חדש מהניילון

Kenshin6

New member
חדש מהניילון

שלום לכולם , אני חדש פה ואת הדברים האלה בטח כבר טחנתם אבל אני מתחיל רק עכשיו לתכנון את כל העניין אני רוצה לצאת בקרוב לטיול גדול ביפן ואולי אפילו לתכנן מעבר לשם אז לפני שאני קופץ מעל הפופיק הייתי שמח לקבל קצת מידע או אפילו רק הכוונה לגבי הנושאים הבאים : יעדים מומלצים מחירים ויזות קבלת אזרחות \ הפיכה לתושב קבע לימודים ומה שבא לכם אני יודע שזה קצת חצוף מיצידי לדרוש כ"כ הרבה כ"כ מוקדם אבל נו מילא .... תגיבו

last day

New member
לפי אמירות של אנשים פה

לקבל אזרחות ביפן זה אחד הדברים הקשים. אל תתפס על זה כל כך מהר

Kenshin6

New member
לא נתפסתי על זה אבל

זה הדבר המתבקש ההגיוני הראשון שעלה לי בשביל להתחיל שם חיים ולבסס משהו צריך שלא ירצו לגרש אותך P:

tals56

New member
אם אתה רוצה אזרחות יפנית

אאל"ט אתה צריך להגיד ביי ביי לכל האזרחויות האחרות שלך(כולל ישראל).

GnomeBubble

New member
תבדוק בשאלות הנפוצות

יש שם פירוט מצויין על כל מה שצריך כדי להגר ליפן. זה אפשרי, אבל בהחלט לא קל. כדאי לך קודם כל לבקר ביפן בתור תייר ולהחליט אם אתה באמת רוצה לגור שם לפני שאתה מתאמץ. ובאותה הזדמנות למצוא אישה יפנית כמובן, כי אין לך דרך אחרת להשיג אזרחות
בנוגע לכל השאלות האחרות שלך - יעדים זה כללי מדי, המחירים יקרים (אבל לא בלתי-אפשרי), ומידע על ויזות יש, כמו שהזכרתי קודם, בשאלות הנפוצות.

last day

New member
אפרופו לוותר על האזרחות

אם אני רוצה לעלות חזרה לארץ אני מקבלת אוטומטית אזרחות לא? כי אני יהודיה ... לא?

last day

New member
אז מה כולם דואגים בעניין האזרחות?

גם ככה מקבלים הכל בחזרה

GnomeBubble

New member
אני חושב שזה כבר לא כל-כך פשוט

אם ויתרת עליה פעם. אבל אני לא כל-כך בטוח בזה, ובטח בסוף יתנו לך בכל מקרה. האמת היא שלא שמעתי על אנשים שניסו את זה בינתיים.

tals56

New member
ואם יש לך אזרחות אירופאית?

לבעלי אזרחות אירופאית יש ה-מ-ו-ן הטבות ואאל"ט את אפילו יכולה ללמוד בחינם באוניברסיטה באירופה וגם אני חושב שאם יש לך אזרחות אירופאית את יכולה לעבוד באיזו מדינה שאת רוצה שהיא נמצאת באיחוד האירופאי... אם למישהו יש את זה - לא נראה לי שהוא היה מוותר על זה \:

JPing

New member
NOPE

ויתור אזרחות הוא ויתור על הזכות לקבלת אזרחות בעתיד, אלא אם א יכולה להוכיח שהסיבה שביגנה ויתרת על האזרחות שלך לא תקפה וגם אז מדובר בתהליך ארוך של המון ועדות :(

Hayate

New member
אתה שואל שאלות כלליות מאוד

אני משוכנע שאולי יהיו כאן חברי פורום שיוכלו לחלוק מהידע האישי שלהם בכל מה שקשור ליעדים מומלצים, מחירים וכד', אבל אם תהיה יותר ספציפי זה בהחלט יקל על האנשים כאן לתת לך את התשובות שאתה מחפש. אני לא מכיר אותך אישית ולא יודע מה המניעים שלך לרצות ולעבור ליפן, ככה שאני לא ממש יכול לעזור בנושא הזה.

Kenshin6

New member
תודה על התגובות .. רק התחלנו :)...

אז קצת עליי... אני בן 23 .. מאוד מחובר לתרבות הזאת מאז שאני זוכר את עצמי .. בדברים הקטנים בשנים האחרונות התחלתי לעסוק באומנות - אני מגלף בעץ ... זה די בא לי משום מקום כי לא למדתי שום דבר וככל שאני חוקר יותר ומתעניין יותר גם בגלל האומנות וגם בגלל השריטה אישית שלי אני יותר ויותר מחזק לעצמי את הרצון לעבור לחיות שם אני לומד את השפה לבד מתוכנות מחשב ותוכניות טלויזה (אני כבר יודע לכתוב בהירגנה וקטקנה) אבל רוצה משהו יותר כדי לשלוט בשפה כמה שיותר עד הטיול... כמובן שאני מתכנן קודם כל טיול למשך משהו כמו חודשיים שלוש כדי לטייל נטו ולספוג כמה שאפשר מהתרבות העתיקה (טיולים, מוזיאונים, מקדשים וכו') ומהתרבות העכשיות ואז אני יחליט אם אני רוצה לחיות שם או רק לבקר לעיתים תכופות : ) ... הפחד היחידי שלי הוא שאני יודע שאם אני יחטוס אני פשוט לא יחזור

GnomeBubble

New member
../images/Emo50.gif עם השפה והטיול

אל תשכח לבדוק בקישורים ובמאמרים של הפורום בנוגע לשפה - נראה לי שצבור כאן כבר המון מידע. לגבי עצות לטיול, נסה לחפש. יש המון שרשורים בנושא עם המלצות על מקומות טובים לביקור, בין אם מדובר במקדשים עתיקים בנארה או רבעים מודרניים בטוקיו. יש גם המון שרשורים לוגיסטים שנוגעים למחיר ממוצע של טיול והאם ה-JR Pass שווה לך או לא. הטיול שלך יתבסס בטח על המשולש טוקיו-קיוטו-נארה. טוקיו היא הצד ה"מודרני" וקיוטו ונארה הן הצד ה"עתיק". חוץ מזה יש עוד הרבה אפשרויות מסביב, אבל אם אתה רוצה לתכנן את הטיול בראש שקט ובמקסימום אינפורמציה אני ממליץ לך לקנות לונלי פלאנט ולתכנן מראש את המסלול. זה שווה את ההשקעה וגם מחזיר אותה אחר-כך.

JPing

New member
לגבי אזרחות :

יפן היא אחת המדינות היחידות בעולם שמרשה אזרחות אחת ( אי אפשר להחזיק באזרחות אחרת מלבד זאת היפנית) , כך שחייבים לוותר על האזרחות הישראלית או כל אזרחות אחרת ( אם אתה יש לך אזרחות אמריקנית אז אתה בצרות כי ארה"ב היא המדינה שקשה ביותר לוותר על האזרחות שלה{ אזרחי שלהם אזרחות אמריקנית בלבד צריכים לשלם מס לארה"ב אפילו אם הם עושים עסקים בחו"ל ולכן ארה"ב מקשים על וויתור האזרחות}). בנוסף יש צורך לחיות ביפן ב 5 שנים האחרונות ושבת/בן הזוג שלך יהיה יפני/ת או שתיכנס לתהליך דרך מסלול מיוחד ( אם תרמת לתרבות/החברה היפנית ניתן להיכנס למסלול האזרחות מבלי להיות נשוי ליפני/ת אבל תצתרך לעבור את כל תהליך האזרחות כמו כל אחד אחר ). בנוסף צריך להביא המון תפסים ובניהם : הוכחת בריאות נפשית, תועדת יושר, מצב משפחתי, האם אתה בכור או לא ( זה משנה ביפן) ועוד ועוד.

למעלה