חדשה

alle21

New member
חדשה

אני לא יודעת כנראה שחיפשתי מקום להוציא את כול האיכסה ה"משעשעמת" משל עצמי .. אני תיכוניסטית שסיימה בגרויות מוקדם(בת 17) שוכרת דירה לבד,מחפשת עבודה ובין היתר לומדת לימודי יהדות(אני חוזרת בתשובה) מצאתי את עצמי ביום אחד,מנערה מתבגרת נורמאלית(או שלא) עם הרבה חברים ואלכוהול וסמים לבוקר לבחורה בת 17 שנראת אחרי צבא,תשושה,בודדה בלי שום חברים מהעבר אלא רק חברה אחת נשואה ומשפחות בגרעין התורני אליו אני שייכת. לא שרציתי לנתק קשרים איתם,פשוט עם הזמן הבנתי שזה לא בריא לי,שאני מעל לכול זה. והקשרים התנתקו מעצמם. אני לגמרי בודדה.. מעולם לא היו לי בעיות חברתיות כאלה ואחרות.. כבר כמה ימים שהשותפה שלי בדירה לא כאן ואף אחד לא מתקשר אלי חוץ מאמא. בכול פעם שאני זזה בין ראיון עבודה למרכזי הערכה וכאלה אני רק מתפללת שמישהו ידבר איתי.. היה לי חבר דתי במשך שנה וחצי סטודנט במכון לב (למי שמכיר זה אחד המקומות הכי נחשבים אם בכלל במגזר הדתי והחרדי ללימודים אקדמאיים) ולפני חודש הוא עזב את הארץ. אחרי קשר נורא שבמהלכו אני הרסתי את הכול. הוא היה כול העולם שלי, בזכותו אני יצאתי מכול הדברים הרעים שהייתי בהם,בזכותו אני עומדת על הרגליים ואוהבת את החיים אבל כול כך חסר לי החברה הזאת. חברים אמיתיים. בקיצור.. באסה.

האם את מחכה לגיום לצבא

אם את מחכה לגיום תוכלי להקדים את הגיוס שלך , אני התגייסתי בת 17 וחצי אם את לא מתגייסת האם שקלת שירות לאומי או משהו דומה, כי אז תוכלי להקדים את מועד ההתנדבות שלך צרי קשר עם הגרעין שלך , ספרי שם שאת קצת בודדה, תגברי את הלימודה בחברותא עם אחת הבנות מהנסיון שלי, החברה של שומרי המצוות היא מאד חובקת ומגוננת על החברים בתוכה לכן התפילה במניין , את חלק מקהילה , את לא לבד לגבי הבחור , נשאר לך לבדוק האם הוא יסכים לקבל אותך אחרי השינוי , אם לא יסכים תביני שזה שיעור בחיים ותצטרכי לפתח קשר אחר ,, כי את העבר לא ניתן לשנת אבל צריך להמשיך הלאה זה לא פשוט ליצור קשר עם שומרי מצוות, זו צורת חשיבה הרבה יותר מאופקת בקטע של שמירת המגע האם אני עוזרת לך בתשובה שלי ?

לנושנוש

New member
עברת סוג של מהפך בחיים...

עברת שינוי מאוד גדול בחייך חברים שהכרת כנראה מילדות כבר לא לידך. באצם את לא צרחכה אותי בשביל לדעת את זה, אני בטוחה שאת מבינה את התהליך. מפתיעה אותי שאת בודדה כל כך. היה לי רושם שחברה שדתיים ובמיוחד חוזרים בתשובה היא מאוד מגובשת ותומכת. אולי את לא מנצלת כל ההזדמנויות להכרות\התחברות עם אנשים? דברי עם מי שקצת יותר קרוב אליך. מותר לבקש עזרה מהסביבה. אני לא חושבת שזה יאיר אותך באור שלילי. זה תהליך שיכול להיות קשה, להחליף את כל הסביבה החברתית שלך בגיל שלך או כמעט בכל גיל זה קשה. לגבי בן זוג אני מאמינה בגורל ובזיווג משמיים(אני נישמעת קצת פלצנית לעצמי...). מי שצריך להיות לידך, יהיה לידך. אם זה הגורל הוא יחזור אליך או שיגיעה מישהו הרבה יותר טוב. גם כדאי לך לברר אם יש פורום של חוזרים בתשובה ןאןלי לחפש משפחה מאמצת לחג. או שמה הורים שלך מצפים לך לחגים? אם כן אני לא ממליצה להתנתק מהם. זאת החלטה שלך כמובן. בהצלחה בתהליך שאת עוברת וחג שמח.

וואו,עברת הרבה בחייך הקצרים ואת נשמעת בחורה

חזקה ועוצמתית. אולי תנסי להכיר אנשים חדשים דרך פורומים,חוגים,אפילו סתם ככה להתחיל לדבר עם מי שנוסע איתך באוטובוס קבוע...

alle21

New member
תודה לכם

אך אני חייבת לציין שהסביבה היא בהחלט תומכת .. אבל אני בת 17 מוקפת במשפחות עם ילדים. המדרשה שאני לומדת בה היא חדשה כך שאנחנו רק 2 בדירה ועוד כמה נשים נשואות שבאות לשיעורים. אין ממש אווירה "צעירה" באוויר. בני הישיבה שבמקום לא בעניין של ליצור קשר עם בחורה כול כך וחוץ מהם זה רק נשים נשואות ושותפה שלא כל כך מסמפטת אותי. מצאתי את עצמי נוסעת סתם באוטובוס בתקווה שמישהו יתחיל איתי.. איזה פתטיות יתר כיאילו שמישהו סתם יפתח שיחה עם איזה דוסה כמוני.(מי ישמע דוסה כן?) אני מיואשת. כולם בגיל שלי מפוצצים בחברים אפילו אצל הדוסים.. ואני? אני איבדתי את כולם(לא שחס וחלילה אני רוצה אותם בחזרה) פשוט נמאס. היום הוא עזב אותי סופית. לפני כמה ימים הוא עלה על טיסה מני יורק לפלורידה וסיכמנו שהוא יודיע לי מה קורה איתו כשהוא נוחת. והוא לא הודיע וממש דאגתי חיכיתי 4 ימים ללא מנוח (זה העסיק אותי הרבה למזלי הרב) ואז העזתי לשלוח לחבר שלו הודעה בפייסבוק הוא ענה לי בזה שמאוד טוב לו שם ושהוא מאושר הוא לא מתכוון לחזור ובכך הבנתי שהכול בסדר. והוא זורק אותי דרך חבר שלו ממש קשה לשלוח מייל ולהגיד "מותק שכבתי עם מישהי" אני מכירה אותו. ואני יודעת שזה מה שקרה. אני מרגישה אפס מאופס. עכשיו אני אצל אמא וכול מה שסובב אותי זה לפגוש מכרים לא נחוצים שמבקרים במין התנשאות את כול נושא החזרה בתשובה שלי ולבד. לגמרי לבד. אני שוקלת לעזוב. אולי עדיף לא להתגייס בכלל.. סתם. אני אתגייס בטוח.. אבל אני חייבת לצאת מכאן. דחוף

לנושנוש

New member
תחזיקי מעמד../images/Emo24.gif

חגים זאת תקופה קשה. לאנשים בתהליך שינוי יכול להיות קשה כפליים. תחזיקי מעמד ואני די בטוחה שבשנה הבאה הכל יראה אחרת. אני ממליצה להמשיך לחפש מעגלים חברתיים של חוזרים בתשובה, גם דרך האינטרנת. תעשי מה שטוב לך. תזכרי שמה שאומרים לך במשפחה נובאה מתוך פחדים מהדת או בעיקר מה שהדת מסמלת. דתיים מצטיירים לעיטים כפנאטים וככאלה שכופים את הדת על הסביבה. זה מכעיס הרבה אנשים. ויש את הפחד פשוט מהשונה. אני מאמינה גדולה באפשרויות באינטרנת בכל הנוגעה לאנשים בודדים. מקווה שתמצאי את האנשים שמתאימים לך. חג מצות שמח!

למעלה