חדש כאן..

אה, לא ידעתי... שאלת את ברת'ור, אז זה היה

נשמע כאילו את לא לוקחת כדורים.. לגבי ברזל - לאחותי היה ספור דומה. שנים שהיא סבלה ממחסור בברזל ולא עזר כלום. (ניסתה גם כל מיני כדורים) בסופו של דבר אמרתי לה שתקח B21, כי זה משפיע על הספיגה ל הברזל ויש אנשים [כה אמר המומחה שאליו אני הולכת] שצריכים רמות של B12 גבוהות ולכן העובדה שבבדיקות יוצא לך B12 תקין לא אומר שהוא באמת תקין.. היא התחילה לקחת B12 בצורה קבועה ומצבה השתפר מאוד. [והברזל עלה..] בנוסף, גילו לה בסופו של דבר בעיה כלשהי בבלוטת התריס. ואם אני לא טועה אמרת שגם לך יש בעיה בבלוטה - אז זה מסביר את מצבך. אבל את לא מטפלת בזה? כי לפחות ממה שאני יודעת, גם מאחותי וגם מאנשים אחרים, יש טיפול לבעיה הזו (איזון בכדורים של ההורמונים וכד') לגבי ה-B12: הערכים שנחשבים תקינים בכללית הם בין 200 ל-600. לי למשל, אמר הרופא שאני צריכה לשמור על רמות של קרוב ל-600 (מקסימליות) והיה לי קצת יותר מ-200. לכן, למרות שלכאורה מצבי תקין - הוא לא תקין. תבדקי כמה B12 בדיוק יש לך.

לפני חצי שנה עשיתי בדיקת דם ויצא

שהבי 12 עומד על 216, לפני כן היה לי בכלל 185 שזה מאוד נמוך, לגבי בלוטת התריס יש לי 8 והרופאה אמרה לי שרק אם זה מגיע ל10 נותנים טיפול מתחת ל10 לא נותנים, אני מקווה שזה ירד ולא יעלה, בכל מקרה כן אני די מזניחה ולא נוטלת קבוע כדורים וזה מצב לא טוב, אני אעשה מאמצים גדולים להתחיל ליטול אותם, אגב אני לוקחת בי 12 ומולטי ויטמין של סולגאר , ברזל לא , בהתחלה כן ואז הרופאה אמרה לי להפסיק עם הברזל ולקחת רק מולטי ויטמין ובי 12

רוב הרופאים לא מודעים לעניין הזה של ה-B12

(אל תשאלי אותי למה...), גם רופא המשפחה שלי לא חשב שיש בעיה והיה לי בערך כמו לך. רק כשהלכתי למומחה הוא שאל על B12 ועניתי שהוא תקין. אז הוא שאל אותי כמה בדיוק? והסביר לי מה שהסברתי לך קודם.. אני ממליצה לך לשים לב ל-B12 ולקחת לפחות לתקופה בהתמדה כל יום ויותר מכדור. אחרי שתגיעי למעל 500 תוכלי להפחית. זה יעלה לך גם את רמות הברזל.

אוקיי הבנתי לא ידעתי שבי 12 קשור לברזל

באמת טוב לדעת, אולי אקח רק בי 12 והמולטי ויטמין אשאיר בנתיים בצד, תודה

מולטי ויטמין תמיד טוב למי שסובל מהרבה חוסרים

כשהלכתי לבית מרקחת לקחת את כל הכדורים שלי (ברזל, B12, סידן וויטמין D..) הרוקח הציעה לי לקחת כבר מולטי וויטמין. אבל אין ספק שחשוב יותר שתשימי דגש על ה-B12. במיוחד עם הרופאה שלך אמרה לך את זה. תקחי אחד מזה ואחד מזה.

כן זה מה שהייתי עושה לוקחת אחד מזה ואחד מזה

פשוט בחודשים האחרונים אין לי חשק לקחת כלום, זה נוראי הרגשה כללית של חוסר חשק לגוע אפילו באוכל (אני אוכלת כי חייב לא כי ממש בא לי)

אממ... מחסור ב-B12 גורם בין השאר גם לדיכאון

ולתחושה של חוסר חשק, חוסר תיאבון ועייפות... סיבה טובה להגביר את הצריכה שלו.

orald

New member
אני בכל מקרה הולכת לאנדוקרינולוגים.

ולכן ערכתי כל מיני בדיקות, ומהן ההמלצה(או דרישה) לשפר את המאזן התזונתי שלי, בעיקר כהכנה לבעיות שאסטרוגנים גורמים(ירידה במסת השריר וצפיפות העצם).

orald

New member
אנדרוגן זה גם חרא.

ובד"כ גם אלו שיש להם אותו בכמויות.

ברומבית

New member
אני אדגים... ../images/Emo115.gif

כי הרבה פעמים קשה לי לקרוא הודעות שלך [אולי במחשב שלך זה נראה אחרת]

Berethor

New member
עבודה טובה ../images/Emo45.gif

לא חשבתי על האפשרות שהיא לא רואה איך היא כותבת.

אוקיי עכשיו הבנתי מה הבעיה, תודה

אני פשוט אכתוב ואעשה פסיקים אבל לא ארוכים ככה שיהיה יותר קל, תודה על הערה,

את כותבת את ההודעות שלך קודם במסמך

ואז מעתיקה לפורום? כי הבעיה היא לא פסיקים ונקודות אלה העובדה שהמשפטים עצמם לא מסודרים טוב לאורך ההודעה. הם מתחילים באמצע המסך מצד שמאל וממשיכים למטה מימין וחוזר חלילה... אני רואה שברומבית צרפה לך תמונה

לא לא אני לא מעתיקה אני כותבת ישר פה

מוזר באמת זה ככה? רגע זה ממש מוזר כי פעם זה לא היה ככה, למה זה ככה? מתחיל משמאל? ממש הזוי, איך אפשר לסדר את זה?

אני לא יודעת. הייתי בטוחה שאת כותבת במקום אחר

ואז מעבירה לכאן ולכן זה מתחרבש. אין לי מושג למה זה קרה לך. אני יכולה לשאול בפורום מנהלים. אני אצרף את התמונה של ברומבית. יכול להיות שאת לוחצת הרבה על רווחים?

כן כן רווחים זו הבעיה

אני עושה הרבה רווחים בכדי לעשות שורות אבל בסוף זה יוצא לא טוב,

למעלה