חדש פה..

swwwss

New member
חדש פה..

שלום אני חדש בפורום דייג תפוז,קוראים לי אלון אני מעתלית. אני קורא פה הרבה אבל עכשיו נירשמתי לאתר. אני דג בעיקר עם בוס אבל גם עם רולר רציתי לקבל חוות דעת על הרולר והמקל שלו אני לא ממש יודע למה הוא משמש לדייג פיתיונות/ זירזור וכו.. הייתי גם רוצה לדעת כמה רולר כזה שווה עם בכלל, קיבלתי אותו כמתנה והייתי רוצה לדעת את מחירו. פרטים על המקל: אני יכתוב את כל מה שכתוב עליו למה אני לא מבין תיסלחו לי על הבורות. shina אני חושב שזה החברה salt water s702 mh s702mh 7'0" lure 3/4-3 oz line 10-30lb med/heavy רולר x-power 7006 deluxe gear ratio 4.5:1 6ball bearings line capacity 310m/0.40mm 230m/0.50mm עכשיו כתוב על הרולר כל מיני שמות שאני חושב שזה חברות אז אני יכתוב את כולם rapid x spooling lineaeffe אני יעלה גם תמונות אבל האיכות לא טובה מפאלפון.. סליחה שוב על הבורות תודה לכל העוזרים.. אלון.

HUNGRYSHARK

New member
המקל והרול מעולים לז'רז'ור קל-בינוני

לפי מה שהבנתי מהנתונים וגם לפי התמונה...

HUNGRYSHARK

New member
אתה לא צריך להיצטער על הבורות!!

לאל לאט תלמד..
גם אני לא למדתי הכל ביום אחד...

swwwss

New member
תודה רבה אני לאט לאט ילמד אני מווקה

יש לי עוד שאלה האם אני יכול לדוג הרולר על שניצל ותולעים?

רמי האן

New member
swwwss היקר

הסט שברשותך מורכב משני אלמנטים טובים שאינם מתאימים כלל זה לזה - זהו מצב קלאסי של סט לא מאוזן. המקל שברשותך הוא מקל ג'רג'ור באורך 2.10 מ'. הרולר שברשותך הוא רולר שמיועד לדיג פיתיונות בסגנון Surf Casting עם חכה ארוכה שמיועדת לכך (בדרך כלל אורכן של החכות המיועדות לסוג זה של דיג הוא בין 3.90 מ' ל-5.40 מ' ואפילו יותר). רולרים מסוג זה בנויים כך שיכילו כמות רבה של חוט ויאפשרו לדייג לבצע הטלות לטווחים ארוכים במיוחד. שים לב שבמהלך הגלגול המהלך שמבצעת השפולה (סליל החוט) כלפי חוץ (או כלפי מעלה, אם תרצה) ארוך במיוחד, וזאת מכיוון שמדובר בשפולה גבוהה במיוחד והמהלך הוא ארוך כדי לאפשר כריכה יעילה של החוט על השפולה. בגלל אורך המהלך, המנגנון מכיל גל ראשי (המכונה בטעות "ציר") ארוך במיוחד. זהו חלק רגיש מאוד ברולר וכל מכה קטנה עלולה לעקם אותו. לכן כדאי מאוד להיזהר שהרולר הזה לא יפול ולא יספוג חבטות כלשהן. אם תרצה להשתכלל קצת בדיג בהמשך, אני ממליץ לך לרכוש רולר מתאים לחכה שברשותך וחכה מתאימה לרולר שברשותך, כי, כאמור - הם אינם מתאימים זה לזו. בהצלחה וברוך הבא לפורום!

HUNGRYSHARK

New member
בעיקרון..

אתה יכול לדוג על שניצל ותולעים גם עם מטאטא....
אבל הכל עיניין של נוחות. כן, אתה יכול עם המקל הזה, אבל לא עם משקלים גבוהים.

../images/Emo207.gifבחור שהגיע למפגש למכור ציוד ישן צור קשר

את ההודעה הזו אני כותב בשמו של ארנון מדוגית המעוניין לרכוש את הציוד לאביו . למפגש הגיע בחור שרוצה למכור ציוד של ABU ונעלם בין האנשים . אם מישהו יודע במי מדובר או אותו בחור עדיין מעוניין למכור את הציוד אנא צור קשר במסר והשאר טלפון שלך . תודה רבה .

בשרטי

New member
זהו אסף הלו הוא:marko77 אני לא חושב..

שהוא ימכור את הציוד. הוא ירש אותו מסבתו השוודית....

רמי האן

New member
פרשנות לכיתובים על החכה והרולר

החכה מיועדת לדיג במי-ים (Salt Water) והיא מוגדרת כחכה בקטגוריה Medium-Heavy (בינוני-כבד). האורך שלה 7 פיט שזה 2.10 מ', וטווח משקלי ההטלה שלה הוא 3/4 אונקיה עד 3 אונקיות (21 עד 84 גרם). החוטים המומלצים לשימוש עם החכה הזו הם חוטים שכושר הנשיאה שלהם הוא בין 10 ל-30 פאונד (5 עד 15 ק"ג). בקיצור - חכת ג'רג'ור למשקלים בינוניים-כבדים. הרולר הוא מתוצרת חברת Lineaeffe האיטלקית, הוא מכיל 6 מסבים וקיבולת החוט שלו היא 310 מ' חוט בקוטר 0.40 מ"מ או 230 מ' חוט בקוטר 0.50 מ"מ. הוא מבצע כריכה מהירה של החוט על השפולה בצורת האות X (זו משמעות הכיתוב Rapid X Spooling). בקיצור - רולר שאינו מיועד לג'רג'ור אלא לדיג פיתיונות ולהטלות ארוכות טווח, כפי שהסברתי בהודעה הקודמת שלי.

swwwss

New member
רמי האן תודה רבה

תשובות נהדרות שמסבירות המון. יש לי מקל טלסקופי של רולר שהוא 3 מטר שרשום עליו internationak pro star boat cr 40-120 high performane lineaeffe אני יוכל לחבר עליו את הרולר שבירשותי על החכה הזאת מורכב רולר פשוט מאוד וזול.. עם אני לא טועה הם אותה חברה המקל הטלסקופי והרולר שלי נכון? האם הרולר טוב? ומה זה 6 מסבים וכרגע אני רוצה לדוג דייג פיתיונות ובעתיד אולי אני יעבור לזירזור וירכוש לי רולר למקל השני.. תודה רבה אלון..

HUNGRYSHARK

New member
קודם כל...

גם החכה השניה שלך לא מתאימה לדייג פיתיונות, אלא לדייג מסירה(לפי מה שכתבת) שנית, גם אם לא, היא קצרה מידי ויש לה משקלי זריקה נמוכים מידי... המינימום בדייג זה לדעתי הוא 4.00 מטר(מומלץ אף יותר). הינה חכה שאני אישית מאוד ממליץ לך עליה והיא מאוד תתאים לרולר שלך(אחלה רולר לפיתינות יש לך, תאמין לי): TICA CONQUER TC1. מקווה שתצליח. מושיק

dudik5

New member
סליחה ,מר "כריש עצבני" למה אתה מטעה אנשים?

ניסית פעם לדוג מסירה עם חכה באורך 3 מטר ? התשובות שלך מטעות ולא מדוייקות ,וזה בלשון עדינה. וכן ,חכה 3 מטר במשקלי זריקה 40 -120 תהיה טובה מאוד לדיג חופים\מזחים. דודיק

HUNGRYSHARK

New member
תקרא מה כתוב שם:

internationak pro star boat cr 40-120 שים לב למילה boat . ואז תראה שאני מבין יותר אנגלית ממך...

swwwss

New member
שוב תודה רק לא הבנתי

האם עם החכה internationak pro star boat cr 40-120 אני יוכל לדוג מהחוף? או לא? אלון

למעלה