חובבנות ב"הארץ" (ארוך)

sronis

New member
בשמחה ../images/Emo13.gif אתה יודע מה? אתה יכול

להוריד את כל ההסברים הטכניים, אני לא חושב שבחיים אבין אותם, כל מה שאני רוצה לדעת זה: יש רמקולים אלקטרוסטטיים ורמקולים אלקטרודינמיים - מה היתרונות והחסרונות של אלו מול אלו? (מאפיינים חשובים שצריך להתייחס אליהם) וגם - יש מגברי מנורות ויש מגברי טרנסיסטורים - שוב היתרונות והחסרונות ומאפיינים חשובים וגם - יש מגבר משולב ומגברים נפרדים (PRE ו-POWER) - שוב יתרונות וחסרונות ומאפיינים (את זה אני קצת יודע) וגם בוודאי יש מאפיינים שונים שצריך לייחס להם חשיבות בבחירת טרנספורט, ויש גם חלקים אחרים שצריך לייחס להם חשיבות לעיתים (כל מיני מחברים, כבלים ברמות שונות, DAC?, וכולי...) יש פשוט יותר מדי מידע שצריך לדעת!! יש לך במקרה איפשהוא שאני יכול לקרוא על כל הדברים האלו? מעין "מדריך להדיוט באודיו"? תודה!
רוני

XRallye106

New member
רק צריך לבקש ../images/Emo24.gif

רוני בלינקים שצירפתי תוכל למצוא המון הסברים גם לנושאים שהתשובות לא ממש מוחלטות ואבסולוטיות כמו בתחום הרכב. רק אל תתמכר, זה תחום יקר !! הציוד שלי עלה לי כמו 2 106 ראלי שאני מחזיק..

drugstore

New member
הכל תלוי

בטיב המילוי... צריך רק לשים לעצמך גבול דמיוני בכסף ולסגור עניין
drugstore ששואל איך החיים עם הראלי ביומיום... ובדרך לי-ם

sronis

New member
תודה ../images/Emo13.gif ../images/Emo24.gif

אני בוודאי לא אתמכר, אני כבר מכור למכונית שלי, זה אבא שלי שיתמכר... כמו שאני מכיר אותו הוא יתחיל בקטן ויסיים בענק... בהתחלה זה היה "אני רוצה מערכת סטריאו טובה, אולי משהו ב-10000 שקל", עכשיו זה "אולי משהו ב-10000 דולר", ואז פתאום הוא יגלה שהרמקולים שהוא רוצה עולים 6000 דולר ולא נשאר לו מספיק להגברה ולראש, ופתאום זה יעלה ל-15000 דולר והשד יודע לאן זה יגיע... רוני, כיום עם איווה, חושב איזה אוטו אפשר היה לקנות במקום המערכת

../images/Emo32.gif

בוא לפורום אודיו להסברים נוספים. לאלקטרוסטטיים ולדינמיים אין "יתרונות וחסרונות" אלא אופי שונה. הדינמיים מייצרים צליל שמופנה קדימה ומתפשט מהדרייברים בצורת חרוט. האלקטרוסטטיים מייצרים (בד"כ) צליל שקורן בצורה שווה אחורה וקדימה. בגלל ההחזרים מהקיר שנמצא מאחוריהם, נדמה למאזין שהם "נעלמים" בסביבת ההאזנה והצליל מגיע מכל עבר. הצליל מתפשט מהם ימינה ושמאלה אך לא למעלה ולמטה. לכן, ככל שתתרחק מהרמקול, רמקול דינמי ישמע חלש יותר מרמקול אלקטרוסטטי. חסרון של אלקטרוסטטי - כדי להפיק באסים הוא צריך להיות בעל מימדים עצומים, עד כדי גובה של שני מטרים. מנורות וטרנזיסטורים - שוב, אופי שונה. מגברים טרנזיסטוריים יותר מדוייקים באופן אובייקטיבי. למגברי מנורות עקום הענות שגורם להם להדגיש באסים, והאוזן האנושית מחבבת זאת מאוד. בנוסף, המנורות מושפעות מגלי הקול שבחדר, משפיעות על הצליל וחוזר חלילה. ה"צביעה" הזו של הצליל אהובה מאוד על חובבי מגברי מנורות. גם המראה הנוסטלגי והחום המוקרן מהמנורות גורם לחובביהן לתאר את צלילן כצליל "חם". החסרון - לשפורפרות יש אורך חיים מוגבל, ועם הזמן תפקוד המגבר דועך ומחייב את החלפתן. חסרון נוסף - הספקי מגברי מנורות נמוכים בד"כ. מגבר מנורות בעל הספק גבוה יעלה הון תועפות. מגבר משולב - חוסך מקום ועבר אופטימיזציה (לפחות לדעת היצרן) בין ה Pre ל Power. רכישה נפרדת - מאפשרת ללקוח לבצע אופטימיזציה בעצמו, וכן לשדרג את אחד הרכיבים בעתיד, אם וכשהמצב הפיננסי יאפשר זאת. על שאר השאלות נמשיך לדון בפורום המתאים לכך ...

sronis

New member
תודה על ההסברים ../images/Emo13.gif

זה לא הפורום המתאים, אני יודע, אבל לא התאפקתי
שאלתי בגלל ששמעתי פעם רמקולים אלקטרוסטטיים טובים (מגנהפאן) ושמעתי רמקולים אלקטרודינמיים טובים (שכחתי את השם) ואהבתי יותר את ה"רגילים" ולא את אלו שנראים כמו דלת
בנוסף שמעתי מגבר טרנזיסטורים ברמה גבוהה ושמעתי מגבר מנורות ברמה גבוהה - אהבתי יותר את מגבר המנורות. ויותר מזה - פעם בחנות כלשהי ששכחתי את שמה, השמיעו לנו מגבר משולב, אחרי מיד מגברים נפרדים, ואחריהם עוד פרה ופאואר אבל חזקים יותר - ההבדלים היו עצומים לטובת האחרונים (שכמובן עלו בהתאם...) טוב, ברגע שאדע יותר טוב אם הרכישה תתבצע בקרוב - אתחיל להציף לכם את הפורום
רוני

pomelit

New member
יש אפילו שיגידו שאתה ממש ממש ממש

קרוב לעשיריה הראשונה במונחים של 2-3 מקומות אפילו. יש כאלה, אבל אנחנו לא נגיד מי הם

Jeri

New member
אני האחרון שיצא להגנתו של "החרה"

אבל קווה עשה בסה"כ את מה שהוא יודע לעשות. בתור קינוח למוסף שבת עדיף בעיני נזקו של הטרחן הירושלמי על פני כתבה נוספת מאת אמירה לוי. ביננו עופר, בטוחני שמרבית קוראי הארץ לא בדיוק בקיאים בניואנסים הזעירים שבין אדם למכונה שגרמו לקווה לעשות במכנסיו.. מאידך פרסום בעיתון מכובד כהארץ יעשה ליבואן רק טוב אם כתוצאה מכך תעלה עקומת המכירות. מנסיון, תוספת שתי מכוניות מעבר לצפי המתוכנן תכסה עלות שליחת כיתת כתבי רכב ישראלים צמאי אנדרנלין למשימת מעבר לגבול ותותיר משהו בידי היבואן הרעב. ולמרות הללו קשה לי להבין מדוע יצא קצפך על הכתב. הלא אפילו אם עבר בשלום קורס נהיגת ראלי בביה"ס GET עליו השלום, מי קבע שהכללים שהוטמעו בהוויתו של קווה תקפים שלוש דקות לאחר סיום הקורס. תבין עופר, מנסיון אישי אני סבור שקווה הוא בושה למקצוע העיתונות מאידך, הייתי רוצה לראות אותך נוהג ב-911 הפרטית שלך בצורה ובאופן ובאותם כבישים בהם נהג קווה את הפורשה שניתנה לו לצורך המבחן, ורק לאחר מכן אשמח לשמוע את מסקנותיך לגבי יכולתו של הנ"ל. לא פייר להתעלל במסכן שכל חטאו בחיבור מאמר הלל לחלום מוטורי שכמעט גרם לברנש "לשלשל במכנסיו עקב שגיאת נהיגה גסה". במאמר מוסגר טוב שהיתה זאת הקרראה 4 ולא פז´ו 406 - עימה היה מזמן מסיים בתעלה.. בידידות Jeri נ"ב א. הנני רוצה להביע התנצלותי מראש מכל הנפגעים מכינוי התואר בכותרת הפתיחה - עימכם הסליחה. ב. אינני מתכוון להשיב להודעות קנטרניות או לכאלו הנושאות קונוטציות אישיות בעלות היבט שלילי. ג. היום ראיתי את שומאכר ניבט אלי מן המראה..

falou

New member
אני חושב שפספסת את הנקודה

לא היתה לי שום בעיה אם קווה היה מפרסם את התרשמויותיו הוא מהרכב באופן סובייקטיבי. אני זוכר כמה כתבות מאוד לא מקיצועיות על פורשה, אבל שנכתבו ע"י אנשים שלא התיימרו להיות מקצועיים, וזה בסדר גמור. קווה כתב ביקורת עניינית (כביכול...) על תכונות הפורשה, ביקורת שהיתה מבוססת על נהיגה גרועה וחוסר הבנה שלו של איך בוחנים מכונית ולמה מכונית מתנהגת כפי שהיא מתנהגת, וזו חובבנות. כל מי שעשה קורס נהיגה הכי בסיסי ניסה מכונית במעגל ולמד כי החרטום תמיד בורח תחילה. לא צריך להיות סופר מלומד בשביל זה. מי שלא יודע דברים מסוג זה עדיף שיעביר ביקורת על רמות גימור, נוחות נסיעה ומחזיקי כוסות... חמורה מזו העובדה שהוא הציג את הכמעט תאונה שלו כהוכחה להתנהגות הפורשה. הכמעט תאונה הזו לא מוכיחה דבר על המכונית אבל היא כן מראה שהנהג עשה שטות מוחלטת. גם אני עשיתי שטויות על הכביש, אבל במקום לתלות את האירוע המכונית על הנהג להאשים את פזיזותו וחוסר המיומנות שלו, ורצוי גם להכות על חטא. תבין, קווה לא נכנס למצב בטעות, הוא ניסה להחליק את הזנב בכוונה! הוא נכנס עם גז לחוץ בשני כדי להוכיח משהו והוא אכן הוכיח משהו, אבל לא לגבי הפורשה. לא יצא לי לנהוג בגירסת כביש של פורשה. כן יצא לי לנהוג לא מעט ב-BMW למינהן ואני יכול לאמר שאין לי את היכולת להחליק בכביש ציבורי רטוב, אז על אחת כמה וכמה לא היתתי מנסה דבר כזה בפורשה. גם זכורות לי פעמיים שהזנב של 325 החליק אצלי בברוטליות בגלל כביש רטוב (פעם ממטרות, פעם גשם). בשתי הפעמים השתלטתי על הרכב, בשתי הפעמים לא ממש ראיתי את זה בא (מהירות נמוכה=ריכוז נמוך), שתי הפעמים הן לא בדיוק מקור לגאווה (טוב קצת, כי בסופו של דבר הצלתי את המכונית) ושתי בפעמים היו לגמרי באשמתי. לסיכום, אין לי דבר אישי נגד קווה אבל רצוי שכתב מיקצועי יכתוב דברים נכונים ומבוססים גם אם הם מיועדים להדיוטות. רצוי שכתב רכב יציג גישה אחראית בכתבותיו ורצוי שהוא יבין על מה הוא כותב.

למעלה