חדשה פה :)

חדשה פה :)

נגשת למועד דצמבר :) יש לי שאלה בהשוואה כמותית, הבנתי מה הפיתרון של הספר, אבל בכל זאת לא הבנתי למה דווקא ככה! :/ טור א' טור ב' מידע נוסף הסיכוי שהכדור ישלף יהיה שחור 1/5 בכד יש כדורים בצבעים שונים. מספר הכדורים השחורים בכד בכד קטן פי 5 ממספרם של שאר הכדורים בכד. שולפים מהכד כדור באקראיות. אני עשיתי אם מספר הכדורים הוא X, אז מספר הכדורים השחורים הוא X/5. אם שולפים כדור אחד אז זה בעצם X/5 מתוך ה-X (כלומר לחלק ל-X) ואז זה יצא לי 3! :/ והתשובה שלהספר זה 2, מכיוון שהם מחברים ל-X עצמו את ה-X/5 (כדורים שחורים+כדורים) ומתוך זה הם מוצאים את הכדורים שחורים, אבל למה?!?!! תודה :)

yoni162

New member
תשובה

לא אמרו שמספר הכדורים השחורים *מהווה* חמישית מסך הכדורים, אמרו שהו קטן פי 5 מסך הכדורים האחרים. משמע, אם יש לי חמישה כדורים שהם לא שחורים, יש לי כדור אחד שהוא שחור. כלומר סה"כ 6 כדורים, כשאחד מהם שחור, אז הסיכוי להוציא דווקא אותו בפעם הראשונה הוא 1/6, שכידוע קטן מ-1/5.

a p p l e m a n

New member
אני אסביר על הדרך שלך

היחס בין הכדורים השחור לשאר הכדורים הוא X X/5 אם את רוצה לשלוף כדור שחור את מחלקת את x/5 לא ב-x , כי x הוא שאר הכדורים, ואת צריכה לשלוף מסכום כל הכדורים שזה x+1/5 (x/5)/(x+ (1/5)=1/6 ואז יוצא לך שטור ב' גדול מטור א. עכשיו בשביל לא לטעות בפעם הבאה, אני חושב שעדיף לך לבחור משתנים שבחלוקים יתנו מספרים יותר נוחים לעבודה. כלומר במקום לבחור x 1/5 תבחרי 5x x שזה אותו דבר בדיוק, זה רק הרחבה פי 5 ופשוט יותר נוח לעבוד עם זה ולראות את התשובה.

תודה.

את הדרך עצמה הבנתי, אני בהתחלה עבדתי עם 5 ו- 25. ויצא לי 1/5 כשצימצמתי, פשוט לא הבנתי שהרעיון הוא שיש את הכדורים בכד (לדוג- 25) ועוד החמישית מהם (5) ז"א סה"כ יש 30, אני פשוט הבנתי שהם כבר כלולים בתוך ה-25 :/ אוף, אני שונאת ליפול על ניסוחים ): הכי מעצבן :/ לא הבנתי איך אני אמורה להבין שהכדורים השחורים הם לא בתוך הכד, כי אני הבנתי שהם חלק ממה שכבר יש בכד ולא עוד כדורים :/ ולכן יצא לי שזה שווה. תודה בכל מקרה :)

a p p l e m a n

New member
בתור טמבל רציני בקטעים האלה...

אני לא עושה חוכמות אני פשוט מוצא את עצמי קודם קורא את השאלה. ואז מקיף בעיגול את שני היחסים שמבקשים. ורק אז פותר. בעבר פשוט גם אני הייתי נופל הרבה על ניסוח...

זו דווקא שיטה של גאונים

שלא מבינים איך הם מסיימים פרק כמותי עם יותר מ5 דקות ספייר, עוברים על הכל שוב 3 פעמים ועדיין עושים טעויות.

olgazi

New member
אם כבר מדברים על נפילות

מה שמפיל אותי המון פעמים, זה אם נגיד הערך המספרי של התשובה הוא 4 אבל היא מסומנת בתשובה מספר 2 אז במקום לסמן 2 אני מסמנת 4. ומה שהכי מעצבן הוא שאני מודעת לזה , אבל עדיין טועה. אם למישהו יש שיטה להימנע מזה אני אשמח לישמוע

מסמנים בעיגול (רק) את מס' התשובה

ואז מסמנים את העיגול המתאים בדף התשובות as simple as that

a p p l e m a n

New member
מוכר. תנסי תמיד לסמן רק 4 שאלות ביח

ביחד לא יותר מ4 ביחד. ואז תוכלי לשים לב יותר. ככה אני עושה. (זה משמעותי בעמודים שיש איזה 9 תרגילים בעמוד.

olgazi

New member
אני

מסמנת אחרי כל שאלה, כדי לא לדלג על שאלות בטעות. אבל מה ששמתי לב שכשאני מאוד מרוכזת אין לי את הבעיות האלה. אז כניראה מה שאני חייבת לעבוד עליו זו יכולת הריכוז שלי לאורך כל המבחן. תודה בכל אופן

למעלה