חדש מהניילון

spiritslayer

New member
:p

אני יכול לוותר על האזרחות הישראלית שלי לשנה שנתיים, ואז לוותר על האזרחות היפנית שלי ולקבל את הישראלית שלי בחזרה? :p

tals56

New member
נו תחליט

אז ויתור אזרחות זה לוותר על הזכות שלך לקבל אזרחות בעתיד או שאתה צריך לממש לוותר על האזרחויות שלך?

JPing

New member
זה שניהם

אתה גם מוותר על האזרחות שלך וגם על האפשרות לקבל אותה בעתיד.

Woogy

New member
לא בהכרח

בישראל לא אמור להיות קשה לקבל אזרחות בחזרה. יהודים נשארים יהודים גם אם ויתרו על אזרחותם. למעשה זה בעיקר עיניין אקדמי. צריך סיבה מאד טובה כדי לוותר על אזרחות. בזמן שתושב קבע בד"כ מספיק.

JPing

New member
דווקא כן בהכרח

זה כתוב בחוק שאזרח שוויתר על אזרחותו/נשללה אזרחותו חייב לקבל אישור של שופט כדי לקבל את הזכות הזאת בחזרה , כך שזה לא פשוט :|

tals56

New member
תעודת יושר?

ומה הכוונה בתרומה לחברה היפנית?איזה סוג של תרומה\מעשה?

JPing

New member
הסבר

תועדת יושר זו תעודה מהמשטרה שלא הורשעת בעבירה או שאין תיק פתוח נגדך. תרומה לחברה היפנית זה בד"כ משהו תרבותי שמשאיר אימפקט ( יקוזונות שגרים ביפן תקופה מסוימת יכולים להכנס למסלול האזרחות תחת סעיף זה בגלל תרומתם לספורט) גם אנשי רוח יכולים לקבל את זה אבל בקושי נותנים לאנשים להכנס למסלול הזה.

GnomeBubble

New member
אנשים שנשואים לבן-זוג יפני

לא צריכים תרומה כזאת נראה לי. תעודת יושר צריך, אבל אם לא היו לך רישומים במשטרה אז אין בעיה.

JPing

New member
ברור שלא

אמרתי שזה רק דרך אחרת להגיע למסלול. :)

GnomeBubble

New member
נראה לי שזה לא דרך שמתאימה לרבים

במיוחד לא אנשים פשוטים ונטולי פרס נובל כמונו

Woogy

New member
אם אתה זוכה פרס נובל שרוצה להשתקע

היפנים בטח ישמחו לתת לך אזרחות. כנ"ל אם אתה אמן בעל שם בין-לאומי, או כל דבר אחר שייתך ערך מוסף לחברה היפנית... בעצם, גם אם אתה ביל גייטס, תוכל לתרום קצת
במילים אחרות, רוב מי שיפן תרצה לתת לו אזרחות משיקולים כאלו, לא בדיוק זקוק לאזרחות הזו. ואגב תעודת יושר אוהבים לבקש גם בישראל (העדר רישום פלילי או איך שזה לא נקרא בכל מדינה)

Woogy

New member
הערה: הדובר מדבר שטיוות לא בדוקות

בשל השעה. (גם אם השטויות נכונות במקרה)

tals56

New member
מה שתית?

תה עם נענע?
(או אלכוהול זול מהסופר פארם XD)

JPing

New member
NOPE

הם רוצים שהתרומה תיהיה רלוונטית משמע אם אתה זוכה פרס נובל שעשה את מחקריו ומלמד באוניברסיטה יפנית אז תקבל. לגבי ביל גייטס: לא נראה לי שהוא יוכל להכנס למסלול ככה כי אין תרומה רלוונטית לחברה :)

tals56

New member
זה מאוד לא רלוונטי

היפנים מדברים יינים והוא מדבר דולרים...אין שום קשר ביניהם אז זה כבר לא רלוונטי...
!

JPing

New member
זה לא יעבור ביפן

זה יתפס כקניית אזרחות וזלזול של הממסד באזרחות היפנית פשוט לא יצביעו למפלגה שהעבירה אותו למסלול :)

למעלה