חדש ומבקש עזרה

חדש ומבקש עזרה

שלום,לאחר שהיה ממושכת באיטליה התאהבתי בקפה וברצינות אליו מתייחסים שם,לא מזמן קיבלתי מתנה: מכונת אספרסו של קנווד ES600, נחמד,לא סופר מקצועי אבל זו רק התחלה....
אני מחפש חנויות שמוכרות\מכינות קפה איכותי טחון \בטעמים באזור חיפה והמפרץ (המכונה היא לא של פודים וקפסולות אלא לקפה טחון בלבד) תודה לכולם מראש ושבת שלום
מתחיל,לומד ונהינה מכל לגימה

dts

New member
לאהבה אין מחיר - מטחנה הינה תוסף חובה

לקפה ראוי וטרי.
כמעט בלתי אפשרי לטחון בחוץ קפה בדרגת טחינה מתאימה.
לבטח אי אפשר לשמור קפה טחון שמאבד מאיכותו כל שעה ולא משנה איך תארוז אותו.
לשאלתך בקר באמיגו - תמצא שם הכל.

סליחה על השאלה

מתאימה למה ?
מלבד זאת, האם יש לך המלצות לתערובת או זן ברמת תחינה כזו או אחרת לקפה אספרסו ?

Yehuda Badihi

New member
מתאימה למכונת קפה שלך. כל מכונה דורשת עובי ק

צת שונה מאחרת. אם יש לך מטחנה בבית אתה יכול לכוון כל פעם קצת יותר או קצת פחות גס עד שאתה מגיע לעובי המתאים שבו החליטת אופטימלית. אתה מזהה את זה לפי "זנב העכבר" - אותה זרימה של הקפה מהמכונה לכוס. אם זורם מהר מידי אז אתה צריך לכוון לטחינה יותר דקה ואם זורם לאט מידי (מטפטף בעצם) או לא זורם בכלל אז אתה מכוון לטחינה עבה יותר. כמובן שזה גם תלוי בכמות הקפה שאתה שם ובלחץ שאתה דוחס את הקפה בידית.

תהנה מהתחביב החדש

הסבר למה שיהודה וDTS התכוונו....

תראה, המכונה שיש לך, בעצם די בסדר, ויכולה להפיק קפה טוב וטעים.
אבל... טחינה מראש טובה לשעות בודדות הראשונות. כל מכונה דורשת התאמת טחינה משלה, יתרה מזאת כל מכונה מאותו דגם של אותו יצרן , יכולים להיות הבדלים משמעותיים בטחינה, בגלל כל מיני סיבות.

השדרוג האמיתי בטעם, עד כמה שנראה לך מוזר ולא קשור, הוא דווקא לרכוש מטחנה. ולא כזו מעפנה עם להב מסתובב, ולא מטחנה מהסוגים באלו של ה350-500 ש"ח.
אגלה לך שאתה יכול להיות מאוד מרוצה מהמכונה שלך להרבה שנים קדימה ושלהחליפה למכונה רצינית וטובה יותר הוא פחות חשוב ולאומת זאת אם תסכים להשקיע במטחנה איכותית וטובה(שבאופן די מוזר בעיניך תעלה כמעט או אף יותר מהמכונה שלך), תגלה שאיכות הקפה שלך בבית עולה פלאים ולאין שיעור! ולכן אנחנו מאוד ממליצים לך לפרגן לעצמיך שי לפסח, רכוש מטחנה איכותית אחת, סביר להניח שאותה מטחנה תלווה אותך גם למכונה הבאה, איכויות הטעם יעלו מאוד ורק בזכות העובדה שקפה בפולים יכול להשמר תקופה ארוכה באיכסון פשוט במקום קריר ואפל ובצנצנת אטומה לאומת קפה שנטחן מראש בחנות, לרוב בצורה שאינה מדויקת למכונה שלך אלא רק "כמעט" , שהתחמצנות הקפה מתחילה להיות קיצונית מייד עם טחינתו ומאבד מתכונותיו תוך שעות בודדות.

טוב אז ככה

ראשית המון תודה על ההסברים שלכם (יש כאלו פורומים שמתייחסים בזלזול לטירונים...)
א. האם יש המלצות או הכוונה אמינה!!! סאינטרנט למטחנות,שמות, סוגים
ב. גיליתי שבארץ יש המון סוגי פולים מיובאים ותערובות,מאיפה להתחיל,יש הכוונה כלשהיא או חנות אמינה שאפשר לסמוך עליה ?
* אני גר באזור חיפה והמפרץ
תודה מראש

המטחנה הפופולארית בשוק היום היא:

האסקסו אי מיני, ומחירה 1090 ש"ח, זו מטחנה מצויינת בעלת כיוון רציף וחולקת את אותו המנוע גיר וסכינים, עם מספר מטחנות אחרות(יש מספר מטחנות שיש בתוכן את אותו מנוע/גיר/סכינים בעלת מעטפת שונה), כך שחלקי החילוף נפוצים מאוד במידה וצריך. את המטחנה תוכל למצוא בכל חנות מתמחה. יש למטחנה הזו יתרון גדול בכיוון רציף ומדוייק מאוד, שיכול להיות גם חיסרון אם אתה אוהב להכין גם קפה פילטר ומקינטה. את המטחנה מכוונים פעם אחת למכונת הקפה שלך לפי סוג הקפה שאתה משתמש ומשם רק כיוון קל בכל פעם שצריך(תנאי מזג אויר, לחות סביבתית טריות הפולים).

מטחנה נוספת שהינה זולה וחביבה היא הגראף CM80, היא תוצרת סין נמכרת במעט יותר יקר 1200 ש"ח אבל נותנת עבודה טובה ולמרות מוצאה הסיני, אל תטעה המטחנה טובה ומיוצרת בסטנדרטים גבוהים. סכינים קוניים כמו האסקסו מספר פיצ'רים נחמדים במטחנה וסה"כ עובדת מדויק ויפה, כיוון ב"צעדים" כלומר שנתות ונקישה כשעוברים בין השנתות. יתרון, קלה לשימוש והפעלה, נוחה למשתמש שמחליף סוגי קפה.

שתי המטחנות הללו טוחנות היישר לכף חליטה(הידית של הקפה במכונה). לגראף יש אפשרות לטחון גם לצנצנת קטנה.

לגבי איפה לקנות קפה.
התחרות במכירת קפה בארץ היא פרועה וחסרת רחמים, אתה מוצא לפעמים מותגים שפעם היו מתגאים בקפה איכות ברמה גבוהה מוכרים היום תערובות, שתרנגולות בלול , לא הייתי מאכיל בהן במחירים מטופשים כמו 28 ש"ח לק"ג לא כולל מע"מ. מי שלא מבין שמוכרים לו פה תערובת של 80-90% רובוסטה ויאטנם מעורבבת עם אוגנדה והודו עם טיפה ברזיל בשביל לעדן טעם שלא יהיה תקיף מידי, שיהיה לו לבריאות.כל אחד כטוב ללשונו וחיכו יעשה, כי בעיני לאיכות יש מחיר ופראייר בעיני הוא זה שקונה בזול כי הוא לא מוכן לקנות מוצר יותר יקר, תחת העיוורון שלפעמים מוכרים לו מוצר באיכות ז במחירי זהב. ועל כן אני מציע לך לא להסס ולבחון את חוש הטעם שלך.
אם אתה מוצא משהו זול שטעים לך, כל טוב... אבל תמיד לזכור, לפעמים יש קשר הדוק בין מחיר יקר יותר לאיכות טובה יותר בדיוק כמו שיש קשר חשוד בין מחיר ממוצא נמוך לאיכות בינונית או רעה במחיר יחסי גבוהה.

יודה, האמת המרה היא כזו...

אין יותר לליט, יש את המנוע הגיר ובסכינים של הלליט בתוך קופסא מבית היוצר של קופיטק אנג', במחיר שגבוה ב25% מהמחיר של האסקסו I MINI שחולקת את את אותו הבפנוכו...

Yehuda Badihi

New member
הקופסה, שגם ככה היתה איכותית יותר מהמתחרות, ע

ברה עוד שיפור ע"י קופי-טק, כפי שהם נוהגים לעשות לכל מוצר שנופל לידיים שלהם ונכון שהמחיר קצת יותר גבוה אבל לדעתי יש לזה תמורה הולמת.

YG55

New member
תערובות פולים

דובי,
בהמשך להסברים על תערובות הקפה מה היחס הסביר בין פולי ערביקה לרובוסטה בעיניך?

האם זה נכון שזן הערביקה הינו בעל נטייה לחומציות גבוהה יותר? אך עם זאת משתלב טוב יותר עם חלב?

מה הרובוסטה תורם? (מעבר לכמות הקפאין הכפולה...)

knappertsbusch

New member
אין חוקים פה

יש קפה מעולה שהוא 100% רובוסטה, ויש קפה קטסטרופה שהוא 100% ערביקה. חד וחלק.
נטייה לחומציות היא פועל יוצא של סוגים שונים ודרגות קלייה שונות (וכפי שדובי הסביר בעבר, גם סינרגיה ביניהם. קטונתי בעניין הזה).
את השאר דובי ויהודה ישלימו...

YG55

New member
100% רובוסטה???

אני יודע שיש רמות איכות שונות של רובוסטה ולמרות שהזן הזה נחשב לפחות טוב מערביקה יש לו חשיבות גבוהה בתערובת.

אבל - מעולם לא ראיתי / טעמתי תערובת של 100% רובוסטה.... נשמע לי כמו כמות קפאין קטלנית!

Lechoke Lames

New member
קפה 100% רובוסטה שנותן אספרסו טעים?

אני יכול לדמיין (אולי) קפה כזה עם הרבה הל שנותן קפה שחור ראוי לשתיה, אבל אופתע מאוד אם אפשר לקבל משהו שמתאים לאספרסו. תוכל לפרט לגבי התערובת ורמת הקליה?

knappertsbusch

New member
רובוסטה מונסון, הודו, קלייה בינונית

אחלה קפה עם ניחוחות אדמה בולטים.
ומהצד השני יש סוגים של ערביקות, כגון קולומביה אקסלסיו או ברזיל ריו או אתיופיה דג'ימה שיכולים להרוס כל תערובת,
אם קיבלת אותם מספק גרוע.

mr dish

New member
אתם ממש מעצבנים...בכל הנוגע לידע שלכם בסוגי

ומקורות הקפה השונים, טעמיהם והשפעותיהם על מה שאני חולב מצימבלי....

בסוף אני אתפוס קריזה ו...........................................................אלמד את זה כמוכם.

למעלה