חדשה פה

noa20041

New member
חדשה פה

שלום לכולם מקווה שאני בפורום הנכון. השאלה שלי אתמול קבלתי תמונה מוגדלת של אימי המנוחה(הלכה לעולמה לפני 16 שנה) תליתי אותה בסלון. מאתמול בערב,זה עושה לי מאוד עצוב,אפילו שעברו 16 שנה. התייעצתי עם אחותי והיא אמרה שאם זה עושה לי עצוב אז לשים את התמונה בארון. אני לא רוצה לשים את תמונתה של אימי המנוחה בארון יש למישהו עיצה בשבילי? תודה רות

Tal_Ya_Tal

New member
שלום../images/Emo201.gifנועה../images/Emo42.gifברוכה הבאה

מצב רוח, עד כמה שזה נשמע אולי מוזר, תלוי לגמרי בנו. בתודעה שלנו. כשאת אומרת 'זה עושה לי עצוב' את בעצם, מניחה את האחריות לעצבות שלך, או למצב ה
שלך למשהו חיצוני. לאיזשהו טריגר המפעיל אותך. אם טרם עיבדת בתוכך את אבדנה של אימך ז"ל, גם אם היא הלכה לעולמה לפני 16 שנה, יתכן שהתמונה מהוו טריגר מתאים להעלות את אותו צער, או אבל ולעבד אותו דרך בהבנתו. אין טעם להדחיקו חזרה אל תת המודע על ידי העלמת התמונה שנית. ראי את תליית התמונה כאוורור של כאב ישן, של טיפול בפצע שלא נרפא שיתכן שבזמנו לא היו לך הכלים להתמודד אתו ואילו עכשיו, את חזקה דייך על מנת לעשות זאת. יידו קרישנמורטי תמיד אמר, שהצער שלנו נובע לא מכך שאנו חושבים על האדם שממנו נאלצנו להפרד בפיזי (מפני שב
לעולם איננו ב-א-מ-ת נפרדים) אלא מתוך הרחמים שלנו כלפי עצמנו, על כך שלא נראה יותר את אותו אדם ולא נחווה את האהבה שהוא העניק לנו . לכן הצער נובע מן האגו ולא ממשהו אחר. כאומה שיש בה שכול רב, אנו נוטים להפוך ל'קדושים מעונים' בכל הקשור ליקירנו המתים. הצער, האבל והשכול 'נותנים לנו לגיטימציה' להיות 'קדושים יותר'. קראי גם את השרשורים שהתפתחו סביב חג הפסח ויום השואה, כדי להעמיק את ההבנה לגבי כל נושא הקרבנות בקבוצה האתנית שאנו משתייכים אליה כ"עם ישראל". זה ישפוך אור על מה שכתבתי לך כאן
מעבר לכך, ראיתי בחתימתך, שאת כותבת שאת 'חולה' על חתולים וכלבים. היות שהפורום הזה עוסק במודעות עצמית, הייתי רוצה להפ0נות את תשומת
ך לכח שיש למילים. גם אני מ-א-ד- אוהבת חתולים וכלבים. אך לא הייתי מחריזה על עצמי 'חולה' בשום אופן. למה להכניס ראש בריא למיטה חולה????אז כדאי לך לשנות את המשפט ל:"גם אני אוהבת"... ואם את רוצה להדגיש זאת, כתבי אוהבת מאד, או הוסיפי לב, או הרחיבי את אוווווווווההההההההבבבת. L&L TALYA

noa20041

New member
אני מאוד מאוד מודה לך טל

קראתי בעיון רב את תגובתך. אני מודה לך מאוד אני כבר משנה את הפיסקה אשר הערת לי עליה. בלי קשר למה שכתבתי בפורום. היום אני הולכת לקנות ספר שנקרא כוחו של התת מודע. האם הספר מוכר לך? ומה דעתך עליו? בברכה רות

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo45.gifנועה../images/Emo13.gifאני מכירה את ה../images/Emo63.gif

אף על פי שמעולם לא יצא לי לקרוא אותו. מדהים, א-ב-ל זו האמת. הספר נחשב לאחד הספרים הבסיסייםבכל הקשור לדרך בה עובד תת המודע שלנו ואיך המחשבות, התפישות והאמונות שלנו משפיעות על חיינו. וזה ב-ד-י-ו-ק מה שאני מלמדת גם את מי שבא אליי ליעוץ אסטרולוגי וגם בכל מגוון הסמינרים שלי . L&L TALYA

noa20041

New member
תודה לשתיכם,ועוד שאלה מסקרנת

מה שסיפרתי לגבי תמונתה של אימי המנוחה עבר לי למחרת היום.זה קרה באותו יום שתליתי את התמונה. יש לי רק זכרונות טובים ממנה. ועכשיו לנושא אחר שתיבדל לחיים ארוכים, ביתי בת ה15 רוצה ללמוד באנגלייה. מה שמסקרן פה,שהיא מגיל 8 בערך אוספת חומר על אנגלייה ואוהבת כל מה שקשור לארץ זו אף שמעולם לא ביקרה בה. קייץ שעבר נסענו לטיול שם והיא הכינה מראש.מקומות שנראה וכו וכו. היא השתלבה שם כה טוב וגם בטיוב התמצאה דיי מהר. נכון לעכשיו היא רוצה לנסוע ללמוד שם,כבר בשנה הבאה, קודם דובר על גיל 18. היא כל הזמן אומרת שהיא לא מרגישה שייכת לפה אנשים לא מנומסים וכו' לי,בתור צברית דור רביעי זה נראה משונה שהיא בכלל לא קשורה נפשית למקום הזה. מה אתם אומרים על כך? תודה רות

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo45.gifאני מה-זה-מבינה../images/Emo127.gifאותה../images/Emo6.gif

גם אני, כמעט מרגע שזוכרת את עצמי, אהבתי את אנגליה ורציתי לגור
שם
וגמאני|כן מצד סבתי -דורשיש
בארץ
אז מה??? א-ב-ל היו לי כמה גלגולים באנגליה ובלונדון הרגשתי ב
במיוחד ב UNDERGROUND למרות שבני, שהיה אז בן 10 (כמעט) הלך לנו לאיבוד שם
L&L TALYA

noa20041

New member
טליה ,תודה

אני גם מבינה את ביתי ורוצה שיהייה לה הכי טוב בחיים. קראתי את הספר על גלגול הנשמות 2 כרכים כתב אותו חוקר שמכניס לגילגולים קודמים.פסיכיאטר במקצועו. ואני מבינה שיש דבר כזה. אני אמרתי לה אני נתתי לך חיים אבל אלה החיים שלך,את יישות נפרדת גם באופי אנו מאוד שונות. ואז שוחחתי איתה שנקבל אחת את השנייה כמו שאנחנו. מה שמטריד אותי זה, גילה הצעיר 15 וחצי,אני סומכת עליה בעיניים עצומות. גידלתי אותה לאחריות אישית. הסיבה שהיא רוצה לנסוע,היא אומרת שהלימודים פה והמורות לא על רמה. והיא ממש לא מתחברת להתנהגות החוצפנית של הילדים. היא מאוד אוהבת ללמוד. מבחינה כלכלית זה לא מתאפשר לי לשלוח אותה כרגע. אני חשבתי כתחלופה לרשום אותה לבית הספר הפרטי ביפו רק שאין לי דרך לאסוף מידע,ב גוגל זה לא עולה על האתר אבל אם תעבוד בחופש הגדול אולי נוכל לממן זאת. את מה זה נחמדה טלי דרך אגב ראית ששיניתי את הכיתוב האישי שלי? דרך אגב עוד שאלה אתמול שירדתי עם הכלבים לאזור החולות. ראיתי משהו מנצנץ.זו הייתה טבעת. ענדתי אותה,ולתדהמתי היא התאימה לי. למה תדהמה,כי אצבעותיי דיי עבות. ופעם הייתי צריכה הזמנה מיוחדת עבור טבעת. מה שגם, אני לא עונדת טבעות,לא ממש מחבבת. אבל זו יפה במיוחד. יש משהו מיסטי בכך? תודה רות

Tal_Ya_Tal

New member
היי שוב../images/Emo42.gifרות לגבי בתי../images/Emo63.gif

כדאי לבדוק בפורום חינוך ביתי וחלופי. אני מניחה שהם יודעים לתת שם תשובות גם לתלונותיה של בתך. ישנם היום כל כך הרבה אלטרנטיבות שנוצרו כתוצאה מחוסר שביעות הרצון מן המערכת הקיימת ולאו דווקא בשל 'חוסר נימוס' כפי שהגדירה זאת בתך, אלא בכלל. אני מצאתי למשל כתבה בנושא בית הספרהדמוקרטי, תחת הכותרת יש חינוך אחר. אז אני בטוחה שזהו נושא נרחב ומי שזה רלוונטי לגביו כרגע (שני בניי מזמן כבר בוגרים
)יודע להיכן להפנותאחרים. נסי לחפשגם ב'באופן טבעי' פורטל המאגד תחתיו כל מיני נושאים הקשורים לאורח חיים וחינוך אלטרנטיבי ושיהיה
ב-ה-צ-ל-ח-ה לגבי שחזור גלגולים, א-כ-ן גם אני עושה שחזורים (או כמו שהגדרת זאת- מחזירה אנשים) בדרך כלל כדרך טיפולית להבנתת מערכות יחסים או קשרים והתיחסויות לדברים מסוימים. בעקר כחלק מעבודה פנימית להתפתחות. אך באחת מתקופות החיים שלי באנגליה, נזכרתי באופן ספונטני. וזה הבהיר לי דברים רבים על עצמי L&L TALYA

noa20041

New member
טליה, בקשר לטבעת

שמצאתי אתמול בערב, בעת שירדתי עם 2 הכלבים. הלכתי לכיוון החולות וראיתי משהו מנצנץ וזו הייתה טבעת והיא התאימה לי בדיוק לאצבע,זה נדיר, כי יש לי אצבעות דיי עבות. ואם אני רוצה טבעת,אני צריכה לעשות הזמנה מיוחדת. האם מבחינה מיסטית זה אומר משהו? תודה רות

Tal_Ya_Tal

New member
א-כ-ן../images/Emo45.gifה../images/Emo220.gifהייתה מיועדת../images/Emo47.gifלך

אך לא הייתי רואה בכך משמעות מיסטית. בכלל, המילה מיסטיקה, משמעה מסתורין, ערפל, משהו לח וטחוב ובעיניי, לא מתקשרת עם רוחניות, אלא עם סקרנות, מציצנות ופחדים. לכן איני רואה זאת כארוע 'מיסטי' אלא כהזמנה לחקירה רוחנית. אין ספק שהטבעת שמצאת מסמלת משהו. אך הסימבול הוא משהו בתוכך. העובדה היא שאת שמת
לכך, במיוחד בשל העובדה שלא קל להתאים טבעת לאצבעך. הדגשת את יותר מפעם אחת. אין ספק שאיןבכך מקריות. לא תיארת את הטבעת. יתכן שהאבן(אם ישנה אבן בטבעת) מרמזת על היעוד של הטבעת או על מה שהיא מציעה, או מאפשרת או גומלת. לדעתי זה מרמז שהכל פתוח והכל אפשרי, אם רק תרצי בכך. כמו ש'הבלתי אפשרי' (בעינייך-להתאים לך טבעת בכזאת קלות) הפך אפשרי. L&L TALYA

noa20041

New member
טליה תודה

הטבעת מאוד יפה ,בצבע כסף,נראה לי שכסף אמיתי כי יש חותמת. במרכז ,יש אבן כמו יהלום בצבע לבן מנצנץ, מה שעוד מיוחד פה, שאני לא עונדת טבעות. בגלל שאצבעותיי עבות,אני לא ממש מוצאת טבעת לטעמי. האמת שגם לא מחפשת. אני בן אדם צנוע,מסתפקת במועט.ולא זכור לי שאיי פעם מצאתי משהו בעל ערך. אני לא נשואה,וגם לא מעוניינת להתחתן. לכן הפליא וסיקרן אותי כל הקטע של מציאת טבעת. תודה רות לאחרונה יש לי ידיד שאנו בקשר טלפוני אני מאוד מחבבת אותו. אבל היות שאני חשדנית מטבעי (לאור נסיונות העבר)זה לא מתקדם מעבר לכך. לפני כמה חודשים הייתי להוטה שיתפתח משהו רומנטי,אבל היות שמצידו זה נשאר תקוע על טלפונים,אז אני לא יוזמת. ונכון לעכשיו,זה לא ממש אכפת לי,לאן זה יתקדם. קניתי את הספר ,אהבה אלכימית ורק אתמול התחלתי לקרוא אותו מרתק ביותר. רות

Artanis

New member
תענוג לקרוא את התשובות שלך טליה

אני לומדת ממך איך להביא לידי ביטוי את הדברים הכי עמוקים. מכירה את זה שאת מרגישה משהוכל כך עוצמתי אבל המילים לא מספקות אצ ה"סחורה"?

בהחלט בארון

אמי המנוחה נהגה לישון כשתמונות יקיריה שהלכו בשואה על הקיר מולה. לישון כתבתי? היא בהחלט לא ישנה והיו לה סיוטים כשהיא כן נרדמה - עד שלאחר השריפה בקרית ענבים, כאשר קבלה דירה חילופית, לאחר שלוש שנים, אמרתי לה לשים את התמונות על דלת הארון כך שהיא תראה אותם כשהיא פותחת את הדלת אבל ה'רוחות' שלהם לא יטרידו אותה. כך היה והיא התחילה לישון כמו שצריך. אם זה עושה לך לא טוב ואת לא מזוכיסטית אז את יכולה לשים בארון או לעשות את שהצעתי לאמא שלי, לשים את התמונה על החלק הפנימי של הארון ולראות אותה כשאת פותחת את הארון. להזכירך שעניינים לא פתורים מהילדות עלולים לצוץ וגם רגשי אשם וכן הלאה. הארון הווא מקום נהדר בשביל התמונה. שבוע טוב

למעלה