הי עוגיה
גם לי יש בן 4 עם צליאק. הוא גם אוהב את הפיתות של גרין

, ומת על שניצלים.
בשלב הראשון אני מאוד ממליצה להרשם לעמותת הצליאק. כך תהיה לך גישה למדריך המזון.
לגבי קמחים: בהתחלה הייתי מנסה להשתמש בקמחים שמחליפים 1:1 קמח רגיל, כך שאין צורך בכל מיני ערבובים, זה יחסוך לך זמן.
בחצי חינם את יכולה למצוא את הMixB של חברת שר כמו שאמרו לך...
בשופרסל יש סניפים שיש בהם מחלקות גרין, או בחנויות האורגניק מרקט של השופרסל יש קמח שנקרא קמח תמי (כתום) יתאים לך לפנקייק.
בנוסף יש את קמח כרגיל אבל אני לא נתקלתי בו בשופרסל או בחצי חינם, נראה לי שהוא משווק ברמי לוי או אושר עד?
פירורי לחם אני קונה את פירורי פז של דגש, ויש עוד סוגים, אפשר למצוא בחצי חינם ושופרסל.
פסטה אנחנו קונים פסטה מאורז מלא של חברה שנקראת טינקיאדה, היא די יקרה אבל טעימה ובמרקם טוב, אני פשוט מכינה פחות פסטה ממה שהיינו רגילים למשל.
יש קורנפלקס של תלמה - גם רגיל, גם ברנפלקס וגם כריות, אנחנו לפעמים אוכלים לארוחת בוקר עם יוגורט ושמים בפנים הרבה פירות.
אם היא אוהבת בשרי אפשר לעשות שיפודי פרגית, קציצות, פלפלים ממולאים עם אורז ובשר.
אפשר לעשות את כל סוגי הפשטידות (תירס, פלפלים, קישואים, בטטות) ולהשתמש בקמח ללא גלוטן וכנ"ל כל מיני סוגי לביבות אפויות או מטוגנות.
דייסות אפשר לעשות מאורז, קמח שקדים.
בקיצור אפשר להכין ה-כ-ל (ההסתייגות היחידה היא עניין המחיר).
הבן שלי אף פעם לפני הצליאק לא אכל אורז ותפוחי אדמה ועכשיו הוא ממש אוהב. אני בהתחלה עשיתי לו למשל רק אורז לבן ותפוח אדמה אפוי בקליפה, ממש בלי כלום ונתתי לו לאכול את התפוח אדמה עם קטשופ. הוא גם מאוד אוהב תירס על קלח. נתנו לו גם פריכיות אורז.
בהתחלה גם אכלנו יותר פירות וירקות מהרגיל. מאוד ניסינו לא להלחץ אם הוא לא אהב משהו או לא אכל.
לגבי מסעדות, אנחנו לא נהגנו לצאת לאכול בחוץ ומאז הצליאק אני מודה שלא הלכנו איתו לאכול באף מסעדה. קשה לי מאוד עם זה שיכול להיות זיהום משני שיהרוס את כל המאמץ שאנחנו משקיעים בבית. אולי בהמשך כשהבן שלי ידביק את פערי הצמיחה נתחיל ללכת למסעדות.
אנחנו קונים בחוץ בעיקר ארטיקים, הילד מרוצה
.
אם תצטרכי עזרה אני אשמח לעזור, אני גם גרה בתל אביב, ואת מוזמנת לשלוח לי הודעה, או לדבר בטלפון.
המון בהצלחה!