חד"ש או מרצ?

חד"ש או מרצ?

הבחירות בפתח, ביטויים קצת מזעזעים כמו ´חיות שטח´ מתחילים למצוא את דרכם אל אויר העולם ומביאים עמם ניחוח עתיק יומין של פעילי נוער עבודה נלהבים אך חסרי נימוס, אבל רגע לפני שכולנו מסתערים על חומרי ההסברה הדמגוגים ומזהמים בהם כל חלקה טובה, מנטאלית ופיסית גם יחד, יש לשאול את השאלה: חד"ש או מרצ? עם כל הכבוד לסיעה המובילה בתחום החקיקה החברתית והחקיקה הירוקה, תמר גוז´נסקי היא עדיין אלופת החקיקה החברתית בכנסת, ובאופן כללי בחורה טובה. בעוד שיוסי שריד, חברנו הקפיטליסט המובהק, ורן כהן, חבר בקרן המטבע העולמית, קצת נבלעים בתוך כל מיני תוכניות כלכליות אלטרנטיביות ואמירות עמומות קמעה, סיעת חד"ש מציגה באופן עקבי ומתמשך אופוזיציה אמיתית לגישה הכלכלית והבטחונית הבלתי מוצלחת שעומדת ביסודה של ממשלת ישראל ולמעשה ביסודן של הכנסת ומרבית החברה הישראלית. בעבר היה ניתן לטעון שעדיף יוסי שריד במשרד החינוך במקום פטיש ומגל בלוגו או סעיף במצע על השמדת נשק גרעיני, אבל באופן קונקרטי הסיכויים לכניסה לממשלה עבור שתי הסיעות הם נמוכים ממילא. כולם מוזמנים להביע את דעתם, אבל אני מבקש מכל מי שדוחה על הסף את שתי המפלגות גם יחד להמנע מלהגיב בשרשור זה, בכדי לאפשר דיון ספציפי שלא יהפוך לויכוח חסר מיקוד. מעוניין לכנס בעתיד הקרוב מאוד פאנל של חברים נחמדים משתי הסיעות. מישהו מעוניין לעזור? לקט פעילויות סיעת מרצ בכנסת ה-15

cnogl

New member
מרצ כי...

רועי ידידי! אני עצמי תומך במרצ כיוון שמרצ היא בהחלט מפלגה מהפכנית, אך עם זאת ציונית - דבר החשוב לי מאד. עם כל הערכתי לתמר גוז´ינסקי היא אדם אחד שעושה בחד"ש הכל, חד"ש איננה מפלגה שמציגה קו כלכלי חברתי אחר, זו תמר גוז´נסקי שעושה זאת! עם כל הכבוד לחד"ש - כמפלגה היא שום דבר, בלי גוז´נסקי היא פשוט כלום! כמו כן, חדש היא סוציאליסטית מדי במהות השלטון לו היא שואפת שאינני סומך שיישאר בעל זיקה ישירה לדמוקרטיה לה אנו עדים כיום. גם הפן הציוני - או העדר הפן הזה בחד"ש מפריע לי ולא מאפשר לי לבחור במפלגה הזאת, וכנ"ל הזיקה למדינה יהודית. עם כל הכבוד למדינת כל אזרחיה, מדינת ישראל היא קום כל מדינת העם היהודי ולכן עלינו לשמור על הצביון היהודי, שאחרת אין לנו כל מהות ומטרה לקיומה של המדינה. הצביון היהודי אינו אומר הדתי, אלא התרבותי כמובן. גם בזה חלוקות דעותיי עם חד"ש - לכן אני מצביע מרצ, כי מרצ עושה, וכי מרצ מייצגת אותי! שלך, גיל נ.ב אשמח לעזור ולהשתתף בכנס פעילים משתי הסיעות

מרצ...

חד"ש מפלגה קיצונית מדי בהשקפתה המדינית, היא לא דורשת שום ´ויתורים´ כאלה או אחרים מהפלשתינאים, היא מעוניינת להמשיך בהידברות עם עראפת במקום לחפש אלטרנטיבה חלופית, היא מנציחה מצב של ´ישראלים מרושעים´ אל מול ´פלשתינאים תמימים וחסרי אונים´. אני גם לא מסוגל להבין איך חד"ש מסוגלת לטעון שישראל חייבת להתפרק מכל נשק להשמדה המונית. לא מוכן לקבל הצעה מטורפת שכזאת. מבחינת החקיקה החברתית, אני בהחלט מעריך את ח"כ תמר גוז´נסקי, אבל אל תשכח שגם תמיכה בחד"ש לא תעביר את המפלגה הזו אל מעבר לגבול שני המנדטים, לא במדינת ישראל. ולכן, עדיף להישאר עם מרצ, שיכולה לעשות יותר ממה שתוכל חד"ש לעשות בנושא. אני כן חושב שאפשר לשלב פעילות של מרצ ושל חד"ש בנושאים החברתיים, אבל מרצ חייבת לשים קו מפריד ברור בינה לבין חד"ש בנושאים המדיניים. ואני לא מבין מדוע אתה כל כך מאוכזב ממפלגת מרצ. מרצ נלחמה על השלום (הרבה קרדיט לחברת הכנסת נעמי חזן), מרצ נלחמה על זכויותיהם של החלשים (וזה כולל את מעמד האישה, ואפליית המיעוטים) ושל שכבות הביניים, מרצ הייתה המפלגה הראשונה בכנסת שמטעמה כיהן בכנסת ח"כ הומוסקסואל (מוצהר), מרצ המשיכה (אבל אכזבה, בהחלט, בכך שישבה עם ש"ס בממשלה) להיאבק בכפייה הדתית, מרצ הובילה את הכנסת בהצעות חוק סביבתיות.

Carl Freeborne

New member
אני הייתי פעם חד"שניק

הייתי פעם חד"שניק. בסניף נוער חד"ש תל אביב, ניסיתי במשך שנה וחצי
לגרום להם לפעול בשכונות.... ניסיתי שנעשה דוכן אחד אומלל בשכונה בדרום העיר... הם לא זזו.... מה שהם עשו זה רק לשבת ולדבר... אבל זה רק נוער חד"ש תל אביב... אבל בקשר לחד"ש עצמה - אני ממש לא אוהב את מחמד ברכה, הוא לדעתי אדם שחצה את הגבול מבחינתי, שאני אדם כמעט פציפיסט, והוא מצדיק כל מניי ארגונים שהם... (ק.פ. יש הבדל בין "להבין" לבין "להצדיק). ואחרי שהסתכלתי עוד קצת וראיתי שהם קצת פרו-פלסטינאים, במידה העולה על הנדרש... כלומר העולה על הנדרש כדי לתקן את העיוות בין ישראל לפלסטין. עזבי אותם.... עכשיו כידוע אני במרצ

מאוד מסכים איתך...

שמעתי מעוד אנשים שרוב הפעילות בנוער חד"ש היא ´לשבת וללמוד´, אבל האמת היא שחוסר ההזדהות שלי עם חד"ש לא נובע מפעילוית הנוער שלהם, אלא מסתירה אידיאולוגית עם המפלגה הקיצונית מדי הזו. מוחמד ברכה הוא ממש לא אדם שוחר שלום, אלא ההיפך.

רועי ושאר כותבי השרשור

אני מזמין אתכם לקרוא מאמר שכתבתי לצורך האתר החדש של הנוער. כתבתי על מצב השמאל הישראלי כיום והצעתי פתרונות לבעיה העיקרית - פילוג אידיאולוגי. תוכלו לייחס את כל הנאמר על השמאל הרדיקלי לחד"ש ואת כל הנאמר על השמאל הציוני למרצ. מאור

הגיגים וסייגים

מנהלי הפורום, האתר, והנוכחות הוירטואלית הכלל קוסמית של נוער מרצ מוזמנים להכניס את הטקסטלאתר.

תגובתי לתגובתו של רועי למאמרי (הא!)

ובכן, רועי העמיק בנושא למקומות שאני מודה שטרם הקדשתי להם מחשבה רצינית, ועל כך מגיעות לו מחיאות כפיים. *cheers* כתגובה ראשונית אני יכול לומר שאני מסכים עם רוב הנקודות שרועי הציג, ואפילו עמדתו האישית עולה בקנה אחד עם עמדתי שלי. כמה נפלא. אני מקווה שבבוא העת אוכל לפרט יותר, השעה המאוחרת ומצבי המנטלי מקשה עליי כעת את הכתיבה. בברכת שלום וזה הכל, מאור

רועי גולן

יקירי, אתה יודע מה נכון, אתה שם, תישאר שם, מרצ היא דילדו ציוני, חד"ש יותר היא ויברטור לא ציוני (וגם לא אנטי-ציוני). deaththread, אל תענה לי בכלל, כי אני לא מתכנן לקרוא.. עידן, נ.ב תבוא לסמינר של פעולה ירוקה בסופשבוע! ותקרא את מה שכתבתי על הפלאייר של מרצ.

Black dog

New member
חבל ממש חבל

שהגדרה כל כך לא רלוונטית לבצועים כמו ציונות מפריע לך בבחירה . למרות שאני יודע שאתה לא תומך בסוציאל דמוקרטיה של מרצ ולא תומך במנשר המדיני שלה אתה עדיין בוחר להדגיש את הפן הציוני. תראה אני אישית לא מפריע לי שהמפלגה שאני אצביע לה היא ציונית או לא , כי העיקר הוא המעשה והאדיולוגיה שעומדת מאחורי. באמת שלא אכפת לי אם קוראים לזה ציונות או פטריותיזם או מה שלא יהיה. אני מאמין במה שמרצ אומרת ואני מאמין בביצוע שלה, וכן הפלייר לא רק דובר אמת אלא הוא מתבסס על נתונים אובקטיבים של הכנסת. שם לב שלא כתוב ענת מאור או זהבה גלאון אלא מרצ . אני לא אצביע למפלגה שהיחידה שפועלת באמת ומממשת את רצונות מלגה היא אחת מתוך הרשימה . יש לי המון המון כבוד לתמר ואף לרוב דעותיה אבל זה לא מה שיגרום לי להצביע למפלגה . תראה אישית את חד"ש עצמה אני ממש לא אוהב, אני חושב שכל הגישה המדינית שלהן לא טובה משל מצנע - הרצון טוב דרך הביצוע (כמו ברק) מביאה רק לאסון. אבל זאת דעתי בנושא זה . בנושא החברתי אני סוציאל- דמוקרטי ומאמין בזה אמונה חזקה שזוהי הדרך הנכונה והיפה ביותר לחיות, אני מאמין שחברה חופשית וסוציאלית כשאחד לא בא על השני אלא ליד היא הדרך הנכונה . אני מאמין שחברה שמקדמת זכיות החיות היא חברה המונעת אלימות . אני מאמין שחברה שיודעת שלכל אחת ניתנת הדעה ומקומה ראוי היא חברה עמידה ונעימה יותר . וכן אחל מהיום אני מאמין שמדינה חייבת לשריין מקומות למין השני כי זאת הדרך היחידה להרגיל אנשים שאנחנו כולנו שווים וכולנו טובים באותה מידה . זה עבד במקומות אחרים אין סיבה שלא פה. אני מאמין שמפלגה שיודעת לאזן ולא לפחד מדעתה היא המתאימה ביותר ואני חושב שמרצ עונה על כל דרישה ודרישה שלי . גם בדרך שבא היא רואה את מיקום הנוער וחשיבותו, גם בדרך בא היא עצמה מתנהלת, גם במטרות שהיא מעמידה לעצמה וגם במלחמה שלה ובדרך שלה להשיג אותן.

אין לי מה לענות לך, מצטער

-------------------------------------------------------------------- מי שטוב לו למות בעד ארצו אדיוט ושימות בלי קשר. או בעצם עם קשר, לא אכפת לי.

שלום רועי

וואו, לא הייתי בפורום הזה ממש הרבה זמן (משהו כמו שנה...). תודה עידן על ההזמנה :) ואליך רועי יקירי, אם אתה רוצה להכריע בין מרצ לחד"ש אתה צריך לבחור את הדרך שמתאימה יותר לך ולדברים שאתה מאמין בהם. נושא ההכרעה המרכזי הוא ציונות- כן או לא? אם אתה ציוני אז רוץ להצביע מרצ ללא היסוס, אבל אם לא אז אני לא חושבת שיש לך מה לחפש במרצ. מרצ אולי נראית מאוד נחמדה במבט שטחי (ערביה מחמד, הומו מחמד וכו´) אבל כשבוחנים אותה ואת האידאולוגיה שלה (לפחות של ההנהגה שלה, ובמיוחד יוסי´לה) היא לא כל כך שונה מהעבודה (שלא כל כך שונה מהליכוד...) היא באה מאותה גישה ציונית, ביטחוניסטית ומתנשאת כמו העבודה, היא פשוט הלכה קצת פחות ימינה מהעבודה בשנתיים האחרונות. אני לא מתיימרת לטעון שחד"ש היא המפלגה המושלמת- ממש לא- גם אני לא אוהבת חלק מהדברים שקורים בה אבל היא האלטרנטיבה השפויה היחידה במציאות המפלגתית של היום (קראתי היום מאמר ממש ממש מזוויע על קליינר בהארץ.. ממש נורא)- היא המפלגה היהודית ערבית היחידה (במרצ, העבודה והליכוד אומנם יש כמה ערביי מחמד, אבל הן רחוקות מלהיות מפלגות ערביות-יהודיות של ממש). יש בה את תמר שחוץ מזה שהיא מותק היא גם פועלת המון, במיוחד בנושא החברתי (אפילו אמא שלי, שממש לא תומכת חד"ש אוהבת אותה בגלל כל מיני חוקים שהיא חוקקה או ניסתה לחוקק). ויש לה עוד כל מיני יתרונות שאין לי כוח לפרט כרגע. אם אתה פוחד להצביע (או לתמוך, סליחה... אנחנו עוד לא בני 18) בחד"ש מכיוון שאתה רוצה לתמוך במפלגה שתהיה בעלת יותר השפעה אז צר לי, אבל זה ממש לא משנה. בכנסת (הנוראית) הבאה שתיבחר ההשפעה שתהיה לחד"ש ולמרצ תהיה כל כך קטנה שלמרצ יעבד כל היתרון הזה... בקיצור, פשוט תשב עם המצעים ושאר השטויות ותחליט איזו מפלגה מתאימה יותר לאידאולוגיה שלך (ולפי דעתי זה מצויין שאתה בא גם לנוער חד"ש וגם לנוער מרצ, זה גם יעזור) שנה טובה, אסנת

אסנתיייי!!! ../images/Emo68.gif

ברוכה המתארחת-שוב בפורום הנפלא שלנו! רציתי להגיב לנקודה שהציקה לי במיוחד בהודעה שלך - ערביי מחמד? הומו מחמד? אני לא מבין על סמך מה את כותבת את זה. תוכלי להסביר את המונחים הללו? בנוסף רציתי לומר שעם כל הכבוד לדעות חד"ש ולתמר הנפלאה שבשעות הפנאי מחוקקת חוקים להנאתה (זה לא זלזול, זו עייפות!), מרצ עובדתית פעלה יותר מחד"ש בכנסת הזו, ולא נכון מה שאמרת על חוסר-ההשפעה של מרצ בכנסת הבאה: כל התצפיות מצביעות על התרחבות משמעותית של מרצ. מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי... מצפה לתגובה. המון אהבה וסגולים כאלה, מאור

lifegirl

New member
ערביית מחמד, בהחלט..

לא לך אני צריכה להזכיר את "חוסנייה היא גם אשה וגם ערביה! שני שיריונים באחד! להצביע לחוסנייה זה לחסוך שיריון!". יש דרך אחרת להציג זאת?! <אגב, לאורך כל הדרך היא גם תפקדה כערביית המחמד של מרצ... שמה לא עלה בשום צורה, מלבד כאשר הוא בא להגיד "תראו! יש ערבים במרצ!" או "תראו! 4 נשים בעשיריה הראשונה!">

Roobie

New member
אסנת..

תמר גוז´נסקי היא יותר מאשר "יהודיה מחמד" בחד"ש?

בר בי רב

New member
קליינר אדם נהדר, מה נורא בו?

היחיד שיציל אותנו מאימת האוייב הערבי הנורא, היחיד שמסוגל להשחית גופות באופן זוועתי.

למעלה