חדש על המדף

noosh

New member
כמעט חדש על המדף../images/Emo70.gif

ליידי, גנבת לי שרשור
סתם, השבוע, כהרגלי זה מכבר הימים (או השבועות האחרונים), הסתובבתי לי בטאוור בעזריאלי לאחר יום מבחנים מפרך (עוד זימון אחד ואני יורה בהם). "הפעם", אמרתי לעצמי, "אני מחליפה את הדיסק הזה ויהי מה!" אז הסתובבתי לי בין המדפים, עברתי אות-אות, ולא מצאתי כלום
עד שנתקלתי בכמה דברים שכבר שקלתי לקנות, ראיתי שעליי לרוץ לכיוון הרכבת
כמובן שגם הפעם תליתי את האשמה בחנות המקוללת. "טאוור רעים!", חשבתי בליבי. אין להם מבחר גדול (נו, באמת... אפילו את Disraeli Gears אין להם, שלא נדבר על אקווהלאנג או בכלל משהו של ג'ת'רו), ומה שכבר יש להם גם עולה יותר מדי בשביל נערה דלת-תקציב שכמוני. אבל לאט לאט החלה מחשבה חדשה לבצבץ במוחי הסחוט-לעיפה. סה"כ, בזמן האחרון אני בכלל לא מגובשת על המוזיקה שאני שומעת, אני לא מצליחה להחליט מה בא לי, ובגלל זה אינ לא מצליחה לקנות שומדבר.. אה, כן, וגם בגלל שטאוור רעים
בקיצור - אני במשבר
אנא, עזרו לי

Speed King

New member
הטאוור בעזריאלי ממש קטן...

הטאוור הגדול יותר נמצא בבטיילת של תל אביב ויש שם מבחר דיסקים גדול. חוץ מהערסים שתמיד מסתובבים שם הכל בסדר.

pasteran

New member
ממש...

לדעתי הם בערך אותו גודל. ובטאוור עזריאלי יש פינה מיוחדת לפיסכדליה/פרוג. כמובן שדחפו אותו לסוף החנות. פונים ימינה אחרי פינת ההאזנה חולפים על פני מדפי הג'אז שמשאל ומדפי המטאל ווטאבר שמימין ובסוף יש כוננית שלמה. קשה לי לראות איך לא מוצאים שם כלום. יש מבחר גדול בכל התחומים. בדוק!. גם מבחינת המחירים הם הוגנים מאוד. דיסקים מתפוז ודובדבן במבצע של 3 במאה שכולל המון דברים ראויים ביותר.

noosh

New member
אויש!!

איך לא ידעתי על קיומה של הפינה?! תודה, תודה, תודה לך
במידה ולא עפתי מהמבחנים, אולי יש עוד סיכוי שאבקר שם בזמן הקרוב..

Abbe Faria

New member
חוסר מקצועיות...

כשאת על זמן מוגבל (לדוגמא - רכבת עומדת להגיע), תמיד מתחילים לחפש מסוף החנות... ואז כשאת רואה שאין לך זמן אז בדרך החוצה שמים לב למה שיש בהתחלת החנות...

ThE RhythM

New member
בערך חדש על המדף../images/Emo70.gif

רכשתי לא מזמן את Eat a Peach של האולמנים, שהוא פשוט מ-ע-ו-ל-ה! ממש כיפי. הוריי לך הולדן, שטיפות המוח שלך השתלמו (לשנינו!
) אה, וגם את Forever Changes, שאני בטח אחד מאחרוני האנשים בפורום שעוד לא רכש אותו...אני מנסה להבין את התעלומה שאיך זה שאלבום שאפילו אנשים בברנז'ת הרוק הקלאסי לא תמיד מכירים נמכר כמעט בכל חנות דיסקים שראיתי! בהחלט תעלומה...בכל מקרה, גם הוא יפהפה כמובן.

melancholy man

New member
זה משהו של השנים האחרונות

כשיצא Forever Changes לחניות ב 67 מעטים מאוד מחוץ לסצנת הרוק של לוס אנג'לס קנו אותו או אפילו הכירו אותו, הזמנים היו זמנים משונים ואלבומי מופת יצאו בקצב של אחד לחודש בערך ואף אחד לא התרגש מהאלבום החדש של הלהקה האלמונית מ LA, מה עוד שההרכב האנושי שלה, שכלל שחורים ולבנים לא נעם לאמריקה הלבנה והשמרנית (לארתור לי היה סיכוי להופיע ב tonight show בערך כמו שלמושיק עפיה יש סיכוי לשיר באלבום האיחוד של ג'נטל גיאנט) וכך לאט לאט האלבום נשכח. רק סקירות סיכום למינהם ובחירת מאה אלבומי ה... השונים גרמו לאיזכורו מידיי פעם, גם מאמרים שונים על הדורס וג'ים מוריסון איזכרו את ארתור לי ו Love כהשפעות חשובות על ג'ים, יצירתו המוסיקה ובעיקר הופעתו הבימתית. לקראת סוף שנות השמונים, כשארתור לי השתחרר סוף סוך מהכלא; אגב, אחד הטיעונים שלו לפני ועדת השיחרור היה השמעת האלבום Forever Changes בכדי להוכיח שהוא אמן חשוב ויש עניין לקהילה לשחררו, כנראה שהשופט היה היפי פעם וזה עבד, כשהשתחרר לי מהכלא ויצאו אלבומי הלהקה בהוצאה מחודשת (ובמקביל אליהן התחיל לי במסע הופעות נוסטלגי שנמשך עד היום עד כמה שאני יודע), נערכה בחינה מחודשת של המוסיקה של Love ולי ולהקתו החלו לפתע לקבל את הכבוד לו הם ראויים. כמו כל דבר טוב בסופו של דבר זה הגיע גם לארץ, ביחוד בשנה שנתיים האחרונות כשיצאו גירסאות הרימאסטר ואלבום ההופעה של ליי (אגב מאוד מאוד מומלץ), עדות לכך אפשר למצוא אצלנו בפורום, גם קצת בפורומים אחרים ברשת (וגם בשרת למשל) אבל גם באתרים ועיתונים מכובדים שמידי פעם מקדישים מאמר ל Love מה שרק לפני חמש שש שנים היה בילתי אפשרי לחלוטין. ארתור לי זוכה להכרה במעמדו רק בדיעבד, בהתחשב באופן הנוראי שהוא ניהל את הקרירה שלו, את הלהקה שלו ולא פחות מזה את החיים שלו, זה מפתיע שזה בכלל קרה.

גם אני גם אני

הוספתי לאוסף את האפרסק של האולמנים (תודה הולדן) וגם את הראשון של הנדריקס שלא יורד אצלי מהמערכת....משהו משהו ועוד איזה אוסף שלא שייך לפורום פארנק סינטרה ואחד של ג'ון קולטריין ....

ThePiper

New member
אררר

גם לי אין אותו... אם רק הייתי זוכרת להביא את הארנק היום לביה"ס. הכנתי בו 50 ש"ח מבעוד מועד ושכחתי...

Miss CB

New member
רוצים מוסיקה טובה? ...יס! יס! יס!

גם אצלי יש חדשים על המדף: פרג'ייל שנדמה לי שכבר כתבתי עליו. עכשיו מה שקרה זה שאהבתי (מאוד) את פרג'ייל, ובא לי עוד איזה יס, אז התחלתי להתייעץ אבל בולבלתי קלות בהמלצות שונות, בסוף אמרתי יאללה יש קצת כסף למה אני חוסכת בכלל וקניתי בבת אחת את "קלוס טו דה אדג'", "דה יס אלבום" ואפילו את "רד" - סה"כ 150 ש"ח.. כמה נחמד שזה זול (יחסית).. ככה: את קלוס שמעתי שוב ושוב ושוב וכו', באמת אלבום ענק, במיוחד שיר הנושא. ו"אנד יו אנד איי". ו"סיביריאן קטרו". כל השאר פחות
את רד שמעתי כבר כמה וכמה פעמים, אממ הוא לא טוב כמו אין דה קורט (מצד שני מה כן..) אבל בהחלט יש רגעים חזקים מאוד. לקח לי זמן להתרגל אליו. את דה יס אלבום שמעתי רק פעם אחת בנתיים, אתמול, ויהיו עוד שמיעות זה בטוח
בקשר לעניין המחיר.. טוב זה באמת קצת מוזר שפופ מסחרי נמכר ביותר כסף מהרבה מאוד אלבומים קלאסיים משובחים אבל.. 200 שח לשני יס וקרימזו אחד, מי אני שאתלונן? NP - Ericlapton "slowhand"

oded 19

New member
ניצלו"ש.

שמתם לב למצב חנויות הדיסקים בארץ? בזמן האחרון, כל רשת דיסקים שמכבדת את עצמה שמה פינה מיוחדת לפרוג ולפסיכדליה. ולא רק מה שבמיינסטרים.. בייחוד שווה ללכת לטאואר ברחובות שם בן דוד שלי עובד. הוא מספר לי על כל דבר חדש שמגיע ואני מחליט אם לקנות. בקיצור, יש מגמה של תחיית הפופולריות של הפרוג בארץ.

ThE RhythM

New member
בנוגע לטוואר ברחובות...

אומנם זו חנות עם מציאות, אבל בתור אחד שהולך לשם די הרבה- באותו הקניון ממש יש חנות דיסקים אחרת (סופר זאוס, אם אני לא טועה) ושם מצאתי דברים שלא הייתי חושב שאני אמצא בסתם חנות דיסקים קניונית (בלוז הלפינג, לדוגמא) ובכלל, היא קצת יותר מספקת מבחינת מה שהם מציעים...במדף הדובדבן שלהם לדוגמה יש כמעט רק רוק קלאסי, וגם יש פינה שלמה שמוקדשת לרוק קלאסי (כמעט כל הדיסקים של זפ, ביטלס{וכל הנגזרים}, דורז, הרבה סטונז, דילן ועוד...) + קטלוג שמוקדש רק לפינק פלויד עם כל הדיסקים מהראשון עד האחרון...אז אם אתם כבר שם בסביבה, כנסו גם לחנות הזו.

לא אוהב את טאואר רחובות.

אתמול קניתי דיסקים בקניון ברחובות ונאלצתי לעבור פעמיים בין הטאואר לסופר זאוס כדי לקנות את כל מה שרציתי. הטאואר מאד קטנה עם מבחר מצומצם (רק אחד של ג'טרו טאל!!!!!) ואני מעדיף את הסופר זאוס שם. ודרך אגב בקשר למחירים, ראיתי שם הוצאות חדשות של yes לצד הוצאות ישנות, כאשר הבדלי המחיר הם די גדולים (120 לעומת 160 בשביל tales from topographic oceans). האם הגרסאות החדשות באמת שוות את זה?

dylan

New member
ממש מעצבן לחפש דיסקים

ב'סופר זאוס' ברחובות.. גם אין הפרדה בין שמות המבצעים וגם הם דוחסים מקסימום דיסקים בכל תא ואי אפשר בכלל לדפדף (אפשר אחרי שמוציאים שניים-שלושה דיסקים ומחזיקים אותם בזמן הדפדוף, אבל זה ממש לא נוח והרבה פעמים אני פשוט לא מסתכל שם על דיסקים בגלל זה)..

הרכישות שלי

שלמה גרוניך - למה לא סיפרת לי?!: הדיסק הראשון של שלמה גרוניך. אחד מאלבומי הפרוג היחידים שנעשו בישראל. בינתיים שמעתי אותו רק פעם אחת, אני יכול להגיד שהוא מאוד שונה ומוזר אבל אני אוהב אותו. בעיקר אהבתי את "רוזה מרציפן", "אל נא תלך" ו"She’s Gone". אולי אני אכתוב יותר על הדיסק הזה אחרי שאני אשמע אותו עוד קצת. דרך אגב יצאה השבוע הוצאה מחודשת גם ל"צמר גפן מתוק" של גרוניך מישהו מכיר את האלבום הזה? מה אתם יכולים לספר עליו? jethro tull -songs from th woods: סוף סוף יש ברשותי אלבום של הלהקה הנפלאה הזאת, כבר כמה זמן שאני רוצה לקנות דיסק שלהם אבל לא יצא לי עדיין. התלבטתי בין הדיסק הזה לthick as abrick וחנויות הדיסקים פתרו לי את ההתלבטות באדיבותם הרבה. אני מניח שרובכם מכירים את הדיסק כבר, אני מאוד אוהב אותו למרות שעוד לא הספקתי לשמוע אותו בצורה יסודית (לרוב אני עושה זאת בשמיעה שניה או שלישית ובעיקר ברכבת). ופחות בנושא של הפורום אבל עדיין קשור rockfour - nationwide: פעם ראשונה שאני קונה דיסק בשבוע שהוא יוצא ולא שלושים שנה אחרי. הדיסק החדש של הלהקה הישראלית הטובה ביותר, ואחת הטובות שפועלות כיום בעולם. הדיסק הזה קצת שונה מקודמיו ומשפע פחות מהפסיכדליה של הסיקסטיז, אך הוא עדיין טוב.

LadyG

New member
יפה לך מוש...

את האלבום למה לא סיפרת לי? שאני מכירה אותו מליון שנה, לא הצלחתי להחליט אם אני ממש אוהבת אותו. לגבי ג'טרו טול - איזה כייף לך. Songs from the Woods הוא אלבום מקסים ואני בטוחה שהאלבום ייעשה לך חשק לעוד אלבומים מופלאים של איאן וחבורתו. יופי של קניה.

HelterSkelter1

New member
צמר גפן מתוק

אלבום מ82 אם אני לא טועה. יש בו כמה קטעים מעולים כמו "ישראל" או "נואבה", וגולת הכותרת "לונה פארק" שזה ג'נטל ג'ינאט באוברדרייב
. ברימאסטר שיצא היום, צפויים להיות מספר בונוסים שווים ביותר. בונוסים משובחים, אלבום טוב, סאונד משופר ומחיר נוח *אמורים* לעשות את העניין לשווה ביותר. בקרוב אצלי (אני מקווה
). ב"למה לא סיפרת לי!?" שווה לשים לב במיוחד לדעתי ב"אלוהים למה?" המצמרר, "אל נא תלך" המגניב ביותר והשאר גם טוב, כמבון
. את הקטע האחרון אני לא מסוגל לשמוע, מצטער
. NP: שלמה גרוניך - למה לא סיפרת לי!?

למעלה