חדשות NBA

Or Amit

New member
חדשות NBA

- קורטני לי מהמג'יק לא ישחק הלילה כנראה במשחק מספר 2. לי כזכור ספג מרפק מדווייט הווארד במשחק החמישי בסיבוב הראשון ועבר ניתוח בסינוסים. לי צפוי לחזור למשחק מספר 3. - לוק וולטון מהלייקרס אמור לשחק הלילה מול הרוקטס אחרי נקע בקרסול. - מצבו של ג'וש הווארד לא ברור לאחר שהוא סובל מנקעים בשני הקרסוליים. - לאון פו מהסלטיקס עבר ניתוח בברך. כזכור פו סיים את העונה. - ברנדון רוי, למרקוס אלדריג' וגרג אודן הוזמנו לסגל המורחב של נבחרת ארה"ב לקיץ הקרוב. - אריק ספלטורה - מאמן ההיט - אומר שאחד מהפוקוסים העיקריים לקראת שנה הבאה יהיה העברת מייקל ביזלי לעמדה מספר 3, וכך יוכלו לפתוח עם ביזלי, האסלם ואוניל בקו הקדמי. - כוכב הNBA לשעבר דייב בינג מונה לראשות עיריית דטרויט עד נובמבר הקרוב, אז יערכו בחירות נוספות. - ג'ורג' קארל תקף את החלטת הליגה להטיל קנס על קניון מארטין וקרא לו 'מטורף'. - השודד ששדד את אנטואן ווקר באיומי אקדח נשפט ל-21 שנים בכלא. - רקס צ'פמן, שחקן עבר ושגן נשיא הנאגטס לענייני שחקנים (!), אמר ש'דירק נוביצקי הוא שחקן (תאטרון, actor) טוב, וזה חלק מהמשחק לפעמים'. - לפי השמועות אלא אם ראשיד וואלאס יקבל לפחות שמונה מיליון דולר שנה הבאה - הוא יפרוש ממשחק פעיל מהNBA. - קיאון דולינג עבר ניתוח אורתוסקופיה במותן כתבות מהארץ נמצאות בבלוג http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1473408

Orenseg

New member
פורסמו חמישיות ההגנה של הליגה

וכנראה שהמבקרים החריפים צודקים - המאמנים בליגה לא מבינים כלום בהגנה. החמישיה הראשונה: פול, קובי, לברון, גארנט, הווארד. זו נראית כמו חמישיית All-NBA יותר מאשר הגנה. החמישיה השניה: רונדו, וייד, באטייה, ארטסט, דאנקן. ואם כבר חמישיות, אז גם לי חמש שאלות: 1. למה רונדו בשניה ולא בראשונה? 2. למה קובי לפני וייד? 3. למה חצי עונה של גארנט שווה גם יותר מבאטייה וגם יותר מארטסט? 4. למה דאנקן הוזכר בכלל? 5. איפה בילאפס? מתי בNBA יבינו שהמאמנים לא יודעים לבחור שחקני הגנה? כבר ראינו אותם בוחרים את קמבי לפני שנתיים, וכבר היו מקרים ששחקנים נבחרו לשחקני ההגנה של השנה אבל לא לחמישיית ההגנה הראשונה. עד מתי ימשיכו לחרטט את הפרסים האלה?

איזה חמישייה ביזיונות

את גארנט בקבוצה השנייה הייתי מסוגל להבין כי במשך 50 ומשהו משחקים הוא היה העוגן של אחת ההגנות הטובות בליגה אבל אין לו מקום על פני באטייה וארטסט. לא לפול ולא לקובי יש מקום על חשבון וויד שעשה עבודה מדהימה, ואנ יפשוט אל מצליח להבין למה מגיע לקובי שחקן ההגנה, הוא פשוט לא עשה שומדבר מרשים כל השנה, אם פעם האו עוד היה שומר מידי פעם את הסווינגמן הסקורר של היריבים, השנה אריזה עשה את זה וקובי התמקד בהתקפה ובכלל אין לו מקום באף חמישייה חמישיות הגנה שלי: פול, וויד, לברון, באטייה, הווארד רונדו, ארטסט, אנדרה איגואדלה, קווין גארנט, אוקאפור האמת שגם ארטסט וגם איגואדלה הם הרבה יותר SF, ואיגואדלה ספציפית לא הסתדר להיות שוטינג בתחילת שנה וארטסט הצליח קצת יותר טוב למרות ששיחק כSF, בכל זאת הכנסתי את שניהם לחמישייה השנייה

Orenseg

New member
בסדר, אף אחד לא כועס אם תכניס 3 פורוורדים

הרי דאנקן נכנס כסנטר למרות שבשנים האחרונות מתעקשים בNBA לשכנע אותנו שהוא בעצם פורוורד, כדי שיוכל להמשיך לפתוח באולסטאר.

ikrmr

New member
בכל מקרה בחמישייה יש שני גארדים

בס"ד כך שפול יכול להיות לצד וייד (וכך היה צריך להיות) ולא במקומו. ולגבי קובי, אתה צודק.

ikrmr

New member
החמישיות שלי לפי עמדות

בס"ד חמישיית ההגנה של השנה: פול, וייד, לברון, גארנט והאווארד. חמישייה שנייה: רונדו, קובי (לא יודע על קלעי מעולה בהגנה שיכול להיות שני אחרי וייד ביכולת ההגנתית בעמדה זו), באטייה/ארטסט, דאנקן, קמבי.

איך אתה יודע מי עושה הגנה טובה?

אין סטטיסטיקות טובות שמראות כמה שחקן הוא מגן טוב...

Orenseg

New member
הוא לא

תסתכל על ההודעה הארוכה יותר שלו. הוא פשוט ציין "מי שחקן טוב יותר", וגלש לנתונים כמו אחוזים מהשדה או אחוזים מהקו.

ikrmr

New member
מה שברור שבחט' וחס' שקשורים להגנה וייד הרבה

יותר טוב מקובי והשנה וייד גם שמר ברמה טובה+, וקובי טוב מבחינה הגנתית רק בשמירה וברי' כשברי' וייד ברמה דומה, לכן במכלול יכולת ההגנה (הכוללת גם מספרים וגם שמירה אישית) וייד טוב מקובי באופן ברור, גם אם קובי שומר טוב יותר, אך בכל מקרה הוא לא טוב מהרבה מוייד גם בזה.

ikrmr

New member
ההגנה כוללת גם סטטיסטיקה של רי', חט' וחס'

וגם שמירה אישית, לכן סטטיסטיקה טובה בנתונים האלו, ולפחות בשניים מהם, לצד יכולת השמירה האישית היא חובה בשחקני ההגנה ברמה הגבוהה ביותר.

כל כך צודק שזה מפחיד

רציתי לרשום בדיוק אותו דבר אבל לא הייתה לי גישה למחשב - פשוט בזיון הייתי מכניס את צונסי לראשונה יחד עם וייד בטייה אוקפור והווארד

ikrmr

New member
צ'ונסי בחיים אינו טוב מפול, לא בכלל ולא בהגנה

מה יהיה איתך יא קרמר ?

מתי תבין שהגנה לא מתבססת על חטיפות וסטטיסטיקה יבשה(ורובה הזויה כי זה בכלל לא קשור לטיב השומר). ביום שתתחיל לראות משחקים(מעניין כמה משחקים ראית השנה? הניחוש שלי 0...) ולא לדקלם מנטרות שחוקות יהיה אפשר לנהל איתך דיון רציני עד אז -פול פצוע ...

ikrmr

New member
הדברים שלי מתבססים על כאלו שראו משחקים רבים

ומבינים מאוד בכדורסל, ובכל מקרה לא התייחסתי רק למספרים אלא גם לשמירה אישית. בנוסף, עדיין יכולת קליטת הכדורים החוזרים, החטיפה, החסימה חשובה למכלול היכולת ההגנתית: מי ששומר מעולה אבל חלש ברי', בחט' וחס' הוא פחות טוב משמעותי בהגנה ממי ששומר טוב אבל לא מעולה, אך מצטיין ברי', חט' וחס'. ובכל מקרה, פול הוא ללא עוררין הרכז הטוב בליגה גם בכלל וגם בהגנה, הוא גם שומר מעולה, גם חוטף מעולה ורי' מעולה לגובהו ועמדתו, ובכל הדברים האלו הוא טוב יותר מצ'ונסי, כולל בשמירה אישית.

Orenseg

New member
עוד מישהו צריך אספירין?

קרמר, כנראה שלא שמת לב מה צ'ונסי עשה לפול בנאגטס-הורנטס, אז די.

OrEl74

Well-known member
מנהל
אורן אולי די!!

הבן אדם אמר לך שהוא סומך על אנשים שראוומבינים כדורסל. אז מה אם הוא לא ראה ואתה (או אני) כן ראינו? אתה באמת רוצה להתווכח עם אנשים שמבינים מאוד בכדורסל?

ikrmr

New member
1. דנבר השנה קבוצה טובה יותר בפער משמעותי

ולכן צ'ונסי הצליח יותר לבטא את יכולתו. פול לא יכול לשחק לבד ולא משנה כמה הוא שחקן טוב, וכשאין לו עזרה וכשהוא לא מצליח להשפיע על יכולתם של האחרים כפי שהוא יודע לעשות, זה בעיקר כי האחרים חלשים מדי, ואז גם הוא לא יכול לבטא את יכולתו. 2. לא מודדים הבדלים ביכולת בין שחקנים לפי סדרה אחת. ברוב ההתמודדויות ביניהם מאז שפול בליגה, כמו בהתמודדויות עם הרכזים הטובים האחרים בליגה, ידו של פול הייתה על העליונה. ואם נשווה את יכולתם של פול ובילאפס בעונה הסדירה ובפלייאוף, אז רואים שפול טוב יותר בפער ניכר כמעט בכל הדברים, כולל נק', אחוזי קליעה מהשדה רי', אס', חט', יחס אס'-אי' וגם בשמירה אישית הוא מצויין. בילאפס טוב יותר רק באחוזי קליעה מהשלוש ומהקו שבהם הוא מהטובים ביותר בליגה. פול בעונה הסדירה עד עכשיו (300 מש') עם 19.4 נק' (47% מהשדה, 34.3% מהשלוש ו-84.9% מהקו), 4.8 רי', 9.9 אס', 2.4 חט' ו-2.6 אי' (יחס אס' אי' של 3.82 אס' לכל איבוד) ב-37.2 דק' למשחק, והעונה: 22.8 נק' (50.3% מהשדה, 36.2% מהשלוש ו-86.8% מהקו), 5.5 רי', 11 אס', 2.8 חט' ו-3 אי' (יחס אס-אי' של 3.73 אס' לכל איבוד) ב-38.5 דק' למשחק. בפלייאוף (17 מש') לפול 21.9 נק' (24.1 שנה שעברה ו-16.6 השנה בסדרה נגד הנאגטס) ב-48% מהשדה (50.2% ו-41.1%), 27% מהשלוש (23.8% ו-31.3%) ו-80% מהקו (78.5% ו-85.7%), 4.8 רי' (4.9 ו-4.4), 11 אס' (11.3 ו-10.4), 2.1 חט' (2.3 ו-1.6), 2.7 אי' (1.8 ו-4.8 [24 אי' ב-5 המש' נגד דנבר שזה שני אי' יותר מב-12 המש' בפלייאוף של העונה שעברה]) ו-יחס אס' אי' של 4.1 אס' לכל אי' (6.14 ו-2.17) ב-40.4 דק' למשחק (40.5 ו-40.2). לבילאפס בעונה הסדירה (873 מש') 15.1 נק' (41.6% מהשדה, 38.8% מהשלוש ו-88.9% מהקו), 2.9 רי', 5.6 אס', חטיפה ו-2 אי' (יחס אס'-אי' של 2.75 אס' לכל אי') ב-32.1 דק' למש', והעונה: 17.9 נק' (42% מהשדה, 41% מהשלוש ו-91.3% מהקו), 6.4 אס' ו-2.2 אי' (יחס אס'-אי' של 2.84 אס' לכל איבוד [היחס הטוב בקריירה של היה ב-05/6' שבו השיג יחס של 4.1 אס' לכל איבוד עם ממוצע 8.6 אס' למשחק, שהיה הגבוה בקריירה שלו, לעומת 2.1 אי']) ב-35.3 דק' למשחק. בפלייאוף לבילאפס עד כה (124 מש') 17.5 נק' (40.9% מהשדה, 36.8% מהשלוש ו-88.1% מהקו), 3.5 רי', 5.8 אס', 1.1 חט' ו-2.2 אי' (יחס אס'-אי' של 2.65 אס' לכל אי') ב-37.1 דק' למשחק. העונה בשבעה מש' עד כה השיג בילאפס 19.6 נק' (45% מהשדה, 59.5% מהשלוש [42-25] ו-95.2% מהקו [שתי החטאות ב-42 זריקות]), 3.7 רי', 7.3 אס', 1.6 חט' ו-1.7 אי' (יחס אס' אי' של 4.25 אס' לכל איבוד) ב-36.3 דק' למשחק.

למעלה