חה"א

dana110587

New member
אני יודעת שזאת לא תוכנית כבקשתך אבל

אני מתגייסת בתור מתנדבת ולכן יש לי יותר אפשרות לבחור מה לעשות ואולי גם באיזה בסיס לשרת- זאת הסיבה שאני שואלת את זה, כדי לדעת קצת יותר על הבסיסים ולבחור בבסיס שנראה לי יתאים לי.. ותודה בכל מקרה על התשובה..

dana110587

New member
כן אני יודעת

אבל השאלה אם שווה לתת עוד שנה וחצי מהחיים שלי לצבא בתפקיד הזה(מתנדבות מתגייסות לשנה וחצי ולא לשנתיים)

המתנדבת שהיתה איתי בקורס

עזבה אותו באמצע, ועברה תפקיד, כי היא חשבה שלא שווה. לא שווה לתת לצבא עוד זמן כדי להיות חוגרת..

dana110587

New member
ויש לך מושג מה עשו איתה אח"כ?

ואם את יכולה לתת קצת יותר פרטים על התפקיד, הקורס, אם את מרוצה, איפה את משרתת וכו' אני מאוד אודה לך !! פשוט יש לי עוד פחות משבוע להחזיר להם תשובה מה אני רוצה- פקמצית או פקחית..

b l a c k s

New member
אל תהיי פקחית תהיי פקמצית! אין מה ל

להשוותת תהיי פקמצית ותלכי או לחצור או לנבטים אל תדאגי

תראי,

פיקוח טיסה זה אחד המקצועות המאתגרים יותר שניתן להציע בצבא לבנות. זה תפקיד שמפתח את הראש במהון אופנים - בין אם חברתית, כי צריך ללמוד להסתדר בתוך מסגרת מצומצמת של אנשים, ובעיקר, מבחינת כישורים - מהירות תגובה, יכולת למידה, עמידה בלחצים, אסרטיביות ועוד ועוד.. מאידך, הוא דורש ממך מעל ומעבר לשירות צבאי.. בתור מתנדבת החיים שלך בצבא יהיו קצת יותר קלים - כי אין תורנויות, ואין דבר שקשה יותר מתורנויות משביזות במהלך ההסמכות. הוא דורש המון כי לומדים כל הזמן.. המון כי האנשים במגדלים, למרות ואולי דווקא בגלל שהם חבר'ה מבריקים, יכולים לעלות על העצבים הרבה פעמים - כי נמצאים תמיד יחד.. המון כי שנה נוספת בסדיר זה אולי הדבר הכי מיותר שבחורה צריכה לשים רגל לעצמה איתו..בייחוד כשהצבא בשאיפה לקצר שירות לחיילים. המון כי לסגור חצאים (שבת ל2) רוב השירות שלך זה אחד הדברים הפחות סימפטים שאפשר לעשות בצבא.. המון כי.. אם את לא רוצה לעסוק באזרחות במקצוע הזה, אז ההשקעה היא נטו לשירות הצבאי ולמילואים (כשבנות אחרות לא עושות מילואים).. בתור פקמ"צית יכולים להיות לך הדברים האלו - אבל זה תלוי בשיבוץ- בכמות ואופי העבודה. ברוב המקרים זה לא עד כדי כך.. היתרונות פחות ברורים.. והחסרונות מורגשים בקושי.. זה תפקיד יותר נוח, ברוב המקומות. סוגרים פחות, עושים משמרות, הסביבה משתנה לעתים קצת יותר תכופות ועובדים עם הרבה גורמים. כששאלו אותי לפני הגיוס אם ארצה להיות פקחית או פקמ"צית - עניתי פקחית והיום הייתי בוחרת אחרת. את יכולה להסיק מכך את דעתי. אני כבר לא פקחית טיסה, מבחירה. אחרי מס' חודשים במקצוע העדפתי לעשות משהו שיכלול אינטראקציה עם הרבה אנשים.. בעיקר לא רציתי את השנה השלישית. והבסיס שתשובצי בו לא משנה.. באמת. כשתגיעי לקורס תוכלי לבחור - גם ככה לא הכל תלוי בך.. זו שפרשה מהקורס עשתה קורס אחר בביה"ס, פשוט.. שדורש ממנה רק שנה וחצי.

dana110587

New member
תודה על התשובה

ועוד משהו - את והמתנדבת שעזבה- מתי עזבתן? אפשר לעזוב בכל שלב של השירות והאם זאת בעיה לעזוב אם את מגלה שזה לא מתאים לך? ומה קורה אח"כ- הצבא זורק אותך לאן שהוא רוצה?? ותודה רבה על התשובות, זה ממש עוזר לי!!!!

תשובות

היא עזבה לקראת סוף הקורס. אני אחרי הרבה חודשים במקצוע.. למתנדבת קל בהרבה לעזוב מקצוע.. לסתם פקחית מאז החתימה ל3 שנים זה הפך להיות קשה הרבה הרבה יותר.. יש יותר מדי הסתייגויות של הבקו"ם ומטה החיל לגבי זה.. אני הראשונה שהצליחה לפסול מרצון.. אחרי יש אחת שמנסה או משהו כזה.. אחרי שפוסלים, אי אפשר לקבל קורס. רוב הבנות שפוסלות מקצוע בכל תחום בצבא הופכות לפקידות.. איכשהו במזל והרבה שכנוע הגעתי לתפקיד טוב.

למעלה