לכל משתתפי הדיון - ובמיוחד לדוד
מצד אחד, אני מסכים אתך - לשרשור הזה יש רמת קריסה. ומה אני אגיד לך, גם אני מרגיש ככה: "ממש נמאס לי להיכנס לפה ולנסות להוכיח לאנשים למה אני צודק, לא רוצים להאמין שלא יאמינו, אני מעדיף לבוא ולעזור לחדשים וללמוד דברים מענינים במקום לבוא ולהתחיל להיתעצבן על הבוקר על חסרי הבינה האלה.." אבל מצד שני, הבן אדם בא ושאל שאלה לגיטימית לחלוטין. הדיונים האלה של "מה מכשף יכול לעשות" הם לא כל כך נפוצים. הוא בסך הכל נכנס למצב של מגננה בגלל שאתם באמת ישר התנפלתם עליו. אני מבין את ההתנפלות שלכם, גם אני הייתי מתנפל לא פעם. אבל במקום להתנפל ולהתחיל לקלל ולהתכסח ככה, אני מציע שלשאלות כאלה יש פתרון. הפתרון הוא כזה: עונים לשואלים. תשובה רצינית, בלי להתחיל עם "הגישה שלך לא נראית לי". שומרים על תקנון הפורום, כמובן. אם השואלים מגיבים בצורה חסרת סבלנות, מעדיפים לקלל במקום לדבר, מחפשים רק איך להתכסח - אל תגיבו להם, חבל לכם לבזבז אנרגיה על הודעות שבמילא אני אמחוק (ועכשיו כשאילן חזר יש שני מחקים בפורום). אז במקום להתעצבן, תענו לו ברצינות. תסבירו לו איפה הטעות שלו בלי להתעצבן עליו. מאיפה הוא אמור לדעת אם זו טעות או לא? בקיצור: אני לא רואה סיבה למחוק את הדיון הזה, אבל בגלל האופי שלו והודעות מסויימות של אנשים מסויימים, הוא על הכוונת שלי. אם אני אראה את המשתמש מתחיל לקלל ולגדף - הדיון נמחק, המשתמש מוגבל מהפורום. אם אני אראה חבר פורום מתחיל לקלל ולגדף - הודעתו של אותו חבר פורום תימחק ואם אותו חבר פורום יגזים הוא גם יוגבל מהפורום לזמן מה. אבל אני מזהיר - אם הדיון הזה הולך להדרדר עוד חצי מילימטר מאיפה שהוא עכשיו, אני מוחק אותו. פשוט מאוד.