חדש ! ושאלה

Admini

New member
--------------->

די עם סטיגמות IIS משרת נאמנה אתרים גדולים ביותר ולא מראה סימני איטיות. IIS ? יוניקוד ? מוזר. אני כאדמין של שרת לא נתקלתי בזה.

havlaz

New member
החלום שלך שבו אתה חי רק בעולם

של לינוקס כבר הופך להיות מרגיז.. מזאת אומרת תעבור לPHP ולינוקס לכל אחד שישאל שאלה על משהו שקשור לווינדווס? אז קודם כל, לעבור משפה לשפה זה ממש לא יומיים, במיוחד אם אתה עמוק בתוך שפה כלשהיא, ללמוד את הכל בשפה אחרת זה בעייתי. וויזארדים שהופכים דברים אוטומטית משפה לשפה? עדיף להתאבד כבר. רואים שהשנאה שלך לווינדווס היא עצומה, אבל צר לי לבשר לך, ווינדווס, IIS וASP מאוד מרכזיים, ובמיוחד בישראל. תפוז משרת מאות אלפי גולשים, ורץ על ASP, כנ"ל נענע, מפה, הארץ, ואתרים נוספים רבים. מערכות ממשלתיות, שטראוס, קופת חולים כללית, שמחזיקה את הAD (אקטייב דירקטורי) הכי גדול בעולם, כולם בווינדווס. אז נכון, יש בווינדווס באגים, כמו בכל מערכת אחרת. את זה אבל אפשר לחרוש כמה שאתה רוצה... כמה "האקרים" יושבים לחפש באגים בלינוקס בשביל לנצל פרצות? כמה לעומת זאת "האקרים" יושבים לחפש באגים בווינדווס כדי לנצל פרצות? מה יותר שווה ל"האקר" לחפש פרצה בווינדווס XP, ולפגוע ב90 אחוז מהמשתמשים הביתיים בעולם, או לפגוע ב2 אחוז אנשי לינוקס? אל תשכח את הפופלריות של ווינדווס, ואת הסיכוי למציאת באגים על ידי משתמשים, או גורמים זדוניים. הרבה מהפגיעות בשרתי ווינדווס, נעשו בשרתים שפשוט לא היו מאובטחים, מנהלי צעצוע ניהלו אותם. לעומת זאת אל תשכח שרוב המתעסקים בלינוקס, הם אנשים מבינים.. לא תמצא ילד קטן שמתקין לאבא שלו שרת אינטרנט בלינוקס ללא שום ידע.. לעומת זאת קיים הרבה כאלה בווינדווס. כך שגם השוק שלרוב עוסק בלינוקס הוא יותר אנשים שמבינים בנושא, בווינדוס הרבה אנשים פשוט לא יודעים כלום.. וזה לא בעיה של מיקרוסופט, ולמרות זאת הם מנסים להתמודד איתה. 2003 סרבר למשל נבנה שכל האופציות בו מכובות, יעני מאובטח כברירת מחדל, כדי שאנשים יפתחו לאט לאט דברים, ואולי קצת יבינו בהם, ולא מנהלי שרתים שלא יודעים כלום מהחיים שלהם, ולא יודעים ש2000 בה כברירת מחדל עם שרת SMTP וIIS לדוגמא..

Mr Boggy Man

New member
איציק תפסיק לזבל את השכל

קודם כל אני לא שונא את ווינדוס כל כך. אני פשוט מעדיף את לינוקס. וכמו כל מיסיונר (ופוליטיקאי) טוב אני לא אהיה בעדו אפילו אם הוא חברי הטוב ביותר. asp היא שפה גרועה רק בגלל שהיא ממוסחרת. למה לעבוד עם asp בעלות של מי-יודע-כמה לעומת 0 עגול ויפה של php? האקרים לא מנסים לפרוץ לווינדוס כל כך איציק כי אף אחד לא רוצה או צריך לפרוץ למשתמשים ביתיים. ואם היה לך מושג קלוש בכמות של "סקריפטי פריצה" היית מגלה שלינוקס מובילה ב95% בכמות. היא יותר מאובטחת כי בתוך שעה עד שעתיים כל חור אבטחה מוגן כבר ע"י משתמש ביתי באלסקה שכתב את התיקון. בנוסף בלינוקס יותר קל למצוא פירצות כיוון שהמערכת כבר באה עם כל הכלים (תלוי בהפצה כמובן) שצריך בשביל מצוא חור אבטחה כולל הקוד הפתוח. הכל בילט-אין, מוכן לפריצה. ועוד נקודה קטנה איציק, ידעת ש40% מהשרתים בעולם עובדים על לינוקס? מה עם יוניקס, מיקרוסופט, סאן וכל חבריהם? מה הכמות שהם לוקחים ב60% האחרים? תפוז משרת אלפי גולשים? ניסית פעם לגלוש בתפוז במוזילה? כל דבר שהוא ל-א אקספלורר לא עובד הכי טוב. לא תמצא ילד שמתקין לינוקס? אני אפילו לא צריך להגיב על זה. שלא לדבר על הקלות שאפשר להתקין כל שרת. הבעיה היא יותר בקונפגירציה. כיום כל הפצה שמכבדת את עצמה מגיעה עם X יפה וטרי, שעושה הכל אוטומתית בלי נגיעה קלה של המשתמש מלבד "עשה זאת אוטומתית". אפילו יותר קל מווינדוס. לינוקס מגיעה כבילט-אין עם כמעט כל שרת שמשתמש ביתי צריך. ssh\httpd\ftp\smtp\pop3\וכל דבר שמישהו צריך, ואוי, זה עולה לנו רק 0 אחד עגול. או 20 שקל אם קנית את הדיסקים. יותר אנשים שמבינים? אני רואה ילדים בני 11 שמתקינים לינוקס בשביל ללמוד. סליחה שלינוקסאים הם חכמים גוד דמט, סליחה שאנחנו רוצים לפתח דור של חכמים. כן בטח. כמעט 90% מהשתמשים בלינוקס לא ידעו כלום על המערכת מלבד פרטים נידחים כמו "שהיא טובה, שהיא מאובטחת, בלה בלה בלה" ולמדו עם הזמן. ניסיון הוא דבר שקיים, כן כן, קשה להאמין אבל גם, בווינדוס. מה תגיד על לינוקס? שהוא לא תומך בחומרה? כיום לינוקס תומך בחומרה בקשת הרבה יותר נרחבה מווינדוס. כאשר ווינדוס 2000 דורש ממך לפחות פנטיום 2 אני יכול להתקין לינוקס על ה486 שמצאתי בזבל בחוץ. אין משחקים ללינוקס? www.happypenguin.org אין תוכנות חלופיות? www.rpmfind.net וזה רק למנדרייק ולרד האט. ולסיכום לינוקס קיק אסס ווינדוס סאקס אסס

Admini

New member
--------------->

כן בטח. התקנתי פעם לינוכס. אפילו עברית נורמלית לא היתה (כלומר היתה, אבל נעלמה מעצמה).

בלי להיכנס לויכוח ווין/לינוקס.../images/Emo16.gif

אין קשר בין השרת מייקרוסופט של תפוז לכך שהאתר לא פועל מי יודע מה על דפדפנים שהם לא אקספלורר (אגב, אני עובד עם נטסקייפ כבר לא מעט זמן ולא נתקלתי בבעיות משמעותיות). הבעיה היא ישירות בקוד HTML והג'אווהסקריפט שיש שם. אין קשר לשרת- אפשר לשים אותו דבר על שרת לינוקס (כמובן שבלי ה-ASP, או בשימוש בצ'יליASP או איך שזה לא נקרא), זה גם לא יעבוד מצויין על דפדפנים שהם לא אקספלורר.
ניר

Mr Boggy Man

New member
על זה אני מדבר. micro$oft מנסים

ליצור תקנים פרטיים שאיש לא שמע עליהם ורק אם תשלם להם תוכל להשתמש בהם.

Admini

New member
--------------->

תירשם לפורום שלי מהלינוכס שלך, ותנסה לשלוח הודעה. מה ? הממ... לא עובד. תיכנס מ-IE ? המממ... עורך מתקדם
מה קרה ? בניגוד ללינוכס/קונקור/גונזילה שתקועים בתקן מיושן בשם HTML 4.0, האתר של תנועת עזרא עובד מול תקן MSHTML 4.0 (גם תקן ישן, אבל הרבה יורת טוב מ-HTML4).

havlaz

New member
הוויכוח נגרר יותר מדי

ויוצא מתחום הפורום. סתם לסטיסטיקה שלך, 27.17 מריצים ווינדווס סרבר לפי netcraft. (ואין לזה שום השפעה... אל תשכח שאפצ'י גם יותר וותיק מIIS, וIIS בגרסותיו הראשונות לא היה משהו... סבתא שלי רוצה להתקין לינוקס עכשיו. (כן, בטח) בחנויות היא לא רואה לינוקס, היא תוריד עכשיו 700 מגה מהאינטרנט בשביל לינוקס? או תזמין מGUIDES? מה לה ולזה, היא רגילה לקנות בחנויות דברים (או שלא). בקושי לינוקס אפשר למצוא בחנויות, אז מזה עוזר למתחילים? איש מתחיל יורד 700 מגה מהאינטרנט, יצרוב אותם על דיסק ויתקין אותם? תהיה רציני. תפוז באמת בכלל לא קשור לנושא, זה תאימות דפדפנים. אל תקשקש לי על תמיכת בילטאין ואוחטק שכאלה, שמעתי וראיתי כמה בלאגן צריך לדבר בסיסי לישראלי - לסדר תמיכה בעברית. הנושא של חכמים לא קשור בכלל, יש גאונים הרבה יותר שמשתמשים בווינדווס. אתה לא הבנת את הפואנטה. לא אמרתי שאנשי לינוקס הם הכי חכמים, אמרתי שלרוב מי שמתעסק עם לינוקס, הם אנשים מבינים. בגלל נפוצות ווינדווס, לצערי גם אנשים שלא מבינים משתמשים בה, וחושבים שהם יודעים משהו, אבל שוב, זה לא אשמת מיקרוסופט. IIS הוא חרא, ווינדווס הוא חרא, כולם מזה פריצים, מזה קל לפרוץ להם. יאלה - לך תפרוץ לתפוז, נענע, כללית, משרד החינוך, ממשלת ישראל, כולם מריצים ווינדווס, והוא מזה לא מאובטח - יאלה לך תפרוץ. הסיכוי שתצליח - אפסי. למה? כי מי שמגדיר שם הכל - מבין מהחיים שלו. אם תיתן לאותו מישהו שלא מבין כלום בווינדווס, ופרצו לו לשרת, ותיתן לו להתקין לינוקס, אני מבטיח לך שגם לשרת לינוקס הזה תצליח לפרוץ. כי המנהל יהיה אידיוט, לא ידע להגדיר הרשאות, לא ידע שצריך לעדכן דברים, ולא ידאג לשרת. מי שחושב שהמערכת הפעלה תעשה לו הכל - חי באוטופיה.

Mr Boggy Man

New member
אדמיני אתה תיהיה בשקט. אתה חושב

שהתקן של מיקרוסופט זה משהו טוב. זה לא! ואיציק, בתור איש שמייחס את עצמו למאוד מתחיל בתחום המחשבים אני עשיתי את זה. הקטע הוא שאני הורדתי 1.8 ג'יגה. ואם זה לא טוב אני ממשיך להוריד עוד הפצות רק בשביל לומר שיש לי את הדיסקים שלהם. ומי אמר שמה שיותר פופלארי יותר טוב? ואז מה, mac יותר וותיק ממיקרוסופט, זה אומר שהוא יותר פופלארי? וכך גם יוניקס

Sandro

New member
טוב די כבר!

הוויכוח הזה ממש לא מתאים ולא נוגע לנושא הפורום.. תפסיקו לדבר שטויות.. במקום זה עדיף שתשקיעו אנרגיות בדברים אחרים..

פIלי

New member
אף אחד לא טען ש...

משתמשי לינוקס הם מתחילים או שלינוקס היא מתאימה למתחילים. הטענה פה היא שלינוקס מערכת יותר טובה בכלל ויותר טובה לשרתים, לא שהיא יותר פשוטה מווין (או שאני אטום ולא הבנתי).

למעלה