חדש וצעיר

dman45

New member
חדש וצעיר

עוד לא התחלתי ללמוד אבל מטכנן ללמוד מדעי המחשב בטכניון. מישהו יכול לתת פה איזה המלצה או משהו... המחשבה שלי ללכת על הטכניון הייתה במחשבה שזה הבסט ולכן ללכת עליו גם אם זה קשה יותר כי מעסיקים חוטפים יוצאי טכניון השאלה האם זה באמת ככה והאם זה שווה את זה. אם מישהו יכול לעזור אני אשמח

vinney

Well-known member
זה לא הבסט

הבסט זה מה שיש לך על הכתפיים. לא משנה איזה תעודה יש לך, אנשים טובים נחטפים תמיד, ואלה שלא - לא. אם אתה מחפש את הרמה האקדמית הכי טובה, עדיף לך ללכת לבאר שבע או האוניברסיטה הפתוחה. כולם בטח יצעקו עליי, אבל אני אמליץ לך לעשות כזה דבר (אם אתה לא מתחיל ללמוד בסמסטר הקרוב, כמובן) : קח קורס או שניים באו"פ (בתחום המתמטיקה, אינפי או לינארית) ותראה איך הולך. אם החומר של או"פ יהיה לך קשה מדי - יהיה לך קשה מאוד גם בטכניון.

טכניון מומלץ...../images/Emo45.gif

אני יכול רק לתת לך את הדעה האישית שלי:
אני מאוד נהנה
לא קל בכלל
צריך להשקיע, וקשה להוציא ציונים גבוהים מידי
הרמה האקדמית ברוב המקרים - גבוהה
ואכן - אם אתה ברמה סבירה - קל יחסית למצוא עבודה בתחום מצד שני - כמו שאמרו - בסופו של דבר הכל תלוי במי אתה ומה אתה... אם אתה מאוד כשרוני - סביר שגם בלי ללמוד בטכניון (ולפעמים בלי ללמוד בכלל) - תשתלב בקלות במקצוע. אם אתה לא שווה הרבה - יהיו לך ציונים נמוכים בטכניון ואז זה לא יעזור לך יותר מידי (מצד שני - זה יהיה נכון לגבי כל מקום אחר שתבחר ללמוד בו...) בקיצור - אני גם התלבטתי לפני תחילת הלימודים - ואני לא מצטער לרגע על הבחירה ללמוד בטכניון...

selalerer

New member
הערה קטנה וכואבת.

תסלח לי אבל נגעת לי בנקודה רגישה ולא יכולתי להתעלם: "אם אתה מאוד כשרוני - סביר שגם בלי ללמוד בטכניון (ולפעמים בלי ללמוד בכלל) - תשתלב בקלות במקצוע." אולי זה היה המצב לפני הנפילה בהייטק, אבל אני יכול להגיד לך שאני לא מקבל הזמנות לראיונות, גם לשלוח גליון ציונים לא מבקשים ממני, שלא לדבר על להגיע לאיזשהו מבחן שבו אני יכול להוכיח את עצמי.

מה זה "מאוד כשרוני"?...../images/Emo26.gif

איפה למדת? יש לך ממוצע מעל 90? כמה נסיון בתעשיה יש לך? "מאוד כשרוני" זו הגדרה קצת כללית, אבל... בוא נניח שאתה סטודנט בטכניון, בדיוק באמצע התואר, עם ממוצע 95 ("מאוד כשרוני" אמרנו, לא?...
) - אני מתקשה להאמין שיקח לך יותר משבוע-שבועיים למצוא עבודה במקום טוב. טוב מאוד אפילו.

vinney

Well-known member
אני דווקא כן

עברו הימים שהעסיקו סטודנטים ברבע משרה בשעות הערב, ומשרה מלאה אף סטודנט לא יוכל להחזיק, עד סיום התואר. מכאן כל הבוגרים חסרי נסיון, שלא היו לפני התפוצצות הבועה.

לא יודע על מה אתה מדבר...../images/Emo26.gif

אני סטודנט בטכניון - וזה בדיוק מה שאני עושה... התחלתי לעבוד לפני חודשיים - במשרה חלקית כמו שאמרת... ובניגוד למה שאמרת - אני אסיים את התואר עם נסיון... זה משהו מאוד נפוץ: "משרת סטודנט"... עושים משהו כמו יומיים בשבוע בשעות גמישות (מפוצל או מרוכז - איך שיותר נוח). בחופשים עושים קצת יותר שעות, בתקופת מבחנים כמעט ולא... זה לא נדיר בכלל... אני כמעט לא מכיר סטודנטים במחזור שלי שלא עובדים באינטל/מייקרוסופט/צורן/HP/IBM/רפא"ל/אלביט/פיליפס וכו'... (או ב-1001 סטרט-אפים כאן באזור...) אז נכון שלא מרוויחים כמו לפני 5 שנים - אבל עבודה לא חסר. (ואגב - הממוצע שלי מתחת ל-90, ואני ממש לא מבריק בראיונות עבודה, אם להתנסח בעדינות...)

vinney

Well-known member
לא יודע מה המצב בבירת ההייטק

אני לא מגיע לחיפה אלא אם כן אני מקבל צו מילואים. מה שכן, באזור המרכז המצב לא כזה מזהיר, ואני מכיר לא מעט מקומות עבודה שמספקות משרות סטודנט, שלא תגיד שלא, אבל להגיד שזה נסיון יהיה מאוד קשה, כי בד"כ אלה תפקידי טסטרים ללא שום אפשרות להתפתח. רק במקרים מאוד מסוימים אפשר להתקדם לתפקיד טיפה יותר רציני בתוך החברה, אחרי הסיום, ומשם להתקדם הלאה.

לא טסטר ולא מברג...../images/Emo13.gif../images/Emo26.gif

האמת היא שרוב הצעות העבודה שקיבלתי לפני העבודה הנוכחית - היו דווקא באזור המרכז... מנתניה, דרך ת"א ועד ראשל"צ ורחובות... כסטודנט בחיפה - לא היה לי כוח לתיזוזים, אז חיכיתי להצעה קרובה יותר... לגבי התפקיד - לא טסטר ולא נעליים - הנסיון הוא נסיון של מהנדס תוכנה לכל דבר (הבדל היחיד הוא בהיקף המשרה). כך גם אצל שאר הסטונדטים שאני מכיר, וכך היה גם בעבודה הקודמת שלי... בקיצור - יש מקום לאופטימיות... שמעתי שמגמת הגיוסים הולכת לגוברת לאחרונה בלא מעט חברות...

vinney

Well-known member
טוב, יכול להיות

המצב באמת השתפר באופן דרסטי בשנה האחרונה ולא נראה לי שמה שתרם לשיפורו הוא הטכניון...

מסכים לגמרי...../images/Emo45.gif

אני גם מסכים שהמצב השתפר דרסטית בשנה האחרונה... וגם שהטכניון לא תורם לשיפור המצב... להיפך... (הטכניון מייצר ללא הפסק מהנדסים כשרוניים - וכך מעלה את ההיצע לעומת הביקוש - ופוגע באלה המחפשים עבודה...
)

vinney

Well-known member
אתה באמת רוצה שאני אגיד את דעתי

על המהנדסים שמייצר הטכניון ?
המעט שיצא לי להתקל בהם היו כשלונות אחד אחד, אני אגיד לך את האמת, כשאני אגייס עובד, בוגרי טכניון יהיו אצלי בעמדה נחותה יחסית לב"ש או או"פ, או אפילו עברית.

ושוב - חזרנו לנקודת ההתחלה...

בסופו של דבר - תלוי מי עומד מולך... כן - ללא ספק הטכניון מייצר גם מהנדסים כושלים (אם כי דיברנו על כאלה עם ממוצע מעל 90 - ואני בספק שאפשר להיות כשלון ולהוציא בטכניון ממוצע כזה...
) וכן - אדם יכול לצאת גם מכל אוניברסיטה/מכללה אחרת ולככב. על זה אין ויכוח...

voguemaster

New member
אמממ אמממ אממממ

אפשר לצאת עם ממוצע יותר גבוה ולהיות חרא של תוכניתן. זה מה יש.... יש אנשים שפשוט לא יודעים לכתוב קוד כי הם לא למדו לעשות את זה, וזה לא משנה שהם היו באקדמיה והוציאו ממוצעים גבוהים. לעומת יש אותי (כפרה עליי
) שסיימתי תואר בפיסיקה בכלל אבל יודע לכתוב קוד יותר טוב מהרבה אחרים שלמדו הנדסת תוכנה

selalerer

New member
אתה בטח מכיר את נתוני חיפוש העבודה

של לפני 3 שנים פלוס. השבוע שבועיים שאתה מדבר, כבר לא קיימים, אני אומר לך שלא מבקשים ממני גליון ציונים, אני מתרגש אם אני שומע חזרה ממישהו משהו. יש לי הנדסאי מ2002 (הנפילה הייתה ב2001) והתחלתי לא מזמן ללמוד תואר ראשון באו"פ, ושלחתי, לפי דעתי, אלפי קורות חיים, אין כמעט תגובה, רוב התגובות שאני מקבל זה לעבודות בניית אתרים, שם זה עוד איזה תחום שאני יכול לחדור אליו, אבל אין לי ממש מוטיבציה לעשות את זה
.

dman45

New member
ומי שבטכניון מרגיש

שקצת יותר "משתינים" עליו? או שזה גם נגמר הדבר הזה...? עוד דבר עם מישהו יכול להסביר לי איך הולך העניין עם התואר שני אם אפשר ממישהו שלמד בטכניון שהציון שלו לא היה מדהים

כסטודנט בטכניון, נראה לי שהמצב טוב

יותר. אומנם אין לי עוד הרבה נסיון בחיפוש עבודה, אבל הצלחתי לקבל זימון לראיון אף על פי שהממוצע לא מאוד גבוה (83). מה שכן, לקח להם בערך חודשים לחזור אלי.

selalerer

New member
בקשר לזמן שלוקח להם לחזור...

...אליי חזרו לפעמים אחרי שנה משליחת קורות החיים ויותר.

טוב, לפחות אמרו בראיון שיחזרו תוך

שבועיים עם תשובה, האם ממשיכים בתהליך או שלא.

selalerer

New member
../images/Emo6.gif אני מדבר איתך על עוד לפני הראיו

ן. שלחתי קורות חיים ואחרי יותר משנה מתקשר אליי מישהו מהחברה ושואל אם זה עדיין רלוונטי, אני אומר כן, שולח קו"ח מעודכנים ושוב הם לא חוזרים אליי. עולם כמנהגו נוהג.

למעלה