חדשות NBA

ikrmr

New member
שכחתי פסקת הסיום: לכן סדרה אחת לא אומרת דבר

בס"ד פול טוב באופן משמעותי מבילאפס במכלול היכולות כרכז וכשחקן, וגם מה שקרה בסדרה בין הנאגטס להורנטס לא ישנה זאת. לא סדרה אחת ביניהם קובעת מי טוב יותר אלא מה שהשיגו השחקנים לאורך הקריירה ופול רק אחרי 4 עונות וצ'ונסי לא הגיע ליותר הישגים לאחר 4 שנים ונתוניו הרבה פחות טובים.

Or Amit

New member
אכן.

אליפות אחת ועוד כמה... שלושה גמרי מזרח? באמת לא עומדים במבחן ההישגים של פול. ואני לא מאוהדי צ'אנסי ומאד אוהב את פול. ואם נתלה רגע באילנות גבוהים, בפראפרזה על משפט של פרנק זאפה (לכתוב על מוזיקה זה כמו לרקוד על ארכיטקטורה) אני אגיד שלגבש דעות על כדורסל מקריאה של טקסטים זה כמו לעשות כושר דרך זפזופ בשלט.

rapgamer4ever

New member
אני חושב שצ'ונסי לא שחקן הגנה טוב מפול

אבל בעיתוי הזה בו ההגנה הקבוצתית של דנבר בשיא וצ'ונסי הראה שפול נמוך מכדי לשמור עליו, אני מצליח להבין את אלה שחושבים שפול שחקן הגנה פחות טוב. אני לעומת זאת לא מתייחס לנתוני ריבאונד ובטח שלא חסימות, לחטיפות אני נותן משקל קל מאוד. ברוס בואן היה אחד השומרים האישיים הטובים בליגה במשך שנים כשהוא לא הצטיין באף קטגוריה הגנתית.

ikrmr

New member
הנתונים ההגנתיים כן חשובים במקרה שהבאתי

בס"ד כששחקן מסוים שומר מעולה, אך חלש ברי' הגנה, בחט' ובחס', ושחקן אחר טוב בשמירה אישית ומעולה ברי' הגנה, חט' וחס', אז השני שחקן הגנה טוב יותר.

מה זאת השטות הזאת?

אתה מדבר כאילו כל מי שטוב במשוה הוא אותה רמה, וכל מי שמעולה אותו דבר יש רמות שונות של טוב ויש רמות שונות של מעולה

ikrmr

New member
אני יודע שיש רמות שונות! רק הבאתי דוגמה!

בס"ד כדי להבהיר את דברי שלנתונים ההגנתיים יכולה להיות חשיבות הבאתי דוגמה לשחקן אחד שהוא מהטובים ביותר בשמירה אישית אך חלש בנתוני רי' הגנה, חט' וחס' ושחקן שני שהוא טוב בשמירה אישית אך לא מהטובים בליגה ומצטיין ברי' הגנה, חט' וחס'. במקרה כזה הנתונים ההגנתיים חשובים ובשילוב השמירה הטובה וההצטיינות בנתונים ההגנתיים השחקן השני הוא מגן טוב יותר.

ikrmr

New member
ההישגים האלו לא היו ב-4 עונותיו הראשונות

בס"ד ובהן הוא לא הגיע להישגים טובים מפול ועם נתונים חלשים הרבה יותר.

6 גמרי מזרח...

ברציפות
, וכנראה עוד גמר מערב... מעניין אם היה עוד שחקן שבמשך 7 שנים רצוף הגיע לגמר הקונפרנס שלו, אבל זה די טיפשי בהתחשב בזה שהסלטיקס לקחו איזה 62 אליפויות רצופות או משהו, אז מן הסתם היו גם בגמר המזרח, אבל ב30 שנים האחרונות זה בטוח שיא או משהו...

אני לא מבין מה אתה מדבר שטויות

אין לך מושג בכלל על מה אתה מדבר, והויכוח הוא לא מי שחקן יותר טוב כי הרי לרוב ברור שכנראה בסיום הקריירה של פול יתייחסו אליו כשחקן היותר טוב מצ'ונסי, בגלל שהו באמת יותר טוב ממנו, אבל הדיון פה הוא על הגנה. הנתונים של בילאפס כוללים מספר שנים ראשונות בהן הוא בכלל לא היה שחקן גדול ורק מאוחר בקריירה שלו הוא פרץ, בנוסף הוא כבר אחרי השיא שלו ולכן גם המספרים מהשנים האחרונות מורידים את הממוצעים שלו. אנשים שרואים משחקים ובניגוד אליך שמים לב למה שהולך מסביבם ולא רק לסטטיסטיקה, ידויעם מי מגן יותר טוב ומי פחות, אתה רק מסתכל על ריבאונד (זה כולל גם ריבאונד התקפה?
), חסימות וחטיפות, אז אין פלא שבחרת את קמבי, אבל בדיעבד הוא עזב את דנבר והם הפכו לקבוצת הגנה סבירה ביותר, בטח במקרה...

ikrmr

New member
גם בשנות השיא נתוניו הרבה פחות טובים משל פול

בס"ד גם בשמירה אישית פול ידוע כשומר מעולה, כך שביחד עם החטיפות ורי' ההגנה (זו תשובה לשאלך בעניין הרי'...) פול טוב מבילאבס גם בהגנה. בחרתי את קמבי כי לא ידוע לי (זה לא אומר שאין) על סנטר מעולה בהגנה השנה שראוי להיכנס בחמישיית ההגנה השנייה במקום קמבי. אם תביא לי אחד כזה אשמח ואשנה בחירתי.

carmelo

New member
זאת המיסקונספציה הכי גדולה שיש

"מי ששומר מעולה אבל חלש ברי', בחט' וחס' הוא פחות טוב משמעותי בהגנה ממי ששומר טוב אבל לא מעולה, אך מצטיין ברי', חט' וחס'" לארי יוז למשל, חוטף מצויין ושומר אישי גרוע. כנ"ל דלמברט עם כל הבלוקים שהוא נותן...בעוד שסנטרים כמו דאמפייר ופריזבילה שהם בין השומרים הכי טובים לעמדה שלהם, סיימו את העונה מחוץ לטופ 20 בממוצעי חסימות.

rapgamer4ever

New member
מסכים באופן כללי ובאופן ספציפי לגבי דאלמברט

אבל יוז שומר גרוע? הוא אולי לא מלך אבל לא גרוע בכלל...

carmelo

New member
הוא לוחץ מצויין

אז אני מניח שעבור גארד, זה הופך אותו מגרוע לסביר מינוס באמת...אבל מבנה הגוף החלש שלו והנטייה להמר על חטיפה, אלו תכונות מכריעות יותר בעיני. אני פשוט זוכר איך ב2006 דיברו עליו כעל מי שיוכל לעצור את פארקר בגמר מול הספרס...

the mnm factor

New member
היה עדיף לך לציין את אייברסון

יוז דווקא שומר לא רע, מצוין און דה בול ובאמת נוטה לטעויות אוף דה בול. אבל בהחלט לא שומר גרוע. אייברסון, לעומתו, הוא בדיוק מסוג השחקנים שלא יודעים לשמור בעליל, לא משקיע בהגנה ומהמר על החטיפה.

ikrmr

New member
אני התכוונתי להשוואה בין שני מצבים בלבד!

בס"ד בין שחקן שמעולה בשמירה, אך חלש ברי', חט' וחס' לבין שחקן שהוא שומר טוב ומעולה ברי', חט' וחס'. בין שניהם השני הוא הטוב יותר ביכולת הגנתית!

ikrmr

New member
תשובות

בס"ד 1. רונדו בשניהה כי פול טוב יותר גם בהגנה, אך לא בהרבה. 2. שאלה מצוינת. וייד השנה בכל קנה מידה טוב מקובי גם בכלל וגם בהגנה: הוא מוביל על קובי בנק' ואחוזי קליעה מהשדה, באס', בחט', ביחס אס' אי' ובחס', כשוייד מוביל בפער משמעותי עד גדול באס' ובחט'. קובי מוביל רק באחוזי קליעה מהשלוש ומהקו, ברי' ובאי' [איבד םחות, כשרק באחוזי קליעה מהקו קובי מוביל בפער משמעותי]. וייד חוטף טוב יותר וחוסם טוב יותר בפער די גדול וגם שומר אישי איכותי, והם קרובים ברי', וגם אם קובי טוב יותר בשמירה, זה לא בהרבה ובסך כל היכולות ההגנתיות וייד טוב באופן ברור כי קובי טוב רק בשמירה וטוב במעט מווייד ברי'. ואם נפרט אז לוייד 2.19 חט', 1.34 חס' ו-5.04 רי' כש-3.91 הן בהגנה (וכן 30.2 נק' ב-49.1% מהשדה, 31.7% מהשלוש ו-76.5% מהקו, 7.46 אס' ו-3.44 אי' [יחס אס'-אי' של 2.17 אס' לכל איבוד]) ולקובי 1.46 חט', 0.45 חס' ו-5.23 רי' כש-4.13 הן בהגנה (וכן 26.64 נק' ב-46.7% מהשדה, 35.1% מהשלוש 85.6% מהקו, 4.87 אס' ו-2.56 אי' [יחס אס'-אי' של 1.9 אס' לכל אי']). לכן מדובר פשוט בבחירה מוטעית ווייד היה צריך להיות הגארד השני בחמישייה הראשונה לצד פול. 3. גארנט שיחק 57 מש' שהם כמעט 70% מהעונה וזה לא מעט יותר מחצי עונה, והמינימום המחייב להיות שותפים בבחירה הוא 50 משחקים. ביל וולטון זכה ב-78' בתואר ה-MVP לאחר ששיחק 58 מש'. 4. דאנקן הוזכר כי הוא שחקן הגנה מהולל (וגם כוכב-על בכלל). 5. בילאפס בדנבר. בשתי חמישיות יש מקום לארבעה גארדים בלבד ונבחרו פול, קובי, רונדו ווייד. השאלה אם הוא טוב בהגנה מקובי, כי משלושת הגארדים האחרים הוא לא טוב יותר.

OrEl74

Well-known member
מנהל
מיאמי ופלאש במשא ומתן להארכת חוזה

במיאמי מנסים להחתים את ווייד כבר העונה ולמנוע את הפיכתו לשחקן חופשי ב-2010. וויד מצידו מעוניין להישאר במיאמי אבל לא בכל מחיר (כלומר, לא עם סגל בלי סיכוי לאליפות) ולכן הוא לא ממהר בעניין הזה. מי הם חושבים שהם המיאמי האלה???? הם לא מבינים שב-2010 וייד מגיע לבולס?

carmelo

New member
לא חושב שהבולס זה יעד טוב עבור ווייד

כבר לפני שנה לא הבנתי את הדיבורים על כך שמיאמי העדיפה את רוז על ביזלי...ווייד ורוז זה פשוט לא ציוות טוב. ווייד צריך להחזיק את הכדור בידיים ולהיות הפליימייקר, רכזים כמו היינריך, ביבי, טרי הרבה יותר מתאימים לצדו. רוז-ווייד-דנג זה קו אחורי מאוד חלש מחוץ לקשת...ועדיין בלי ביגמן שיהווה איום התקפי משמעותי. חוץ מזה, זה אומר שתוותרו על להחתים מחדש את גורדון...שגם הוא אגב יכול להשלים את ווייד יפה.

למעלה