חבל שאתה אומר כ"כ הרבה שטויות... ../images/Emo4.gif
ראשית, תיקון קצר- אורח החיים ההומוסקסואלי אינו המעמסה כאן, אלא הניסיון לחיות עם הנטייה ההומוסקסואלית באורח חיים הטרוסקסואלי או דתי, שאינו מאפשר "אורח חיים הומוסקסואלי". (למרות שאנילא מכיר אורח חיים כזה- אשמח אם תסביר לי מה כוונתך)... וללב העניין- אני בהחלט מתכנן לחיות עם בן זוגי לשארית חיי, ולגדל איתו ילדים. את בן זוגי אני אשא לי לאישי, לא לאישה, וכך גם הוא. לאף אחד מאיתנו אין בעלות על השני. (אבל אגלה לך סוד- ניתן להקים משפחה ולגדל ילדים גם בלי להינשא, זה אפילו די נפוץ ברוב העולם המערבי...). כל עוד אנחנו עוסקים בענייני התפתחות נפשית תקינה- הרי שעם כל הכבוד לך, יש אנשי מקצוע בתחום- וכל המחקרים מראים שילדים של זוגות חד מיניים תפתחים בצורה תקינה לחלוטין, וגדלים בריאים ומאושרים, לא פחות מילדים של זוגות הטרוסקסואליים- ואף יותר. אתה יכול לומר שזו לא הדרך המועדפת עליך, שזה מנוגד להלכה (לא נכון) או שאתה מתנגד לזה, אבל אל תדבר על גרימת נזקים נפשיים לילדים, כי המחקרים (ונעשו לא מעט מחקרים בתחום, שבדקו התפתחות לאורך שנים ארוכות) מוכיחים אחרת. בכל הנוגע לתחום החינוכי- השאלה היא מה האג'נדה החינוכית שלך. מאחר ומבולבלי אמר שהוא דתל"ש, אני מניח שכמוני- אין לו שום עניין בחינוך דתי לילדיו. מאחר ועולם הערכים שלי הוא חילוני לחלוטין, אני לא רואה שום דבר לא חינוכי בלגדל ילדים בבית עם שני הורים מאותו המין- הרי החשש היחיד שיכול להיות, שגם מבחינתך אני לא מבין מדוע הוא קיים, הוא שהילדים יגדלו לחשוב שזוגיות חד מינית היא מקובלת ולגיטימית בדיוק כמו זוגיות הטרוסקסואלית. להפך, אני חושב שאפילו יש ערך מוסף לגידול ילדים במשפחה בה ההורים הם זוג חד מיני, מנקודת המבט של עולם הערכים שלי- מאחר וסביר להניח שילדים כאלו יגדלו להבין שישנן הרבה דרכי חיים שונות שכולן לגיטימיות באותה המידה, ושיש לקבל את כולן (כל עוד האדם לא פוגע באחרים...). ילדים לזוגות חד מיניים פזורים בכל רחבי הארץ (בגן של הילדה של ידידה שלי, בגליל, יש לדוג' 4 ילדים של זוגות חד מיניים), ומתקבלים חברתית הרבה יותר ממה שהיית מדמיין, בכל איזור שהוא. ובנוסף לכך, הטיעון שזוג חד מיני לא צריך לגדל ילדים כי הם יהיו מושא ללעג, אין לו בסיס, משתי סיבות: ראשית, הטיעון מזין את עצמו- ככל שיותר זוגות חד מיניים יקשיבו לטיעון הזה, פחות מהם יגדלו ילדים, זה יהיה יותר חריג, וככל תופעה חריגה- ילדים אחרים אכן יצחקו על הילדים של אלו שכן יביאו ילדים לעולם במסגרת כזו. שנית, ילדים צוחקים על כל דבר- לצורך העניין, האם לדעתך אדם שמן מאוד/ נכה לא צריך להביא ילדים, כי הילדים שלו יספגו לעג בגן ובביה"ס? מבחינת ילדים, אין שום הבדל בין חריגות של משפחה חד מינית לזו של משפחה חד הורית, לדוג', או לחריגות של הילד אם הוא שמן או "משקפופר"- בכל המקרים האלה, פשוט צריך לתת לילדים כלים להתמודדות, והרבה מאוד תשובות. מעבר לכל זה, אני רוצה לגדל ילדים, בין אם ילדים ביולוגיים שלי ושל בן זוגי, ובין אם מאומצים. השאלה היא האם אתה, כהומו, רואה את עצמך מקים בית עם אישה וילדים?