חדש בתקליטיה

melancholy man

New member
is there a pianist in the house???

ותשמע כל מה שצריך בשביל שהם יעלמו זה מסר קטן לליידי זה הכל, קטן עליה לא?

Abbe Faria

New member
אגב

סן סירו, ברנבאו & האמדן פארק - בהחלט אחד האלבומים היותר טובים שיש לי... לשם שינוי צדקת ניבלונג...

עשיתי זאת!

פחות לדבר בפלאפון (ותודה לאל על יציאות מהמטכ"לי לפלא-פון), פחות בירות מהחבית בכל יציאה, פחות שטויות בשק"ם, לרמוז למעט "דמי-כיס" (כמה זמן לא עשיתם את זה, הא?!) - והנה - אפשר לקנות דיסקים אמיתיים אפילו כשאתה חייל!!! אז אחרי שבחודש שעבר קניתי את טן ניו סונגס של כהן, את הגרייטפול דד - וורקינגמנ'ס דד, את סיימון וגארפינקל - ברידג' אובר טראבלד ווטר, ואת בוב דילן - דיזייר (כולם בלא יותר מ-50 ש"ח החתיכה) - חזרתי לפקוד את חנויות המיינסטרים, בתקווה למצוא הברקות לא יקרות. ב-90 שקלים חדשים, יצאתי מרוצה עד הגג (ותודה לסדרת יהלום, ולניי-פרייס!...): LIVE AT THE FILLMORE _ THE BYRDS. יש שם 16 קטעים, מתקופת השיא של הלהקה, באיכות צליל מעולה. אני נהניתי ממנו כמה כמה וכמה פעמים מאז הספקתי לרוכשו. מאוד. עכשיו - השאלה שלי היא איפה הוא עומד ביחס לשאר אלבומי ההופעות שלהם? אני לא מאימן איך יכולתי לקרוא לעצמי חובב ג'אז. כלומר - ידעתי על קיומו, שמעתי את מרבית הקטעים ממנו. אבל ככה - בדיסק אחד, בכזאת איכות - MILES DAVIS - KIND PF BLUE נחת אצלי סוף-סוף, בהוצאה מ-ע-ו-ל-ה לעומת מקומות אחרים (כאילו הקליטו אותם באולפן היי-פיי ב-2003). אז הסקפתי לשמוע אותו מההתחלה ועד הסוף רק פעמיים מאז - אבל חבר'ה - עכשיו אני אדם שלם יותר.

שאלה על ה-BYRDS

כפי שהזכרתי בהודעה מעל - רכשתי את אלבום ההופעה שלהם מ-1969, LIVE AT THE FILLMORE. אני מאוד אהבתי אותו. השאלה שלי היא איפה הוא עומד בענייכם בין שאר אלבומי הלהקה, בין אם אלבומי הופעה או לא. ועוד אחת - מה עוד אתם ממליצים שלהם (אין לי כלום מלבד זה), ומאיפה כדאי לי להתחיל?

melancholy man

New member
הציפורים

(כן כן אני יודע זה לא ציפורים בלה בלה בלה...) האלבום הטוב ביותר של הבירדס ואחד הטובים שיש בכלל הוא כמובן: Fifth Dimension אלבום פסייח חוף מערבי מעולה, אולי אלבום היצוג של הפסיכדליה של החוף המערבי, הכולל את מה שנחשב בעיני רבים ללהיט הפסיכדליה הראשונה באמריקה: Eight Miles High המדליק. 5D היה האלבום השלישי של הלהקה, גם שני הראשונים: Mr. Tambourine Man ו Turn! Turn! Turn! הם אלבומים חמודים במיוחד המכילים את מה שפרסם את הציפורים יותר מהכל: ביצוע שירים של דילן שאפשר לרקוד לפיהם. אחרי 5D היו לבירדס כמה אלבומים לא רעים אבל שום דבר שיתעלה על השלישיה הפותחת.

noosh

New member
אני מציעה לך לפתוח שרשור חדש על זה

הנוכחי כבר לא קופץ

למעלה