אני אתחיל מזה שאני בחורה חילונית
הגעתי לפורום הזה במקרה (חיפשתי בגוגל מה זה "חרד"ק
).
לא קל לייעץ לאדם מה לעשות עם שארית חייו, במיוחד כשמדובר בשינוי ענק בחיים עם השלכות מאוד רציניות.
מה שאני מייעצת לך לעשות (יתכן שכבר עשית את זה או עושה זאת עכשיו) זה לתאר לעצמך את שארית חייך באם תשאר במגזר שלך. תשאל את עצמך אם אתה יכול לחיות חיים שאתה לא רוצה ואם במצבך כפי שאתה מתאר אותו, תוכל לחיות חיים כאלה מבלי להיות אומלל. בנוסף, תשאל את עצמך אם אתה יכול לשלם את מחיר העזיבה והשינוי מבחינה אישית-משפחתית.
לדעתי (למרות שאתה טוען שזה פחות בעיה) הקושי הכי גדול הוא הענין המשפחתי. כל השאר פתיר וניתן ללמידה במיוחד כשאתה אדם צעיר. עוד קונספציה מוטעית אצל חרדים לדעתי היא שיש משהו מוגדר שנקרא "חילוניות" בין אם זה בהתנהגות, באמונות, בקודים מוסריים וכו'. אין דבר כזה. זה שם גג לקבוצה מאוד גדולה של אנשים עם העדפות שונות, ספקרום רחב של אמונה/אי אמונה, התנהגויות, תפיסת עולם, מנטליות וכו'. אין דרך אחת או 100 להיות "חילוני". אתה מוצא את המרשם שמתאים לך באופן אישי.
יש הרבה חופש בלהיות "חילוני" ולבחור את דרך חייך והאמונות שלך אבל לאף אדם אין "חופש מוחלט", לא מפני החוק ולא מפני דרישות החיים. אף אחד לא חופשי לגמרי לעשות מה שהוא רוצה. הדבר הכי נהדר בלהיות חופשי זה שיש לך אפשרויות אבל עם זה באה גם האחריות וגם ההתלבטויות כי אין שום רב או סמכות שיגידו לך מה לעשות בכל מצב - הם (רבנים וקהילה) לוקחים ממך את החופש להחליט ובאיזה שהוא מקום גם את האחריות לתוצאות וזה יכול להביא להקלה. אתה תהיה אחראי להחלטות שלך.
באופן אישי, הצבא היה הדבר הכי טוב שקרה לי (והוא היה רצוף קשיים). למרות שהתרומה למדינה היתה מאוד חשובה לי, אני מרגישה שמה שהצבא נתן לי באופן אישי וכל מה שלמדתי על עצמי עלה אלפי מונים על מה שנתתי. הצבא בהחלט יכול להקל עלייך את המעבר.
נראה לי שבכל מקרה כדאי לך להכין לעצמך איזו תשתית ולא לטרוק את הדלת מאחורייך בבת אחת מבלי לחשוב על העתיד הקרוב. תדאג לייצור קשרים בחברה הלא חרדית, איזו עבודה ומגורים בתור התחלה וכל מי שיכול לעזור לך בזה אם זה מה שתבחר.
אתה לא צריך "להפוך לחילוני ביום אחד". אף אחד לא מכריח אותך. החיים זה מסע ארוך ומורכב. אתה יכול להפוך את עצמך לבעל מראה חילוני ברבע שעה אבל זה החלק הכי קל ושיטחי. השינוי הכי גדול הוא מחשבתי, ריגשי וההתמודדות עם דרך חיים אחרת שאין לה תשובות מוחלטות וקלות (זה סלע המחלוקת שיש לי עם החרדיות ועם הדת). זה גם מה שכל כך מרתק בזה.
שיהיה לך בהצלחה ותרגיש חופשי לשאול מה שאתה רוצה