חדש!

מכשף8

New member
חדש!

בזמן האחרון אני מתעניין במאגיה וקראתי מלא מאמרים! אני צריך "מדריך שיסביר לי על הכל וילמד אותי! לפחות בהתחלה מי מתנדב?

...

הכי טוב זה ללמוד לבד. בפורום הזה תמצא מספיק חומר כדי להגיע לידע הבסיסי במאמרים ובקישורים, משם תמשיך לבד.

L e s t a t

New member
לא, אתה לא ולהפך

אתה טועה טעות חמורה. אבל לא רק אתה, יש אמת חלקית כאן. אדם שרוצה ללמוד כישוף צריך להגיע לדברים מסויימים בכוחות עצמו, אבל לפעמים זה אף רצוי ומקובל שתהיה הדרכה מסויימת - גם אם זמנית. ולמעשה כמעט כל הדרכה היא זמנית בעצם, כמו שניטשה אמר בספרו "כה אמר זרתוסטרא": "איזה גמול תשלם למורך אם לנצח תישאר תלמיד?" אבל למידה באמצעות הדרכה אינה בהכרח קלה יותר, אדם שצריך שיאמרו לו מה לעשות כל הזמן לא יכול להיות מכשף טוב. וזה גם אחד מן הדברים שמשתנים מאדם לאדם, יש אנשים שקל להם לבד ויש כאלה שקל להם בעזרת הדרכות.

L e s t a t

New member
אתה בכלל לא מבין בזה

בן אדם שמסבירים לו איך לחשוב הוא לא אדם - הוא מכונה. תחשוב על זה קצת..

L e s t a t

New member
ואיזה אתגר יותר גדול

מללמוד לבד? אני מבין בזה יותר ממך שכן במשך 14 שנה למדתי כישוף לבד.

לא אכפת לי מניסיונך, הוא לא מייצג.

איזה אתגר? אתגר שיכול להיות מוצב ע"י מורה - שאלה שלא שאלת, מחשבה שלא חשבת, תהיה שלא תהית.

L e s t a t

New member
נכון

אבל כשאתה חופר ונובר ומנסה לגלות דברים לבד זה גם מעולה. התקדמנו מאז ימי קדם, היום אתה כבר לא חייב שיהיה לך מורה. המורים החדשים הם הספרים והאינטרנט, מהם למדתי במשך שלוש שנים.

The Spirit

New member
../images/Emo66.gifאתה צודק ב-100%!!!

אני הגעתי, לפורום לפני חצי שנה בערך, והייתי חדש, לא היה לי הרבה ידע בכישוף ומאגיה בכלליות. אז התחלתי לפתוח, אתרים, ספרים, אנציקלפודיות, וכל מה שדרוש בכדי ללמוד, ולמדתי בעצמי. היום אני יודע שממה שפחדתי קודם-ללמוד בעצמי, אני יכול להגבר עכשיו בקלות, וללמוד כל דבר שארצה! חוצ מזה, כשלומדים לבד יש יותר רצוך כי מרגישים מוצלחים, אתה יודע שאתה הגעת לאן שהגעת בכוחות עצמך! החומר הופך למעניין יותר. כשלומדים עם מורה זה אכן אתגר, אך אתגר גדול יותר ללמוד לבד. וכשמישהו אחר מלמד אותך, אתה מרגיש קטן ביחס אליו, וחושב-כמה זמן יקח לי עד שאני אגיע לרמה שלך, וזה מקטין את כח הרצון שלך-הין אם תרצה ובין אם לא.

זו הנקודה שאתה לא מבין.

אין לימוד בעניין, יש שאילה, תהייה וחידוש. ו-לא. רק אם יש לך חוסר בביטחון עצמי, אתה מרוכז במורה ולא בחומר.

Zipadidoda

New member
לא יעיל?

אולי מבחינת זמן אבל למידה לבד היא למידה טובה מאוד כשלומדים לעשות את הדברים לבד ללמוד אותם לבד להגיע אליהם לבד מגיעים לדברים חדשים משתפרים בחשיבה ובהכל נכון שגם עם מורה אבל מנסיון גם כשהמורה עזר רק קצת, לטווח הארוך היה עדיף ללמוד לבד זה תורם לנסיון יותר ומלמד אותך יותר אני מדבר על ניסיון אישי שלי של למידה לבד ולמידה עם מורה אבל היום יש הרבה אנשים לדוגמא שכל החיים אמרו להם מה לעשות ואז הם מגיעים לגיל בוגר ויש להם שום כלים להתמודד עם כלום

Zipadidoda

New member
יש כמות לכלדבר אבל עדיין

כל מורה באיזשהו רמה אומר לתלמיד מה לעשות

למעלה