יש גם הרבה סיבות לא ללכת עם דונטוס
גם מבלי לחשוד שמישהו עומד מאחוריו, לא חסרות סיבות שהן חסרונות בהליכה עם דונטוס.
ברור שסאנדור הוא הימור מסוכן, לא התכוונתי שאם היא הייתה הולכת עם סאנדור הכל היה חדי קרן ופרפרים. התכוונתי שבין שני הימורים מסוכנים, לדעתי היא טיפשה שהיא לא המרה על סאנדור.
במצב הבהלה והבלאגן שהיה במעלה מלך כשהוא רצה שהיא תבוא איתו, היה להם סיכוי טוב להמלט בלי שיעלו עליה ולהתרחק לפני שיקלטו שהיא לא שם. ברגע שהם היו בחוץ היה לה סיכוי טוב יותר איתו מאשר על ספינה עלומה עם דונטוס.
למה סאנסה לא שואלת את עצמה מי עומד מאחורי דונטוס? הרי היא יודעת שיש מישהו מאחוריו שרוצה לעזור לה כביכול (די בטוחה שהוא אומר לה את זה) אבל גם אם לא, ההיגיון הפשוט אומר שדונטוס שאין לו כבר שום קשרים, שום מעמד ושום כסף, לא יכול להשיג ספינה סתם ככה. ברור שעוד מישהו מעורב, אם היא רק הייתה טורחת לחשוב על זה עוד שתי שניות.
הבעיה בשלב הזה של הסיפור שסאנסה לא מפעילה את המוח שאני דווקא כן חושבת שיש לה ושעוד יתגלה. בשלב הזה היא עדיין ילדה ילדותית, מפוחדת שמתנהגת די בטפשות וגם אם באמת שאפשר להבין למה היא מפוחדת, פאסיבית וכן הלאה, זה לא הופך את ההחלטה שלה לפחות מטומטמת, רק ליותר מובנת.
באמת שאני מבינה למה היא מפחדת ממנו וסביר להניח שגם אני במצב שלה, עם הרקע שלה ומה שהיא עברה עד השלב הזה בסיפור, גם הייתי מבועתת מסאנדור. אבל כשאנחנו מסתכלים על הסיפור כקוראים אנחנו בהחלט יכולים לבקר את העובדה שהיא לא התגברה על הפחד הזה מספיק כדי להפעיל את החלק במוח שמחשב סיכונים.
בפועל סאנדור נלכד ע"י האחווה, אבל היה גם יכול שלא להלכד על ידה ועל תשכח שהוא מנצח את בריק והם נותנים לו ללכת. סאנדור הוא לוחם מעולה ובעיקר יש לו מוניטין שמרתיע הרבה אנשים מלהתעסק איתו.