חדש בדיסקיה

melancholy man

New member
חדש בדיסקיה

יש מעט דרכים יותר עצובות לבלות יום הולדת מאשר לבד בבית עם מכבי תל אביב בטלוויזיה, אבל כמו לאליפויות של מכבי גם לזה התרגלתי בסוף, נחמתי את עצמי בזה ששאקנה דיסקים לעצמי מתנה, אלא שלא הצלחתי להחליט מה לקנות. אתמול כשהבעאסה השתלטה עלי סוף סוף (בערך בחצות) הוצאתי את Super Session מארון התקליטים שלי, ולתדהמתי גילתי שתקליט הווניל שלי נעלם והיום בבוקר הגעתי לחחנות מתו כוונה להזמין אותו, לתדהמתי גילתי שהדיסק קיים שם לתצוגה (כנראה נשאר מסוף שנות השישים באותו מקום בדיוק...), תדהמתי גברה עוד יותר שלידו, ראיתי את ה The Crazy World of Arthur Brown ולמרות שיש לי את התקליט במצב לא רע מעצם התדהמה הוספתי גם אותו לרשימה. מאחר והיגע לי דיסק חינם (מהמבצעים האלה של אם אתה קונה 70 דיסקים מגיע לך דיסק חינם) צרפתי אליהם את הדיסק המופלא Blow by Blow של ג'ף בק המצויין, שאף פעם לא הבנתי איך הוא הצליח להתחמק מהאוסף שלי. כמובן שכמו ילד בחנות שוקלד לא יכולתי להתאפק והוספתי אליהם את "בציר טוב" של אילן וירצברג ושמעון גלבץ המבצעים בחן ובכישרון אדיר את שיריה של המשוררת יונה וולך, עכשיו אני ממש מאוהבי של וולך לטעמי היא הייתה תמיד הד חיוור של משוררות רוסיות גדולות כמו אנה אחמטובה לה היא ניסתה להדמות בכל דרך אפשרית, אבל הטיפול של גלבץ ווירצברג כל כח חינני שמשרים משמימים הפכו שיריה לפיזמונים קסומים, והאלבום הזה, למי שלא מכיר אותו הוא אחד היותר טובים בארון האלבומים היהודי (אחיו המופרע וחסר הביטחון העצמי של ארון הספרים היהודי אם תהיתם) ממש לפני שיצאתי הילדה שמוכרת בחנות ששוב הביטה בי במבט המשלב הערצה והקלה מכך ש"סוף סוף מישהו קנה את הסחורה הזו שאנחנו תקועים איתה כבר 20 שנה" אמרה שהיא מצאה במחסן משהו שהיא לא מכירה ואולי יעניין אותי, והוציאה את האלבום הראשון של פלייטווד מק, אולי אחד מאלבומי הבלוז הכי טובים שיצאו מבריטניה בשנות השישים ובכלל, ניסתי לסרוק את אוסף האלבומים שלי בראש והגעתי למסקנה שאין לי אותו וכך גם הוא הצטרף לאוסף. היום הולדת שלי נראה הרבה יותר טוב עכשיו. אז מה אתם קניתם השבוע?

Grimble Grumble

New member
אני מחזיק מעמד

בעקבות הנסיעה הקרובה שלי, וחוסר הממון הכבד שלי, החלטתי לפני כחצי שנה לא לקנות יותר אף דיסק... בינתיים אני כמעט עומד בזה, למרות שרק לפני כמה דקות ארגנתי הזמנה יפה בAmazon.co.uk ורק ברגע האחרון סגרתי את האקספלורר... בכל מקרה, אני ממש מתגעגע לכיף של לפתוח דיסק מהניילונים ולשמוע אותו... (אגב, המעידה היחידה שלי היתה כשקניתי את Songs from the Wood, באוקטובר)

melancholy man

New member
מה רצית לקנות?

אני עדיין לא מצליח להביא את עצמי לקנות מוסיקה דרך האינטרנט. מת על חניות תקליטים, אפילו שהאופי השתנה דיי לרעה בשנים האחרונות עם כניסת רשתות המוסיקה המעיקות, שהופכות את הכל לסופרמרקט של מוסיקה.

Grimble Grumble

New member
כל מני מציאות

אמאזון הבריטי ממש ממש זול בכל הקשור לדיסקים של רוק... אני גם מת על חנויות תקליטים, מצד שני, כשאלבום כמו How the West Was Won עולה בטאוור 240 ש"ח (או יותר, לא זוכר), ואני קניתי באותו מחיר (כולל משלוח) אותו, את תוצרת יפן ואת הVU השלישי הבחירה שלי ברורה... הפעם כמעט קניתי את Chelsea Girl In Rock (אין לי אותו... בושה) ואת Riding With The King

כמה טעיות מקלדת

זה הכל המקלדת אשמה... אני כמובן לא מאוהבי יונה וולך. והטיפול של וירצברג וגלבץ בשיריה הוא כל כך חינני וכל כך לא כמו שכתוב שם

OzzzzzY

New member
Blow by Blow

אלבום ענק!!! אני פשוט מכור לאלבום הזה...עשית בחירה מעולה , ניבלונגים (או בשמך החדשmelancholy man) חובה בכל בית...ג'ף בק מוכיח שהוא אחד הגיטריסטים הטובים ביותר באלבום בלוז משובח. זה האלבום היחיד שיש לי של ג'ף בק , ואשמח לקבל המלצה לאלבום נוסף

melancholy man

New member
the truth is out there

האלבום הטוב ביותר של בק (בהנחה שאתה מסודר מבחינת היארדבירדס) הוא אלבומו הראשון: Truth וגם האלבום השני: Beck-Ola לא חסר כלום, אבל נדמה לי שאני אשאיר לזבוב לכתוב את האמת על Truth אחד מאלבומי הבלוז רוק הכי טובים שיש.

pasteran

New member
wired

הוא אחיו של בב"ב בתקופת הפיוז'ן (איך הגעת לבלוז?) הקצרה מאוד של בק. אין לו את ההפקה של מרטין אז הוא קצת שונה. יותר משוחרר אולי. אבל עדיין יש לך חבורת נגנים מוכשרת ביותר והוא לא פחות טוב מבב"ב. לגבי תקופת הבלוז רוק אומרים שבאמת הראשונים הכי טובים אבל לצערי עוד לא בחנתי את זה.

OzzzzzY

New member
באמת אני לא יודע למה כתבתי בלוז...

תמיד אמרתי לעצמי שיש באלבום הזה השפעות רבות של ג'אז ופיוז'ן...אין לי מושג למה רשמתי בלוז
כנראה בגלל שג'ף בק הוא בראש ובראשונה נגן בלוז , ובסגנון הזה התבלט יותר מכל סגנון אחר שבו הוא ניגן... אמממ...נראה לי שאני אלך על אחד הראשונים שלו מתקופת הבלוז...גם אני עוד לא בחנתי את זה...באמת הגיע הזמן

Miss CB

New member
אה, טעות דפוס-

לפני שמישהו הספיק להגיב לי
סתם לא יודעת, התחשק לי לחלוק עמכם את הקניות המוצלחות

hells bells

New member
אחי!

שמו של התקליט של פליטווד שרכשת הוא לא בטעות "מר וונדרפול"?

melancholy man

New member
למה להגיד להגיד הראשון

ולהתכוון לשני?, בתכלס זה לא היה לא הראשון (שבאמת יפתיע אם יש בדיסק בסתם חנות בכפר סבא) ולא השני אלא אחד שיצא שנה אחריהם ומשלב בינהם: the pious bird of good omen

Miss CB

New member
../images/Emo9.gif

החיים שלי הפכו לדילמה רצינית: מצד אחד, אפריל
. מצד שני, אפיתפ. מה לשים, מה לשים?!

John LennonS

New member
איזה קטע...

אני בדיוק ביום חמישי קניתי את in the court... אני עכשיו תר אחרי in the garden of iden של iron butterfly שלצערי כרגע לא נמצא בחנויות יד שניה שהסתכלתי בהן חוץ מזה לפני כמה שבועות לו ריד וחבריו ממחתרת הקטיפה התחילו לתפוס מקום קבע בדיסקמן הצנוע שלי (הבננה)

LadyG

New member
קניה יפה ערכת איש העצבות

קניתי השבוע בהמלצתך את Super Session (סוף סוף). הג'אם סשין הנפלא הזה לא מפסיק להתנגן כבר כמה ימים. את האמת, מאוד שימחה אותי העובדה שמוכרי טאוור רקורדס בסניף בו אני קונה, לא הכירו את האלבום וגילו סקרנות רבה לגביו. בטוב ליבי, הרשתי להם להוריד את העטיפה, להקשיב לאלבום, לראות את התגובות המאוד מפתיעות שלהם ולשמוע את אחד מהם, מצלצל ליבואן ומזמין לעצמו אלבום זהה. נחת אמיתית. בלומפילד הוא גיטריסט אדיר והפתיחה של Alberts Shuffle היא אחת הפתיחות הטובות ביותר ששמעתי. לכל מי שאוהב בלוז, פולק (הקאברים לדילן ודונובן)וביג בנד ג'אז. אלבום שהוא כולו חגיגה.

hells bells

New member
סופר סשיון הוא אכן תקליט מופלא אך!

טוב היו עושים מפיקיו עם היו משאירים אותו בגרסת הסשיון המקורית ונמנעים מה-ניפוח המיותר (ללא שום קשר לסשיון המקורי) בכלי נשיפה גרנדיוזים. יכל להיות שפיל (הנקרופיל) ספקטור שאב את ההשראה לניפוח המיותר של "בואו נאכל דבורה" מהתקליט האדיר הזה? קטע מומלץ "עונת המכשפה" העל-מותי.

למעלה