חדשה=]

clean grunge

New member
../images/Emo177.gifאלו לא המצאות מור...

לצערי התווכחתי לדעת שהחינוך הדתי הוא חינוך לא רק לדת אלא גם לדרך ארץ והתנהגות מנומסת ונעימת הליכות..דבר שבבתים חילוניים לצערי מנסים לעשות אבל את הקללות ורמת האלימות וכו' תימצא שם יותר מאשר בבית בעל חינוך דתי..(ואני אומר את זה מניסיון...)

MilkShack

New member
ואם אני אומר לך

שבבית שלי אין קללות ואין אלימות ? יכול להיות שעוברים על דברים נורא בסיסיים בדרך ארץ וכו', אבל זה לא אומר שאני אהיה פחות מחונך מילד אחר. והקטע עם האלימות והקללות זה באמת שטויות...

נו באמת, מדובר ברוב במקרים

בבית דתי אתה תראה שילדים מפחדים לנבל את הפה, אם מישהו יגיד משהו גס כולם ישתיקו אותו. עשו סקר וגילו שבעולם החילוני 70 אחוז מהילדים הולכים לבית הספר עם סכין\אולר בילקוט.. בבתי ספר דתיים תמצא אולי 10 אחוז שמחזיקים את זה. "דרך ארץ קדמה לתורה" מספיק דתיים חונכו לזה. לצערי כשאני צופה בילדים החילוניים בשכונה שלי אני לא רק מרחם עליהם שאין להם תכלית לחיים אלא גם מרחם על החינוך שהם קיבלו... מסתובבים בשכונה סלי מטרה, זורקים אבנים על חלונות של בתים ומקללים אנשים רק בגלל שהם חובשים כיפה.

MilkShack

New member
אז בוא תשמע סיפור

ידידה שלי שגרה ברעננה סופגת קללות ויריקות מדתיים כל פעם שהיא הולכת ברחוב כי לטענתם היא לא מתלבשת צנוע וכי היא לא דתייה. איזה דרך ארץ יש פה ? זה רק מראה שכל אחד הוא בן אדם, ולא רובוט. בכל מקום מישהו מקבל חינוך שונה, על זה כבר אי אפשר להתווכח, על כל הקטע האחר של הדת אפשר להתווכח שעות, אמונה לא אמונה, קטע של חינוך ? תשכח מזה.

nothingman1

New member
מקרים בודדים תמיד יש

אבל הנתונים של בתי הסוהר ושל משרד החינוך לא משקרים, ידידי

אני אחזור שוב

לא אמרתי שכל החילונים הם חסרי תרבות ולא מחונכים ובלי ערכים. וגם לא אמרתי שגם הדתיים הם מחונכים ובעלי ערכים. אמרתי שהעובדה היא שלפי סטטיסטיקות אתה תיווכח שרוב מקרים הפשע בארץ הם מהעולם החילוני. ושנגיד בערך 60 אחוז מהילדים בני ה-14 החילוניים מתחילים לעשן לעומת 30 אחוז אצל הדתיים. אותו דבר לגבי המקרה של הסכינים שנתתי לך מקודם. אם היית קצת מתעניין בדת היית רואה שהרוב הגדול של המצוות והאיסורים הם עוסקים בערכים ובדברים שאם כולם היו מקיימים אותם העולם שלנו היה בלי פשע. כמובן שאני יכול לתת לך מאות מקרים של חילוניים ישרים וטובים שהם יותר מחונכים ויותר ישרים מאנשים דתיים. ואני גם יכול לתת לך מאות מקרים של דתיים פושעים כמו יגאל עמיר למשל. אבל סתם שתדע, שכל דתי שיש לו מצפון, תמדי לפני שהוא יעשה משהו הוא יחשוב על זה טוב וזה ישב עליו. אני בטוח למשל שיגאל עמיר אמר לעצמו "אסור לרצוח, אבל יצחק רבין רוצה למסור חלקים מארץ ישראל הקדושה אז אני ארצח אותו, (לא שאני מצדיק אותו חס וחלילה). וגם האנשים שירקו על ידידה שלך, הם בטח אמרו לעצמם "מה זו הפריצות הזאת? עזבו אתכם דרך ארץ,היא לא מתחשבת בנו אנחנו לא נתחשב בה" (גם אותם אני חלילה לא מצדיק). שורה תחתונה, החינוך הדתי מביא הרבה דרך ארץ.. הרבה יותר מהחינוך החילוני (והעובדות מצביעות על כך) ושוב, הויכוח הזה לא בכעס.. סתם דיון שהתחיל בגלל שקרני הביא יציאה טיפשית מאיזו סוגיה בגמרא

MilkShack

New member
אני לא מתווכח

אבל אף אחד לא יכול להגיד שחינוך של ילד דתי יותר טוב מהחינוך שאני קיבלתי. וסלח לי על הביטוי על הזין שלי הסטטיסטיקות. ועם כל הקטע של הדרך ארץ אני מסכים איתך. לי יש דודים חרדים בצפון והם נורא מחונכים והכל... אבל להסתכל על אנשים כעל מספרים או אחוזים או להדביק תווית לאנשים לפני שמכירים אותם זה כבר לא קשור לדת ועל אני לא מתווכח

חח טוב תרגע

בכלל, אם תקרא שוב מההתחלה של הדיון הזה תראה שהדיון היה בנוגע לדת. אני בסוף הדיון כתבתי בסיכום שלדעתי בנאדם שהפסיק להיות דתי צריך לשלוח ילדים לחנוך דתי גם כי זה חינוך מעולה וגם כדי שלילד תהיה אפשרות לבחור. איכשהו נוצר הרושם שאני מזלזל בחינוך חילוני!.. ת'אמת, אני באמת חושב שהחינוך הדתי הרבה יותר טוב, אבל לא התכוונתי לפגוע חלילה. אני התכוונתי לחינוך של בתי הספר ולא של ההורים.. אני בהחלט מאמין שההורים שלך נותנים לך חינוך מצוין.

MilkShack

New member
לא הם לא

אני סתם אוהב להתווכח :] סתם כפרעלייך עיניים, אני שמח שקלטת את הנקודה שלי.

clean grunge

New member
../images/Emo177.gifטווף חלאס נמאסתם..מספיק...

לא עוד הודעות על דת ואטאיסטים..כולנו יהודים ששומעים נירוונה.הלא כך?!...

נמנמנמ

אני מחבב אותם מאוד, את השירים הבודדים שאני מכיר שלהם. אני אוהב את אינפקציה מאד מאוד :] וגם מטאליקה וגאנס אני אוהב
התקבלתי?^^

אני שומע קצת

אני לא מבין ממש בסיגנונות מטאל, אבל אני אוהב לשמוע כמה להקות מטאל כמו סיסטם וצ'ילדרן וקריידל. וגם את אורפנדלנד אני מאוג אוהב, ובצפר גם כן נחמדים. עברתי שוב?..חח

למעלה