חדשה פה...

יולי4

New member
חדשה פה...

שלום לכול חברי הפורום. בדיפדופי בכל הפורומים נתקתלתי בפורום הזה ומאוד מצא חן בעיני מפני ששאני מאוד אוהבת סיפורים. והנה סיפור אחד, יכול להיות שאתם מכירים ואולי לא אבל הוא נמצא אצלי כבר הרבה זמן... החול והאבן. היה היו שני חברים שהחליטו לחצות את המדבר יחד. בנקודה מסויימת לאורך המסלול, פרצה ביניהם מחלוקת לאיזה כיוון לפנות, ובלהט הויכוח אחד מהם סטר לחברו על פניו. להטו פניו של הניסטר, והוא נפגע עד עמקי נשמתו. מבלי לומר מילה כתב באצבעו על גבי החול "היום חבר שלי סטר על פני". לאחר תקרית זו הם המשיכו ללכת והגיעו אל נווה מדבר. היה חם מאוד, והם החליטו להתרחץ במים ולהתרענן. המים בנווה המדבר היו קרירים ונעימים, אך גם מתעתעים, ואותו אחד שניסטר על פניו החל טובע. חברו מיד נחלץ לעזרתו, שחה לעברו והציל אותו. אחרי שנרגע הטובע מהזעזוע, ישב וחקק על אבן: "היום חבר שלי הציל את חיי". התיישב חברו לידו ושאל: "מדוע לאחר שסטרתי לך על פניך כתבת בחול, ומדוע עכשיו אתה כותב באבן?". חייך אליו חברו וענה לו: "כשאנו נפגעים מחבר, עלינו לכתוב זאת בחול כדי שרוחות הסליחה יוכלו למחוק את הכאב מליבנו, אבל כשמשהו נהדר ונפלא קורה בחיינו, עלינו לחקוק זאת באבן ולזכור זאת תמיד עמוק בפנים - במקום בו הרוח לא יכולה למחוק מהזיכרון". מקווה שנהניתם.

סיפור נחמד

הכרתי אותו בווריאציה טיפה שונה, אבל הרעיון נשמר. נדמה לי שזה סיפור שמופץ באינטרנט ובאמת מעניין אותי מיהם אלה שמתחילים את שרשרת התפוצה הזו.

יולי4

New member
איפה כולם ../images/Emo35.gif

איפה כל חברי הפורום?...... אין אף אחד?...... יש לי עוד סיפור אחד שמוצאו אני חושבת מטוניס. אשת חיל פעם הלכו שלושה אנשים לשוח בשדה. הגיעו לעץ וישנו בצילו. בשעת מנוחתם שוחחו לפי תומם. אמר האחד:"אילו הייתי רב, הייתי דואג לכך שכל העניים ילמדו תורה מפי!". אמר השני:"אילו הייתי עשיר, הייתי פותח מסעדה כד שכל העניים יאכלו בה לשובע". אמר השלישי:"ואני, אילו ניתן לי לבקש משאלה אחת, הייתי בוחר לי בנערה אשת חיל". כשגמרו השלושה להשיח משאלותיהם, ראו והנה לפניהם איש בעל זקן לבן וארוך, (שלא היה אלא אליהו הנביא). פנה אליהם האיש ושאל: "ומה תעשו אם אמלא את משאלותיכם?". "נקיים את אשר אמרנו" השיבו פה אחד. נתן הזקן לראשון ספר ואמר לו:"קח את הספר עימך לביתך ותהייה לרב". לשני נתן הזקן אבן, ואמר לו:"קח אבן זו לביתך, והיא תעשירך עוש רב". ולשלישי לא נתן דבר אך אמר:"ברוך תהייה. מחר תזכה באשת חיל". נעשה הראשון רב וחזן, השני התעשר ופתח מסעדה לעניים, השלישי פגש בחורה נעימה שאמרה לו:"אני קרובתך, שמעתי עליך רבות וטובות". התיידדו השניים ושמח בה הבחור מאוד. כעבור זמן מה נשאה לאישה. אך הם נשארו עניים. היתה להם רק פרה יחידה והם חיו על לחם וחלב. כעבור זמן, החליט אליהו הנביא לקבר את שלושת החברים. הלך אל הרב, כשהוא מחופש בבגדי עניים, אך הרב גרשו בחרפה מעל פניו. אמר לו אליהו:"החזר לי את הספר שקיבלת מיידי". החזיר הרב לאליהו את הספר ומייד הפך לבור ועם הארץ, כפי שהיה לפנים. הלך אליהו לעשיר שפתח בשעתו מסעדה לעניים, אך לצערו נוכח כי המסעדה נסגרה לפני זמן רב. ביקש אליהו מהעשיר את האבן שנתן לו. החזיר לו את האבן וכהרף עין הפך לעני, כשם שהיה בעבר. ביקר אליהו אצל האיש השלישי ומצא רק את אשתו בבית. "התוכלי לתת לי קצת אוכל?" שאל. הכניסה האישה את אליהו-העני בכבוד רב לביתה, ושחטה לכבודו את העגל שהמליטה פרתם היחידה. כשחזר בעלה הזמין את העני להתארח בביתם והלה ניאות להזמנה. למחרת השבת נתן להם אליהו את הספר ואת האבן. כך נעשה האיש הצנוע לחכם ולעשיר בזכות אשתו- אשת החיל, בזכות הצדקה ובזכות הכנסת האורחים.

הנה אני!

מזכיר לי את הסיפור על אמריקאי רדנק (שמרני וגזעני מהדרום), שחור עור ויהודי שיושבים (בשולחנות נפרדים) בדלי בניו יורק, כאשר פתאום מופיע לפניהם מלאך ומבטיח להגשים עבורם את כל משאלותיהם. היהודי קם ובעיניים בוערות מהתרגשות מבקש שכל היהודים יעשו "עליה" ויחיו בארץ ישראל לעולם ועד. "נו טוב, אלה בעצם שתי משאלות", אומר המלאך "אבל לא אכפת לי. אני במצב רוח נדיב היום". הוא נושא עיניים זכות וחסודות השמימה וברגע זה נעלם היהודי ועמו כמה אנשים שישבו ליד השולחנות הסמוכים. שחור העור קם בהתרגשות ומבקש שכל שחורי העור יועברו לאפריקה ויחיו שם ברווחה ובחירות ללא עולו של האדם הלבן לנצח נצחים. "ספרתי ומניתי כאן שלוש משאלות" אמר המלאך "אבל כולן יפות וצודקות ולכן אמלא אותן". בעודו נושא עיניו השמימה, נעלם הכושי ועמו כל שחורי העור מסביב, כולל להקת ראפ שלמה שעמדה בקרן הרחוב וניגנה. פנה המלאך לרדנק ושאל אותו: "ומה בשבילך, אדוני?" צווארו של הרדנק הסמיק עוד יותר מהתרגשות והוא אמר: "ארר... אמממם... אני אשמח לקבל דיאט קולה בבקשה..." (לוקח כמה שניות להבין את הבדיחה הזו) 1 2 3 4 5 6 בינגו!!!!

גדול ומכיר

את זה דומה מה החלום האמריקאי של כל רד נק .... חמישה מליון כושים שוחים בחזרה לאפריקה ומתחת לבת השחי שלהם שתי יהודים
היות ואנחנו בחודש אדר ואצלנו היהודים אומרים משנכנס אדר מרבים בשמחה גדולה .... אז בעזרת אללה הרחום והרחמן אספר פה פעם בשבוע בדיחה חדשה

למעלה