חדשה. סורט אוף.

LadyShalott

New member
חדשה. סורט אוף.

אני לא רוצה להתהלל כמפתחת, מאחר ואני עוד לא ממש לומדת משפטים, אבל החלטתי אחרי הרבה היסוסים שתשלום המקדמה לאוניברסיטה העברית מהווה צעד מספק דיו בכיוון הנכון, כך שהנה אני כאן בפורום הלבבי שלכם :)
קודם כל, למרות שיש עוד לא מעט חודשים לפני- אני מאוד מתרגשת. ללמוד תואר במשפטים בעברית, ועוד תואר משותף (ביחד עם יחב"ל, במידה ותהיתם. וגם במידה ולא תהיתם. פיסת מידע לא נחוצה על חשבון הבית.) היה בגדר חלום עבורי עוד מהתיכון, ואני עדיין בשוק שהוא נמצא עכשיו בהישג יד.
יש רק דבר אחד שמלחיץ אותי- אין לי שום רקע קודם בתחום. אני מתעניינת בתואר בעיקר מההיבט של דין בינלאומי והפרת זכויות אדם, אבל אני מכירה רק את הצד של ארגוני זכויות האדם והתקשורת בסיפור, ולא ממש את הפן הלגלי. הייתי שמחה לדעת- לכמה מכם היה ידע משפטי קודם לתחילת התואר? מהיכן רכשתם אותו? ולכל השאר (בתקווה שיש שאר, ואני לא הקלולסית היחידה שהתיימרה לה ללמוד משפטים בעברית out of the blue) אשר היו בתחילת התואר במצב זהה לשלי- האם הייתה לכם נחיתה רכה, או שמא הרגשתם שזורקים אתכם ישר למים, והיעדר הידע הראשוני היה בעוכריכם?
תודה מראש לכל מי שמוכן לחלוק את שני הסנט שלו.

Pink Sakura

New member
מזל טוב!!!

אני ממש מאחלת לך לשמור על ההתלהבות והאופטימיות הזו גם אחרי סמסטר אחד (וזה עונה לך על השאלה...)

ועכשיו ברצינות - מכיוון שאני בחורה די מוזרה ניסיתי להקדיש זמן בשנה שקדמה ללימודים כדי לרכוש קצת ידע,לא ברמה של לחטט בשנתונים ולקרוא פס"דים אלא יותר ברמה של מי נגד מי ולמה.
שום דבר לא עזר לי.
לעניות דעתי (שנה א' בעברית)-אין מה להתכונן מראש,אחרי שבוע הראש שלך מלא בחומרי קריאה וזיוני שכל בשביל חיים שלמים,תנצלי את חצי השנה שנותרה לך כדי להנות ולעשות את כל הדברים שתחלמי עליהם אחר כך,יהיה לך מספיק זמן.

(עכשיו שאני חושבת על זה-הדבר היחידי שממש הייתי בקיאה בו היה מישאל חשין...)
אני לא הרגשתי שזורקים אותי למים,אבל לא הייתי קוראת לזה נחיתה רכה...לוקח זמן כדי לעכל את גודל המאורע ואת התחושות.

בהצלחה ואם יש לך שאלות קונקרטיות ואני יכולה לעזור אז בכיף!

LadyShalott

New member
יש, סטודנטית בעברית!

נו, אם כבר הצעת- דווקא יש לי שאלה קונקרטית:
מתוך אשכול המשפט המשווה, באיזה קורס בחרת? את מרוצה ממנו? זו הייתה העדיפות הראשונה שלך?

Pink Sakura

New member
קלי קלוטו של שאלה

חשבתי כבר שתרצי לדעת דברים מעניינים יותר כמו - האם יש חתיכים..

בחרתי בדרום אפריקה , הסיבות היו:
1. זה קורס קל למדי
2. הוא באנגלית
3. המבחן הוא מבחן בית (לנו היה בערך חודש וחצי לשבת על שלושה עמודים)

וכן,הוא היה העדיפות הראשונה שלי.

*בשום פנים ואופן אל תבחרי במזרח התיכון, החברים שלי בטראומה נוראית מכמויות חומר הקריאה (למרות שזה עם חפרי שאת תתאהבי בו עוד חצי שנה ותשנאי אותו אחרי 10 חודשים כשלא תקבלי עדיין ציונים
)

*קחי בחשבון שני דברים לגבי דרום אפריקה - 1. אין ממש חובת נוכחות 2. אם תרצי להיות נוכחת תקחי בחשבון הקרנה של סרטים מאוד גרפיים לגבי הזוועות של משטר האפרטהייד והרבה אנשים בוכים בעדויות (אותי זה שבר...)

*לפי מה שהבנתי משפט גרמני גם חמודה מאוד (למרצה קוראים קטיה) ואין חומרי קריאה.

בהצלחה!

Anabol

New member
דרופ אפריקה היה הקורס הכי קל בתואר שלי

שלוש שעות עבודה נטו בשביל איזה 90. שלוש שעות עבודה כל הסמסטר אני מתכוון. לא רק למבחן בית.
פירצה כזו, זה פשע לא לנצל.

LadyShalott

New member
תחזיקו לי אצבעות שזה ישתלב לי עם המערכת!

אני לומדת תואר משולב.
ד"א, באיזה יום/שעה/סמסטר הקורס יצא השנה? סתם מתוך עניין.

Anabol

New member
סוד קטן מהעברית

זה לא משנה אם זה מסתדר במערכת או לא...
לא באמת יעשו שום דבר.

LadyShalott

New member
לא בטוחה שירדתי לסוף דעתך

מה הכוונה "לא באמת יעשו שם דבר"? על מי בדיוק אתה מדבר? ומה 'הם' אמורים לעשות?
בסה"כ הבעתי תקווה שהקורס הספציפי הזה לא יתנגש לי במערכת עם התואר השני. קשה לי להאמין שיאשרו לי אותו במידה וקיימת התנגשות.

Anabol

New member
אף אחד לא "מאשר"

"הם"= המזכירות.

אם את רוצה שתהיה לך התנגשות (כי את מתכננת לא להגיע לאחד מהקורסים) אז פשוט תירשמי לשניהם ואף אחד לא יבטל את זה.
אין אף אחד במזכירות שעובר על המערכות של הסטודנטים ומוריד את ההתנגשויות.

LadyShalott

New member
I'm just getting started

עכשיו כשמצאתי אותך, אין בכוונתי להרפות. לעולם! פחות או יותר.

מגורים- זה אחד הנושאים שהכי הכי מטרידים אותי.
את גרה במעונות/חולקת דירה/בבית עם ההורים? (ממש מקווה שזו לא האופציה האחרונה, כי אז את לא מועילה לא במיוחד.)

במידה ומעונות- איזה מעונות? אני מעוניינת בחדר יחיד באידלסון, ולא אכפת לי לשלם בהתאם, אבל הבנתי שיש לי יותר סיכוי למצוא פיל בצבע סגול ברחוב מאשר לקבל חדר כזה בשנה א'.
איך התנאים במעונות שלך? איך השותפים שלך? את מרגישה אווירה חברתית במקום?

במידה ובדירה- איפה? והאם המחיר יקר משמעותית מחדר במעונות? איך את מסתדרת עם תיפעול הדירה? את לא מרגישה איזהשהוא חוסר בחיי חברה?

על סמך תשובותייך אני אדע איך לנסח את המגילה הבאה :)

shiray

New member
גם מהעברית (ומתחמקת מכתיבת תרגיל בסד"א)

אני גרה בדירה שכורה. בשנה א' גרתי בגבעה הצרפתית ובשנה ב' עברתי לרחביה.
אין שום הבדל מבחינת חיי החברה בין מגורים במעונות לבין דירה שכורה, אפילו ההיפך בהתחשב בזה שבדירות השכורות יש לרוב יותר מקום לארח ולהתארח.
לגבי שכ"ד- אני אישית עבדתי בעבודה מכניסה באותה תקופה, אז לא היה אכפת לי לשלם יותר, ואכן שילמתי (1900 ש"ח בחודש), אבל אפשר למצוא דירות זולות יותר בגבעה, בעיקר אם לא אכפת לך לגור בדירת 3 שותפים ולא 2.
מבחינת השוואה למעונות- יקר משמעותית מאידלסון, אבל לא יקר משמעותית מהשקר שנקרא כפר הסטודנטים (1500 ש"ח לא כולל חשבונות, לדירה 5 שותפים. בכל מקום אחר אפשר למצוא וילה במחיר של 7500 ש"ח בחודש).
מבחינת תפעול הדירה- נראה לי שזה משהו שדווקא כיף לחוות עם תחילת הלימודים. פתאום חיים עצמאיים באמת. כמובן שאם יהיו לך בעלי דירה נוראיים כמו שלי היו בשנה א', התענוג לא כזה גדול, אבל תיפעול הדירה עצמו הוא לדעתי חלק מהכיף.
ומבחינת אזור מגורים- הגבעה הצרפתית דוחה, אבל קרובה, ככה שאם אין לך רכב הייתי ממליצה לגור שם בשנה הראשונה, בגלל שיש כל מיני הדרכות מיותרות בערבים אז נחמד לדעת שאפשר לקפוץ הביתה בחלון ולא להגיע מאוחר מדי. אם יש לך רכב- רחביה עדיפה משמעותית והא שכונה מקסימה ורוב הפקולטה מוצאת את עצמה גרה שם בסופו של דבר...

LadyShalott

New member
ההתחמקות שלך היא הרווח שלי

לצערי אין לי כלי רכב משלי. (ובמאמר מוסגר- אני נהגת איומה. אני יודעת רק לנהוג ישר, וגם זה רק כל עוד אני לא צריכה להשתלב בתנועה. אני גרועה בענייני זכות קדימה, נסיעה ברוורס ויציאה מחניות.)
באמת חשבתי על הגבעה הצרפתית, אבל עניין ההטרדות המיניות באזור מטריד אותי לא מעט.
כרגע התכנית היא לגור במעונות בשנה-שנתיים הראשונות. זאת כמובן בהנחה שאכן אקבל חדר יחיד באידלסון.

אפשר לשאול למה החלטת לוותר על המעונות מראש?

shiray

New member
גם המעונות ממוקמים בגבעה הצרפתית...

ככה שכל עוד את לא מתכוונת להסתגר בהם, את חשופה להטרדות כמו כל אחת אחרת שגרה בדירה כמה מטרים מהמעונות. האמת שלגבי ההטרדות אין יותר מדי מה להגיד- אני אישית הייתי נוהגת לחברים שגרו 7 דקות הליכה ממני אם הייתי יודעת שאין מי שילווה אותי הביתה ואני צפויה לחזור מאוחר. לפחות בשנתון שלי, המון סטודנטים מהפקולטה גרו בגבעה, מה שממש הקל, גם על חזרות משותפות ממרכז העיר.
והאמת שלא בדקתי לעומק את עניין המעונות- אח שלי התחיל ללמוד בעברית שנתיים לפניי ובירר קצת וגר בסוף בכפר הסטודנטים. אני אישית הגעתי למסקנה שמצד אחד אין סכוי שאני חולקת חדר עם עוד מישהו (שנתיים בצבא הספיקו לי), ומצד שני אני לא רוצה לגור עם המון שותפים (מה גם שהחדרים בכפר הסטודנטים מזעריים). לגבי הדירות האידלסון הבנתי שהסיכוי שיהיה שם מקום הוא יחסית קלוש, ולא רציתי לקחת את הסיכון, היות שמספיק קשה למצוא דירה בירושלים ולא רציתי לחכות לשניה האחרונה ורציתי לגור עם ידיד שהתחיל גם ללמוד בירושלים, ככה שהסיכוי למקום באידלסון עוד יותר קטן.

Pink Sakura

New member
יאללה שפכי בכיף!

אני אענה למרות שאני נופלת בין הכסאות...

כי אני גרה מחוץ לעיר עם החבר (אולי זה מקביל ללגור עם ההורים?)

אני לא ממש מעורה במחירי דירות בירושלים , אבל אני בטוחה שחיפוש קצר יוביל אותך למסקנות, אני יכולה להמליץ לך על נחלאות,מושבת סטודנטים רצינית , קרוב לשוק,לתחנה מרכזית,לתחנת רכבת,לעיר ו...השכונה הכי יפה בירושלים! גם רחביה סבבה אבל סביר להניח שיקרה ואני מבינה שאת רוצה לגור לבד כך שאולי זו לא אופציה להיט , תנסי לחפש יחידות דיור/חדר אחד בנחלאות , הכרתי כמה אנשים שחיו ככה והיו מרוצים לאללה.

לגבי חיי החברה אני יכולה להגיד לך שאצלנו זה בהחלט תורם לגיבוש לגור במעונות או בגבעה, כי גם אם את גרה לבד יש מלא חבר'ה מסביבך ואוכלים/לומדים/קונים בשוק ביחד או חולקים מונית למסיבות,אצלנו "כנופיית" הגבעה והמעונות ממש מורגשת.

מה שכן חשוב מאוד לקחת בחשבון כמו שכתבו כאן - הגבעה הצרפתית היא איזור מאוד לא סימפטי, נכון שהיא קרובה לאללה שזה נחמד שאפשר ללכת גם ברגל אבל בהחלט לא בחשיכה, יש מלא מקרים של הטרדות והצקות בכל הציר המוביל למעונות והגבעה...

מקווה שעזרתי....

Anabol

New member
תשובות

אחרי 4 שנים באידלסון אני יכול לומר לך ללא ספק שאידלסון זו הדרך הנכונה. אלה המעונות הכי טובים והכי משתלמים (אני יכול לפרט לגבי התנאים ואיך זהנראה אם זה חשוב). אני דווקא חושב שלא בהכרח קשה לקבל חדר יחיד בשנה א'. שווה לנסות בכל מקרה. האווירה פה טובה.. אמנם רחוקים קצת מהעיר ומאיזורי הבילוי, אבל יש קו עד 12:30 בלילה שהנסיעה בו היא 15 שעה. אני אף פםעם לא ראיתי את זה כבעיה (גם אם רוצים לצאת כמה פעמים בשבוע), אבל יש כאלה שמעדיפים להיות יותר "במרכז העניינים" ולהיות במרכז הליכה מהפאב. אני לא מבין מה זה משנה.
לחיי החברה אין קשר כל כך למיקום של הדירה. כמו שאמרתי העיר מספיק קרובה כדי להיפגש עם חברים ודוקא בשנים א' וב' יש יותר אנשים במעונות מאשר בעיר. אח"כ הרוב עוזבים את המעונות.
בנוגע למחיר - המעונות תמיד יהיו יותר זולים בערך ב300-400 שקל בחודש. וזה בלי לחשב את המחיר של למצוא מיטה, ארון וכו'. התמורה היא אותה תמורה מלבד זה שאין סלון כמו שצריך באידלסון.

ההצעה שלי - תהי באידלסון בשנה א' ואילו רק בשביל הקירבה לשיעורים ולהדרכות. זה יחסוך הרבה כאב ראש. אם תרגישי אחרי שנה שזה לא בשבילך תעברי לעיר.

Anabol

New member
אני לא חושב שיש משמעות לידע הראשוני

איזה ידע כבר יכול להיות? רק ידע ממש ממש שטחי של היכרות עם מושגי הבסיס. זה יכול לחסוך בדיקה של כמה מושגים אבל בזה זה מסתכם.
לרוב המוחלט של האנשים אין ידע קודם והם קלולסים ממש כמוך. אין מה לחשוש ואין מה לקרוא לפני התואר.
תנוחי ותרגעי עד התואר, צפויה לך הרבה עבודה בשנה א'.

נו באמת,

אף אחד לא נולד סטודנט ורובנו לא באים מוכנים עם ידע משפטי מהבית, אחרת בשביל מה ללכת ללמוד? יש סיבה שבשנה א' מלמדים קורסי בסיס כמו דיני חוזים, עונשין, נזיקין וכד' - כדי לבנות לך את הידע מהבסיס כלפי מעלה, וזו גם הסיבה שמעמיסים כל כך בעבודות ותרגילים (לפחות אצלנו זה היה ככה). נדמה לי ששנה א' היא העמוסה ביותר מבחינת מטלות, אבל בלי תרגול לא לומדים.

בקשר ל"זריקה למים" - נכון, התואר לא קל, ולכל אחד יש תקופת הסתגלות קלה, אבל אח"כ מתרגלים ומסגלים לעצמך הרגלים לקריאת פסקי דין, הכנת עבודות, לסיכומים בהרצאות וכו'. אצלנו באת"א היתה תוכנית חונכות שבה חילקו אותנו לקבוצות וסטודנטים משנה ג' חנכו אותנו כל הסמסטר הראשון בנושאים כמו כתיבת עבודות, קורות חיים וכו'. אולי גם בעברית זה קיים. בכל אופן - שיהיה בהצלחה.

למעלה