חדשה.....

feeler

New member
לירון צודקת בקטע הזה האמת...

זה נורא קשה. אני פה רק שלושה חודשים, אבל הגעתי די ישר לתחילת בצפר. וכל יום בשבילי זה שעות של שיעורים עם המילונים שלי, כי אחרת אני פשוט לא מבינה את הטקסטים שאני צריכה לקרוא. מבחנים זה בכלל בעיה. נורא מפריע לי שאנשים אומרים "הייתי מת/ה להתחלף איתך" כי זה לא כמו לבקר פה. לפני שבאתי מתתי להגיע, רק כדי לטייל, כי מנסיון קודם ידעתי שלבוא לארץ חדשה זה קשה. זו הארץ הרביעית שלי כבר. אבל אפילו לטייל לא ממש יצא לי, ואני די בשוק מכל הסיפור הזה. תזכרי גם שיש את הקטע של לשאיר הכל מאחור ואת לא רואה את הבית , את החברים, את המשפחה, את המקומות שהם "רק שלך" (מה לעשות, יפו עושה לי את זה... וגם סניפי היקר - סניף גבעתיים...), ואת כל מה שאת רגילה אליו, בעצם. אז לפני שאנשים ממהרים לומר כמה הם מקנאים, תעשו טובה ותחשבו איך אתם הייתם מתמודדיםץ ואם כל זה לא היה מפריע לכם, אולי האישיות שלכם חזקה יותר משלי.

central girl

New member
יודעת מה את צודקת אבל..

דווקא הייתי מסתדרת שם לא רע כי אנגלית אני יודעת די טוב אבל וואלה עכשיו כשאני חושבת על זה ממש קשה להתחיל להתחבר עם ילדים שאני לגמרי לא מכירה ושאת השפה שלהם אני יודעת ככה ככה...

feeler

New member
אנגלית? לדעת אנגלית טוב בארץ ולדעת

אנגלית כאן זה שני דברים שונים לגמרי. אני בארץ הייתי זאת שישבה בכיתה עם ספר בשיעור אנגלית, כי המורה אמרה לי שפשוט אין לה כבר מה ללמד אותי. אני הייתי זאת שכולם היו מבקשים ממנה עזרה ומעתיקים ממנה במבחני, ואנחנו תמיד היינו מעל הרמה הרגילה בגלל המסלול שהיינו בו. אין שום קשר בין אנגלית טובה בארץ לאנגלית טובה פה.

תתפלאי,הבדל רציני-וזה לא רק האנגלית

זה כמו האמריקאים שיודעים עברית הכי טוב בכיתה שלהם בבתי ספר יהודיים, אם תבקשי מהם לקרוא טקסטים בספרים של בצפר בארץ הם ישתגעו לפני שהם יקראו משפט אחד. האוצר מילים של אמריקאים ברבה יותר גדול ממה שאנחנו לומדים בארץ, וכשזה לא שפת האם שלך זה כ"כ קשה..... באמת גם אני כמו ניצן "ידעתי אנגלית טוב בארץ" וברגע שבאתי לפה ראיתי כמה לא ידעתי... זה היה ממש מדכא. חוצמזה, כל התרבות פה שונה, הדרך שאנשים מתנהגים, מה שמקובל ומה שלא, כ"כ שונה מהארץ... למשל הנימוס, להגיד היי האו אר יו לכל מי שרואים, אם את פשוט מנפנפת אותם חושבים שאת "רוד", נהוג גם להחזיק דלתות לאנשים כשנכנסים למקומות, אסור לדחוף בתור, הנהגים הרבה יותר רגועים ומנומסים... ויש עוד מלא דברים. בכלל הם אנשים שונים לגמרי. כשבאים לפה ולא יודעים את כל הדברים האלה זה ממש תהליך להתרגל... אחרי שנה פה חשבתי שידעתי כבר הכל, אבל כשאני מסתכלת אחורה אני קולטת שאני כל הזמן לומדת, עדיין יש דברים שאני לא יודעת.. ומדי פעם אני נתקלת בהם. מה לעשות, זה קשה. אל תחשבי שזה כזה קל. אני בטוחה שהאנגלית שלך טובה. אבל זה רק חלק מזערי במה שצריך כדי להתמודד עם מעבר לחו"ל.

למעלה