שהם עושים לך עם מעלית השבת כרעש לא סביר בזמן מנוחה.

אני מניח שהבעיה שהמעלית ישנה ולכן עושה רעש שהיא נפתחת וניסגרת,במצב כזה

יש לך עילה שלא תהיה מעלית שבת.

תתבע אותם על הרעש שהם עושים לך עם מעלית השבת כרעש לא סביר בזמן מנוחה.

אני מניח שהבעיה שהמעלית ישנה ולכן עושה רעש שהיא נפתחת וניסגרת,במצב כזה

יש לך עילה שלא תהיה מעלית שבת.
הרעש היחיד שמעצבן אותי, זה הזמזום.
זה רעש כ״כ מעצבן, שהוא נשמע כמו עינוי סיני.

הרעש היחיד שמעצבן אותי, זה הזמזום.
זה רעש כ״כ מעצבן, שהוא נשמע כמו עינוי סיני.
זמזום רק במעלית שבת ולא במצב רגיל?

ז"א יש זמזום רק שהדלתות נפתחות אני מבין.

בגלל שהמעלית ישנה?

מהפלורוסנט בפנים?

זמזום אוטומטי שהשלת נפתחת שידעו שהמעלית הגיעה?

מ ש ה 53

Well-known member
זמזום רק במעלית שבת ולא במצב רגיל?

ז"א יש זמזום רק שהדלתות נפתחות אני מבין.

בגלל שהמעלית ישנה?

מהפלורוסנט בפנים?

זמזום אוטומטי שהשלת נפתחת שידעו שהמעלית הגיעה?
למה אתה מדבר שטויות? מעלית שבת עולה ויורדת כל הזמן ונעצרת בכל קומה. ואז אתה עולה. עולה לאן שאתה רוצה או יורד היכן שטוב לך. אז יש זמזום של מנוע המעלית וגלגלי השיניים שבמערכת. יש. ועוד איך יש.

marabo

Well-known member
בגרון וכאלה.
כל עוד אין לך תשובה איך באת לעולם ולא גופך אלא אתה אל תבלבל לנו במח.
כשתהיה לך תשובה תבוא לקבוע לנו גבולות

jackie111

Well-known member
הכלל אצלי, ואני לא כלכך מקורי, שאני לא
מאמין בכלום. דבר שלא מוכח - לא קיים.

האמונה בעצם זה הליך שטיפת מוח שאנשים
נעולים דתית מנסים לעשות לאחרים.

כשמשהוא אומר "אני מאמין" זה מקפיץ אצלי
את הפיוזים כי זו בעצם טענה "תאמין גם אתה
לשטיפת המוח שאני עברתי."

ולמה זה לא מקורי? כי כל המדע, כל הטכנולוגיה מבוססות על הטלת ספק. כל דבר יבדק. אחרי
שצלבו את המדענים בעבר כי הטילו ספק באמונהעלינו ללכת בדרכם.
קחו דוגמה:
גלילאו גליליי:
נרדף על ידי האינקוויזיציה האיטלקית בשל אמונתו שהשמש עומדת במרכז היקום, סתירה לגישת הכנסייה שהאמינה כי כדור הארץ הוא מרכז היקום.
ניקולאוס קופרניקוס:
אשר פרסם רעיונות מהפכניים בנוגע למבנה היקום, אך נחשף ללחץ מצד כוחות דתיים ופוליטיים.

לעומק

Well-known member
הכלל אצלי, ואני לא כלכך מקורי, שאני לא
מאמין בכלום. דבר שלא מוכח - לא קיים.

האמונה בעצם זה הליך שטיפת מוח שאנשים
נעולים דתית מנסים לעשות לאחרים.

כשמשהוא אומר "אני מאמין" זה מקפיץ אצלי
את הפיוזים כי זו בעצם טענה "תאמין גם אתה
לשטיפת המוח שאני עברתי."

ולמה זה לא מקורי? כי כל המדע, כל הטכנולוגיה מבוססות על הטלת ספק. כל דבר יבדק. אחרי
שצלבו את המדענים בעבר כי הטילו ספק באמונהעלינו ללכת בדרכם.
קחו דוגמה:
גלילאו גליליי:
נרדף על ידי האינקוויזיציה האיטלקית בשל אמונתו שהשמש עומדת במרכז היקום, סתירה לגישת הכנסייה שהאמינה כי כדור הארץ הוא מרכז היקום.
ניקולאוס קופרניקוס:
אשר פרסם רעיונות מהפכניים בנוגע למבנה היקום, אך נחשף ללחץ מצד כוחות דתיים ופוליטיים.
גם להאמין למדע זה אמונה לא הכי מבוססת.

אנו מאמינים כי אחרת לא נצליח לזוז

jackie111

Well-known member
גם להאמין למדע זה אמונה לא הכי מבוססת.

אנו מאמינים כי אחרת לא נצליח לזוז
המדע אינו אמונה אלא שיטת חשיבה כללית.
כל מידע מדעי מתפרסם בירחונים מדעיים.
בכנסים מדעיים יפורסם המידע מעל הבמה וישאלו שאלות.
מידע מדעי שמתפרסם נבדק לפי כללים סטטיסטים מוכחים.
את הבדיקה יעשו במספר מעבדות.הבודקים יוציאו מסקנות
משלימות או סותרות של הממצאים הראשוניים.

למעלה