חדשים אחרי אבחון

עד גיל 3 לדעתי לא צריך משפחתון רק בית

אם כבר יוצאים מהבית אז צריך מסגרת מתאימה.
אם אין תנאים מאפשרים הפער לא ייסגר לבד. תנאי הישרדות בגן לא מאפשרים.
בהתחלה אף אחד לא יודע ומלא תקווה, עד שמתגלה הטעות.
בשביל זה הפורום לעזור וללמד, לא לחזור על הטעויות בגלגל מתגלגל נצחי.
אם כותבים ברור כמו שכתבת כאן ומדגישים את המה חשוב זה יכול לעזור לילדי הקשת הבאים ולהורים להחליט איך לפעול.
יתכן ואני חושב כך כי אני בא ממקום של הורות מאוחרת יחסית.

נוגה86

New member
כרגע היא בבית איתי

אבל אני מחפשת לה מסגרת מתאימה ומקדמת, כמובן שתמיד יש בגיל הזה את הספק שהאבחון לא מדוייק והפער ייסגר, אבל צריך לחשוב גם על האפשרויות האחרות וזו בדיוק המטרה שלי כאן, ללמוד מניסיונם של אחרים, לקבל אינפורמציה וטוב שיש את הפורום, שהורים חדשים בתחום יוכלו להעזר.
אגב לגבי מה ששייך למיעוט כתב, שעד גיל 3 אפשר להשאיר בבית, אני די נוטה להסכים עם זה, אבל לפעמים התנאים והמציאות מחייבים יציאה למסגרת חוץ בייתית

TikvaBonneh

New member
אם היא בבית איתך

אז אני ממליצה להתחיל מהדרכת הורים, כדי שהזמן שלה איתך בבית יהיה אפקטיבי.
יש הדרכת הורים מ-ע--ו-ל-ה ולא יקרה במכון בייקר בבר אילן, פעם בשבוע.
אתם מגיעים איתה ומצלמים אותכם בוידאו משחקים יחד, ואז בשבוע אחר כך מנתחים יחד את הוידאו.

TikvaBonneh

New member
אני מבינה שאת שוקלת שילוב יחידני

ממליצה לך על הקורס "אתגר השילוב" של גל בכר. קורס חובה לפני שמתחילים שילוב. זה פעם בשבועיים אחר הצהריים, בלי שיעורי בית, לא יותר מידי השקעה, אבל נותן מושג טוב על כל מה שצריך לדעת בנושא שילוב.

נכון, אם הייתי מכיר מסגרת לגיל זה כמו שהוא

נמצא בה היום בגיל 5.5 הייתי ממליץ בחום.
עד שגילינו את גן התקשורת הזה המדיניות הייתה בית.
זה לא שהכול מושלם, פשוט יש שיתוף פעולה ואין כוחניות (יחסית).
יש לי רושם שככול שהאבחון בגיל צעיר יותר הצוות מפעיל יותר כוחניות כדי לנרמל בגלל החלון הזדמנויות
יתכן ואני טועה אבל ככה התרשמתי ומכאן הזהירות בבחירת המסגרת.
כשגדולים יותר כבר ההורים והצוות יכולים לשתף פעולה.

dina199

New member
תטפלי בכל שיטה או שיטות

שתחשבי לנכון. אבל אל תפתחי ציפיות ש'הפער ייסגר'.
ההנחה שלי שמי בספקטרום יישאר שם (יש כאלה שלא מסכימים איתי
). ז"א פערים מסויימים תמיד יהיו.
זו לא המלצה לא לטפל אלא המלצה לא לתכנן לטווח רחוק למה לצפות. כשהזמן עובר משווים למה שהיה קודם ואז רואים מה הושג.
יש אוטיסטים שלא לומדים אף פעם 'ספונטנית' אלא רק מה שמלמדים אותם. אבל זו לא מגבלה. אם זו צורת לימוד שמתאימה להם הם יכולים ללמוד המון. חוץ מזה אין צורך להסתכל על א"ס במונח של פער בשלילה. הרבה פעמים יש להם כישרונות ויכולות שאין לאחרים (ז"א גם פער אבל לכיוון ש'מנצח' אחרים ) ואת הפער הזה אף אחד לא מעוניין לצמצם
. הבעיה לפעמים כל כך מתרכזים בדברים חלשים שלא יודעים לזהות ולתמוך בדברים חזקים.

TikvaBonneh

New member
אם תפרטי יותר באיזה נושאים יש פערים

אז אוכל להיות יותר ספציפיים בהמלצות לגבי טיפולים מתאימים. יש המון סוגי טיפולים.

נוגה86

New member
האם למישהו יש מושג מה המשמעות של רמה 5 ב- PDD

אני מקווה שאני לא מבלבלת כאן מושגים וסליחה מראש אם כן:)
בנוסף, קראתי כאן שה- ADOS הינו מבחן מדעי במשמעות של יש ציון למבחן הזה, אנחנו לא קיבלנו והאם יש לזה חשיבות או שזה ממש לא חשוב

תודה

TikvaBonneh

New member
הציון הכללי לא אומר כלום

זה ממוצע של כל התחומים. השאלה כמה הציון בכל תחום: הבנת שפה, הפקת שפה, מוטוריקל עדינה, מוטוריקה גסה, תקשורת.
בעצם את יכולה להסתכל על dq, שזה מדד רמת ההתפתחות. אם יש עיכוב התפתחותי רציני בתחום מסויים, אז כדאי לעבוד עליו כבר

dina199

New member
לפי חוזר מנכל משרד הבריאות יש כמה סוגי

מבחנים מוכרים. ADOS הוא אחד מהם. בכל מקרה איבחון מקצועי מעמיק מסתמך יותר מאשר על מבחן אחד אלא לעכל המידע שהמאבחן מקבל.
מה שחשוב אלה ההמלצות הטיפולית שניתנו באיבחון . וגם אז צריך להפעיל שיקול דעת איזה מהם מבצעים ובאיזו דרך.

אני חושבת שאופציה של להשאיר בבית

היא טובה רק עם את (או מישהו אחר) עובדים עם הילד. זה לא ילד רגיל שלומד לבד מהסביבה. צריך לעבוד איתו במכוון כדי שילד יוכל להתקדם.
מדברת מניסיוני..
מכוון שלא כל אחד יודע\מסוגל לעבוד עם ילד(מיוחד) בבית, אז בעיני עדיף אלוטף.

שם יש צוות מקצועי ותוכנית אישית לכל ילד.

שמעתי מהרבה הורים שאלוטפים עושים נסים בהתקדמות הילד. ועכשיו אני בעצמי יכולה להצטרף לעמדה הזאת

באלוטף גם מלמדים את ההורים לעבוד עם הילד

היום הייתי יכולה להיות בבית עם ילד אוטיסט אבל חלק מהעניין זה הכלים שקבלתי מהם. נכנסים לטיפולים, מעורבים, יש הדרכת הורים. עם הצוות טוב מדובר במתנה גדולה.
יש גם אלמנט תמיכה חשוב מאוד בהתחלה. עוד הורים כמוך, עוד דעות, מתחילים ממקום מאוד מחבק ומבין.

כמובן שכל אלוטף לגופו, צריך לברר על האלוטף הספציפי....

TikvaBonneh

New member
כבר מלאו לו שלוש

ובכל זאת הוא סבל מאוד במשפחתון.
זה לא ילד רגיל.

ואחרי שהסביר ראוי להערכה

למרות המלה האסורה

לפעמים להסביר רק את השורה התחתונה מקשה על הקורא להבין.
בכל פעם אני מבין אותו יותר ומכבד אותו יותר על פועלו.

הינו במצב דומה לפני שנה

לפי המלצות של מכון להתפתחות הילד רשמנו את הילד לאלוטף (לא במודיעין).
מאוד שמחים שעשינו כך. הילד התקדם מאוד טוב ומאוד מהר.
בהצלחה!!!

למעלה