חה"א - האגף הטכני..

חה"א - האגף הטכני..

טוב, אז למי שזוכר אותי ואת ההתלבטויות המתסכלות שכתבתי עליהם בפורום... עשיתי מה שאמרתי שאעשה - הלכתי להתרשם מהאגף הטכני.. וצדקתם! זה חרא אחד גדול, מנסים לקנות אותנו בהתחלה עם כל מיני פינוקים, ואז הכל מידרדר... בקיצור - הייתי, ראיתי, חתמתי ויתור.. אבל, המפקדים שלי התרשמו ממני ממש לטובה, ובאחת ההראצאות שהיו לנו, הזכיר איזשהו מפקד רם דרג שקיימת האפשרות הסבירה למדי ששוחר שחתם וויתור יחזור לאותו הקורס דרך גיוס כלל צה"לי. וזאת הדאגה העיקרית שלי כרגע בחיים.. אז, מה אתם חושבים? בולשיט? סתם ניסו להרתיע אותנו כדי שנימנע מלחתום וויתור או שזה באמת אפשרי? כי אחרי הכל - מה ההגיון להחזיר לאותו הקורס, אדם שוויתר עליו? הרי הוא חסר מוטיבציה לחלוטין אז מה יוצא להם מזה? תודה, נ נח נחמ נחמן מאומן שמצטער שהגיע בכלל לזימונים...

צחי:)

New member
אז ככה..

שמע, בתור אחד שמכיר לא קצת זמן את החיל מבפנים, אני מבין את הדילמות שלך, ובסה"כ אחי, הגעת להחלטה הנכונה. הטכני בחה"א זו טחינה של מים. עבודה חשובה, אי אפשר בלעדיה, אבל בתכלס, לא משתלמת. ואין כמעט איש טכני שלא יסכים על זה... אם לדאוג או לא... כבר שיקול שלך אחי. במקרה הכי גרוע, חתמת ויתור. "על בטוח" לא תגיע לשם, קיימת האופציה שאותרת מראש והם כבר חושקים בך. אבל את זה הם היו עושים גם אם היית וגם אם לא היית מגיע לזימונים (אותרת כבר לטכני ללא ידיעתך). עצה שלי, לך בראש שקט. דבר עם הקצין מיון, תגיד לו שזהלא מתאים לך ותקווה לטוב. בהצלחה :) יהיה מה שיהיה, תחז

תודה! ../images/Emo9.gif אתה אחד מתוך המון אנשים

שחיזקו אותי ואמרו גם הם שאני החלטתי נכון. באשר לאם לדאוג או לא.. אני כבר לא ממש דואג.. הייתי היום בקריה בת"א לראיון סופי במפקדת חה"א, כחלק מתהליך הויתור, ושאלתי את מי שראיינה אותי - אם יש סיכוי שמצאתי חן בעיני חיל האויר ושהם ישאבו אותי אליהם מתוך הגיוס הכלל צה"לי. היא אמרה שהסיכוי קטן מאוד, ושאני צריך למצוא חן בעיניה ולא בעיניהם, היא טענה שהיא לא מאמינה שזה יקרה. עכשיו... נשאר לי רק לקוות לטוב.. ביררתי את הקב"א שלי והיא 52, התאכזבתי קצת כי ציפיתי ליותר... כנראה שהתרגשתי יותר מדי במפחנים הפסיכוטכניים. יש לך אולי מושג לאילו תפקידים אני יכול לצפות עם קב"א 52 ופרופיל 64? תודה.

צחי:)

New member
ממממ...

52 זו קב"א מאוד מאוד גבולית, כי כל המקצועות ברמה המבצעית (עובדי חדר מבצעים, מש"קי ב"ש, חוקרי מודיעין) בזרועות האוויר והים, דורשים קב"א של 53. להתקבלות לחיל המודיעין נדרשת קב"א 54. אך ישנם תפקידים רבים ונוספים לבעלי קב"א 52 שכלל לא נחשבת לנמוכה כפי שאתה מתאר אותה. אני יודע על חייל שהיה איתי בטירונות בעל קב"א 52 שהגיע גם לקןרס חובשים. אני בטוח שאופציות רבות עוד פתוחות בפניך, אז אל תתבאס. בהצלחה!

למעלה