חדש כאן.

נטאשKה

New member
למיטב זכרוני

הוא רוצה לנשק אותה והיא כמובן מפוחדת/נרתעת ממנו (טיפשה) ובסוף היא שרה לו.
 

נטאשKה

New member
לדעתי |ספוילרים|

(האמת לא יודעת אם זה נחשב כספוילר, אבל אני עדיין לא סגורה על חוקי הפורום, אז עדיף להיות בטוחה מאשר לקלקל למישהו אח"כ...) - עצם הטפשות מתבטאת בזה שהיה הרבה יותר בטוח עבורה לצאת מהעיר עם קלגאן מאשר עם דונטוס. בלי קשר לליטלפינגר, שהיא כמובן לא ידעה שעומד מאחורי דונטוס, להסתמך על שוטה שיכור ולא על לוחם עז שכבר הוכיח את עצמו, הוכיח שיש לו איזו חיבה לא ברורה אליה ושיש לו את מלוא האינטרס למכור אותה למשפחה שלה כדי לקבל כופר - זה צעד טיפשי.

אם סאנסה הייתה חושבת יש סיכוי טוב שהיא הייתה מגיעה לנהרן (ואז מן הסתם נופלת במצור... או שלא. אולי היה אפשר להשיא אותה למישהו ולחזק בריתות שהיו מצילות את רוב, גם אם סיכוי קלוש ואולי קייטלין לא הייתה הופכת לליידי אבן אם היא הייתה יודעת שאחת מהבנות שלה חיות), זה לא קרה כי מרטין תכנן שהיא תפול לידיים של ליטלפינגר.

אז במקום לצאת מהעיר עם ההימור הכי הגיוני בין שני הימורים מאוד מסוכנים עבורה, היא נותנת לרתיעה הילדותית שלה מקלגאן (הרתיעה ילדותית כי היא מתבססת על מראה ואמירות גסות ולא על חישוב סיכויים) לגרום לה לפול לידיים של ליטלפינגר וקלגאן במקום לקבל את סאנסה, מקבל את אריה...

חייבת להודות שלא יכולה שלא לתהות מה היה קורה אם סאנסה הייתה הולכת איתו
 

Zarniwoop

New member
A bear, A bear

אני מאמין שהוא היה לוקח אותה לאמא שלה.
אבל תמיד יש את הסיכוי שהוא היה אונס אותה בדרך.
 

נטאשKה

New member
ברור

לכן כתבתי שבין שני סיכונים הוא בעיני סיכון שטוב יותר להמר עליו.
 

rsmb1

New member
יש הרבה סיבות לא ללכת עם סאנדור

הוא היה במצב נפשי קשה בגלל האש.
הוא היה שיכור כך שגם זה עלול להפחיד אותה.
גם אם היא בוטחת בכוונותיו, היא עלולה להיאנס ו/או להירצח בסדר כלשהו: ארצות הנהר מלאות בפשיעה, וסאנדור לוחם יחיד (למעשה עריק שחטף בת ערובה יקרה מהלאניסטרים כך שגם הם לא יהיו לצידו אם יפגשו בו בדרך לנהרן) . בפועל, סאנדור נלכד ע"י האחווה. הוא היה יכול להילכד ע"י הרבה קבוצות אחרות.

אולי היא פשוט ויתרה על האפשרות בגלל המראה החיצוני שלו, אבל זה לא היה ההימור הכי הגיוני.
 

נטאשKה

New member
יש גם הרבה סיבות לא ללכת עם דונטוס

גם מבלי לחשוד שמישהו עומד מאחוריו, לא חסרות סיבות שהן חסרונות בהליכה עם דונטוס.
ברור שסאנדור הוא הימור מסוכן, לא התכוונתי שאם היא הייתה הולכת עם סאנדור הכל היה חדי קרן ופרפרים. התכוונתי שבין שני הימורים מסוכנים, לדעתי היא טיפשה שהיא לא המרה על סאנדור.

במצב הבהלה והבלאגן שהיה במעלה מלך כשהוא רצה שהיא תבוא איתו, היה להם סיכוי טוב להמלט בלי שיעלו עליה ולהתרחק לפני שיקלטו שהיא לא שם. ברגע שהם היו בחוץ היה לה סיכוי טוב יותר איתו מאשר על ספינה עלומה עם דונטוס.

למה סאנסה לא שואלת את עצמה מי עומד מאחורי דונטוס? הרי היא יודעת שיש מישהו מאחוריו שרוצה לעזור לה כביכול (די בטוחה שהוא אומר לה את זה) אבל גם אם לא, ההיגיון הפשוט אומר שדונטוס שאין לו כבר שום קשרים, שום מעמד ושום כסף, לא יכול להשיג ספינה סתם ככה. ברור שעוד מישהו מעורב, אם היא רק הייתה טורחת לחשוב על זה עוד שתי שניות.

הבעיה בשלב הזה של הסיפור שסאנסה לא מפעילה את המוח שאני דווקא כן חושבת שיש לה ושעוד יתגלה. בשלב הזה היא עדיין ילדה ילדותית, מפוחדת שמתנהגת די בטפשות וגם אם באמת שאפשר להבין למה היא מפוחדת, פאסיבית וכן הלאה, זה לא הופך את ההחלטה שלה לפחות מטומטמת, רק ליותר מובנת.

באמת שאני מבינה למה היא מפחדת ממנו וסביר להניח שגם אני במצב שלה, עם הרקע שלה ומה שהיא עברה עד השלב הזה בסיפור, גם הייתי מבועתת מסאנדור. אבל כשאנחנו מסתכלים על הסיפור כקוראים אנחנו בהחלט יכולים לבקר את העובדה שהיא לא התגברה על הפחד הזה מספיק כדי להפעיל את החלק במוח שמחשב סיכונים.

בפועל סאנדור נלכד ע"י האחווה, אבל היה גם יכול שלא להלכד על ידה ועל תשכח שהוא מנצח את בריק והם נותנים לו ללכת. סאנדור הוא לוחם מעולה ובעיקר יש לו מוניטין שמרתיע הרבה אנשים מלהתעסק איתו.
 

rsmb1

New member
נכון

יש הרבה סיבות לא ללכת גם עם דונטוס. שתי ההחלטות טומנות בחובן סכנות. פשוט קשה להציג את הבריחה עם סאנדור כדרך פעולה טובה במיוחד...

לעלות על ספינה עלומה בים פחות מסוכן מלשוטט בארצות הנהר ששרויות במלחמה. מי שהשקיע מאמץ (והסתכן מאוד תוך כדי כך) כדי לחטוף אותה לא עשה זאת סתם כדי להרוג אותה. היא בעלת ערך עבורו. גם אם הוא לא אידיאליסט שמתכוון לעזור לה רק בגלל שהיא עזרה לו, אלא מצפה לתשלום ממשפחתה עבור השבתה אליהם.
פורעי החוק בארצות הנהר אינם כאלה.
כן, אין ספק שהיא תמימה שהיא לא שאלה שאלות.
אני לא טוען שהיא סירבה ללכת עם סאנדור מהסיבות הנכונות, אלא שיש סיבות לפיהן סאנדור הוא לא ההימור הכי הגיוני.


דרך אגב, האחווה היא קבוצה מיוחדת בסוגה. כל קבוצה אחרת שהייתה תופסת אותו (ויש הרבה קבוצות אחרות באזור הנהרות עם הרבה יותר לוחמים בהכשרתם מאשר שיש באחווה כך שגם הן היו לוכדות אותו) הייתה מחסלת אותו.
 

נטאשKה

New member
אני חושבת שהשטן המוכר עדיף

אני מבינה מה אתה אומר בנוגע לסיכונים ואני מסכימה איתך בגדול (במיוחד שזה באמת בנוגע לחישוב הסיכונים ולא לסיבות המטופשות כמו פנים מצולקות וכן הלאה שמרתיעות את סאנסה).

אני פשוט חושבת ששתי הדרכים מסוכנות מאוד, שאת סאנדור היא מכירה ותכל'ס נסיון העבר מוכיח שהיא יכולה לסמוך עליו יותר מעל איזה ליצן שיכור שלא ברור מי עומד מאחוריו וגם מסרב לספר לה את זה. הרי אם הייתה מפעילה את הראש היא הייתה מבינה שהוא משקר לה. אז לא עדיך ללכת עם מישהו שלא משקר לך לפחות?

שלא תבין, ברור לי שבכל מקרה זאת בחירה בין שתי רעות בשבילה. אני כן חושבת שהיא ביצעה בחירה מטומטמת ומסיבות שגויות בעיקר, זה לא כאילו שהיא חשבה על זה לאיזו שניה וחצי ושקלה אופציות...

לגבי סאנדור - נכון האחווה היא ממש לא כמו כל חבורה, אבל הרבה מהחבורות היו או נמנעות מלהתעסק עם סאנדור (מדברת סתם על פרעי חוק ולא על רודפים שנשלחו במיוחד) או נשחטות על ידו.
 

rsmb1

New member
רק

אמרתי שללכת עם סאנדור זה לא בהכרח ה"הימור ההגיוני יותר" או הבטוח יותר. אני לא מצדיק את קבלת ההחלטות או הסיבות לקבלת ההחלטות במקרה של דונטוס.

האחווה שמתבססת כמעט כולה על לוחמים לא מנוסים הצליחה ללכוד אותו. לא חסרות קבוצות יותר מוכשרות בארצות הנהר שעם רוב מספרי היו מסתדרות איתו באותה קלות.
תוסיפי לו את הנטל של הגנה ודאגה לסאנסה וגם את העובדה שכשיש לידו את סאנסה הוא נתפס ע"י כל קבוצה תאבת אונס ורצח כמטרה הרבה יותר מפתה/כדאית והתוצאה היא שמספר התוקפים הפוטנציאליים גדל וסיכויי ההצלחה של התוקפים גדלים.
 

נטאשKה

New member
בוא נגדיר את זה ככה

אני יכולה להבין למה אתה חושב שזה לאו דווקא ההימור ההגיוני או הבטוח. אני חושבת שבכל מקרה אין לה הימור בטוח, אבל ללכת עם סאנדר כן הגיוני יותר ויש כמה דברים שמטים את הכף בחוזקה לטובתו, לעומת דונטוס ולא לעומת איזו אופציה עדיפה שלא הייתה קיימת לה.

אבל כאמור אני יכולה בהחלט לראות את ההיגיון שמאחורי הדיעה השנייה כך שאין לי באמת וויכוח עקרוני איתך. אפשר לומר שאני מסכימים על הנתונים רק בסוף מסיקים מהם מסקנה אחרת.

לגבי האחווה - חלקה מבוססת על לוחמים יותר רציניים וחלקה על פשוטי עם עם כישרון וחלקה על פשוטי עם חסרי כישרון לחימה רציני שממש אי אפשר להגדיר אותם כ"לוחמים", אבל גם לא הייתי אומרת שיש הרבה קבוצות יותר מוכשרות מהם. חשוב לזכור שחלק מהאחווה הם גם אנשי משק ביתו של נד שכן ידעו מה לעשות עם חרב ושיש שם עוד כמוהם, רק ממשקי בית אחרים, שהתגלגלו לאחווה אחרי שהטירה של הלורד שלהם נחרבה וכד'ו.

לא שאני מתכוונת שהם איזו אחוות לוחמים מפוארת ורצינית, אבל גם לא הייתי מזלזלת בהם, במיוחד לאור העובדה שהם מונהגים ע"י מ י שמת וקם לתחייה ויש להם כהן שמחולל ניסים. זה דבק די רציני שמייצר אחווה שגורמת להם ללחום בדבקות ובעוז הרבה יותר גדולים לדעתי מ"סתם" פורעי חוק.

אני כן מסכימה איתך שמסע עם סאנסה היה חושף את סאנדור למספר תוקפים פוטנציאלי הרבה יותר גדול ממסע עם אריה, אבל אני חושבת שסאנדור חכם וגם הוא יודע את זה ושאם הוא היה רוכב עם סאנסה הוא לא היה נכנס לפונדקים ולוקח סיכונים שהוא כן לקח כשהוא נסע עם אריה.
 

rsmb1

New member
יאפ

אין ויכוח עקרוני.
סתם הפריע לי שבגלל הטפשות של סאנסה בהרבה מקרים כל החלטה שלה נשפטת בנחרצות מיידית כמטופשת אובייקטיבית בלי בחינה יותר עמוקה (גם אם השיקולים שלה לא היו מושכלים במיוחד).

עדיין, שורר כאוס מטורף בארץ הנהרות מרגע פתיחת המלחמה ועד לסוף הספר החמישי. ראינו מספיק קבוצות (ואפשר לדמיין עוד הרבה) שהיו יכולות לפגוע בהם, וזה עוד לפני הרודפים שהיו יוצאים אחריהם ממעלה מלך.
גם כשג'נדרי ברח מזהובי הגלימה עם יורן ואריה הם נמנעו מלבקר בפונדקים ועדיין הם נתקלו בהרבה מכשולים.
 
סאנדור בחיים לא היה אונס את סאנסה! ספויילרים.

אפשר להאמין לסיפור כזה בתחילת משחקי הכס, כששומעים איך הרג את מייקה. אבל לאחר שמכירים יותר את סאנדור קלגאן, רואים שהוא בכלל בכלל לא הטיפוס!
הוא הורג כשצריך ואפילו נהנה מזה. הוא הולך לזונות ושותה לשוכרה. אבל הוא לא שודד ולא הורג כשאין צורך ולא הטיפוס שיאנוס.

ואני שמח שיש מישהו שמסכים איתי. בפעם הקודמת שהתווכחנו על זה, כולם המציאו תירוצים לטובת סאנסה.
סאנדור קלגאן נתפס על ידי האחווה, כששוטט ללא מטרה וללא עניין. לעומת זאת, כשהיה עם אריה והייתה לו מטרה להביא אותה לחתונה של אדמור, אף אחד לא עצר ולא תפס אותו.

בכל מצב שהוא, אם הייתי צריך לבחור בין מישהו שילווה אותי, הייתי מעדיף את סאנדור קלגאן מאשר דונאטוס הולארד. ואם כבר, כל ההתמרחויות של דונאטוס על סאנסה, אולי הוא יאנוס אותה?
הרי מלכתחילה היא לא יכולה לדעת שהוא יקח אותה לספינה של אצבעון...

קיצער, סאנסה פוסטמה גדולה.
 

thisisme4

New member
גם לדעתי לא היה אונס

הוא גם הציל את סאנסה.
הוא בחור טוב מתחת להכל
 

rsmb1

New member
לך תדע

כולם בעולם כזה עלולים להגיע למצב הזה (ובמיוחד סאנדור שהאש פרא הציתה אצלו פצעים מהעבר), אבל ברור שהסיכון הממשי יותר הוא ארצות הנהר ולא סאנדור אחרי שמכירים אותו.

צר לי לאכזב - אני לא בדיוק משונאי סאנסה, אם זה לא הובן נכון. אני דווקא לא מחזיק לרעתה את הטעויות שלה שנובעות מהאישיות שלה + האופן בו היא חונכה + העובדה שהיא רק ילדה (אל תשווה לאריה).
אני דווקא מסכים עם המסנגרים עליה מהשרשור הקודם.
אל תשכח שהיא גם הצילה חיים (דונטוס) בתושיה רבה, אז לא הייתי פוסל אותה. היא הצליחה לתמרן את ג'ופרי (אולי לא קשה) תוך כדי שהיא מסתכנת בזעמו.

ברור שדונטוס היה עלול גם הוא לאנוס אותה. לא הצדקתי את קו הפעולה הזה שלה, רק הפריע לי (כמו שכתבתי) שישר טוענים שהיא הייתה צריכה ללכת עם סאנדור.
נכון. יותר בטוח להתלוות בארצות הנהר לסאנדור ולא לדונטוס, אבל הנתיב שדונטוס הציע (הים) היה בטוח בהרבה. גם כפי שכתבתי לעיל הסיכוי שהוא היה פוגע בה פחות ממשי (כי היא בעלת ערך עבורו).
 

rsmb1

New member
יצא קצת

לא מובן. אני לא חושב שהוא היה אונס אותה, אבל קיימת אפשרות קלושה.
 

נטאשKה

New member
אני דווקא לא מאלה

שחושבות שסאנסה כזאת טפשה, אבל מבינה למה התכוונת
 

silverMoon1

New member
.......................

נכנסתי לאתרים מישראל ומחו"ל, וכולכם סתם מבלבלים אותי, הנה דיונים בארץ ובחו"ל מאתרים שונים:
"היא נישקה אותו"
"לא, הוא הכריח אותה לנשק אותו"
"לא, הוא הכריח אותה לשיר לו, לא לנשק אותו"
"הם בכלל לא התנשקו, היא דמיינה\חלמה"
"היא מאוהבת בו"
"היא לא כי הוא מכוער"
כל אחד בארץ ובחו"ל כותב דברים שנוגדים אחד את השני.
במקום לשאול אתכם מה קרה, אני אחכה עד שאני אגיע לספר השלישי ואקרא לבד... אני עדיין בהתחלה של הראשון אז זה יקח זמן...
אה ובסדרה הוא לא הכריח אותה לנשק אותו ולא לשיר לו. היה קטע שהוא מכריח אותה לשיר לו, אבל חתכו את זה בעריכה.
 
למעלה