חדש כל מיני שאלות

חדש כל מיני שאלות

שלום לכולם אני חדש בפורום ומתרגש בהחלט לראות שאני לא היחיד בעולם במצב הזה
קצת על עצמי: בחור בשנות ה20 המוקדמות, לומד בישיבה חרדית ליטאית ועושה המון שטייגען
בחודשים האחרונים אני עושה כל מיני עבירות: לא מתפלל, לא מניח תפילין, לא צם. מה שנקרא בתהליכים. לא מאמין בתורה, כן מאמין באלוהים, לא מאמין בגהינום, כן מאמין בעולם הבא, כשאני אדע מה בדיוק אני, אני מבטיח לעדכן
אבל צורת החיים הזאת, שאני צריך להתחבא כשאני אוכל בצום ולעשות כאילו התפללתי וללמוד גמרא כל בוקר די נמאסה עלי
רק שאני לא כל כך יודע מה בדיוק לעשות הלאה? כי אני לא מאמין שתוך יומיים אני הופך לחילוני, וזה גם לא ממש השאיפה שלי
השאלה שלי לחברי\ות הפורום המלומדים\ות: מה עושים?? חשבתי להתגייס לצבא. זה יעזור? אני ארגיש שם שייך אחרי תקופה מסוימת? (כמו שאתם מבינים, אני לא בכיוון שלהנח"ל החרדי) עד כמה המעבר\השינוי קשה? לא מבחינת המשפחה, זה פחות בעיה מבחינתי, אלא מבחינה חברתית. כי יש לי חבר (די במצב שלי) שטוען בעדיף לעשות שינוי לאט לאט, קודם עבודה במקום יותר משוחרר, אחר כך... בלה בלה בלה... ולי דווקא מתחשק לעשות הכל בבום אחד. מה דעתכם?
שכויעח לכל מי שקרא עד כאן, תזכו למצוות, ואמרו אמן!

התבלבלתי קצת

לא מאמין בתורה, אבל השאיפה לא להיות חילוני? הסבר פרט ונמק
אולי כדאי לך לעצור בינתיים,לחשוב על הכיוון שלך הלאה,ואז להתקדם לקראתו, בלי לעשות דברים שתצטער עליהם אחר כך?
רק אל תעשה את הטעות הגדולה ותתחתן! אל תחריב את עולמך בידיך!

מבין את הרצון שלך להשתחרר בבת אחת, אך בצורה כזאת אתה משאיר בדר"כ את משפחתך וקרוביך מאחור.
כשהדברים נעשים בהדרגה מתמדת, איש לא יוכל לקבוע מה אתה, ומה כמות השרויצים שאתה נושא על גבך, מכיוון שכל פעולה ניתנת לפרשנות סובייקטיבית.
וכך לא תטיל את חרם משפחתי על עצמך.
בכל אופן בהצלחה בהמשך הדרך,מי ייתן ותהא עשתרות עמך בכל אשר תלך.

והנה ההסבר:

הכוונה שלי, לא דחוף לי להיות חילוני מבחינת תרבות והתנהגות, זה לא מושך אותי ולא מעניין אותי כל כך. מה שחשוב לי שאני אוכל לעשות מה שאני רוצה, בלי להינעל בחדרים אפלים
וההצעה שלך היא להתנתק לאט או רק לחשוף את עצמך במשפחה לאט? כי אם האפשרות השניה, אני מניח שכשאני חי במקום אחר (בפרט כשאני חייל) זה לא ממש בעיה גם אם אני חי לחלוטין לא כמו דתי.
השאלה שלי היא אחרת: כלפי עצמי, מה יהיה לי יותר קל, כי ברור לי שהמעבר קשה, אבל מעבר איטי יסחט אותי ויחרפן אותי לחלוטין, לכן אני שואל מה דעתכם\ הניסיון שלכם?

דעתי

אם אתה ליטאי יש מצב שאתה בלי הסממנים של זקן ופייעס?
אם זה כך אולי תנסה לחפש עבודה קטנה במקום חילוני,
אולי למלצר בלילה פעם פעמיים בשבוע
ואח"כ לחזור לישיבה מבלי שאיש יידע על כך
אז תוכל להתרשם מקרוב מהעולם החילוני
ואולי לפזר את הפחד מהתרבות השונה וגם לרכוש חברים חדשים.
אם אתה עם הסממנים זה בעיה.

מסכים

אני עושה משהו בסגנון כבר חצי שנה
החברה החילונית לא מפחידה אותי, רק ההבדלים נראים לי ממש גדולים
ואם אני 99 אחוז מהזמן חי כמו חרדי קצת קשה להשתנות באמת
תודה בכל מקרה

זה בדיוק משמעות ה'חילוני'

שיכול לעשות מה שרוצה בלי להנעל בחדרים אפלים.

טוב, לא בדיוק כל מה שרוצה. אבל לפחות כל מה שאדם שמכבד את עצמו עושה בלי להנעל בחדר אפל או מואר.

חילוניות היא מושג נרחב מאוד

שנתון לטווח רחב של פרשונים, [וזה גם די תלוי בעמדת המתבונן].
וכאן אני חושבת הבעיה טמונה, אתה מגדיר חילוניות בערך כמו שרוב העולם בציבור החרדי מגדיר אותה. ולכן אמירה כמו לא דחוף לי להיות חילוני מבחינת תרבות והתנהגות נאמרת, כי אתה משליך את מושג החילוניות למה שאתה מכיר (סיפרו לך וכו' ) ...

אמת

אני מסכים שאני לא מכיר את העולם החילוני
אבל תסכים\י איתי שאני לא יכול לרצות משהו שאני לא מכיר
ואין לי רתיעה מהעולם החילוני למרות כל מה שסיפרו לי:)

הנקודה שניסיתי לייצג

[כנראה לא בהצלחה מרובה,תקופת מבחנים, המוח עייף ] היא שאין סתירה בין תרבות חילונית לשאיפה לא לחיות במסתרים.
כי החילוניות במהותה [כמו שאני רואה אותה ] היא היכולת של האדם להיות אדון לעצמו.

ולגבי איטיות התהליך...אני עשיתי אותו במשך 4 שנים (שזה כולל השלמת השכלה, חסכון של כסף וכיוצ"ב ) אני לא ממליצה לעשות את זה בבום, כי כל עוד לא החלטת מי ומה אתה, ומה אתה רוצה מעצמך סביר להניח שתנסה כמה כיוונים, ואם תשרוף את כל הגשרים על ההתחלה ..תוותר קרח מכאן ומכאן.
[כמובן שזה גם מאוד תלוי בתכונות האישיות שלך, אם אתה מרגיש שאיטיות (לא צריך קיצונית כמוני של כ"כ הרבה שנים ) תחרפן אותך...אז יהיו כאלו שימליצו לקפוץ ישר למים ]

בכל מקרה הרבה הצלחה

<נ.ב. אני בת >

לפחות אתה יודע

שאתה לא יודע
אז אולי לפסול משהו שלא יודעים ולא מכירים זה לא רעיון כל כך טוב.
ולשאלתך: כלפי עצמך - תהליך המעבר לעולם אחר הוא לא קל, אבל חיים שלמים בשקר הם קשים יותר.

שני טיפים קטנים

1. אל תקבל החלטה לפני שנתת לה להתבשל אצלך לפחות מספר שבועות. אתה מספיק צעיר בשביל "לבזבז" חודש או חודשיים על תכניות, ומצד שני המחיר של צעד נחפז יכול להיגרר לשנים.

2. כנס גם לפורום השכן, שם תוכל להתייעץ עם אנשים שכבר יצאו בשאלה, כי רוב הכותבים כאן הם בעלי משפחה, שהמצב שלהם שונה משלך במובנים רבים.

רוב הכותבים כאן לא יצאו בשאלה?

לפעמים יש תחושה שהכותבים הכי מרכזיים וותיקים כאן, אני לא יודעת אם רובם, אבל חלק משמעותי מהם, כבר יצאו בשאלה.

ה

ההוא ארמאה

Guest
נקודה חשובה

אם יש לך חבר לדרך תמיד עדיף לעשות את זה ביחד. לכן, או שתשכנע אותו לבוא בדרך שלך או שתצמד אליו בדרך שלו.
גם תלוי מה זה לאט, אם אתה מתכנן לעשות צבא, לא מומלץ לחכות יותר מחצי שנה. קלוט, בגיל שלך הרבה משתחררים כבר ואתה רק באת.

לעניות דעתי, אם אין לך בעיות עם הפן המשפחתי, אל תבזבז רגע.

הפורום הזה מיועד לאנשים שהחליטו להישאר חרדים לתמיד או שעושים תהליך הדרגתי ארוך, לכן אני לא חושב שתמצא כאן מישהו עם ניסיון בעניין.
אני כבר רואה שקבלת הזמנה לפורום השכן, שם תמצא הרבה שעשות את המעשה בבום, וחלקם חטפו בום חזרה וחלקם לא, מקווה בשבילך שתהיה מאלו שלא חטפו.
(תזהר לא להיתקל בחתול שיתפוס אותך על כל מילה ויסבך אותך בהבנת הנקרא)

אגב, לא מאמין בתורה אך מאמין באלוהים טוב שמכין לך עולם הבא, יעידו כאן הרבה שלרוב מדובר רק בעוד שלב בכפירה.

ברכפלד?! תגיד לי אתה מכיר את...? או שאולי אתה מהברכפלד השני.

אוקי

אתם מדברים על פורום יוצאים בשאלה אני מבין. יש שם גם חרדים מישיבות שחזרו בשאלה? כי זה בעיקר מה שאני מחפש
ואני יודע שאני סתם מתוסבך וזה לא איזה דעה מגובשת ומנומקת
ואני לא מכיר את.... אלא אם כן אתה מדבר על ...

ה

ההוא ארמאה

Guest
אמור להיות

לכן קוראים לזה פורום יוצאים בשאלה. אל תפחד לשאול שם כל שאלה שעולה על דעתך, יש שם אנשים שהיו להם את אותן שאלות ועברו את אותם התהליכים שאתה מתכנן לעבר, והם מכולם יבינו אותך הכי טוב.

התכוונתי אל... אולי זה אתה בעצמך?

כן, יש גם בחורי ישיבות שיצאו בשאלה

אני הייתי בחור ישיבה, אמנם חסידית, אך עדיין ישנם בחורי ישיבות.

אנלא יודע כמה נמצאים בפורום, אבל ישנם הרבה שיצאו;)

ובהצלחה לך בכל מה שתבחר!!!

למעלה