חדשות מהעולם השלישי

• פותח הנושא all
  • פורסם בתאריך

all

New member
חדשות מהעולם השלישי

האו"מ טוען: בין מרץ לאוקטובר 2004 נירצחו 70,000 איש בחבל דאפור. ממשלת סודן טוענת: שטויות במיץ עגבניות - מקסימום 7,000 הרוגים!!! המציאות (ורבים מחברי הפורום הזה) טוענים: למי אכפת מהכושים, בעולם השמיני כשיש מסיק זיתים פלסטינים בעולם ה-14!!! ועל כך אמרו החזל:"אוידרזיין".

amitais

New member
אני תרמתי כסף - מה עשית אתה?

דבר ראשון, כן אכפת לי. לצערי אין לי יכולת לעזור לכל חלכאי ונדכאי העולם, כי הם רבים מידי, אבל מידי פעם אני תורם כסף לאירגונים שאני תומך בהם, כמו רופאים ללא גבולות ואמנסטי. באופן טבעי אכפת לנו יותר מעניי עירנו או עניי שכנינו, אבל לבעיית המסיק ולבעיות ההומניטריות של הפלסטינים בכלל יש חשיבות מיוחדת, וזאת מהסיבה הפשוטה: גורלנו קשור בגורל הפלסטינים. זאת סיבה אנוכית - אני פשוט יודע שאם הם ימשיכו לסבול, הם ידאגו שגם אנחנו נמשיך לסבול. והסיבה הנוספת: לבעיית המסיק אחראים המתנחלים, אשר ממומנים בכספי המיסים שלי. חבורת פרזיטים חוצפנים ורצחנים.

מסלינה

New member
בכל זאת מוזר הפער בהתענינות העולמית

בשני המיקרים. אולי לך אישית יש אינטרס דווקא במסיק הזיתים, אבל יתר העולם היה אמור להיות אובייקטיבי ולהתיחס לפי חומרת המצב, ובכל זאת מסיק הזיתים זוכה להעדפה. מענינת במיוחד כמות הזרים (הלא ישראלים) המשתתפים בכל פעילות הקשורה למצב הפלשטינים, כאשר בהפגנות בשטח יש יותר זרים וערבים מאשר ישראלים.

amitais

New member
לא מוזר בכלל

באופן טבעי אנשים מתענינים במה שיותר קרוב אליהם, ואנחנו והפלשתינים לבנים, אז זה יותר קרוב לליבם מאשר אירועים באפריקה ובאסיה, אבל באופן ספציפי כל העולם הנוצרי מתעניין בישראל כי זאת הארץ הקדושה שלהם, מקום הולדת הדת הנוצרית.

nili6

New member
נפט, נפט, מה לא ברור כאן...

אינטרסים, כסף, כוח, שליטה.

all

New member
בעבר הידעזעתי כשפירחח

עלוב שבקושי כותב את שמו היה מגיע לכאן וכותב "כל הערבים מחבלים". והינה אדם משכיל ונאור שמתבטא יותר טוב ממני כותב ללא כל בושה: המיתנחלים............חבורת פרזיטים רצחנים. הייתי שמח לו היית חוזר בך מהכללה גורפת כל כך. כולם יודעים שכמה עשרות נערים הטרידה מוסקים פלסטינים השנה. כולנו יודעים שכמה ערבים פיצצו כמה אוטובוסים השנה. אך ביטויים כמו "כל ה......ערבים/מתנחלים מחבלים/רוצחים. מקומם לא בפורום "דו-קיום". אנא הרהר בכך, כל מי שכתב כאן "ערבים רוצחים" עף מהפורום, יכול שדין הכפשת הערבים והמיתנחלים לא יהיה אותו דין, אך יכול להיות שכן. ולגבי תרומותיך לאמנסטי ולרופאים ללא גבולות, אלו תרומות לפלסטינים בעיקר, לדאפור הם לא יגיעו כי ממשלת סודן הודיאה שאין ביכולה לספק הגנה לאירגוני הסיוע ולכן היא אוסרת את כניסתם לסודן.

amitais

New member
נכון, לא כולם רצחנים

אבל כולם פרזיטים. העובדה היא שתושב ההתנחלויות מקבל בממוצע תקציב הגדול פי כמה מונים (אם אני לא טועה, פי 7, לפי הפרסומים האחרונים בנושא) מתושב בתחומי הקו הירוק. וזאת בגלל הוצאות ענק על כבישים עוקפים, שמירות, גדרות, מענקי פיתוח, הקלות והטבות מס, וכספי מדינה שהולכים למימון קמפיינים פוליטיים.

Ragamala

New member
אמיתי היקר

אל תיפול למלכודות רטוריות של חברינו "ההומני". מטרתו להשתמש במוות סודנים לחושף את "חוסר אנושיותנו" ובכך עושה עוול לא רק לנו אלא גם לסודנים.

מטרניך

New member
אתם באמת מאופיינים בחוסר אנושיות

התמיכה שלכם בפלסטינים דומה לתמיכה שבריטי היה מעניק לגרמנים הסובלים במלה"ע ה-2 שאינם יכולים לצאת למלאכת יומם בגלל הפצצות חה"א הבריטי על ערי גרמניה. אין לכם בכלל רגש אנושי כלפי אלפי הקורבנות הישראליים ובני משפחותיהם שחייהם נהרסו כתוצאה מהרצחנות הערבית ושאפילו לא עלה בדעתכם לטרוח ולעזור להם במצוקות היום יום כמו שאתם הולכים לעזור לפלסטינים במסיק הזיתים - אותם פלסטינים שבניהם ובני משפחותיהם טובחים בנו באכזריות וללא חמלה כלשהי.

Ragamala

New member
מעניין שאתה מכיר אותנו יותר ממה

שאנחנו מכירים את עצמנו. אני קרוב משפחה של פצוע בינוני מפיגוע בעפולה ותאמין לי שכאב הוא מנת חלקי היומית. אתה פשוט שוב פורט על מיתרי האשמה במקום להגיד משהו אמיתי. ושוב משווה את המצב שלנו למלחמת העולם השניה יום אחד תבין כמה ההשוואה הזאת עושה עוול לשני המצבים

מטרניך

New member
למה היא 'עושה עוול'?

אתה חושב שגורלנו במיקרה של ניצחון ערבי יהיה שונה מגורל טבוחי חברון או באבי יאר?

Ragamala

New member
באבי יאר היה לפני 60 שנה

בעולם אחר לגמרי במציאות אחרת לגמרי כל השוואה בין התקופות אינה עושה חסד עם התקופה הנוכחית ועם זכר הנרצחים - וכל זה לא מסביר לי למה אתה משווה את המצב היום לשואה? ולגבי תרפ"ט - לא נמאס לך? מה הקשר לנאצים?

מטרניך

New member
הינה הקשר: מארגן טבח היהודים

בחברון תרפ"ט אצל היטלר. תמשיך לחשוף את עצמך כשמאלני סהרורי ותומך טרור. כל הודעה שלך היא כמו מסמר בארונך הפוליטי.

Ragamala

New member
מטרנה היקר

אם תסתכל אחורנית על ההיסטוריה שלך בפורום אתה תראה רק דבר אחד - שנאה ממך וכלפיך. אתה בהתנהגותך מנציח את הסיבה שבגללה אנחנו אנשי השמאל מעודדים הידברות וחוסר אלימות. אתה, ברטוריקה אלימה ולא עניינית ללא טיעונים אמיתיים (האמת בטיעונים שלך נובעת מזה שאתה אומר שהם נכונים והשאר לא) מצליח להשניא על עצמך את כל אלו שבאו לפורום הזה למצוא דו קיום. אני עצמי מצאתי את עצמי נלחם בך ללא כוונה ראשונית כזאת. אתה פשוט מבקש את זה. זה הטיעון שלי לגבי הסכסוך שאנחנו חיים בו (כשמאל מול ימין וכישראל מול פלשתין) - אם תתנהג באלימות תקבל אותה חזרה. אתה ההוכחה לכך שקל מאוד ליצור אויבים אבל קשה מאוד ליצור חברים. מאחל לך המון בהצלחה, בתקווה שבחיים האמיתיים שלך אתה מצליח גם למצוא אנשים שמסוגלים לשוחח איתך מבלי להוריד לך איזה כאפה

מטרניך

New member
רמאללה הלא-יקר

אתה לא נמצא פה במוקטעה וגם לא בכיכר פלסטין עם ההמון הרצחני של חבריך הצמא ללינץ'. זה שאתה נלעג ומגוחך בכל הודעה שלך ולא מסוגל להתמודד עם טיעון כלשהו ועם עובדות כולם רואים. זאת הסיבה שאתה מאבד את העשתונות אחרי שבדיון איבדת מזמן את המכנסיים. אם תנסה להפעיל 'אלימות' בפורום תסולק, אני מניח.

all

New member
מטרניך (אם אינני טועה) היה משורר

גרמני בן המאה ה-14. וירידה לרמת השמצות לא תאושש את טענותיך. למרבה הצער היחיד שבד"כ מסוגל להביא מקורות וחיזוקים לדבריו הוא מטרניך. אילו היית שונא אותו בגלל שדעותיו הפוליטיות שונות משלך, היה עליך לשנוא מחצית מהפורום, לכן שנאתך אליו נובעת מכך שאינך יריב ראוי. אין לך שום מקורות לאישוש דבריך. ואין לך את היכולת הרטורית שלו. ובמקום להוריד את עצמך לרמת קללות וחלוקות כאפות - תלמד (גם אם זה מאויבך).

Ragamala

New member
אינני יריב ראוי כיוון שמטרתי אינה

לריב. קרא את דבריי שוב ושאל את עצמך מה אני מנסה להגיד. אני בספק אם ירדת לסוף דעתי. לגבי השמצות - אני חושב ששוב אתה רואה רק את מה שאתה רוצה לראות. השפה שהאדון משתמש בה אינה ראויה לא ליריב ולא לחבר. ולגבי מקורות - הסיבה שאיני מקשר את טענותיי עם כתבות אינטרנטיות כאלו ואחרות נובעת בעיקר מהעובדה שאני לא בא לטעון טיעונים היסטוריים או ציטוטים מדברי "גדולי העם". לא מעניין אותי מי אמר מה ומתי ואיך המצב הנוכחי קשור לטבח בשנת תרפ"ט כזה או אחר. הרטוריקה שלי באה להראות את הדימיון בין הצדדים, וכיצד במשך כל תקופת המאבק נכשלה הגישה האלימה ללא כל מתן סיכוי לגישה אחרת לתת תשובות. מוזר שגם אתה (שלרגע נתפסת בעייני כאדם אחר ממטרנה) לא מבין את הנקודה הכי חשובה בדבריי והיא - שגישתו של ידידך גוררת אותו לקרבות אישיים עם חברים מהפורום ואף אם אני לא טועה עם מנהל הפורום ולא בגלל האינטלקט המופלא שלו או צדקתו בדבריו אלא בגלל גישתו מלאת השינאה. לגבי היכולות הרטוריות שלו בבקשה לך דוגמאות - "כמה עלובים ונלעגים ה'אקדמאים' שלכםו מטרניך ו 19:28 | 19/10/04 מהשמאל היוצרים מראית עין של 'ידענות' לבורות, לטמטום ולתמיכה שלהם בטרור הרצחני הפלסטיני - במקביל לשינאה החולנית שלהם לעמם ומדינתם. הינה המסית השמאלני המדוקטר על 'המנהיג הנחוש והמציאותי' ערפאת המנהיג את עמו ב'מלחמת האין ברירה' שלהם. מלחך פינכה ומעריץ עלוב של רוצח המונים מהסוג של ערפאת. ולחשוב שהוא מתפרנס מכספי משלמי המיסים ומתרומות של יהודים לקידום מוסדות החינוך במדינת ישראל." אכן רטוריקה מעוררת השראה אני מודה לאל כל יכול שאין לי את אותן יכולות רטוריות ושוב - הנקודה היא - אני מוצא את עצמי בתוך מאבק אישי עם שניים מחברי הפורום וכל זה בגלל גישה וצורת דיון אלימה ולא בגלל טיעונים חזקים. והרי לך - אלימות גוררת אלימות

למעלה