חדש

חדש

בס"ד שלום לחברי הפורום, אני בן 31 , דתי לאומי והומו. נעים להכיר. אני נמצא כבר שנתיים בטיפול לשינוי הנטייה המינית אך קשה לי לומר שחוויתי שינוי מהותי בנטייה. לאחרונה אני מרגיש תסכול מאוד גדול מהטיפול ועולות בי מחשבות "כפירה" לנסות ל"טעום מהפרי האסור"... האם מישהו מכם מכיר אתר או דרך אחרת שמאפשר להכיר אנשים כמונו, הכוונה להיכרות אישית ? אשמח אם מישהו יגיב. תודה ושבוע טוב

ברוך הבא

שלום גם לך וברוך הבא מיטשל היקר. לבטח שמת לב לכך, שהפורום "רדום" השבוע מחמת אבלו של מנהלנו היקר סבבב על אביו שנפטר. אין לי מושג אל מי פנית ומה השיבו לך אולם אנסה להשיב לך לעניין. ראשית - איש מבין משתתפי הפורום איננו בעל הכשרה מקצועית כדי להשיב לך לעניין. עם באתר השכן "נענע" יש פורום בשם "גייז דתיים - תמיכה" ומנהלו הוא אכן איש מקצוע. מומלץ לפנות לשם - זאבי'ק שמו - והוא ישמח לכוון אותך לדרך הנכונה. עוד גורם אחד, שמטפל בבעיות מסוג זה מבלי להתייחס כלל לשאלת הצורך בשינוי הנטייה אלא אם בכלל אפשר לשנותה, הוא "מכון שילה" בראשות ד"ר צבי מוזס - פסיכולוג קליני במקצועו. נסה להגיע אליו באמצעות אתר "כיפה" או אתר "מורשת" וכן אשמח גם אני לקבל מידע בעניין זה במסר אישי או במייל. סבבב היקר יקום מאבלו ביום שלישי ויחזדור אלינו כנראה למחרת בבשורות טובות לכל עם ישראל. ולך - ברכת הצלחה בכל אשר תפנה! אגב לעניין ההיכרות האישית - ממש בפורום שלנו בשוליים השמאליים תמצא לוח היכרויות. זה המקום לנסות למצוא את מבוקשך במיש/ור האישי

../images/Emo18.gif זהירות!

כל טיפולי ההמרה הינם בניגוד לכל אתיקה מקצועית. למעשה, פסיכולוג, פסיכיאטר או עובד-סוציאלי שמטפל מתוך כוונה לשנות נטייה מינית עלול לאבד את רשיונו. הטיפולים מסוכנים לנפש ויעילותם לא הוכחה מעולם - להיפך.

אכן לזאת הייתה גם כוונתי

האנשים, שציינתי, אינם עוסקים בהמרה אלא בהדרכה, כיצד לחיות את מה שאתה באמת. תודה לתל אביבי על ההבהרה ובהצלחה גם לך, מיטשל

../images/Emo140.gifניסית אתרי הכריות לגייז דתיים?

אני חושבת שבקופידון ובג'יידייט יש את זה גם...תפתח כרטיס ותרשום מה אתה מחפש ובהצלחה. ולכל גולשי הפורום, האמת שזה לא ממש משנה מה ההעדפה המינית שלכם..אני אוהבת את כולכם! אתם מוזמנים לבקר אותי בבלוג חמוד שלי הומור וסאטירה מקורי..אני מבטיחה שלא הזנחתי נטיות מיניות! http://blog.tapuz.co.il/perryfattal המשך ערב מקסים, פרי

חדש

שלום לכם, ראשית, תודה על תגובותיכם. כמי שעובר את הטיפול כבר למעלה משנתיים, אני חייב לומר שלא נגרם לי ברוך השם כל נזק נפישי-להפך-הטיפול מאוד תומך ומעודד ודווקא מנע ממני מצבים נפשים קשים באמצעות שיני דפוסי חשיבה והתנהגות. יחד עם זאת, הייתי רוצה להפגש פעם אחת עם מישהו דומה כדי לפחות לחלוק חוויות והרהורים ויש לי אפילו הרהורים על קשר יותר עמוק. הקרע כאן הוא מאוד קשה- מצד אחד, אני רוצה לחיות חיים " נורמטיביים" כמו כל מי שאני מכיר -אשה, ילדים וכו', ומצד שני אני רוצה קשר שמבוסס על אהבה ומשיכה אמיתית. אני מאוד מודה לכם . שיהיה לכולנו שבוע טוב ובשורות טובות .

dkey

New member
שיהיה בהצלחה

ברור לחלוטין דוקא הרצון לקשר עמוק . כשאדם מקבל את הנטיה לרוב נעלמים "המצבים הקשים" אותם הזכרת ונעלם גם כל צורך שהוא בטיפול. הומוסקסואליות כלשעצמה אינה מצריכה כל טיפול פסיכולוגי.

הבהרה

תודה לכם על תגובותיכם אבל אני חייב להבהיר: "המצבים הקשים" נמצאים שם תמיד .מנין לך לדעת שקיבלתי את הנטייה רק עכשיו ? קיבלתי אותה כשנה לפני שהתחלתי את הטיפול. אני לא חושב שהומוסקסואליות מצריכה טיפול פסיכולוגי בכל מצב, אבל היא בהחלט מצריכה טיפול כזה כאשר המטופל רוצה להתחתן עם אישה ולהביא ילדים לעולם.... זאביק, תודה על עצתך ועל הקישור.

מנסון1

New member
מיטשל היקר

אם אפשר לבקש הבהרה. אתה כותב שקבלת את הנטיה לפני שנה. מה היה לפני כן. נמשכת רק לנשים? ולפני שנה התחלת להימשך רק לגברים? או שלפני כן נמשכת לשני הצדדים ועכשיו רק לגברים? או שמא לפני כן רק לנשים ועכשיו לשני הצדדים?

מנסון1

New member
זה כמובן

לא נועד לצורכי חטטנות לשמה, אלא אני חושב שמה שעובר כל אחד, מבהיר בגדול את התמונה לאחרים. למרות שכל מקרה הוא מיוחד בפני עצמו, אבל למדים על נפש האדם בענין הנטיה. ושומעים מדבריך שהנטיה לגברים היתה מודחקת הרבה שנים, והספק שלי הוא האם ההדחקה ייצרה גם משיכה לנשים. והאם אחרי שהתמוטטה ההדחקה , הטיפול לא מצליח להביא המצב לקדמותו, כלומר ליצור הדחקה מחודשת, למרות שהנפש עשתה כן בהצלחה הרבה שנים. ואם כך נוכל ללמוד בקל וחומר על האפשרות לשינוי הומו שהוא כך מימים ימימה. כמו כן, האם אתה בונה הכל על שינוי הנטיה, או שאתה מתכוין להתחתן עם אשה בכל מצב גם אם היא לא תשתנה. כי אם זה המצב, הרי שטעימת הפרי האסור יכולה להרוס לך את הכיוון הזה, אחרי שתטעם אהבה ווהתמזגות עם גבר, האם תוכל אחרי זה להכניס עצמך לחיים בלי אהבה, ובלי שיתוף אמיתי?

תשובה

מנסון היקר, לא כתבתי שהשלמתי עם הנטייה לפני שנה אלא כשנה לפני שהתחלתי את הטיפול. אני בטיפול למעלה משנתיים כך שמדובר בתקופה של לפני שלוש שנים. זה נכון שהדחקתי את הנטייה שנים רבות לפני כן. לא הבנתי את התיאוריה שלך, אבל לגבי שאלתך לגבי נישואין, התשובה היא-לא במפורש. אני לא מתכוון להתחתן עם אישה בל מצב, אלא רק עם כזו שאני אוהב ואמשך אליה. החשש היחיד שלי הוא שקשר עם גבר "יקלקל" את העבודה שעשיתי במשך השנתיים האחרונות ואני באמת לא בטוח שזה מה שאני רוצה באמת.אני ודה שאני נמצא בתקופה מאוד מאוד מבולבלת. מקווה שהבהרתי את עצמי.

מנסון1

New member
רק 2 נקודות

בתקופת ההדחקה האם היתה לך משיכה לנשים ואי משיכה לגברים? אם תוכל לתאר בדיוק מה היו הרגשות שלך אז. והאם כעת לאחר שנתיים טיפול אתה מתחיל להרגיש משהו לאשה. מקווה שאני לא מציק לך יותר מדאי

dkey

New member
אתה אומר דברים והיפוכם

אם היית מקבל את הנטיה, מן הסתם לא היית פונה לטיפול המרה... ואם קשה לך להצביע על שינוי מהתי נראה לך שפתאום תמשך למישהי? אני הייתי הולך עם הרצון שהבעת בהודעה הראשונה שלך.

שלום מיטשל וברוך הבא

אני מהכותבים הפחות שכיחים כאן, אבל שמתי לב שכתבת שאתה "מפחד להרוס את מה שבנית שנתיים", אז מה שניראה לי הוא שאם זה נמצא אצלך - זה פשוט נמצא, חי וקיים בועט ונושם. אם אתה חש שהנטי'ה בוערת בך - כנראה שלא בנית בעצם כלום אמיתי שם שנתיים, אלא הכל בתאורי'ה ובאשלי'ה. אם לא מנסים לא יודעים. העולם הוא מאד לא רק שחור ולבן. נקודה למחשבה הפליט משוק הדגים

zeevik30

New member
שלום וברכה

אני מנהל של הפורום בנענע שקשקוש היקר כבר הזכיר. אני שמח לראותך כאן ומאמין שעשית את הצעד הנכון עבורך. קשה להתמודד לבדך עם הדברים והטיפול פעם בשבוע, עם כל הכבוד, אינו יכול לספק את המבוקש. אני מנהל את הפורום של תמיכה בנענע שהקישור אליו מצורף. אשמח להיות בקשר מיילי וניתן יהיה אף לדבר ולהיפגש כשתרגיש מספיק בנוח. רבים מתלבטים באותה ההתלבטות כמוך ויש כתובת. אשמח להיות בקשר והמון בהצלחה לך זאב

../images/Emo119.gif ומצידי אני ומיטשל

עד מחר... מנסיוני האישי, המפגשים המזדמנים שהיו לי עם גברים כאלה ואחרים ו/או מערכות היחסים הארוכות והטובות שהיו לי עם חברים, לא גרמו לי להינעל לכיוון אחד. וזה שחוויתי דברים טובים ועמוקים וקרובים עם גברים, לא סגר בפניי את האופציה שאכיר יום אחד מישהי ונתאהב - בצורה כזאת או אחרת... אם כבר אז להפך. זה גרם לי להבין שכל מערכת יחסים היא מורכבת ודורשת השקעה, ולא חשוב אם יש בה שני גברים שתי נשים או גבר ואשה. לפעמים אני מרגיש שדווקא זה שהייתי עם גברים ונתתי לעצמי לחקור את הכיוון הזה, נתן לי איזו תחושת מיצוי של כל העניין... הר"מ שלי בתיכונית פעם אמר לי שאיבר המין הכי גדול בגוף האדם הוא המח. וכשהכל נשאר בדמיון אז הכל מאוד ערטילאי, ואם עד היום רק דמיינת מפגשים עם גברים - נראה לי שיש לכל המחשבות האלה משקל הרבה יותר גדול עליך מאשר אם באמת תנסה ותיפגש. למציאות יש דרך כזאת לקרקע... לפחות אצלי, אחרי שטעמתי את הטוב ואת הרע שיש למערכת יחסים עם גבר להציע לי אישית, אני כבר הרבה פחות חושש לנסות את אותו הדבר גם עם אשה. ומשיכה מינית בקשר היא גורם חשוב ואף מכריע. ואני מקווה שאמצא מישהי שגם אמשך אליה... ועד אז, אני לא נמנע מלנסות להכיר אנשים חדשים, ואולי גם למצוא קשרים חדשים. בקיצקוצ, אתה מוזמן גם להכיר אותי... נעימאוד.

למעלה