חדש ! ושאלה

Admini

New member
חדש ! ושאלה ../images/Emo13.gif

אני אדמין (מנהל ראשי) של שרת Web מסוג IIS. לאחרונה חשבתי על האפשרות להתקין על המערכת שיש שם (Windows 2000 Advanced Server) שרת IRC כלשהו. נתקלתי ב-unreal וב-LakeServ כשירותים. כמו שאני מניח, המומחים שיש פה יקטלו אותי על כל צעד ושעל - אבל בשביל זה אני פה
. אז, מה אני צריך לדעת; התקנה; אבטחה וכו'..... ידע שיש לי על IRC : בסיסי.

Admini

New member
--------------->

אין אפשרות להתקין לינוקס. מה רע בשרת (מאוד יציב ובלי בעיות מיוחדות) שרץ על חלונות ?

Admini

New member
ניסוח מחדש

1. אין כוונתי לצחוק. השרת נעול על OS מסויימת בגלל סיבה אחרת (IIS) 2. מה בכל זאת אפשר לשים על חלונות ושיעבוד סביר ?

havlaz

New member
אממ.. כרגע האופציה החינמית

העומדת לרשותך היא אנריל.. יש כמה אופציות לווינדווס, לפורטלים שלא רוצים להתעסק עם לינוקס.. אבל הם עולים מאות דולרים.. הבעיה עם אנריל היא לא דווקא המעמס על השרת שהוא יוצר, אלה גם מהכוון שהוא לא פותח לסביבת ווינדווס, אלה רק כגרסת ניסוי.. אבל שווה לנסות להתקין ולעבוד איתו, ואם רואים שלא הולך - להסיר. אשמח אם תעדכן אותנו איך הולך המצב, כי עד שלא תנסה, לא תדע. LAKESERVICES? לא עבדתי איתם.. לא מכיר.. אני עובד עם AUSPICES.. די נחמדים בזמן האחרון... יש גם גרסת ווינדווס

havlaz

New member
דרך אגב

אם אתה צריך עזרה בקינפוג אנריל - יש מאמר שלם על כך במאמרי הפורום

Sandro

New member
בקשר ל Lakeserv..

זה נחמד, פשוט, חינמי, אבל לפי מה שאני יודע על הגירסה האחרונה יש בו רק את ניקסרב ממוסרב, צ'אנסרב ואופרסרב.. לא משהו אם את הולך על שרת גדול..

Admini

New member
--------------->

במילא רוב המשתמשים לא משתמשים ביותר מזה חוץ מזה, הוא גרפי וזה מאוד נוח למי שהתרגל (כמוני) לכלים המעולים של IIS.

Sandro

New member
זה טוב יותר למשתמשים..

אבל לאופרים זה פחות שימושי.. אני למשל חולה מושבע של Rootserv, Hostserv ו Botserv שאין אותם ב Lakeserv.

Admini

New member
OK. התקנתי וקינפגתי לפי המאמר

(המעולה) ופשוט לחיצה כפולה לא מגיבה. ניסיתי גם לעשות Play ל-Service של Unreal IRCd ולא עזר. הוא לא החזיר שגיאה או משהו, הוא פשט נעלם.
[11:30:52] * Connecting to localhost (6667) - Local host: user0-39.lan.mtp.net.lm (192.168.0.39) - [11:30:53] * Unable to connect (Connection refused)​

havlaz

New member
אל תריץ כסרביסס בהתחלה

תריץ רגיל.. תבדוק שאין שגיאות בהעלאה. יש בעיה עם המדריך. הוא נוגע לגרסת בטא12. אנחנו כבר בבטא16.. בה שינו הרבה את הCONF.. כך שאני מאמין שאתה מקבל שגיאות והאנריל נכבה.. תפעיל כרגיל ותראה את ההודעות שגיאה. אני לא יודע אם לאנריל WIN יש קובץ לוג.. חפש בתייקיה שלו איזה קובץ לוג.. אולי שם מפורטות השגיאות...

יכול להיות שחודש הבא ../images/Emo16.gif

אני אעשה קאמבק ל"עסקי שרתי האייארסי"
, אז אני אעדכן את המאמר שיתאים לבטא 16 או אחד חדש יותר. כרגע לא קינפגתי אף שרת בחודשים האחרונים, ולא נגעתי באף גירסת אנריל מעל בטא 12. בכל מקרה, אני מציע שתפעיל את השרת, ותבדוק שגיאות. לפעמים הוא לא כותב את השגיאות בהפעלה כדיאלוג, אלא בתוך קובץ שאני לא זוכר את שמו. חפש בתיקייה של האנריל והעתק לפה. בנוסף לכך- אמנם הגירסה השתפרה מאז בטא 12, אבל לפי מה שזכור לי, האנריל על ווינדוס לא יציב יותר מדיי...
ניר

Mr Boggy Man

New member
==>

אני מבין שהבעיה שלך לעבור ללינוקס היא בגלל הasp שהiis מספק. אני מציע לך לקחת יום-יומיים חופש וללמוד php שהיא שפה מאוד קלה ומאוד דומה לasp (לפחות ככה אומרים) ואחרי זה להמיר את קבצי הasp שלך דרך asp2php. כמובן זה לא מושלם אבל תוכל לתקן אותם בעזרת הידע שתצבור בphp. ואז תוכל להתקין כל שירות שתרצה בעולם, אחל משרת irc ועד לשרתי דוא"ל, ftp, וכל מה שתרצה.

Admini

New member
--------------->

1. לא רק. יש לי עוד אלפי דברים (למשל NewsRobot שכתוב ב-VB) 2. אין לי נסיון באבטחה של שרת לינוקס. רק IIS. 3. תסכים איתי שזה לא רלוונטי להמיר משהו כמו 80 אלף שורות קוד ASP שרצות על השרת.

Mr Boggy Man

New member
חחחחח הרגת אותי עם 2. לאבטח

משהו של מיקרוסופט. חחחחחחחחחחחחחח זה רק אני או שiis עדיין פגיע ליוניקוד? חחחחחחחחחח

פIלי

New member
לא, זה תוקן בגרסא 5 ../images/Emo6.gif

שהיא הגרסה הנוכחית אם אני לא טועה. אגב, מה שהרג אותי זה "לכלים המעולים של IIS"...

Admini

New member
תיקון טעות

הגירסה העדכנית היא 6.0 אגב, יש לך כלי יותר טוב מ-Internet Service Mnager לניהול אתרים ?!

למעלה