חדשה פה...

אנחנו מציעות ניתוק כלכלי

כי למרות חוסר הנעימות שבזה זה חותך את המחוייבות

אבל עד שמגיעים לניתוק יש עוד דברים שניתן לעשות והם תלויים בבת זוגך,היא צריכה להיות החומה שלך ולהגן עליך
אני לא חושבת שהוריה שואפים לניתוק ויכול להיות שאם היא תעמיד אותם במקומם הם יבינו את הרמז וילמדו לקבל אותך בכבוד אם לא באהבה

(אגב,כנראה הקמצנות שלהם היא זו שהביאה למצב שיש להם חמש דירות
)

רחליקה האחת

Member
מנהל
AirW שבוע טוב

מאחר שהדירה רשומה על שם בת הזוג נושא תשלום לשכ"ד/משכנתא נחסך מכן וזה לא מעט.

אני בטוחה שאתן משתמשות בהכנסות לצרכים הכרחיים בלבד.

עם זאת, פתרונות בתחום הכלכלי יכולים לבוא מייעוץ כלכלי - גם חינמי (פורום ניהול הבית/עמותת פעמונים וכו'),

החלפת מוצרים באתר "אגורה", רכישת מוצרים באתר/חנויות יד שניה, פניה לעמותות במקרה הצורך ועוד היד נטויה-

ויישום ההחלטות.

לצערי, אני לא יועצת כלכלית אז זה מה שעולה בראשי.

החלטה לניתוק כלכלי תגרור אחריה מחירים כלכליים אז השאלה הנשאלת איזה מחיר גבוה יותר:

המחיר הכלכלי או המחיר הרגשי...

בהצלחה לכן,

רחליקה

ayaht

New member
לפני שאני עונה, מה מצבה של בת הזוג שלך?

היא עדיין בדיכאון? מתפקדת? עובדת? האם את מפרנסת יחידה? מה מצב הנוכחות של חמותך בביתך היום? והאם את מעוניינת בהמשך הקשר עם בת זוגך או שזה נגמר בינכן?

שאלות מצויינות לסיטואציה פה

היתי רוצה להוסיף עוד אחת בבקשה - על פי המדינה, בת זוגתך נחשבת אישה נשואה או חד הורית/יחידנית?

עובדה שמצליחים.

רוב בני מעמד הביניים לא בורכו בהורים שמאפשרים להם מגורים בחינם.
אנחנו זוג כזה. עובדים קשה, שוכרים דירה, מגדלים ילד ומשתדלים לחסוך משהו לעתיד.
להורים שלנו אין אפשרות לעזור לנו מעבר למתנות מזדמנות, ועזרה מעשית פה ושם.

בדקת אם את יכולה לשכור דירה?

בדקת מחירים, היצע דירות בטווח המחירים שלכן?

בתך בגיל 3 - יכולה להכנס לגן עירייה שזה בחינם, צהרון בסביבות אלף ש"ח, את המפרנסת היחידה או העיקרית?

אני אגיד לך, כאחת שגרה בדירה של המשפחה כמה שנים, זה מאוד קל להשען על העזרה הזו.....כשעזבנו שילמנו משכנתא ושכירות כמעט שנה, אין לי מושג איך עשינו את זה, זו היתה תקופה מאוד מאוד קשה, אבל צלחנו אותה.

לא הבנתי אם הדירה רשומה על שם בת הזוג שלך, או שייכת לה ממש (היא גרה שם קודם?) כי אם כן אני בכלל לא מבינה מה הבעיה, הדירה שלה ואתן גרות שם, הם לא עוזרים לך כלכלית הדירה בכלל לא שלך!

אחרון חביב, אם חמותי תגיד משהו דבילי כמו מה שאמרו לך, היא תצא מהבית שלי ולא תבוא במגע עם הילדים עד שהיא תפסיק לדבר כך. בלי רחמים. זה מאוד פוגע בילדים!! לשמוע את סבתא מדברת כך על אמא. אל תעשו את זה לבת שלכן.

restart2

New member
איפה בת הזוג?

היי

את נמצאת בואקום וקושי מול- בת הזוג.
בכל הפנייה לא נשמע קולה מול האם...(על סמך פנייתך)
יצירת גבולות הם באחריות של שתיכן.
אתן אמורות להבין שאם לא תציבו חומות-
ותהיו נחושות ועקביות= לא יעבוד ולדברייך אף מחמיר.

לגביי מה עושים-
קראת את התשובות המצויינות-
צאי מתוך הנחה תיאורטית כי הסיוע שאתן מקבלות הסתיים.
יש המון זוגות ללא סיוע ממשפחות המוצא.
יש הרבה עמותות לסיוע בתוכנית כלכלית.

אם את יוצאת מתוך פרדיגמה אחת שללא העזרה לא תוכלו לקיים
מסגרת של בית - המצב שלכן הוא מדאיג.
עצמאות ואוטונומיות הם המאפיינים של חיינו הבוגרים.
אתן רוצות להיות בוגרות עם אחריות ומחוייבות- ולקבל יחס בהתאמה?
צרו את ההזדמנות והתנהגו כך.

בהצלחה
אירית

mykal

New member
רק לשאלתך האחרונה,

הניתוק הכלכלי, הוא בסיס לזוגיות בלתי תלויה,
לעצמאות. וליכולת למנוע את אי הנעימות מאנשים בהם אתן תלויות.

איך לשכור דירה, בגלל הוצאות,
ובכן יש אזורי מגורים זולים יותר. גם בפריפריה,
וגם בערים השונות, אזורים פחות יוקרתיים.
הרוח הוא שזה גם יהיה רחוק מחמותך.

השאלה, אם בת זוגך מסכימה לצאת מהדירה הזו?
אם לא--את בבעיה.

EcoT

New member
השאלה אפוא נמצאת התלות הכלכלית ואפוא הבעיה

AirW שלום
יש לי כמה שאלות, קודם האם היחס הזה היה גם לפני הילדה? האם יש כאן גם קושי של קבלת דרך החיים שלכם יותר מאשר יחסי חמות-כלה קלסיים? יש לי היכרות טובה עם כמה זוגות בזוגיות דומה וראיתי שהרבה פעמים יש גם את הקושי לקבל את בן הזוג בגלל שההורים לא מוכנים לקבל את אורח החיים ילדם. כי יש סיכוי. טוב שהרבה מהערות שלה על חוסר הדמיון בינך ובין ילדתך נובעים מחוסר קבלה כזה, לא שזה מקל על הבעיה אבל אולי הדרך לפתרון היא אחרת.

בנוסף מעבר לשימוש בהם הבייבי סיטר אני לא רואה תלות כלכלית, החמים שלך הם אנשים בעלי אמצעים והם דאגו לבת שלהם וסידרו לה דירה, דבר לא קל לרבים במציאות הכלכלית של ימיינו. לפי מה שתיארת היא גם גרה שם תקופה לפני שהכרתם וגם מילאתם הסכם ממון. לפי מה שאמרת הערות של חמותך לא כוללות ״את גרה חינם בדירה שלנו״ ככה שהם לא רואים אותה ככזאת, אם הם כן, הבעיה היא של זוגתך כי היא זאת שקיבלה את המתנה שעכשיו הם מתנים בתנאים. בדוגמה שהיתה כאן זאת בדיוק היתה הסיטואציה שההורים אפילו לקחו על עצמם את החירות לשפץ דירה שהם נתנו במתנה לפי טעמם. האם זה המצב אצלכם? כי זה לא נשמע ממה שאת מתארת.

אם כך ורק הבייבי סיטר היא התלות הכלכלית יש הרבה פתרונות במיוחד אם יש לכם מערכת תמיכה של חברים ומשפחה נוספת. מעבר לזה אם הדירה של זוגתך ואתם לא משלמים שכ״ד שבו תעקבו אחרי ההוצאות החודשיות שלכם לאומת הכנסות (ממש תאספו קבלות כל יום ותרשמו כל מסטיק בזוקה שקניתן) תראו אפוא אתן יכולות לצמצם על מנת להרשות לעצמכן מטפלת או מעון.

שמחתי לשמוע על החוק בישראל, יש לי חברה שלא רק שההורים של זוגתה לא מקבלים אותה אני גם די חוששת שאם משהו יקרה לזוגתה הם ינסו לקחת ממנה את הילד שלהן.

בלתק

אנחנו זוג ממעמד הביניים. אני עבדתי כמורה (הסבת אקדמאים) עם שכר נמוך מ-5000 ש"ח במשרת אם מלאה + , ובעלי עבד כ-QA עם מיסים שקרעו אותו.
שנינו למדנו לתואר שני, אני למדתי בנוסף לתעודת הוראה. יש לנו שני קטנים שהיו בגנים פרטיים, המשכנתא מגיעה כמעט לשלושת אלפים שקלים ותחזקנו רכב אחד והשתמשנו בתחבורה ציבורית.

אני לא נעזרת בהורים שלי. נכון, אימא שלי שמרה לי על הקטנה בין תשעה חודשים לגיל שנה אבל גם אם לא הייתה שומרת היא הייתה נכנסת לגן פרטי... אנחנו גם לא נעזרים בהורים שלו.
עובדים, מסתדרים, מקמצים.
השאלה אם את מפרנסת יחידה אם את יכולה להרשות לעצמך למצוא עבודה מכניסה יותר.

dify

New member
שלום לך :)

בתור התחלה אני דווקא הייתי רוצה להציע לך לקרוא בפורום הזה לעיתים קרובות יותר

למה?
כי גם אני לסבית, חיה בזוגיות לסבית כבר שמונה שנים, וגם אצלנו היה קושי גדול בקבלה של הזוגיות שלנו.. בשנים הראשונות ממש החרימו אותי לגמרי וזה הגיע ללא מעט ריבים איתם.

אז אם יש משהו שלמדתי עם השנים, זה שלפעמים הורים לא אוהבים את בני הזוג של ילדם. זה יכול להיות בגלל עניין של נטיה מינית, אבל הפורום הזה מוכיח שזה יכול להיות משלל סיבות נוספות הנעוצות לפעמים בהורה, לפעמים ביחסים עם ילדו, לפעמים בילד, לפעמים בכלה, לפעמים בחוסר התאמה בתפיסות עולם ועוד ועוד ועוד'... בעיני יש בזה משהו מנחם, לדעת שזה לא אישי... ובמקרה שלך/שלי, על אחת כמה וכמה, לדעת שזה באמת לא אישי.
אצלנו אגב זה השתנה, בשנים האחרונות דברים השתנו לשמחתנו :) אם יש בזה טיפת נחמה ותקווה, דיינו :)

לגבי המצב שתיארת,
לדעתי הבעיה האמיתית שלכן היא כלכלית. אני חושבת שהורים שמתערבים מידי ושדוחפים את האף ומעדיפים ילד זה או אחר ובני זוג כאלו או אחרים יש בכל זוגיות, אבל ההבדל בין הזוגות הוא לדעת לשים גבולות. זה אומר שני דברים: אחד, שזוגתך, הבת שלהם, היא זו שצריכה לשים את הגבול, מה מקובל עליה ומה לא. היא לא יכולה להכריח אותם לאהוב אותך ולהתייחס אליך כביתם האהובה, אבל היא כן יכולה לצפות מהם להתנהג באופן מכובד כלפיך ולא לקבל התנהגות אחרת.

השני הוא האספקט הכלכלי. אתן חייבות להיות עצמאיות כלכלית. אתן חיות בדירה שאם אני מבינה נכון אתן לא משלמות עליה שכר דירה, זה לבד עזרה כלכלית משמעותית. אם השאלה היא האם להיות תלויים כלכלית בהוריה המתערבים והשליליים או לעבוד יותר ולחשבן כל הוצאה, אז לדעתי, באופן אישי, עדיף להתקמצן והעיקר לא להיות בעמדת תלות מולם. זה לא אומר שאתן חייבות לוותר על המגורים בדירה, אני מבינה שיש הסכמה שזו הדירה שלה ולא של הוריה. אבל זה כן אומר לוותר על כל עזרה אחרת שלהם, כולל לקחת עזרה בתשלום לטיפול בילדה ולא לתת להם להיכנס לבית כאילו היה זה ביתם. תצאי לחיים מתוך נקודת הנחה שאין, הם פשוט לא קיימים כאופציה לעזרה כלכלית, ולכן את לא יכולה להיעזר בהם. איך פותרים את זה זוגות אחרים שאצלם ההורים לא יכולים לעזור בכלל? זו צריכה להיות גם הדרך שלכם.

לדעתי, זה שאתן תלויות בהורים בשלב מתקדם בחיים גורם להם להרגיש שהם חייבים להיות מעורבים ולחדור לכם לחיים. אני בטוחה שאת לא רואה את זה כך, אבל יתכן שהם חיים במנטליות אחרת ומבחינתם זו הדרך שלהם להראות דאגה ואיכפתיות (מה שאת מחשיבה כחוסר יכולת להראות אהבה, יש אנשים שבאים מתרבות משפחתית אחרת וכך זה אצלם, אני בהחלט מכירה אנשים כאלו). אני גם חושבת שאת צריכה להתייחס אליהם כמו שאת מצפה שיתייחסו אליך- אם את מצפה שלא יכנסו לך לחיים, אל תכנסי להם לחיים- מה איכפת לך אם הם חוסכים על עצמם? מה זה משנה לך? אם הם חושבים שנכון להם לנסוע באוטובוס, זה לא קשור אליך, הם עושים את השיקולים שלהם לגבי החיים שלהם, תכבדי את זה כמו שהם צריכים לכבד את ההחלטות שלך לגבי חייך. מה שאת משקפת פה זה ששני הצדדים מאד ביקורתיים אחד לשני ואולי מעורבים מידי, תשחררו, תתפסו קצת מרחק, אל תעזרו בהם כל כך הרבה וגם אל תתעסקו בהם, תחליטו, את וזוגתך, על תדירות מסוימת של מפגשים (נניח לקפוץ אליהם פעם בשבועיים לשלוש שעות בסופ"ש ושתי שיחות טלפון בשבוע) וזהו, תנהיגו מסגרת מפגשים מסודרת וזהו, אל תתעסקו יותר אלו באלו.

אני לא יודעת אם אי פעם הם יראו בך אם הנכדה שלהם.. תתנחמי בזה שהאימוץ הוא חוקי ומוסדר, כך שהם לעולם לא יוכלו לקחת לך את הזכות הזו. מצד שני, הם לעד ישארו סבא וסבתא של הילדה, כמו שהם יצטרכו עם הזמן ללמוד לחיות איתך, ככה את תצטרכי עם הזמן ללמוד לקבל אותם כמו שהם, ברגע ששני הצדדים מבינים שזה מה יש ואי אפשר לשנות, אז מנסים להוציא את הטוב ולא לנסות להילחם. ככל שזוגתך תהיה ברורה יותר בנקודה הזו, גם איתך וגם איתם, זה יתרום לתהליך.

תמיד היא תזכיר לך את זה

שאת גרה בדירה שלה ונוסעת באוטו שלה.

במקומך, הייתי משכירה דירה, ומורידה את האחיזה שלה בחיים שלך.
את החתונה הייתי עושה איך שאני מוצאת לנכון תוך כיבוד הבקשות שלה אם הן אפשריות מבחינתך, על ידי זה שאת התשלום תעשו מהכסף שלכם. לפני שמתחתנים נותנים בעיקר מקדמות ולא משלמים את כל הסכום.
את יכולה להזמין אותה לתת לכם מתנת חתונה לפי ראות עיניה, ואת כל התשלומים לעשות מחשבונך, או להעזר בהורים שלך שכנראה לא עושים התניות כאלה.

אם תעברו דירה לדירה שכורה, יהיה לכם שקט נפשי, אף אחד לא יוכל לשלוט בחיים שלכם.

אני יכולה לספר שהייתה לי אפשרות לגור אצל חמותי בסוג של יחידת דיור, ואני בוחרת בשכר דירה, כי יש לי שקט. אף אחד לא רואה מה אני עושה בחיים שלי, אי אפשר לבוא ולדפוק לי על הדלת בצורה ספונטנית, וזה שווה לי את הכמה עשרות שקלים שיוצאים בכל שנה על שכר דירה. יש דברים יותר חשובים מכסף וזה אחד מהם.

רוצים עצמאות ושקט? שלא יתערבו לכם בחיים? תצאו מהבית שלהם. היום זה שיפוצים, בהמשך זה יהיה ביקורם לנכד כי זה הבית שלהם וכו' וכו'. פשוט לא שווה את זה.

למעלה