חובבנות ב"הארץ" (ארוך)

falou

New member
חובבנות ב"הארץ" (ארוך)

בעודי מטייל באינטרנט נתקלתי בכתבה המקושרת מאתר "הארץ" ,המספרת על חוויות נהיגה בפורשה והופתעתי למצוא רשמים חובבניים של נהג שכנראה לא עשה מעולם קורס נהיגה מתקדמת או לא למד מקורס כזה דבר. ואני מצטט: "אי מגיע לכיכר ריקה ומתחיל ללחוץ על המכונית... אני מגביר מהירות ושוב מגביר, אבל הזנב מסרב להחליק. במקומו אני מקבל תופעה מושמצת שמתאימה למכוניות נחותות - תת היגוי" אני חושב שהציטוט הנ"ל מוכיח שמי שנחות פה זה הנהג והוא הראוי להשמצה! בו נחשוב שנייה. בהאצה משקל המכונית עובר לאחור, הקדמיים נעשים קלים, יש להם פחות אחיזה בגלל חוסר המשקל והזווית שלהם יחסית לכביש, ולכן מתקבל תת היגוי. קח מכונית מודרנית (כן, גם עם הנעה אחורית) שים אותה בכיכר, תעלה מהירות בהדרגה(!) ולבסוף תקבל תת היגוי. ירצה הנהג לקבל היגוי יתר בכיכר יצטרך לבצע פרובוקציה מכוונת שתביא לאיבוד אחיזה של האחוריים. בהתחשב בעובדה שהכתב של ה"ארץ" נהג בקררה 4, כלומר מכונית הנעה אחורית שמעבירה כוח לקדמיים במקרה של היגוי יתר תחת כוח, סביר להניח שצריך אחול פרובוקציה כדי לקבל היגוי יתר בכיכר. אבל כתבנו "המקצועי" לא נרתע והוא יוכיח לנו בהמשך הכתבה שהוא גבר שבגברים - ואני מצטט: "אני מאתר סיבוב רטוב. הילוך שני, דוושה ימנית לחוצה היטב. בהתחלה הצמיגים הקדמיים בורחים, ואז פתאום זה קרוה. הצמיגים האחוריים מצטרפים להחלקה ובעוצמה חזקה הרבה יותר. האפקט דרמטי ומבהיל. זו לא החלקה מהרפרטואר שאני מכיר. גדר הבטיחות מתקרבת במהירות, אבל איכשהו אני מצליח להשתלט על המכונית ולהמשיך בכיוון הנכון... עמוק מתחת לשכבות העידון והנוחות שמאפיינות את הדגם החדש רובץ אותו שד ישן ורע" בו ננתח את הפסקה משפט משפט, כי היא ההוכחה הסופית לאפסותו של הנוהג: 1. "אני מאתר סיבוב רטוב. הילוך שני, דוושה ימנית לחוצה היטב" – כלומר הדביל נכנס לסיבוב רטוב עם מכונית שהוא לא בליגה שלה עם דוושה לחוצה. בראבו!! 2. "בהתחלה הצמיגים הקדמיים בורחים…" – בוודאי. כמו שאמרתי, המשקל בהאצה על האחוריים אז מתקבל תת היגוי 3. "…ואז פתאום זה קורה. הצמיגים האחוריים מצטרפים להחלקה ובעוצמה חזקה הרבה יותר" – שימו לב. לנהג הגבר שלנו שנכנס עם פורשה לסיבוב רטוב עם פול גז קורה משהו "פתאום", כלומר אין לו מ-ו-ש-ג מה הוא עושה. אז נסביר לו. בהנחה שהשיפוע של הסיבוב או רמת האחיזה בתוך הסיבוב לא השתנתה הנהג המובחר של "הארץ" עשה אחד משניים: הצליח לתת עוד יותר גז שגרם לבסוף לאיבוד אחיזה של האחוריים תחת כוח, או (וזו השערתי) עזב את הגז כדי למתן את התת ההיגוי, מה שגרם למשקל לעבור קדימה ולאחוריים לאבד אחיזה. למה אני משער שההסבר שהשני הוא הנכון? בגלל הציטוט הבא: 4. "…האפקט דרמטי ומבהיל. זו לא החלקה מהרפרטואר שאני מכיר". תיאור ההחלקה הברוטאלית מזכיר תגובת מטוטלת שאופיינית לנטישת גז (העברת משקל) באמצע סיבוב. החלקה תחת כוח היא בד"כ הדרגתית ודי לינארית גם ברטוב. מה שיכול להיות שקרה זה שההחלקה של האחוריים התחילה תחת כוח ואז נטש נהג המרוצים של "הארץ" את הגז וגרם להגברת החלקה שהבהילה אותו. בכל מקרה מדובר בשגיאה גסה של נהג שלא מבין איך נוהגים במכונית הנעה אחורית. נמשיך… 5. ". גדר הבטיחות מתקרבת במהירות, אבל איכשהו אני מצליח להשתלט על המכונית ולהמשיך בכיוון הנכון..." הבנתם?! הוא "איכשהו" הצליח להשתלט על המכונית. כמו אמרתי, אין לו מושג ירוק בנהיגה מתקדמת ולמה קרה מה שקרה. לכן אל לו לאמר שהוא השתלט על המכונית. הוא צריך לאמר שמסיבות שאינן מובנות לו ותודות למזל המכונית קיבלה מחדש אחיזה וכל הפיאסקו הסתיים בשלום. אבל את מי מאשים הכתב המחונן של הארץ? 6. "…עמוק מתחת לשכבות העידון והנוחות שמאפיינות את הדגם החדש רובץ אותו שד ישן ורע". בודאי! אנחנו יודעים מי אשם – הפורשה. אותה פורשה שלמרות שאין לה חלק אחד מכני משותף עם קודמותיה שוכן בה איזה שד קדמון שהתגנב על כתב "הארץ" המיומן וניסה לאוכלו חיים. אני לפחות מקווה ששאר הכתבים של "הארץ" נהנים מהבנה עמוקה יותר בנושאים עליהם הם כותבים, אחרת ליבי ליבי על העיתון של האנשים החושבים…

falou

New member
זה שהוא לא מבין זה ברור

זה גם היה יכול להיות בסדר אם הוא היה כותב מנקודת המבט של הדיוט שחווה לראשונה משהו חדש ולא מוכר. אבל הכתב כאן מציג עצמו כמבין גדול ועוד מעז להאשים את המכונית במה שקורה. אם לא די בכך הוא מציג את האפיזודה המביכה של איבוד השליטה כגולת הכותרת של היום וכהוכחה להיותה של הפורשה מכונית מפחידה. פתטי עוד לא אמרתי. אז הנה - פתטי...

© DrorZi

New member
מצחיק, הרגע קראתי את זה על הנייר

אני יושב על הבוקר מדפדף בעיתונים (שפזורים פה כאילו יערות הגשם הם אין סופיים, תגידו, אני היחיד שמוצא שאולי 1% מהעיתון היה באמת צריך להגיע אלי
) ופתאום קולט תמונה של קררה אדומה על חצי דף... כמובן שמיידית אני עובר לקרוא את זה, יואב קווה הוא הכתב (חשוב לי תמיד לראות קודם כל מי כתב את זה) אני מתיאש בסוף הדף הראשון לאחר שהוא מתאר את הבעיה שלו לעבור למערכת ניווט דוברת אנגלית במקום גרמנית, את התלונות שלו שעור וכיוון חשמלי לכסא זה תוספת ובא לפה.... איזה מזל שלא המשכתי לקרוא (ואולי בעצם חבל, היתי צוחק קצת על הבוקר ...)
דרור זי.

תמירי

New member
ואני משוכנע שהסיום של הכתבה היה:

כמובן מבלי שקראתי "אתה אותם תחושות ואף טובות יותר יכולה לתת פ´יזו 406 אוטומטית לבנה בצורה נינוחה יותר ושקטה ונעימה יותר" אין צורך להוסיף מילים.....

sronis

New member
עפר - עניתי לך ב-YNET, מעניין אגב

האם יואב קווה יראה את זה ויגיב... רוני

sronis

New member
ועוד משהו,

הוא כתב שם שההאצה ל-200 היא עניין פשוט ואח"כ שהמנוע "אינו רועש במיוחד ובוודאי אינו מתאמץ (5000 סל"ד בהילוך שישי)"... זה נראה לי מוזר - 5000 סל"ד בהילוך אחרון (ועוד שישי) זה 200? ונניח גם אם זה יכול להיות - הוא באמת מצפה לקבל היגוי יתר מסביב לכיכר בקאררה תוך כדי האצה? באף אוטו הוא לא יקבל את זה סתם ככה על ידי הגה מסובב והרבה כוח... צריך להעביר משקל בשביל זה. חוץ מזה, לפי מה שאני יודע הפורשה מאוד מאוזנת וגם תחת עזיבת גז בשיא הכוח לא תחליק את הזנב במהירות שאפשר לנסוע מסביב לכיכר... (יכול להיות שאני טועה). לעומת זאת, כמעט כל מכונית "נחותה" כדבריו, תחליק גם תחליק עם עזיבת גז באמצע הכיכר, אז מה הוא רוצה בדיוק? הוא חושב שלפורשה 911 אין תת היגוי בכלל? אין דבר כזה... רוני, שנהג היום בשלוש מכוניות שונות בנוסף לשלו, ועדיין שמח לחזור ל-306

falou

New member
אתה יודע מה...

...לשם ההגינות אני אשלח לו קישור.

sronis

New member
אתה יודע מה אהבתי בשיחה היום?

חוץ מזה שבסמינר אודיו ארבעה חבר´ה עומדים ומדברים על מכוניות במשך שעתיים
שבאופן ממש מוזר כולנו שם היינו קשורים לנושא, בעצם חוץ ממני (אני בעצם רק העלתי את הנושא מכלתחילה). כלומר, ארנון כתב כמה פעמים למוסף הרכב בהארץ ומכיר את יואב קווה, הבחור השני שאינני יודע את שמו כנראה מכיר את פרדי פריהוף כי הוא נחפז להגן עליו, ואתה כמובן הסברת את עמדתך בנושא בצורה יפה. דרך אגב קרא ב-YNET מה שדני G כתב לך... רוני

sronis

New member
ועוד דרך אגב...

שמעת את המערכת שבחדר ההשמעות? אני הייתי חייב לזוז אז לא יכולתי... איך היה? רוני

falou

New member
היה מעניין מאוד

הישוו שלושה רמקולים שונים והם אכן ציירו תמונה שונה לחלוטין. היה מעניין ומרשים, אם כי קצר מדי. אבל בסופו של דבר תמיד נעים לשמוע מערכת סטריאו בשווי של כ-70 אלף ש"ח... בקשר לדני - עניתי לו ב-YNET. אני עדיין סבור שדני קווה ראוי לגינוי בגלל ש... 1. מה שהוא כתב זה פשוט שטויות, וזה מצביע על חוסר מקצועיות 2. הגישה שהוא הציג לנושא נהיגה במכונית לא מוכרת בכביש ציבורי היא פשוט מסוכנת (בייחוד אם אתה לא מיקצועי...) 3. הגישה שהוא הציג לגבי מי אשם במצב המסוכן שנוצר בעקבות הנהיגה שלו (המכונית...) גם היא מסוכנת ולא אחראית. אז אני לא נחמד. רציתי לעשות רעש כי חשוב להוקיע את כל אחד מהדברים שציינתי. זה מאוד מקומם לראות סמכות מיקצועית (ורוב הציבור מתייחס לכתבי רכב ככאלה) כותבת שטויות. מאוד מקומם.

sronis

New member
חבל שפספסתי, במיוחד בגלל העובדה

שאנחנו מתעניינים ברכישת מערכת מזה זמן מה, וכנראה הרכישה תצא לפועל בקרוב, אז בוודאי שהייתי יכול להעזר בהשמעה כזאת. דרך אגב בתור אנקדוטה - אינני יודע אם אתה יודע, אבל אחד מזוגות הרמקולים היה של JMR הצרפתי, אשר היבואן שלו בארץ הוא אחד ממשתתפי הפורום, וגילו אינו עובר את ה-20... (ובמילים אחרות - כל הכבוד) בקשר ליואב קווה - אני לא מתכוון להביע דעה על יכולתו המקצועית, אבל הכתבה באמת בעייתית מהבחינות שתיארת... מה שאני לא מבין - אם זו כתבת תדמית לפורשה - למה היא כל כך חסרת התלהבות? למה הוא כותב שהאצה ל-200 זה עניין כמעט משעמם? למה הוא מתעסק חצי מהכתבה בתיאורים שליליים בנוגע לפורשה? (לעומת החצי השני, המדבר על ההיסטוריה, שהוא דווקא נחמד מאוד) רוני

falou

New member
אכן כתבה מוזרה

מילא אם יואב קווה היה יוצא המום מיכולת המכונית, כמו שכל נהג ממוצע היה יוצא מנהיגה בפורשה. במקום זה הכתבה היא מין ניסיון להראות שהוא מספיק מקצועי כדי לבקר את הפורשה, והמסקנה היא שהמכונית או נכנסת לתת היגוי או זורקת את הנהג מהכביש. האמת היא שזה די נכון בכללי לפורשה של פעם, כך לפחות אומרות הביקורות וגם קצת מניסיון אישי עם גריסת ה-Cup (הלא כל כך רלוונטית). זאת תוצאה של חלוקת משקל קלוקלת שדורמת לחוסר משקל על הקדמיים (יוצר תת היגוי חריף) ועודף משקל בזנב (שיותר אפקט מטוטלת חריף עם הזריקה). הפורשה עליה נהג יואב קווה היא חיה אחרת לגמרי, הרבה יותר מאוזנת, וטרם מצאתי נהג מבחן שיטען שיש לה את התכונות שטפל עליה קווה. אם כבר היא הואשמה בעודף נחמדות וקלות שליטה. אה, והוא עוד נהג בקררה 4 עם ההנעה הכפולה... אתה מכיר אותי וידוע שיש לי לא מעט ניסיון, אבל אני לא הייתי מעיז לבקר מכונית שאין לי כמעט שום ניסיון בנהיגה של מכוניות בסדר גודל שלה.

falou

New member
ובקשר לעוז...

אפילו הייתי אצלו בבית וכבר האזנתי לרמקולים הנהדרים שהוא מוכר. ובאמת, שיהיה לו בהצלחה.

sronis

New member
אני מתביש שבתור חובב אודיו עדיין לא

הייתי אצלו ולא שמעתי, אבל אולי אני אגרור את אבא שלי אליו מתישהוא... בקשר לכתבה - אני לא נוטה לזלזל סתם כך באף מכונית, ובוודאי שלא בפורשה 911 אם הייתי נוהג באחת, זה באמת נראה קצת כמו התלהבות עצמית, שהוא מרשה לעצמו "לרדת" על הקאררה... רוני

falou

New member
עצה אחרונה בנושא אודיו

אל תשכח להתייעץ בחברי הפורום האח בתפוז. יש שם מספר לא קטן של אנשים מנוסים עם הרבה דעות שונות שיבלבלו דעתך אך גם יוסיפו לך ידע ויפתחו בפניך אפ]שרויות שונות ומשונות. אם ההורים שלך הולכים להוציא סכום נכבד על מערכת שמע רצוי מאוד מאוד לבדוק בפורום אודיו קודם.

© DrorZi

New member
פחחחח, גם כן חברים

עלק
מבינים משהו ... תראה מה הולך פה בפורום רכב שחושב את עצמו מקצועי, אז תאר לך מה הולך שם שהוא אחד מעשרת הפורומים המובילים של תפוז
דרור זי, לא בעשרת הגדולים אבל בעשריה הבאה
, תודה לכם.

falou

New member
שלא תדע מה הולך שם...

אם אתה חושב שפה לוקחים חילוקי דעות קשה תחשוב מה קורה באודיו, שעל כל מחיר ניתן למצוא לפחות 10 מוצרים מתחרים...

sronis

New member
אתה צודק, ואותי זה יותר מדי מבלבל..

פעם הייתי כותב שם די הרבה, אבל ההבנה שלי באודיו מאוד בסיסית, לדוגמא ההרצאות בסמינר היו קצת מעל לרמתי (עדיין לא הבנתי איך הג´יטר עובד בדיוק, וגם לא איך הרמקולים האלקטרוסטטים, למרות שהם מצוינים, במיוחד המגנהפאן 1.6, אלה שנראים כמו דלת - ואני לא בטוח שאני רוצה להבין את זה עד הסוף...) לכן אני מעדיף את פורום המכוניות, פה לפחות יש לי הבנה די טובה ואני מתמצא הרבה יותר. תמיד כשהיו לי שאלות הייתי פונה שם לפורום, יש שם אנשים נהדרים ששמחים לעזור וכמויות ידע פשוט עצומות... עכשיו במבט לאחור אני חושב שראיתי אותך גם בחלק מהסמינרים הקודמים... הייתי בשני בבית של מיכאל לנג בזכרון, הייתי גם בשלישי, כשהוא עבר למושב ליד עין שמר, והייתי גם ברביעי בהוליווד סינמה סטור. בכל מקרה, אני כנראה אכנס יותר לנושא כשאבא שלי סוף סוף יחליט שהוא נוסע וקונה מערכת... (בתקווה תוך שבוע שבועיים) רוני

למעלה