מיכל, בתגובה על תגובותייך ../images/Emo39.gif
מיכלי, אלו תגובותיי על דברייך: אבקשך לא לכעוס, אלא לשים-לב לנאמר, אני לא מבקשת להתנצח איתך, אלא להראות לך את העובדות! לגבי ה"פרשנות" של יגאל אריכא, בדבריו המיוחסים ל"עץ החיים": אני יודעת את הדברים בע"פ מפיהם של מקובלים גדולים מגיל מאוד צעיר, אני בוחרת להמליץ על סיפרו של יגאל אריכא, דווקא משום, שידוע לי בוודאות שהוא מדייק בדבריו, אז את רוצה להגיד לי, שהאנשים מהם למדתי, והאנשים מהם הם למדו, ויגאל אריכא, והאנשים מהם הוא למד, והאנשים מהם למדו אותם אלה שלימדו אותו, כולם טועים? רק המקור שלך צודק? מעניין מאוד! - אז בואי ותסבירי לי, תעני לי על השאלה: איך זה, שצירוף האותיות של ספרת תפארת הוא י-ה-ו-ה, אם לא האלוהי קיים בה? - איך זה, שצירוף האותיות הזה, איננו משוייך לשום ספרה אחרת? תוכחי לי, ולא על סמך האימרות, אלא על סמך עובדות קבליות! איך את קובעת, שיגאל אריכא הוא פרשן, כשכל מה שהוא עשה היה בסך הכל לתרגם את הכתוב בקבלה עצמה מארמית לעברית, בלי פילוסופיה מיותרת? מעניין אותי לדעת: האם מי שימסור לידייך פילוסופיה מיותרת, הוא אמין, וזה שימסור בידייך את הדברים כלשונם, הוא פרשן? לגבי "היהלום שבכתר": זהו כינויה של העין השלישית! מיכל, איפה מניחים את הכתר? - לא ידעתי, שאפשר לחגור כתר או להלביש אותו מסביב לאזור החזה. אימרות חז"ל הן פשוטו, מיכל. הכתר מונח על המצח, והיהלום זוהר במרכזו! חיבוק ענק, יקירתי אורלי