חדשה פה.....

חדשה פה.....

אוקיי... אממ... אני קוראת פה מדי פעם אבל לא מגיבה... חח יש איזה משהו שכתבתי דיי מזמן ואני ממש רוצה לקבל עליו תגובות... אז הנה (הוא בתגובה הבאה כי זה לא נותן לשלוח... זה יותר מדי ארוך כנראה..)

עדיין יותר מדי ארוך- אז בשני חלקים

הבוקר התחיל בצורה כה גרועה. השעון המעורר צלצל- הפסקתי אותו במהלומה חזקה. כעת, במקום לחזור לישון הייתי עסוק בחבישת כף ידי המדממת. שעון ארור. לפתע פילח את בית החזה שלי כאב חד שכמותו לא חשתי בעבר. הרגשתי חנוק וחסר כל יכולת לעזור לעצמי. התקף לב חשבתי לעצמי. נותרו לי שניות ספורות לפני שאאבד את הכרתי. בכל שנותיי כרופא לא חשבתי שהדבר יקרה לי. אורח חיי היה בריא לחלוטין פרט להתמכרות אחת- העישון. בניסיון נואש הושטתי את ידי אל לחצן המצוקה. מזכירה צעירה ענתה לי, כנראה שמעה רק את אנחתי כשאיבדתי את ההכרה... לפתע נעלם הכאב. חוסר האונים והתשישות נעלמו כשם שבאו. הרגשתי חופשי לחלוטין כאשר גיליתי... אני מת! לא תיארתי לעצמי את ההרגשה המופלאה. כל הדברים להם ציפיתי- מנהרה או אור לבן בוהק לא היו. היה רק חופש. חופש מסוג שונה, שלא הכרתי. הרגשת קלילות פשטה בגופי והרגשתי מאושר עד שהכו בי העובדות בחזקה. מה יהיה על משפחתי? על ילדיי? נכדיי? חשתי דקירות. ההרגשה הייתה לי זרה אך עם זאת מוכרת להחריד. התרגלתי במהירות כה רבה להרגשת החופש המוחלטת. חשתי כבתוך מערבולת- נשאב כמו לחור שחור ללא מוצא חוזר אל המוכר שבדקות הספורות שביליתי מחוצה לו הפך לזר ומנוכר. אדם גהר מעליי, פניו היו כהים והוא דמה במקצת לגמל - הפרמדיק! הם הגיעו! האמבולנס כאן, חשבתי. ניסיתי לדבר אך כאשר פתחתי את פי דחף אליו הגמל צינור. איבדתי את הכרתי בשנית. שוב הרגשת המערבולת... רעד ומערבולת... אז ככה מרגיש אדם השוכב על אלונקת בית חולים... לא פלא ששיעורי התמותה כה גבוהים. ניסיתי לעצום את עיניי אך הסקרנות גברה עליי. הייתי חייב לראות מה קורה מסביבי. הבטתי לצדדים. האדם היחיד שהיה בסביבתי היה אותו גמל. לא אשתי, לא ילדיי או נכדיי... רק גמל. התאכזבתי. עברה חצי שעה לערך והרעד נמשך. עדיין נוסעים במסדרון המפותל. מתי יגיע הסוף? מתי אוכל לנוח? לראשונה היום פציתי פה. "מי אתה?" הגמל לא ענה "מדוע אינך עונה לי?" אין קול ואין עונה..."האם אני בבית חולים?" נראה כי הגמל רצה לענות לי אך בכל זאת לא פצה פה. עד מהרה גיליתי לבד לאן הוביל אותי הגמל. לאחר מסע של כמעט שעה שבמהלכו איבדתי את הכרתי ושבתי אליה מספר פעמים הגענו, אני והגמל, לחדר. החדר היה חשוך לחלוטין והיה דומה כי לא הייתה בו נפש חיה פרט לגמל- שעד כה נחשב בעיניי לפרמדיק שהציל את חיי- ולי. כשנדלקו האורות הבנתי שמחשבתי הראשונית הייתה מוטעית. לא הייתי לבד בחדר. מולי עמד איש מבוגר. פרצופו לא היה מוכר לי. הוא הדאיג אותי. לפתע חיוך עלה על פניו המקומטים והוא פתח בדברים "שלום. אני דוקטור פרילבם- קרדיולוג מומחה. ואתה?" "אני שלומי הנדריל, אני רופא בבית החולים איכילוב... מתמחה ב-..." הרופא לא נשאר להקשיב לדבריי, כיבה את האור ועזב את החדר. הרגשת חוסר ודאות מוזרה פשטה בי כששכבתי בלא זיע במיטתי הצרה. שמעתי חריקת דלת... "דר' פרילבם?" זרקתי אל החשיכה. ענה לי מבטא רוסי כבד "לא פרילבם! גוּלְשַה!" האורות נדלקו ולמולי עמד אדם מבוגר ממוצא רוסי, לבוש כחול שנראה עייף והחזיק בידו דלי מים ומגב. הוא נראה כמו מנקה פשוט אך במהרה התברר לי שבניגוד לרוב הפעמים- הפעם הרושם הראשוני שלי היה מוטעה... גולשה לא היה מנקה פשוט... מסתבר, שלמרות חזותו ששידרה אליי בורות וחוסר השכלה משווע היה אדם משכיל למדי. הוא התיישב על כיסא לצד מיטתי ופתח בלחיצת יד חמה- לחצתי את ידו מלאת היבלות. משהו בהופעתו החיצונית, למרות שלא הייתה מסודרת או מושכת בכל דרך שהיא, עורר בי יראת כבוד כלפיו. כשפתחנו בשיחה על בני משפחותינו, חברינו, עבודה, עסקים, כלכלה, רפואה ועוד נושאים רבים ומגוונים התבררה לי בינתו של גולשה. הוא סיפר לי על חייו כמנקה לאחר שעלה מרוסיה עם אישתו,דוּלְשַה, וששת ילדיו הקטנים, על המעבר מרופא מצליח בבית חולים גדול ברוסיה למנקה פשוט וחסר חשיבות בבית חולים קטן בישראל, ועל החיים בכלל. ידידות עמוקה נרקמה בינינו בזמן שהותי בבית החולים כביכול. מידי יום בשעה שבע וארבעים לערך, כשהיה מסיים לנקות את קומת המרתף של בית החולים, היה נכנס גולשה לחדרי כשבידיו עיתונים או ספרים בשבילי בכדי שאוכל להישאר מעודכן במה שקורה בעולם. לפני שהלכתי לישון או לקרוא היינו מדברים. למרות ששיחותינו היו תכופות וממושכות, בכל יום מצאנו נושאי שיחה חדשים ותחומי עניין חדשים- משותפים לשנינו. שיחותיי התכופות עם גולשה הצליחו להשכיח ממני במידה מסוימת את הגעגועים למשפחתי. שהיתי בבית החולים כביכול כשלושה חודשים. בוקר אחד נכנס דר' פרילבם לחדרי ואמר "הכן את עצמך. אחה"צ תיכנס לחדר הניתוח."

חלק 2

הייתי מבולבל. שלושה חודשים הם מחזיקים אותי פה, מנותק ממשפחתי ומכל העולם ורק עכשיו הם מכניסים אותי לחדר הניתוח?! אתפלא אם בכלל הודיעו לקרובי שאני מאושפז... חשבתי לעצמי. השעות חלפו והגיעה השעה ארבע וחצי אחה"צ. דר' פרילבם נכנס לחדרי והכריז "עוד חצי שעה...." . בחמש נכנס אדם לחדרי. הוא נראה לי מוכר... היה זה הפרמדיק, הגמל שהציל את חיי. הוא נתן לי מנה של תרופות הרדמה והוביל את האלונקה עליה שכבתי במעלה הפרוזדור. הגענו לחדר מלא צנצנות. ראייתי התערפלה תחת השפעת התרופות אך זיהיתי את תוכן הצנצנות- לבבות אדם. הצנצנות היו בהמוניהן ובכל אחת לב... נבהלתי. מה הם עומדים לעולל לי? ניסיתי לקום מהמיטה אך לא הצלחתי. רגליי כשלו. מעליי, בחליפת מנתחים ירוקה, עמד האדם שהכי פחות ציפיתי לראות, גולשה. בידו החזיק סכין מנתחים ועל פניו הייתה הבעה מרושעת. האם יעדו של לבי הוא אחת הצנצנות שבחדר? המחשבה העבירה בי צמרמורת אך מרגע לרגע נראתה לי הגיונית יותר ויותר. בכוח אדיר שנבע כנראה ממצוקתי הגדולה תפסתי בעמוד שעליו הייתה תלויה שקית האינפוזיה, הרמתי אותו והלמתי בעזרתו בחזקה בראשם של כל הנוכחים בחדר. כעת הייתי אני האדם הצלול היחיד בחדר. כל שאר הנוכחים שכבו על הרצפה בלא זיע. הבטתי בגולשה. פניו, שעד כה עוררו בי יראת כבוד, גרמו לי עכשיו להרגשת פחד ולבחילה. לא הבנתי כיצד יכול אדם לנהל חיים כפולים שכאלה. שלולית דם צצה מאחורי ערפו. גולשה מת. המחשבה על אבדן רופא מבריק ואדם משכיל שכמותו גרמה לי לצער מצד אחד ומצד שני המחשבה על כך שלא ירצח עוד אנשים גרמה לי לשמחת נצחון. הייתי גאה בעצמי על היותי בחיים. גאה עד כדי כך ששכחתי שלפני כעשר דקות נטלתי תרופות מרדימות ושבערך ברגעים אלו אני אמור לשקוע בשינה עמוקה. חיפשתי בכל החדר אחר תרופת הנגד לזו שהוזרקה לי. מצאתי בקבוקון קטן שעליו, ברוסית, היה חרוט שם התרופה. לא היה לי זמן! עמדתי לאבד את הכרתי בכל רגע. לא הבנתי את שם התרופה אך אזרתי אומץ והתחלתי למלא בה את המזרק. לפני שנעצתי את המזרק בזרועי הרהרתי לרגע במה שעבר עליי בשלושת החודשים האחרונים: בהתקף הלב, בידידות עם גולשה, בניתוק ממשפחתי ובהלם שתקף אותי כשגיליתי את האמת על גולשה. הבנתי שאם ההימור שלי אינו נכון והתרופה שאזריק לעצמי היא התרופה השגויה סביר להניח שאאבד את חיי. הרגשתי מוכן לזה. נעצתי את המזרק בזרועי הימנית וציפיתי להרגשת החופש והקלילות שחשתי לפני חודשים מספר. ההרגשה לא הגיעה. גל של שמחה גאה בי! הזרקתי לעצמי את התרופה הנכונה. הייתי ערני שוב וכל רצוני היה לצאת מהמקום הנורא בו הייתי כלוא בשלושת החודשים האחרונים. רצתי במעלה המסדרון, עד שהגעתי לחדר. היו בו מסמכים רבים בהם נכתב על כל מטופליו של גולשה. אחזתי את ארגז המסמכים בידיי והתחלתי לטפס במדרגות. קומה ועוד קומה ועוד קומה עד שהגעתי לחדר מדרגות עלוב. לא בבית חולים הייתי מאושפז אלא במרתף מאובזר היטב. הייתי ברחוב. אור השמש הכה בפניי וסנוור אותי. ההרגשה הייתה טובה. התחלתי לרוץ. רצתי כמו שלא רצתי בחיי עד שהגעתי לתחנת המשטרה הקרובה. הפקדתי בידיהם את המסמכים שלקחתי מחדרו של גולשה, הראיתי להם את המקום ופניתי לחזור לביתי בכדי לפגוש את בני משפחתי שוודאי דאגו לי מאוד. נכנסתי לביתי וראיתי את אשתי. כשראתה אותי נאורו פניה. היא לא אמרה דבר, רק חיבקה אותי בשקט ואז פרצה בבכי. סיפרתי לה את הסיפור במלואו מההתחלה ועד הסוף. ציפינו לשמוע על הרציחות הרבות באמצעי התקשורת אך ככל הנראה בחרה המשטרה לטפל בעניין בחשאיות בכדי לא ליצור בהלה בקרב הציבור. לפי הבנתי, גולשה, על אף היותו רופא מבריק לא היה שפוי. הוא פרץ למרכזי הטלפונים של ספקי לחצני המצוקה והצליח ככל הנראה להגיע לנפגעים לפניהם, לחטוף אותם ולרצוח אותם. לא רציתי לספר את סיבת היעדרותי האמיתית לשאר בני משפחתי וכיום, כשנתיים לאחר המקרה, כשאני חש ברע והם באים לבקרי כשבפיהם השאלה "מדוע אינך הולך לרופא?" תשובתי היא אותה תשובה בכל המקרים- בגלל הצלקת. צלקת מוחשית לא נותרה לי ממה שחוויתי באותו מרתף לפני שנים מספר אך הצלקת שהותיר המקרה על נפשי הייתה גדולה ומכוערת. לא ביקרתי אצל רופא מאז המקרה. פחדתי, למרות שהסיכוי לכך הוא אפסי עד לא קיים, שהדברים יחזרו על עצמם, ששוב אמצא את עצמי כלוא, ללא מוצא וחסר אונים, מנותק ממשפחתי ומהעולם. פחדתי להיזכר ברגשות שעלו בי אז. הסוף

dont worry

New member
זה...

האלו שבאים באמבולנסים ומטפלים טיפול ראשוני בפצועים.

shikma r

New member
לא יודעת איך הייתה לי סבלנות לקרוא

את הכל אבל קראתי ונהניתי אני חייבת לציין. כמה דברים לא הסתדרו לי ולא כל כך הבנתי אבל אני מניחה שזה חלק מהקסם של הסיפורים ההזויות מסוג זה,שלא את הכל מבינים ושדברים נשארים תלויים באוויר ולא מובנים..

למעלה