חדש כאן :)

R h o n e

New member
חדש כאן :)

מאוד אוהב AXN, בעיקר את הסדרות: על טבעי, הסרטים הביתיים המדהימים בעולם, סמולוויל, אפקט הפחד, הישרדות ועוד שבטח שכחתי :) קוראים לי רון, ואני בן 15.

Witchcrafts

New member
../images/Emo3.gif

ברוך הבא! |דיליי| מה לגבי סדרות מד"ב? לא לטעמך? יסמין, רכוש צה"ל. שהות מהנה שתהיה לך.~

d1f2

Active member
סמולוויל ועל טבעי לא מספיק מד"ב בשבילך?

בכל מקרה, ברוך הבא.

nick at noon

New member
סופרמן הוא חייזר, הוא הגיע בחללית

ובאופן כללי לכל דבר מוזר שקורה בתוכנית (חוץ מבפרק עם המכשפות) נותנים הסבר מדעי (כביכול). אז זה לא מדע בידיוני קלאסי אבל זה גם לא בדיוק פנטזיה לפי מה שאני מבין שזה פנטזיה. על טבעי זה פנטזיה.

יש שם קצת מדע

אבל אין דגש חזק על זה. קלארק הורס מעבדות של לקס, במעבדות מפתחים תרופות ועושים ניסוים בבני אדם שמכשירים משוכללים. הכל למראית עין.

nofar333202

New member
סמולוויל ועל טיבעי הכי יפים

אני רואה בערוץ הזה את הסדרות סמולוויל ועל טיבעי ואלה הסדרות הכי יפות שם כדי לכם לראות

MetalSlider

New member
ברוך הבא../images/Emo13.gif

אתה הראשון שאוהב את הסרטים הביתיים המדהימים בעולם

R h o n e

New member
תודה!

ואני לא אוהב עד כדי כך.. זה לא שאני אתכנן את הלו"ז שלי לפי התכנית הזו... סתם אם יהיה אז אני אשב אראה אבל לא כמו סדרות שאני ממש ממש אוהב כגון סמולוויל ועל טבעי

מסטרי

New member
פנטזיה, מדע בדיוני או פשוט הזוי...../images/Emo9.gif

אפשר הסבר מפורט....מה ההבדל בין פנטזיה למדע בדיוני? אילו קרטריונים יש כדי לסווג סידרה?

MetalSlider

New member
לפנטזיה אין הסבר מדעי

למדע בדיוני יש פשוט לא פרקטי
כמו נסיעה בזמן, התיאוריה אומרת שזה אפשרי אבל זה ידרוש כמוך משאבים עצומה שאי אפשר להשיג

MetalSlider

New member
כמות*

סופרמן לדוגמא הוא פנטזיה, לא משנה כמה גנרטורים יהיו לך לא תוכל לגרום לחייזר דמוי אדם עם כוחות על להגיע לכדור הארץ

nick at noon

New member
סופרמן מוגדר כמד"ב

זה אולי נשמע טיפשי, אבל זה המצב. חוץ מזה שכמו שאמרת המדע במדע בידיוני לא חייב להיות פרקטי.

מסטרי

New member
צריך לחקור את העניין...

ראיתי גם על הסידרה קשרים אפלים באנגלית שהיא מוגדרת מדע בדיוני....אז אולי אין ממש הגדרה חותכת בינהם, בין פנטזיה למדע בידיוני....

מה צריך כ"כ לחקור?

מדע בדיוני - נגזר מתוך שמו: מדע! פנטזיה: אין מדע דבר רא/שון צריך לראות אם יש איזשהו מדע בסיפור או לא. הקטע של הבדיוני הוא לא כי המדע הוא לרוב לא ישים אלא כי אלו בדר"כ סיפורים עתידיים שבהם המספרים מעלים בדעתם כיצד אולי המדע ייראה אז. מצד שני, יש סדרות/סיפורים שהם "עכשיווים" שבכל מקרה מוגדרים כ"מדע בדיוני" כמו למשל סטארגייט: אמנם זה סיפור שמסופר בזמננו אנו על זמננו אנו, אבל יש שם מדע שלא קיים כיום בעולם האמיתי ולכן המדע הוא "בדיוני". כל סיפור מדע בדיוני מסתמך באיזושהי צורה על מדע אמיתי (אגב). בסיפורי פנטזיה אין מדע. סופרמן (לפחות במקור שלו) מוגדר כפנטזיה מכיוון שמעולם לא היה קטע של מדע (שהיה קריטי לסיפור). כיום סמולוויל קצת לקחו את הסיפור המקוריועיוותו אותו אבל זה עדיין פנטזיה. זה שיש שם כביכול התעסקות במדע - זה לא מועיל לשום דבר ובקושי לעליה עצמה. וזה לא "מדע" כי לא באמת ממציאים שום דבר אלא לשם קידום עלילה באותו פרק וזהו. לרוב כל מה ש"נמצא" זה כדי לנסות לקדם את לקס (למשל) ולרוב זה נכשל. זה לא מדע אמיתי או בדיוני - זה קשקוש לצכי הפרק בלבד. הסיבה שמד"ב ופנטזיה מחוברים כביכול ביחד זה כי כל סיפור מד"ב הוא גם סוג של פנטזיה (כי זו פנטזיה של סופר של "איך אני רואה את העולם בעוד כך וכך שנים" או "מה היה קורה אילו היינו עושים בחירה כזו בעבר במקום זו שנעשתה" (ע"ע 1984). לעומת זאת לא כל סיפור פנטזיה הוא מד"ב (ולכן הוא פנטזיה) קפישי?

למעלה