חדשה עם שאלה...

pilpela

New member
חדשה עם שאלה...

אנחנו עוד לא מנסים - מתכוונים להפסיק עם הגלולות ולהתחיל לנסות ביולי. בינתיים, עשינו את כל הבדיקות הנדרשות פרה-הריון (גנטיות, בדיקת דם עבורי למחלות וירליות וכו') וכן התחלתי לקחת חומצה פולית בתחילת אפריל. השאלה שלי נוגעת לחומצה הפולית0 זו שקיבלתי גרמה לי לעצירויות ולגזים... מיותר לציין שהסתובבתי עם תחושות מאוד לא נעימות. קראתי כאן שאפשר לנסות לשנות סו. הסוג שלקחתי בהתחלה- חומצה פולית 400 מ"ג של כ.צ.ט. הרוקחת החליפה לי לחומצה פולית של סולגאר, אבל הפעם זה מינון של 800 מ"ג- היא אמרה שזה מה שיש ושאין בעיה עם המינון הזה וזה לא יגרום לבעיות (מינון יתר, למשל). אני בכל זאת רוצה לשאול כאן אם זה בסדר (הרוקחת לא נראתה מבינה מדי...). שאלה שניה (ואולי טפשית, אבל בכל זאת...)- האם צריך ללכת לגיניקולוג שלי כדי לקבל הפניה (בבוא העת) לבדיקת דם לאישור ההריון, או שאפשר להגיע ישר למרפאה ולבקש לבצע בדיקת דם?

המלצת משרד הבריאות

לחומצה פולית היא 400 מק"ג (0.4 מ"ג). מינון גבוה יותר נותנים בד"כ כשיש בעיות. לא ידוע לי על בעיות שקשורות במינון יתר, אבל רופאה הומיאופטית שדיברתי איתה, אמרה לי שהמינון המומלץ ע"י משרד הבריאות הוא כבר גבוה מדי ושהיא לא רואה הגיון בלקחת מינון גבוה. אם קנית את ה-800, אני ממליצה לך לחצות את הכדור ל-2 (ביד או עם סכין), וכל יום לקחת חצי כדור, כך שתקחי כ-400 מק"ג כל יום. לגבי בדיקת דם, זה תלוי בקופת החולים ובמדיניות שלה. במכבי למשל שינו לפני כמה חודשים את המדיניות. פעם לא היה צריך הפניה. היום צריך.

תשובה מהצד הסיני..

לכל אחת יש את הגוף שלה וצריך חבדוק כל מקרה לגופו. יש נשים עם בעיות כמו עצבים שבלי ספורט יהיה להן יותר קשה להרות, ויש נשים עם חולשות שעם ספורט יהיה להן יותר קשה להרות ואז מומלץ בעיקר יוגה לחיזוק. מקווה שלא בלבלתי אותך מדיי.

למעלה